Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

let3
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la let3 » 14 nov 2016, 00:35

TobeYarabi je napisao/la:
let3 je napisao/la:
TobeYarabi je napisao/la:ODLAZI GLUPSONE!!!
E što ne izdržasmo one preostale 3 sekunde, samo da ne citam ove pitarske bljuvotine po Meši :mrgreen:

Sad im je dao materijala da kenjaju po njemu danima i sedmicama, a samo 3 yebene sekunde su ga dijelile od pobjede :lol: sjooo
Pogledaj sta sam pisao kod vodstva 1-0.. To nema nikakve veze sa Pitarima. Jednostavno, bazdarevic je najgluplji fudbalski ''strucnjak'' na ovim prostorima.
Ne zayebavaj :mrgreen: :P znamo zašto vi pitari pišate po Meši, necemo se praviti naivni sad ;)

Ali nema veze, razumijem to.

Međutim, za veceras mu ne možete prigovarati puno :nene: Imao je odlicnu taktiku kroz skoro citavu utakmicu, sa Pjanićem i Jajalom razbio grke na sredini, Kolašinac se ubacivao iz drugog plana, pogodio i sa Izetom, vodili na poluvremenu, stvorili im i previše šansi u drugom poluvremenu da ih dotucemo (sve to u Atini ,na njihovom terenu) i na kraju došla kazna za promašaje :facepalm: fudbalska klasika jbg

Jedno je kritikovati sa argumentima, a drugo je hejtati cisto radi navijacke furke :tralala:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 nov 2016, 00:40

Monolog je napisao/la:Meša je imao dvije opcije: ubaciti nekog "kreativnijeg", držati loptu i pokušati u tih pet minuta napraviti još neku opasnu priliku iz (polu)kontre ili se bazirati na odbranu gola, jer je Grcima ostalo samo klasično bunarenje. Odlučio se za ovu drugu i na kraju mu se to osvetilo. Sreća Grka, nesreća naša (po ko zna koji put) i to je to. Niko ne garantuje da se ovo ne bi desilo da je ušao TSS ili neko drugi ko bi mogao malo zadržati loptu. Jednostavno, ovo je ono kad te neće (ili kad te hoće, ako gledamo sa grčke strane). Usput, nije Bičakčić ušao da igra krilo, nego se igrom slučaja u jednom napadu tu našao, jer smo svakako imali loptu na njihovoj polovini. Ništa više.

Ako mene pitate, Meša je ovu utakmicu odradio veoma dobro. Postavom, taktikom, zadacima. Izmjene su "ubile" to sve, ali prosto iz razloga što se na kraju primio taj nesretan gol u 95. minuti. Da ga nije bilo, ne bismo pričali o tome, već bi se pisali hvalospjevi na sve ono što je naša reprezentacija pokazala u ovih 100 minuta. :D
Ja mislim da neki od fudbala samo reprezentaciju gledaju. Najveci svjetski treneri su u ovako bitnim utakmicama izvodili ofanzivca za dodatnog stopera, cak sta vise ko ubaci nekog svjezijeg ofanzivca poput Stevanovica (vidim prizivali ga) smatran je budalom, eventualno ako zabije gol onda bi selektor bio ludi genije.
Ono sto je Zukanovic uradio radili su, rade i raditi ce najveca svjetska imena. Ponovo, oni koji napadaju na gol a ne da cuvaju loptu cesto su ismijavani i smatra im se kao greska. Znam i ja sta sam puta psovao igracu koji to uradi u timu kojeg tu utakmicu simpatiziram. I ne samo ja, nece niko aplaudirati pokusaju na gol kad imas rezultat nekoliko minuta prije kraja u strasno bitnoj utakmici.

I jos nesto, nad Zukanovicem je bio cist faul.

Mesa je ovo majstorki odradio, najbolja utakmica pod njegovim vodstvom i ulijeva poljuljano povjerenje pred nastavak kvalifikacija.

I jadno je kako pitari samo gledaju kako ce popljuvati Mehmeda jer je bio igrac Zeljeznicara. Jadno stvarno.
Nad tobom sunce najljepše sja

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 14 nov 2016, 00:42

let3 je napisao/la:
Ne zayebavaj :mrgreen: :P znamo zašto vi pitari pišate po Meši, necemo se praviti naivni sad ;)

Međutim, za veceras mu ne možete prigovarati puno :nene: Imao je odlicnu taktiku kroz skoro citavu utakmicu, sa Pjanićem i Jajalom razbio grke na sredini, Kolašinac se ubacivao iz drugog plana, pogodio i sa Izetom, vodili na poluvremenu, stvorili im i previše šansi u drugom poluvremenu da ih dotucemo (sve to u Atini ,na njihovom terenu) i na kraju došla kazna za promašaje ;) klasika jbg

