FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

cera1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la cera1 » 17 apr 2012, 02:08

Warrick je napisao/la:
tm84 je napisao/la:prateci igru zelje posljedni godinu dana, mogu reci da je adilovic prvi napadac poslije vazde koji s pravom moze nositi epitet pravog centarfora, koji je vrijedan spomena

znaci, trebalo nam je samo 11 godina da nadjemo pravog napadaca... :D

sad nisam siguran, ali meni uvijek ostaje misterija zasto je vazda prestao igrati najedanput nakon polusezone 1999/00? bio je na putu da po 4. put zaredom postane najbolji strijelac lige, i odjednom, penzija... zasto? :?
Guvo,Muratovic mislim da su njih dvojica bolji od njega..
Adis Obad takodje :lol:

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 17 apr 2012, 02:11

Warrick je napisao/la:Guvo,Muratovic mislim da su njih dvojica bolji od njega..
muratovic nije bio klasicni spic igrac, tako da njega ne racunam, mada je bio strasan igrac u toj generaciji, a guvo, ne znam, nije mi toliko pokazao koliko se ocekivalo od njega... licno misljenje... ipak mislim da je adilovic vise uradio nego guvo koji je proveo vise godina od eldina...

nego, sto li je vazda prestao igrati odjednom?! 8-)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 17 apr 2012, 03:13

Jok ja sam bio klasični špic :mrgreen: Čuj Muraotović nije bio klasični napadač. Jašta je nego je bio klasični napadač. Poslije su ga prešaltali na veznjaka.
Almir Memić je isto tako bio odličan napadač u Želji ali je kratko ostao. Sanel Jahić u drugom mandatu :mrgreen: također. Jure Guvo. Dialiba.

Zubana ne trebamo i ne smijemo zaboraviti. Željo je bio loš u prvom dijelu prvenstva 97/98, onda smo u drugom prograli, oba napadača su bila odlična, Vazda i Zuban te smo se plasirali u play of. Nakon toga je sve historija. Vrlo bitan momenat za Želju. Niko nam nije davao promil šanse da nešto uradimo a mi uzesmo titulu 8-)

Nisu klasični napadači samo sidraši, ima ih razniJEh tipova :mrgreen:

Bešlija je recimo bio napadač u onoj sezoni kada smo uzeli duplu krunu al on zapravo nije klasični napadač nego je krilni igrač.

I tako dalje, i tako dalje

što se tiče komparacije Guve i Adilovića, činjenica je da je Adilović već u prvoj sezoni zabio više golova od Guve ali Guvo se hladno nosio sa štoperima Lilestroma i Njukastla u Euro nastupima. U prvoj utakmici sa Njukastlom Guvo je krenuo sam prema gol, Dabizas ga srušio i dobio "samo" žuti karton umjesto crvenog. Prvo poluvrijeme bijaše. Luboš Mikel je bio sudija, jazavac.
Guvo se dokazao u Europi, nije se obrukao, vidjećemo za Adilovića šta će uraditi.

kanidja87
Kontakt:

Post Postao/la kanidja87 » 17 apr 2012, 08:02

TM87doboj je napisao/la:al bi volio da natrpamo ovog borca da ih ponizimo jednom za sva vremena 8-)
Mislim da ce ostati na tome VOLIO BI !!!! :D

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 17 apr 2012, 08:36

Kvesić: Odlična smo ekipa na terenu i van njega, to je naša tajna

http://www.klix.ba/sport/nogomet/premij ... /120416019" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

kanidja87
Kontakt:

Post Postao/la kanidja87 » 17 apr 2012, 09:15

Zanima me sta znaci rijec OGRAISAO...vidim za ovog Stanica pisete redovno da je OGRAISAO pa me zivo interesuje sta se desilo sa tim momkom??

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 17 apr 2012, 09:19

kanidja87 je napisao/la:Zanima me sta znaci rijec OGRAISAO...vidim za ovog Stanica pisete redovno da je OGRAISAO pa me zivo interesuje sta se desilo sa tim momkom??

