FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

RBA 1987
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la RBA 1987 » 21 sep 2009, 21:08

princx je napisao/la:
Stari_Lesinar je napisao/la:Princx, nisi ti vidio ni Borca ni Banja Luke...Green XXL, ma ne samo Vultures Istanbul, nego i Vultures Melburn, Vultures Toronto, Vultures Kuala Lumpur...umrite misevi od zavisti! Nemate pojma kol'ko nas ima! Pozdrav svim Lesinarima! VULTURES SWEDEN spreman za ligu sampiona! Banjaluka u srcu, Vrbas u venama! Jedan klub, jedan grad, Borac Banja Luka!
hajde kada si ti toliki stari lesinar odgovori na ovo pitanje????
s kime su navijaci borca menjali zastave tj.sa kojom grupom navijacima??????racunaj vrijeme prijed rata!!!!!!

Neznam zasto ste obrisali post, lijepo sam odgovorio čovjeku, kakav je problem bio stvarno me zanima???
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 21 sep 2009, 21:21

Borac i dalje melje,ljubomora je na vrhuncu to se vidi,jer su dusmani izvrsili potpunu invaziju na ovu temu!Meni samo nikako ne ide u glavu kako ljudi mogu biti takva stoka...Borac sve ove godine u mraku,tavori na dnu tabele,ispada pa ulazi,pa ispada...igra po kojekakvim vukojebinama i selima.Zar je to zasluzio klub poput Borca??Pa meni je iskreno bas krivo kad vidim koliko je Celik los zato sto realno,to je klub sa tradicijom sa navijacima...I ne zasluzuje poziciju na kojoj je sad.Nije ni bitno...A za navijace Zeljeznicara mogu samo reci da pljuju koliko kod hoce,ali nek pogledaju tabelu i vide gdje je Borac,gdje su oni!A ako im ni to nije dovoljno,nek pogledaju tabelu od prosle sezone i nek vide gdje je Borac gdje je Zeljeznicar!U subotu cete proci kao i ostali na Gradskom...otice te sa nula bodova i adio.
Treci put castimo

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 sep 2009, 21:26

TMovac je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:s ovim postom bih se slozio.

Nema dileme da borac igra sjajno, da je vec napravio razliku na gosutujucim utakmicama, ali titula je zaista jos daleko.

Istina borac ako nastavi ovako tesko ce bilo ko da ga pobjedi u Pl kod kuce il u gostima, al ipak svasta moze da se desi, pocev od transfera igraca, do onih najgorih mogucih scenarija namjestaljki i tome slicno.

Cinjenica je da mi idu na zivce ovi balavci tipa neki @samo yeljo, koji trabunjaju bezveze, u namjeri da provociraju i omalavazavaju , a u stvari sa fubalom i nemju previse veze, jer da je tako na avataru bi umjesto alije imao nekog fudbalera.

