Jok ja sam bio klasični špic

Čuj Muraotović nije bio klasični napadač. Jašta je nego je bio klasični napadač. Poslije su ga prešaltali na veznjaka.
Almir Memić je isto tako bio odličan napadač u Želji ali je kratko ostao. Sanel Jahić u drugom mandatu

također. Jure Guvo. Dialiba.
Zubana ne trebamo i ne smijemo zaboraviti. Željo je bio loš u prvom dijelu prvenstva 97/98, onda smo u drugom prograli, oba napadača su bila odlična, Vazda i Zuban te smo se plasirali u play of. Nakon toga je sve historija. Vrlo bitan momenat za Želju. Niko nam nije davao promil šanse da nešto uradimo a mi uzesmo titulu
Nisu klasični napadači samo sidraši, ima ih razniJEh tipova
Bešlija je recimo bio napadač u onoj sezoni kada smo uzeli duplu krunu al on zapravo nije klasični napadač nego je krilni igrač.
I tako dalje, i tako dalje
što se tiče komparacije Guve i Adilovića, činjenica je da je Adilović već u prvoj sezoni zabio više golova od Guve ali Guvo se hladno nosio sa štoperima Lilestroma i Njukastla u Euro nastupima. U prvoj utakmici sa Njukastlom Guvo je krenuo sam prema gol, Dabizas ga srušio i dobio "samo" žuti karton umjesto crvenog. Prvo poluvrijeme bijaše. Luboš Mikel je bio sudija, jazavac.
Guvo se dokazao u Europi, nije se obrukao, vidjećemo za Adilovića šta će uraditi.