:lol:
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium

kanidja87
Kontakt:

Post Postao/la kanidja87 » 17 apr 2012, 09:22

ljiljan89 je napisao/la:
kanidja87 je napisao/la:Zanima me sta znaci rijec OGRAISAO...vidim za ovog Stanica pisete redovno da je OGRAISAO pa me zivo interesuje sta se desilo sa tim momkom??

Sta je smjesno???

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 apr 2012, 09:31

kanidja87 je napisao/la:
ljiljan89 je napisao/la:

Sta je smjesno???
Ograis'o, znači karati Banjalučanke utorkom. To je na starosarajevskom.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 17 apr 2012, 09:37

kanidja87 je napisao/la:
ljiljan89 je napisao/la:

Sta je smjesno???
ne znam kako da objasnim jbg :D
to se moze nekako pribliziti sa terminom crna magija, mada ustvari to nije crna magija ali eto da shvatis u kojem pravcu da razmisljas.

sad, imas milion nacina da ograjises. prljavstina, peksinluk itd. neko ce vec bolje objasniti
----------------------------------------------------------

uglavnom kada mi na forumu kazemo za nekog igraca da je naograjisao, najbolje mozes poistovjetiti da mu je opala forma, da je postao hadalj, da ima 2 lijeve itd... :lol:
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 17 apr 2012, 10:47

Sad sam čitao intervju sa Svrakom na službenoj stranici. Morao sam da prokomentarišem.

Muamer je primjer momka koji se radom, zalaganjem i profesionalnim odnosom izgradio u jedan od oslonaca našeg tima.

Dok nije došao Osim, Svraka je grijao klupu kojekakvim "zvijezdicama", koje su više bile među Heinekenovim zvijezdama, nego mislima na terenu. Dino Muharemović i slični su bili nezamjenjivi kad smo se borili za opstanak, a sad Svraka ruši Široki i donosi nam titulu.

Imam osjećaj da bi Osim radije izostavio mnoge viđenije igrače iz naše prve postave (možda čak i Zebu) nego Svraku. Nije to bez razloga i nije bez razloga Svraka kapiten poslije Mirse.

Njegov napredak se vidi iz utakmice u utakmicu i drago mi je vidjeti takav primjer u našoj sredini. Obično se naša djeca uozbilje tek nakon odlaska u inostranstvo. Šeha, Svraka i Jamak su primjeri da može i drugačije. Svaka čast i njima i Gospodaru Familije!

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 17 apr 2012, 10:53

slika slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 apr 2012, 10:54

OGRAJISATI (-sem) -turcizam-nagaziti na zlo,nesreca na koju covjek nagazi.

tako kaze rjecnik stranih rijeci,pa sad,ko skontao skontao...

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 17 apr 2012, 11:05

fczeljo je napisao/la:Sad sam čitao intervju sa Svrakom na službenoj stranici. Morao sam da prokomentarišem.

Muamer je primjer momka koji se radom, zalaganjem i profesionalnim odnosom izgradio u jedan od oslonaca našeg tima.

Dok nije došao Osim, Svraka je grijao klupu kojekakvim "zvijezdicama", koje su više bile među Heinekenovim zvijezdama, nego mislima na terenu. Dino Muharemović i slični su bili nezamjenjivi kad smo se borili za opstanak, a sad Svraka ruši Široki i donosi nam titulu.

Imam osjećaj da bi Osim radije izostavio mnoge viđenije igrače iz naše prve postave (možda čak i Zebu) nego Svraku. Nije to bez razloga i nije bez razloga Svraka kapiten poslije Mirse.

Njegov napredak se vidi iz utakmice u utakmicu i drago mi je vidjeti takav primjer u našoj sredini. Obično se naša djeca uozbilje tek nakon odlaska u inostranstvo. Šeha, Svraka i Jamak su primjeri da može i drugačije. Svaka čast i njima i Gospodaru Familije!