postove takvog i njemu sliicnih ne mozes ni da komentarises a da ima nekog smisla.
To su balavci koji ne znaju, da ako navija za zelju, da zelji treba dobar borac i da treba da ga raduje sto je borac dobar, jer da bi zeljo npr. bio dobar, treba mu sto bolja liga i sto bolja konkurencija, isto tako borcu treba jak zeljo, sarajevo, velez, celik, jer ako ti klubovi nece biti jaki, na cemu da gradis kvalitet, na seoskom fubalu ??? il ces da se igras fudbala sam sa sobom u vlastitom dvoristu.
slažem se sa tobom.Čisti primjer su Partizan i Zvezda u Srbiji i Dinamo i Hajduk u Hrvatskoj.U domačoj ligi deru sve redom.Nema ima ravna.Al čim izađu na Euro scenu ništa ne naprave.Izbace ih levatski klubovi iz lijevih liga.Isto se i kod nas dešava.do sada su nažalost jedino Željo i Sarajevo nešto napravili kod nas.al i to opet nije nešto.stigli su do 3-čeg pretkola LP.dok svi ostali klubovi ispadaju odma u prvom pretkolu.Nadam se da će sve naše klubove krenuti u europi.ne moramo biti neka sila i ne možemo sve i da hočemo.jer smo mala zemlja i nemamo puno stanovnika i samim tim klubovinemaju puno navijača.kao recimo jedna Barsa,Liverpool,Bayern il šta ja znam više.ali bar da igramo neku zapaženu ulogu.da ko god nas izvuće da mu ne bude drago.i da napokon više zaigramo u **** LP(mislim na grupnu fazu)
Slozio bih se inace i ja sa svim dosad napisanim, i vecinom tog posta, ali eto valjda ne smeta navijacima i simpatizerima Borca sto cu ''sitnicariti'' na temi o Borcu u vezi ovoga, medjutim nije istina da svi ostali osim Sarajeva i Zeljeznicara ispadaju odmah na euro sceni i da su jedini nesto napravili. To ne stoji. Npr., uzeti cu u obzir nas koji smo, uz uvjet da nisam ubrojio bodove iz ove sezone, NAJVISE skupili bodova u euro natjecanjima od svih BH klubova za taj koeficijent, i to nije misljenje nego cinjenica, ali fali taj jedan ''bljesak'' i sreca, jer budimo realni treba puno srece za takvo sto, da se recimo dogura do nekih zadnjih prepreka i slicno, mada je i Široki igrao prvo kolo kupa UEFA kao i gore navedeni (kad su recimo poispadali davno svi ostali predstavnici iz regije osim Zvezde ili Partizana, ne sjecam se tocno), sto ti zaboravljas ocito, al mislio sam vise na to spomenuto trece pretkolo LP. U svakom slucaju, trzisna i nogometna ekonomija u BiH je takva, i to cak nije jedini razlog jer su primjer i jaci klubovi iz regije, tocnije financijski stabilniji, medjutim taoci su lose lige gdje ne mogu na pravi nacin se ''izraziti'', imati dovoljno jakih utakmica kroz godinu i zato su, uz uvjet da ih se ne podcijeni i ne imaju srece, uglavnom laganiji zalogaj za ozbiljnije europske klubove iz bogatijih, ne nuzno i nogometno profiliranih zemalja.
A inace, Borac kao Borac odlicno gura, iznenadio me je i svaka im cast, iako su i nas dobili zasluzeno, ali tu smo mi sami sebi najvise krivi pristupom, danas bi vec vjerujem uz ovu formu u usponu i pozitivan sok bila drugacija prica, no sta se moze, sami smo si krivi u tom slucaju kao sto rekoh, ali opet, dugo je do kraja, a moraju doci i nama, nije to ni blizu gotovo.
...Život za Široki...

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 21 sep 2009, 21:39

Green XXL je napisao/la:Borac je dobro krenuo, nikad bolje, ali istini za volju imao je i dobar raspored, po mom nekom razmisaljnju ove godine bi mogli biti prvaci, ali mislim da su vam Željo i Široki pravo ozbiljni konkurenti. Pozz... Vultures Marocco
ajd mi molim te objasni sta ti tacno znaci "dobar raspored" jesu li siroki, zrinjski kod kuce dobar raspored, jel gostovanje kod slavije isto dobar raspored ?
pusti te price o dobrom rasporedu,raspored je hajmo reci nista losiji nista bolji od rasporeda drugih ekipa, imaj na umu da su domace utakmice prve dvije od kojih jedna protiv sirokog ( a tri su samo bile daomace) bile pred praznim stadionom.

za konkurenciju za titulu, pa slazem se da je siroki ozbviljan konkurent, a zeljo ako ovu izgubi nema vise prava ni razmisljati o tituli.
Tu je po meni velez jos i sarajevo kao ozbiljni konkurenti za titulu, pa cemo vidjeti.

a vidim ovo je vama pravo dobra zajebancija da se zajebavate vultures ( pa onda politicka karta svijeta ) , pa hajde nista lose u tome, za dobrim se konjem prasina dize :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 sep 2009, 22:07

Hoce da kaze da je tad napravio dobar posao, i jest bio lijep rezultat, medjutim, da, i ja bih istaknuo definitivno i jednu stvar koja je jako bitna u svemu tome - konzistentnost.
Doduse zanima me i kako ce Borac odigrati u Europi, zasluzila je i Banja Luka malo takvo sto.
...Život za Široki...

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 21 sep 2009, 22:12

ŠB_Fidelis je napisao/la:Hoce da kaze da je tad napravio dobar posao, i jest bio lijep rezultat, medjutim, da, i ja bih istaknuo definitivno i jednu stvar koja je jako bitna u svemu tome - konzistentnost.
Doduse zanima me i kako ce Borac odigrati u Europi, zasluzila je i Banja Luka malo takvo sto.
Hmm , pa vidi, ne zelim da prejudiciram prvaka, jos je prerano za to, ali mislim da ove godine evropa ne moze pobjeci borcu bas nikako.

e sad kako ce igrati u evropi zavisi od mnogo faktora.
Prije svega unutrasnjih,

1. da li ce ekipa ostati na okupu, i eventualno biti dovedena neka pojacanja, cujem da onaj mali iz sturma pocinje da trenira sa borcem.

