FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nime_tm87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nime_tm87 » 17 apr 2012, 20:32

exbabilon je napisao/la:Jedna svježa informacija iz prve ruke, Muamer Svraka dobio poziv za A reprezentaciju za meč sa Meksikom. ;)
BRAVO MUAMERE! Nasoj repki trebaju pluca, neko ko moze da trci i bori se 90+

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 17 apr 2012, 21:39

Hamo je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
Hamo je napisao/la:[urlhttp://www.bhdani.com/arhiva/83/citanka83.htm][/url] Jako lijepo štivo. :)
gdje je sahranjen Milan Ribar :?:
Koliko znam umro je ratnih godina,a za to vrijeme je bio u Zagrebu.I ako me dobro sjećanje služi negdje sam pročitao da je sahrenjen u Zagrebu na Mirogoju. Nekom logikom idem da su ga morali sahraniti u Zagrebu jer nije mogao u Sarajevo(rat). Vidim da Miljenko piše da je pokojni Milan Sarajlija, to nisam znao. :)
Gospodin Milan Ribar je sahranjen na sarajevskom groblju Bare.Na nadgrobnom spomeniku se nalazi fudbalska lopta.Imao je onu poznatu kad je stao pred fudbalere i rekao-OD VAS TRAZIM SAMO JEDNU STVAR A TO SU RED,RAD I DISCIPLINA.

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 17 apr 2012, 22:42

CARSON je napisao/la:Evo sad sam se logovao vec duze vremena pratim ovaj forum, imam neke prijedloge pa bi volio da sa vama to podijelim.

Proslava titule ispred vjecne vatre

- TIFA
-BOMBAJ STAMPA
- ZABRANJENO PUSENJE

Bez Koketa i Enesa Begovica

to se sigurno moze organizovati jer ove grupe vole Zelju i ima vremena dovoljno kako bi se organizovalo .

i jos jedna stvar koju bi volio da na utakmici kad se bude slavila titula uradimo veliki transparent za naseg sefa

AMARA OSIMA jer on je jedino zasluzan za ove rezultate.
Prijatelju, neka bude ovakva proslava i ja sam najsretniji covjek. :D
[youtube][/youtube]
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 17 apr 2012, 22:43

Prerano ste vi pehar poceli dizati!
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 17 apr 2012, 23:39

Ja se sjećam Huljevovog gola u finalu Kupa, zabili ga u 90. za 1:1 i primili ga za 1:2. :lol:
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 17 apr 2012, 23:40

bistrikboy je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:
domorocki je napisao/la:
Karić je bio igrač zadatka,jak u duelu,beskompromisan.razlika između njega i Nijeme je ta da je Denis malo više razmišljao.al i on je pored sebe imao il Bukija,il Joldića il Fatića.A realno,Agić Amir je za njih sviju izmislio loptu ;)
Apsolutno se slazem!!!
Kakve je taj lopte slao pa to je bila perverzija,posebno u onoj Odovicevoj polusezoni.Nakon Želje je otisao na Kipar ali ni traga ni glasa od njega.Karic je bio veliki borac ali znao je lopte,nije panicio kad ga stisnu bas igrac po mjeri za svoju poziciju.Karic,Huljev,Agic ma daaaaaaaaaaaj
Vjerovatno se sjecate derbija kad je greda dao gol kad smo par kola prije kraja osigurali titulu tada je huljev igrao maestralno nijedan pitar mu nije smio prici,i on je nekako poslije nestao varteks ili....
AMAR OSIM!!!

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 18 apr 2012, 00:05

joj kad će više Željo, dosta mi ovog amaterskog fudbala po BHT i FTV

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 18 apr 2012, 01:22

Fakat nesto monotono
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 18 apr 2012, 01:56

karic je jedan od igraca koji i sada cijenim... bio je veoma zahvalan igrac, koji je znao svoje mogucnosti i nije se furao da je neka zvijezda...

kad je dosao iz slobode znao sam da ce biti pojacanje... i tako se pokazalo... nije nikad panicio, bio uvijek smiren, malo je grijesio i a znao je i nekad dati gol, dijelio je veoma korisne lopte...

mislim da je svaki igrac koji je dosao iz tuzle ili te okoline u zelju pokazao kao veliko pojacanje :D
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 apr 2012, 02:10