Cinjenica je da je Svraka napredovao,narocito u odnosu na proslu sezonu.On je radnik na terenu,Amar voli radnike,i tu je uspostavljena neraskidiva veza izmedju njih dvojice.Zeljino je dijete,Amar voli i tu da pogura,to se vidjelo,i nije nimalo pogrijesio.Trebalo je Svraku istrpjeti,pa i sada kada pruza mnogo bolje partije desava mu se i neka ocajna.No bitno je da je takvih losih izdanja sve manje,Svraka je izgleda shvatio da ima povjerenje kod Amara,dobro radi i trudi se a dobio je puno i na samopouzdanju.
Ja sam ipak misljenja da je Svrakin napredak na terenu uveliko doprinjeo Nijema i njegovo postavljanje na tu poziciju koju sada igra,pa ga fino koriguje na terenu,dok Svraka onda ima prostora da napreduje jer su njegove greske manje primjetne.Nije on neka igracina u mojim ocima.Ali jeste radnik,jeste nase dijete i ja volim sto je on stalno u timu.Samo kroz utakmice igrac moze dobiti znacajnu rutinu i to se posebno u zadnje vrijeme osjeti na njegovim igrama.Sve je bolji,to je cinjenica i samo neka nastavi da radi i da napreduje.Dovoljan mu je motiv sto igra za najdrazi klub standardno i sto ga postavlja u igru najbolji trener lige.To je sigurno znacajno. Medjutim ,po meni bar,daleko od toga da je on oslonac ekipe,on samo igra najodgovornije mjesto u ekipi.Zadnji vezni igrac je najodgovornije mjesto.Ako je tu propuh,problem je za odbranu,a ako je to mjesto dobro postavljeno,citava centralna veza igra lopte i onda se vidi stabilnost,od odbrane do napada.Zato je njegova motorika veoma bitna.Volio bih da jos samo malo koriguje svoje kretanje na terenu,jer nekad bude ogromna rupa,a njega ne bude nigdje.Stice se dojam da trci kao muha bez glave.Sada se to sve manje desava i to je dobro,puna podrska njemu kao momku i igracu naseg kluba.Doci ce on na svoje i steci ce taj potrebni osjecaj za prostor.Treba njemu jos dosta toga,ali on se nametnuo u svojoj igri u zadnje vrijeme.Samo naprijed.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 17 apr 2012, 11:23

BolanBolan je napisao/la:slika

HAJDE LAZAAAAREEEE :mrgreen: :mrgreen:
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 apr 2012, 12:09

boccaccio je napisao/la:
fczeljo je napisao/la:Sad sam čitao intervju sa Svrakom na službenoj stranici. Morao sam da prokomentarišem.

Cinjenica je da je Svraka napredovao,narocito u odnosu na proslu sezonu.On je radnik na terenu,Amar voli radnike,i tu je uspostavljena neraskidiva veza izmedju njih dvojice.Zeljino je dijete,Amar voli i tu da pogura,to se vidjelo,i nije nimalo pogrijesio.Trebalo je Svraku istrpjeti,pa i sada kada pruza mnogo bolje partije desava mu se i neka ocajna.No bitno je da je takvih losih izdanja sve manje,Svraka je izgleda shvatio da ima povjerenje kod Amara,dobro radi i trudi se a dobio je puno i na samopouzdanju.
Ja sam ipak misljenja da je Svrakin napredak na terenu uveliko doprinjeo Nijema i njegovo postavljanje na tu poziciju koju sada igra,pa ga fino koriguje na terenu,dok Svraka onda ima prostora da napreduje jer su njegove greske manje primjetne.Nije on neka igracina u mojim ocima.Ali jeste radnik,jeste nase dijete i ja volim sto je on stalno u timu.Samo kroz utakmice igrac moze dobiti znacajnu rutinu i to se posebno u zadnje vrijeme osjeti na njegovim igrama.Sve je bolji,to je cinjenica i samo neka nastavi da radi i da napreduje.Dovoljan mu je motiv sto igra za najdrazi klub standardno i sto ga postavlja u igru najbolji trener lige.To je sigurno znacajno. Medjutim ,po meni bar,daleko od toga da je on oslonac ekipe,on samo igra najodgovornije mjesto u ekipi.Zadnji vezni igrac je najodgovornije mjesto.Ako je tu propuh,problem je za odbranu,a ako je to mjesto dobro postavljeno,citava centralna veza igra lopte i onda se vidi stabilnost,od odbrane do napada.Zato je njegova motorika veoma bitna.Volio bih da jos samo malo koriguje svoje kretanje na terenu,jer nekad bude ogromna rupa,a njega ne bude nigdje.Stice se dojam da trci kao muha bez glave.Sada se to sve manje desava i to je dobro,puna podrska njemu kao momku i igracu naseg kluba.Doci ce on na svoje i steci ce taj potrebni osjecaj za prostor.Treba njemu jos dosta toga,ali on se nametnuo u svojoj igri u zadnje vrijeme.Samo naprijed.
@boccaccio,