2.Kakav ce zdrijeb biti

ako borac zadrzi sadasnji kvalitet i pojaca ga jos malo, a stojicv najavljuje da je ovo tek pocetak i da borac mloze puno vise od ovoga, i ako se poklopi dobar zdrijeb, moglo bi tu biti dobrog rezultata, cak neocekivano dobrog

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 sep 2009, 22:15

Pa, ja ne mislim da ce Borac biti prvak, cisto iz razloga sto smatram da mi imamo veci kvalitet za takvo sto i da bi to trebali dokazati do kraja sezone. Sta ce biti pak, ne znam, ne omalovazavam sto je Borac dosad napravio kao ni to da su ocito odlicno poslozeni i odlicno guraju i da imaju prednost, ali ta dva pitanja i jesu veliki faktor i za ambicije koje ce postojati. Ne bi bas bilo bajno da osvoje ovo sa dobrom momcadi, a onda kao i ogromna vecina rasprodaju one najzasluznije za takvo sto, no to je sudbina bh momcadi.
...Život za Široki...

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 21 sep 2009, 22:18

Slozio bih se inace i ja sa svim dosad napisanim, i vecinom tog posta, ali eto valjda ne smeta navijacima i simpatizerima Borca sto cu ''sitnicariti'' na temi o Borcu u vezi ovoga, medjutim nije istina da svi ostali osim Sarajeva i Zeljeznicara ispadaju odmah na euro sceni i da su jedini nesto napravili. To ne stoji. Npr., uzeti cu u obzir nas koji smo, uz uvjet da nisam ubrojio bodove iz ove sezone, NAJVISE skupili bodova u euro natjecanjima od svih BH klubova za taj koeficijent, i to nije misljenje nego cinjenica, ali fali taj jedan ''bljesak'' i sreca, jer budimo realni treba puno srece za takvo sto, da se recimo dogura do nekih zadnjih prepreka i slicno, mada je i Široki igrao prvo kolo kupa UEFA kao i gore navedeni (kad su recimo poispadali davno svi ostali predstavnici iz regije osim Zvezde ili Partizana, ne sjecam se tocno), sto ti zaboravljas ocito, al mislio sam vise na to spomenuto trece pretkolo LP. U svakom slucaju, trzisna i nogometna ekonomija u BiH je takva, i to cak nije jedini razlog jer su primjer i jaci klubovi iz regije, tocnije financijski stabilniji, medjutim taoci su lose lige gdje ne mogu na pravi nacin se ''izraziti'', imati dovoljno jakih utakmica kroz godinu i zato su, uz uvjet da ih se ne podcijeni i ne imaju srece, uglavnom laganiji zalogaj za ozbiljnije europske klubove iz bogatijih, ne nuzno i nogometno profiliranih zemalja.
A inace, Borac kao Borac odlicno gura, iznenadio me je i svaka im cast, iako su i nas dobili zasluzeno, ali tu smo mi sami sebi najvise krivi pristupom, danas bi vec vjerujem uz ovu formu u usponu i pozitivan sok bila drugacija prica, no sta se moze, sami smo si krivi u tom slucaju kao sto rekoh, ali opet, dugo je do kraja, a moraju doci i nama, nije to ni blizu gotovo.[/quote]sarajevo mozda jest igralo u evropi al sta pricate o zelji kad je zeljo zadnji put igrao u evropi pa pola na ovom forumu sto ima registrovanih se nije ni rodilo kad je zeljo zadnji put igro u evropi[/quote]
daj ne lupaj majke ti.čuj nije se pola reganih članova rodilo.može biti ako imaju 5 godina.a sumnjam da bi neko od 5 godina ulazio na ovaj forum.Željo je zadnji put igrao u sezoni 2003/04.zadnja tekma je bila protiv Hartsa iz Škotske
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 21 sep 2009, 22:24