GaetanoScirea je napisao/la:Ja se sjećam Huljevovog gola u finalu Kupa, zabili ga u 90. za 1:1 i primili ga za 1:2. :lol:
Nije zabio Huljev vec Almir Gredic, i onda u narednom napadu Osmanhodzic donosi pobjedu Divovima. :D :D
Bio na zapadu i dobro se sjecam te utakmice. Dedic pogresno postavio zivi zid i nije uspio odbraniti udarac Gredica, a lopta se cak od njegove ruke odbila u gol.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 18 apr 2012, 09:23

amerosm je napisao/la:
GaetanoScirea je napisao/la:Ja se sjećam Huljevovog gola u finalu Kupa, zabili ga u 90. za 1:1 i primili ga za 1:2. :lol:
Nije zabio Huljev vec Almir Gredic, i onda u narednom napadu Osmanhodzic donosi pobjedu Divovima. :D :D
Bio na zapadu i dobro se sjecam te utakmice. Dedic pogresno postavio zivi zid i nije uspio odbraniti udarac Gredica, a lopta se cak od njegove ruke odbila u gol.
[youtube][/youtube]
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 18 apr 2012, 11:59

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 18 apr 2012, 12:55

BlueTiger je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
[youtube][/youtube]
Sigurno je ovaj klip gledao Pepe, vidio od ove pap.cine kako se to radi.
Potpis!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 18 apr 2012, 13:03

Ovaj gol Sarajeva je ofside ko kuca bio,eto pogledajte,glavom kad prebaci,3 igraca sarajeva su iza linije,s tim da je igrac koji je dao gol bio na granici ,medjutim,lopta ide u smijeru 2 igraca koja su zagarantovano iza odbrane,i 3 je posprema u gol.
Edit: kad se malo bolje pogleda i Osmanhodzic je iza bio
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 apr 2012, 13:36

barbarez je napisao/la:Ovaj gol Sarajeva je ofside ko kuca bio,eto pogledajte,glavom kad prebaci,3 igraca sarajeva su iza linije,s tim da je igrac koji je dao gol bio na granici ,medjutim,lopta ide u smijeru 2 igraca koja su zagarantovano iza odbrane,i 3 je posprema u gol.
Edit: kad se malo bolje pogleda i Osmanhodzic je iza bio
Za ovakvim vremenima, neki navijači Sarajeva žale. Gdje ćete sudija gurati cijelu tekmu, a onda svom miljeniku, primitivcu Dediću, davati horsku podršku.

Sada im je Komitet i Ivica Osim kriv za sve, jer je ovakvih stvari sve manje. Samo me interesuje, kako bi reagovali da je sve što je u Komitetu urađeno kako je urađeno, a da se umjesto Ivice, nalazi npr. Fuad Muzurović.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 apr 2012, 13:37

reks je napisao/la:
Hamo je napisao/la: Koliko znam umro je ratnih godina,a za to vrijeme je bio u Zagrebu.I ako me dobro sjećanje služi negdje sam pročitao da je sahrenjen u Zagrebu na Mirogoju. Nekom logikom idem da su ga morali sahraniti u Zagrebu jer nije mogao u Sarajevo(rat). Vidim da Miljenko piše da je pokojni Milan Sarajlija, to nisam znao. :)
Gospodin Milan Ribar je sahranjen na sarajevskom groblju Bare.Na nadgrobnom spomeniku se nalazi fudbalska lopta.Imao je onu poznatu kad je stao pred fudbalere i rekao-OD VAS TRAZIM SAMO JEDNU STVAR A TO SU RED,RAD I DISCIPLINA.
drago mi je da je sahranjen u Sarajevu.Mislio sam da je ovdje sahranjen ali nisam znao gdje.