Svraka half lutalica ;)

Svraka zaista dobro igra ovu sezonu. Nekada malo izgleda da nije baš najbolje pozicioniran, ali mislim da mu je Osim namjenio upravo takvu ulogu. Svraka je jedini igrač u našoj lekipi koji igra naprijed-nazad-dijagonalno-ma gdje je god lopta tu je i Svraka. Upravo zbog te uloge, nekada se čini da nije uvijek tamo gdje bi trebao biti - na poziciji zadnjeg veznog.

Slažem se sa Tobom, da Patrick često ispravlja njegove greške, ali sam i ubijeđen da je i to po Amarovoj naredbi. Patrick je obično na svojoj poziciji i rijetko ga kada možeš vidjeti na suprotnoj strani od njegove. On viš igra gore - dolje, pravolinijski.

Ne rekoh ja džaba, Svraka-half lutalica i to moderni. :D
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 17 apr 2012, 12:54

Ne postoji half lutalica,nego half po zadatku,a njegov zadatak sigurno nije da postoji rupa na terenu kada je protivnicka akcija.To je bilo jako ocigledno kada nije bilo Nijeme na terenu.Svraka nije imao kapacitet da osvoji teren na pravi nacin iako je mnogo trcao.Svakako da je zadatak zadnjeg veznog igraca da ide u svim pravcima,on pomaze bekovima,pomaze stoperima i pomaze centralnim veznim igracima.On je osigurac za sve.

Zeljo sada ima pojacan zadnji vezni red,igramo sa dva igraca,pa je naravno i lakse da se jedan od njih ukljuci u samu igru,i tu je po zadatku odabran Svraka od Amara.Kada nijedan ne bi igrao,vec samo da prave destrukciju igre,onda bi opet bio problem u vezi.Zato Svraka sada ide i slobodnije prema naprijed i iz drugog plana vrlo uspjesno poentira.Zabija covjek golove onda kada niko ne vodi racuna od protivnika na njega.Uleti iz drugog plana.
Nijema ne samo da igra gore-dole,vec igra nevjerovatno dobro po svim pravcima.Cesto i Nijema pokusa nekim sutem ili uskoci kada treba igrati glavom u skoku jer je Svraka tu inferiorniji.

