Kerim Alajbegović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

CAGarfia
Kontakt:

Re: Kerim Alajbegović

Post Postao/la CAGarfia » 12 dec 2025, 13:02

Nije da nije bilo vidljivo iz aviona. Već ako ide, nek što prije ide jer ako ostane do kraja godine klupirati će ga do kraja sezone.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 12 dec 2025, 13:53

Meni se apsolutno ne svidja ovakva odluka na polusezoni gdje je do kraja ostalo kamara utakmica koje su izuzetno vazne za daljnji razvoj. Realno gledajuci ako u Salzburgu vec znaju da ce ga Leverkusen vratiti na kraju sezone onda im i nije u nekom posebnom interesu da ga toliko forsiraju jer su svjesni njegovog potencijala a istovremeno su osudjeni da ostvare neki mizeran profit za svoje standarde.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 dec 2025, 15:26

Pa vjerovatno da ce ispregovarati i daljnje forsiranje igraca ako to zasluzuje, a Kerim itekako zasluzuje da igra. Sumnjam da nisu i njegovi nastupi u nastavku sezone bili predmet razgovora i dogovora.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 dec 2025, 15:37

Beduin je napisao/la:
12 dec 2025, 15:26
Pa vjerovatno da ce ispregovarati i daljnje forsiranje igraca ako to zasluzuje, a Kerim itekako zasluzuje da igra. Sumnjam da nisu i njegovi nastupi u nastavku sezone bili predmet razgovora i dogovora.
+1
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 12 dec 2025, 17:37

Nema teorije da ga oni toliko forsiraju kao što su od početka sezone do zadnje dvije utakmice ako je transfer dogovoren. Oni su defakto razvojni klub, neće oni razvijati tuđeg igrača ako je posao završen.

Bez sumnje je Kerim najtalentovaniji igrač Salzburga, ali ostankom u Salzburgu će dobijati minute na kapaljku kao sinoć, a biće slučajeva da će presjediti na klupi kao zadnju ligašku. Jednostavno je tako.

Zato bi odlazak odmah sada u Leverkusen bio bolja opcija da se što brže integriše u ekipu jer će prije tamo dobiti ozbiljniju minutažu nego ovdje. Leverkusen u njemu vidi potencijalno 50 miliona eura ako bude sve kako treba, a Salzburg je zaradio 7-8 miliona samo zato što se dokazao u 3 mjeseca seniorskog fudbala.

Daj Bože da griješim.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 dec 2025, 18:07

Ma svega ima tu vjerovatno. A nije ni Alajbegovic glup da ostane, a da oni ne racunaju na njega.

Na kraju krajeva, mozda je i sam Leverkusen odlucio dati pola miliona, milion vise, a da on igra do kraja kod njih. Jer je realno sica 7-8 miliona, ne znaci im nista tih pola miliona-milion vise, uz garanciju da igra. Mozemo samo nagadjati sta ce tu sve biti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 12 dec 2025, 18:08

Evo Shishabar teorija opet

Šta Salzburgu donosi da ne koristi igrača ako je navodno najtalentiraniji u ekipi? Buy-back opcija vrijedi tek za ljeto 2026 i takodjer za ljeto 2027, hoćeš reći da će klinac sad sjediti na klupi 7 mjeseci (pa još sljedeću sezonu) samo zato što „ionako odlazi“? I to riskirajući titulu u ligi i prolaz u Evropi, kad je navodno najbolji čovjek u kadru? To nema nikakve logike.
Mogao bih donekle kupiti tu teoriju da opcija ističe već ovog januara ili najkasnije ljeti 2026, onda bi Leverkusen mogao reći „ma nećemo ga, ne igra ništa“.
Ali kad pravo traje dvije godine, zašto bi Salzburg sam sebi pucao u nogu? Ako ga Bayer ne uzme 2026., mogu 2027. Pa da Kerim sjedi na klupi godinu i po samo da ne diže cijenu i ne privlači Bayera?
To je potpuna besmislica.
Dečko ima 18 godina, uletio je u seniorski fudbal, ali je sasvim normalno da sad upadne u manju rupu. Prije 5-6 mjeseci je još igrao juniorski fudbal, takav pad forme poslije događa se svima osim Messiju, Ronaldu ili Yamalu.

Moguće je i da ga trener jednostavno ne želi pregorjeti, pa bio isto povrijeđen u Novembru.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 dec 2025, 18:21

Griješite sigurno. Pa ni prvi ni zadnji igrac sa ovom klauzulom u ugovoru. Neće on biti klupiran zbog toga sigurno. Doduše neće biti ni maksimalno forsiran, ali neće ovo nešto poremetiti njegov status u klubu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.