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa, ja ne mislim da ce Borac biti prvak, cisto iz razloga sto smatram da mi imamo veci kvalitet za takvo sto i da bi to trebali dokazati do kraja sezone. Sta ce biti pak, ne znam, ne omalovazavam sto je Borac dosad napravio kao ni to da su ocito odlicno poslozeni i odlicno guraju i da imaju prednost, ali ta dva pitanja i jesu veliki faktor i za ambicije koje ce postojati. Ne bi bas bilo bajno da osvoje ovo sa dobrom momcadi, a onda kao i ogromna vecina rasprodaju one najzasluznije za takvo sto, no to je sudbina bh momcadi.
hmmm, iskreno ja mislim da borcu titulu moze preoteti samo eventualno siroki u ovoj sezoni.
ko je kvalitetniji, vidjecemo, pkmazace vrijeme, ali definitivno mislim da ocve dvije ekipe ce da ponude šprvaka, samo jos sarajave tu moze nesto da pobrka ali ipak nekako iz drugog reda.

a pazi sta ce biti, pitanje je veliko, stojnic je u sezonu krenuo sa namjerom da tek za dvije godine napravi rezultat, domaci momci, mislim da odlaskom na kraju szone mogu vise izgubiti nego dobiti, tako da nisam siguran da ce biti nekih velikih odlazaka na kraju ove sezone.

ono sto je dobro je to sto momci nisu optereceni rezultatom u PL, ne namece im se imperativ titule , makar ne od strucnog staba, pa covjece to je ekipa koja ukupno kosta oko 1.200 000 , tako da su to jos momci koji su zeljni dokazivanja i afirmacije, svjesni da ce odlaskom u neke velike klubove sjediti na klupama i propasti, a ovdje ipak mogu jos godinu dvije da si dizu cijenu i onda kad odu da odu za prave pare i u pravi angazman, a ne ovako tzek na pocetku.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 sep 2009, 22:29

To doduse stoji. Široki uvijek u sezonu ulazi sa imperativom rezultata, i drugacije ne moze, a to zna biti opterecenje i pritisak momcadi i to se dobro vidjelo u startu prvenstva iako je bilo i nesretno i glupo prosutih bodova s kojima bi dramaticno vise trenutacno kotirali. Ali, pouzdajem se u najjaci vezni red i dolazak napadaca u formu. Problem, kao i uvijek, je obrana nazalost, no to se mora onda kompenzirati posjedom lopte bar.
Borac, ukoliko zadrzi ovu momcad, ce biti tesko svrgnuti s prvog mjesta, al kontam da imaju jos dosta postaja gdje ce im biti tesko, a primarno je bitno sto dolaze i nama, ali mi dotad doduse ne smijemo podbaciti.
Ne znam sad koliko kosta ta ekipa, al naravno uvjeren sam da je prosjek BH lige, a to je upravo ta cifra za vecinu, al jebga ne igra samo to nego i mogucnost dokazivanja mladih, ili povratak nekih zaboravljenih, pa i iskustvo starijih. Zasad dobro izgledaju.
...Život za Široki...

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 21 sep 2009, 22:43

ŠB_Fidelis je napisao/la:To doduse stoji. Široki uvijek u sezonu ulazi sa imperativom rezultata, i drugacije ne moze, a to zna biti opterecenje i pritisak momcadi i to se dobro vidjelo u startu prvenstva iako je bilo i nesretno i glupo prosutih bodova s kojima bi dramaticno vise trenutacno kotirali. Ali, pouzdajem se u najjaci vezni red i dolazak napadaca u formu. Problem, kao i uvijek, je obrana nazalost, no to se mora onda kompenzirati posjedom lopte bar.
Borac, ukoliko zadrzi ovu momcad, ce biti tesko svrgnuti s prvog mjesta, al kontam da imaju jos dosta postaja gdje ce im biti tesko, a primarno je bitno sto dolaze i nama, ali mi dotad doduse ne smijemo podbaciti.
Ne znam sad koliko kosta ta ekipa, al naravno uvjeren sam da je prosjek BH lige, a to je upravo ta cifra za vecinu, al jebga ne igra samo to nego i mogucnost dokazivanja mladih, ili povratak nekih zaboravljenih, pa i iskustvo starijih. Zasad dobro izgledaju.
mislim da se siroki pravo oporavio, i stvarno mislim da ima izuizetnu ekipu, to je bilo viljivo cak i u porazu u bl, od ukupno 3 gola koje je borac primio u ovih 7 kola, dva mu je zabio siroki, bio u vodstvu dva puta, bio nadomak pobjede, nema dileme, to ce borvcu biti najteze gostovanje

kad je cijena klubiova u pitanju, ima ima tu klubova koji kostaju i 8 miliona bnorac je treci odzada po cijeni kostanja , nije u prosjeku, ispod prosjeka je po tom kriteriju
ali upravo ova zelja za afirmacijom domacih igraca kod svoje kuce daje borcu ono sto sad ima

bavarac
Kontakt:

Post Postao/la bavarac » 21 sep 2009, 22:47

Ja nebi da izazivam ,ali mislim da borac pobjedjuje jer je vrijeme da srpski klub osviji PL ...tako to ide
BAYERN MUNCHEN FOREVER IN MY HEART
ĆIRO i DŽEKO -BOSANSKI MED I MLIJEKO

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 21 sep 2009, 22:50

bavarac je napisao/la:Ja nebi da izazivam ,ali mislim da borac pobjedjuje jer je vrijeme da srpski klub osviji PL ...tako to ide
Sarajevo
Modrica
Zrinjski
Borac?pa zar nije red "bosnjacki"? :D
TJESITE SE VI NACIONALNIM KLJUCEM!
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 sep 2009, 22:51

Ma Široki je odigrao nezadovoljavajuce i neadekvatno u Banja Luci. Nastranu vodstva i sl., al nije to pristup kakav je trebao biti, i pogotovo se nije smjelo dopustati prosipanje pa makar jednog boda, lose lose. Al doduse smatram da do uzvrata mi trebamo biti u boljoj poziciji, samo nek ostanu igraci i nek se nastavi sa pozitivnim sokom, jer igraci mogu i znaju, ali im je katkad problem sto i 'moraju'.

A dobro, mislim prosjecno vecini klubova lige vjerojatno, jer vise je tu onih koji su slicni po neimastini nego nekom 'bogatstvu', al naravno da je osjetno jeftiniji od ovih dosta skupljih momcadi i zato i jest odlicno to sto rade.
...Život za Široki...

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 21 sep 2009, 22:51

bavarac je napisao/la:Ja nebi da izazivam ,ali mislim da borac pobjedjuje jer je vrijeme da srpski klub osviji PL ...tako to ide
ma ja namjestalka je sve to stari moj, dobro si ti to prokljuvio, kako bi drugacije uopstalom borac i mogao pobjedjivati , ma daj :)

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 21 sep 2009, 23:01

jovanbl je napisao/la:
ma ja namjestalka je sve to stari moj, dobro si ti to prokljuvio, kako bi drugacije uopstalom borac i mogao pobjedjivati , ma daj :)
ako čemo po tom ključu onda nije red na Borac,nego na neki pod navodnicima Bošnjački klub.dakle Željo,sarajevo ili velež.mada mrzim te podjele i ne priznajeem ih al eto
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 21 sep 2009, 23:06

TMovac je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:
ako čemo po tom ključu onda nije red na Borac,nego na neki pod navodnicima Bošnjački klub.dakle Željo,sarajevo ili velež.mada mrzim te podjele i ne priznajeem ih al eto
ma to su gluposti , ova sezona je nekako najcistija dosad, svako objektivan to mora priznati

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 21 sep 2009, 23:07

ma to su gluposti , ova sezona je nekako najcistija dosad, svako objektivan to mora priznati[/quote]

Neka tek je pocelo o cistoci cemo kad se svi klubovi ocituju u javnosti,cudi me FK Sloboda 7 kola proslo a nigdje priocenja za javnost :D
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 21 sep 2009, 23:11

Borac je odlično krenuo u ovoj sezoni i trenutno su u veoma dobroj situaciji. Lijepo je vidjeti da jedan velikan našeg nogometa ponovo hara. Presretan sam što su i Velež i Borac u vrhu bh. nogometa i nadam se da će tako i ostati. Želim vam mnogo sreće u nastavku lige.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

tuborg-green
Kontakt:

Post Postao/la tuborg-green » 21 sep 2009, 23:12

antipolitikaa je napisao/la:ma to su gluposti , ova sezona je nekako najcistija dosad, svako objektivan to mora priznati
Neka tek je pocelo o cistoci cemo kad se svi klubovi ocituju u javnosti,cudi me FK Sloboda 7 kola proslo a nigdje priocenja za javnost :D[/quote]

nikad ne možeš reći da je liga poštena, ono što je jasno jeste da se dosad osvajalo po nacionalnom ključu, jednom srbi, pa hrvati, pa bošnjaci, ali ono što me ove sezone iznenađuje je dosta pobjeda gostiju, ja mislim da se ove sezone kvalitet nije ništa popravio, još uvijek ligom vlada mafija, jedino je sada moguće kupiti sudiju i u gostima, ali i to je napredak kad se već kupuje nek se kupuje i u gostima
ČUVA BOG ŽELJU SVOG

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.