jedan je Mešanović Alen !
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 apr 2012, 13:43

jedan je Mešanović Alen !
slika[/quote]
Gdje ćeš reći 20 godina, moj Alene? :shock: Kako će se neki navići :o
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 18 apr 2012, 13:45

dotakli ste se osjetljiv teme za navijace sarajeva... tj. perioda kada ih je pusina i ostala bagra iz saveza gurali sve dok su mogli... pa ko se ne sjeca vec dogovorene titule za sarajevo 1998.godine? sto jest jest, zelji je dugo godina trebalo da izadje iz sivila bh fudbala nakog samog rata, ali razloge samo zasto, infrastruktura unistena, savez protiv tebe, ali opet zahvaljujuci hadziji, sretnoj okolnosti playoffa i napokon normalnog sudjenja u finalu playoffa, zeljo je prerastao te muke. sarajevo je od tada pocinjalo lagano da gubi kompas, iako je sezona 98/99 bila njihova najbolja, ali ocigledno je tada vec bilo da savez nece vise moci tek tako da gura jedan tim u prvi plan... meni je upravo zbog toga draga sezona 99/00 kada je, prema mom misljenju odigrana prva normalna kompletna sezona, tu se pokazalo da su i zeljo i sarajevo ravnopravno tretirani, sto nije bio slucaj za ranije sezone osim playoffa 1998. svi znamo sta je slijedilo poslije 2000. godine... amare hvala ti za sve!!! nas bog, nas tito, nas mesija!!!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 apr 2012, 13:59

avlami97 je napisao/la:jedan je Mešanović Alen !
slika
Gdje ćeš reći 20 godina, moj Alene? :shock: Kako će se neki navići :o[/quote]
Za ostale je najteze prvih 10 godina kasnije ide vec lakse, naviknu se!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 18 apr 2012, 14:09

21/04/2012, Bosnian-Herzegovinian Premier League
Željezničar vs Borac

25/04/2012, Bosnian & Herzegovinan Cup, Final
Željezničar vs Široki Brijeg

28/04/2012, Bosnian-Herzegovinian Premier League
Sloboda vs Željezničar

02/05/2012, Bosnian-Herzegovinian Premier League
Željezničar vs Gabela

05/05/2012, Bosnian-Herzegovinian Premier League
Velež vs Željezničar

09/05/2012, Bosnian-Herzegovinian Premier League
Željezničar vs Slavija

12/05/2012, Bosnian-Herzegovinian Premier League
Sarajevo vs Željezničar

15/05/2012, Bosnian & Herzegovinan Cup, Final
Široki Brijeg vs Željezničar

20/05/2012, Bosnian-Herzegovinian Premier League
Željezničar vs Kozara

23/05/2012, Bosnian-Herzegovinian Premier League
Leotar vs Željezničar

Evo naseg kompletnog rasporeda do kraja. Sto se utakmice sa Borcem tice, ocekujem opet bunker igru Borca bez puno lijepih akcija. Nadam se da cemo napraviti prtisak prvih 20 min i da cemo tada zabiti im gol i onda su nasi. Nakon Borca nam dolazi Siroki. Bice zaista tezak mec. Obje ekipe su podjednake ali smo mi u boljoj formi od njih. Misljenja sam da bi 1:0 pa cak i 0:0 bilo veoma dobro za nas. Nakon kupa slijedi Sloboda, Gosk i Velez gdje ocekujem puni pljen iz Tuzle i Mostara, cisto jer smo doktorirali igru u gostima. Sto se Goska tice, mislim da nece biti vecih problema. E sada, po meni mec u kojem se dobro treba cuvati sudijskih odluka jeste mec protiv Slavije. Slavija je pravo zakinuta na Kosevu, a nakon meca svi su se usutili i evidentno je da im je bilo receno da ce im se to negdje drugo vratiti. Sa druge strane, mislim da bi igraci trebali da se ociste prije ovoga meca. Znamo kako je bilo prosle god, i kakav su sudije imale kriterij pred derbi.

Zebu nam je tada na veoma glup nacin iskljucio i nije imao pravo nastupa u derbiju. Znamo svi dobro na sta je taj derbi licio. Nakon Slavije dolazi derbi. Statisticki smo na papiru deset puta jaci od njih ali to treba dokazati na terenu. Ocekujem nasu pobjedu, naravno ako se tu poklopi 100 drugi stvari, mada ni remi ne bi bio los, jer nakon derbija igramo uzvrati mec finala kupa, pa me ne bi cudilo ako bi Amar izveo na Kosevu promijenjiv sastav. Poslije kupa nam dolazi Kozara i mislim da na tom mecu vec trebali obezbijediti titulu prvaka.

Eto neko moje videnje, kako bi trebali privesti sezonu kraju.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Ferroviere1987, Kajkutenjoyer, Lokomotifa i 39 gostiju.