Razlog zasto se sada Svraka vise vidi na terenu nego prije je upravo dobra igra Nijeme.Nijema zatvara prostor i koriguje sve ono sto Svraka ne uradi defanzivno u bilo kojem pravcu.Svakako da im je sada i lakse pokriti sve kriticne dijelove gdje protivnik moze biti opasan,jer su dvojica,zato i ne primamo golove,a ne samo sto je Guso dobar.Dobar je Guso kao i stoperi ispred njega,ali pravu stabilnost daje zadnji vezni red.Odmah su svi u ekipi mirnije.
I moj uopsteni zakljucak uspjesnosti ove sezone je kljucni momenat Amara u odlukama da vrati Gusu na gol,jer je stabilizovao pricom stoperski par,osjeca se sigurnost sada,i momenat kada je Amar postavio Nijemu u poziciju da koriguje Svraku.
Meni licno je nemjerljiv ucinak Nijeme u odnosu na Svraku,mislim na onaj defanzivni dio.U ofanzivnom dijelu je jaci Svraka samo zato sto je dobio po zadatku da se ukljuci ponekad iz drugog plana.

Nekada je ovu poziciju sam igrao jedan Denis Karic koji je doktor nauka u odnosu na obojicu ovih fudbalera bio.
Naravno ,imao je tu i Bukija trkaca,koji je vazio za centralnog veznog,ali je sa lakocom,s obzirom na trkacke sposobnosti uvijek mogao pomoci Karicu ako se pravio pritisak na nasu defanzivu.
Sada to moraju igrati dvojica,jer se dobije jedan kvalitet koji je u ovom trenutku u ovoj ligi i vise nego dovoljan.Rezultat sve govori i ja sam zahvalan citavoj ekipi na svom doprinosu,ali posebno ovoj dvojici koji igraju na kljucnim odgovornim mjestima.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 17 apr 2012, 13:03

Druga polufinalna utakmica Kupa BiH između Borca i Željezničara prekinuta je 5. aprila nakon što su domaći huligani tvrdim predmetom pogodili u glavu pomoćnog suca Nikicu Tomasa, kojemu samom srećom i nepreciznošću "bacača" predmet nije nanio povrede opasne po život.

Već tradicionalno primitivno ponašanje domaćih navijača upotpunjeno nacionalističkim i desničarskim parolama i povicima tako je po ko zna koji put u posljednjih nekoliko godina dovelo do prekida utakmica na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, ali i do dodatnog srozavanja visokog renomea koji je Banja Luka, kao jedan od najvećih bh. urbanih centara, uvijek imala.

Nažalost, domaćim navijačima u nesportskom i primitivnom ponašanju priključio se i kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač FK Borac Nemanja Bilbija, koji je nakon prvog poluvremena prvo nasrnuo na glavnog suca pomenutog meča Midhata Arnautovića, a po tom i na administrativce Željezničara, "bezbjednjaka" Dinu Pekića i menadžera kluba Rusmira Cviku.

- Ne želimo dizati nikakve tenzije i Bilbija će kao i svaki drugi igrač svakog drugog kluba biti dočekan na najbolji način na našem stadionu kada Borac za vikend bude gostovao Željezničaru u okviru Premier Lige. - rekao je Dino Pekić za Avazov Sport.
http://****/top-vijest/661 ... agodi.html" onclick="window.open(this.href);return false;

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 17 apr 2012, 13:32

nije bas sve tako crno na bijelo bilbija jeste onako prgav mlad je ebiga jos tinejdzer ali koliko sam ja cuo da je neko da li taj pekic ili neko drugi provocirao bilbijinu majku psovao joj svasta onda se tu zakuvalo i bilbija i njegov otac su se umjesali.nesportsko ponasanje od svih ucesnika sigurno.ko zna sta je tacno bilo ali cisto sumnjam da bi bezveze se posvadjali

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 17 apr 2012, 13:52

fredi je napisao/la:nije bas sve tako crno na bijelo bilbija jeste onako prgav mlad je ebiga jos tinejdzer ali koliko sam ja cuo da je neko da li taj pekic ili neko drugi provocirao bilbijinu majku psovao joj svasta onda se tu zakuvalo i bilbija i njegov otac su se umjesali.nesportsko ponasanje od svih ucesnika sigurno.ko zna sta je tacno bilo ali cisto sumnjam da bi bezveze se posvadjali
i sudija i rusmir i dino mu **** majku

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: svrakino1921 i 52 gosta.