Jedno je kritikovati sa argumentima, a drugo je hejtati cisto radi navijacke furke :tralala:
sto li sam onda susicu yebavao sve od-do???
bazdarevic je kriv za danasnji poraz. sve to sto si nabrojao gore mozes igrati protiv lihtenstajna, a protiv svake solidne ekipe to ne prolazi jer se igraci istrose. bazdarevic igra istu taktiku koju je koristio npr ivica osim dok je bio selektor jugoslavije. treba covjeku objasniti da ovo nije espana 82, i da se fudbal malcice modernizovo i da mozda nebi bilo lose da pogleda nekad neku utakmicu. i da-cak je i susic 100 puta bolji od njega..mozda se jesic moze porediti sa njim :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 nov 2016, 00:43

Sušić i jeste bolji trener od Meše :thumbup:

Mislio sam da ne može gore, ali evo može.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 nov 2016, 00:47

let3 je napisao/la:

Međutim, za veceras mu ne možete prigovarati puno :nene: Imao je odlicnu taktiku kroz skoro citavu utakmicu, sa Pjanićem i Jajalom razbio grke na sredini, Kolašinac se ubacivao iz drugog plana, pogodio i sa Izetom, vodili na poluvremenu, stvorili im i previše šansi u drugom poluvremenu da ih dotucemo (sve to u Atini ,na njihovom terenu) i na kraju došla kazna za promašaje ;) klasika jbg

bazdarevic je kriv za danasnji poraz. sve to sto si nabrojao gore mozes igrati protiv lihtenstajna, a protiv svake solidne ekipe to ne prolazi jer se igraci istrose. bazdarevic igra istu taktiku koju je koristio npr ivica osim dok je bio selektor jugoslavije. treba covjeku objasniti da ovo nije espana 82, i da se fudbal malcice modernizovo i da mozda nebi bilo lose da pogleda nekad neku utakmicu. i da-cak je i susic 100 puta bolji od njega..mozda se jesic moze porediti sa njim :mrgreen:
Da je Džeko bio malo (samo malo) raspoložen i da je zabio onih svojih par šansi, da ne pominjem šanse Pjanića i Vede - sad bi se na ovoj temi Meša slavio kao heroj i strucnjak ;) i ti to vrlo dobro znaš.
I opet su mu falile samo 3 sekunde do pobjede u Atini :D

A sad nastavite sa kenjažom po odvratnom lojavom željovcu na klupi selekcije i ne dajte se omesti :kafa: nije ni to problem.

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 14 nov 2016, 00:51

let3 je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Da je Džeko bio malo (samo malo) raspoložen i da je zabio onih svojih par šansi, da ne pominjem šanse Pjanića i Vede - sad bi se na ovoj temi Meša slavio kao heroj i strucnjak ;) i ti to vrlo dobro znaš.
I opet su mu falile samo 3 sekunde do pobjede u Atini :D

A sad nastavite sa kenjažom po odvratnom lojavom željovcu na klupi selekcije i ne dajte se omesti :kafa: nije ni to problem.
cak i da smo dobili sa 5-0, ja bi slavio pobjedu a i dalje bi pisao protiv bazarevica.. samo zato sto je on idiot

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 nov 2016, 00:56

TobeYarabi je napisao/la: cak i da smo dobili sa 5-0, ja bi slavio pobjedu a i dalje bi pisao protiv bazarevica.. samo zato sto je on idiot
A vidi Tobe, ja sam ga kritikovao i pljuvao nakon Belgije više nego iko na ovom forumu (slobodno to provjeri u arhivi ako imaš vremena) cak sam i pretjerao u nekoj huji jer je fakat ispao amater i promašio sa svim mogucim, ali za veceras mu se ne može ništa srati :nene:

Kraj Price, što bi reko veliki Amar :mrgreen: :tralala:

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 14 nov 2016, 01:08

let3 je napisao/la:
TobeYarabi je napisao/la: cak i da smo dobili sa 5-0, ja bi slavio pobjedu a i dalje bi pisao protiv bazarevica.. samo zato sto je on idiot
A vidi Tobe, ja sam ga kritikovao i pljuvao nakon Belgije više nego iko na ovom forumu (slobodno to provjeri u arhivi ako imaš vremena) cak sam i pretjerao u nekoj huji jer je fakat ispao amater i promašio sa svim mogucim, ali za veceras mu se ne može ništa srati :nene:

Kraj Price, što bi reko veliki Amar :mrgreen: :tralala:
da je umjesto potpuno beskorisnog ibisevica pojacao sredinu pobjedili bi najmanje 3 razlike. 4-4-2 danas mozes igrati samo protiv ekipa od kojih si za 3 klase bolji..to je sve

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 14 nov 2016, 04:24

Sabinho je napisao/la:
dsulejm je napisao/la:
autogol je napisao/la:Da je ubacio Milicevica umjesto Vede,pogotovo poslije Dzekinog crvenog ne bi mu se imalo sta prigovorit,ovako se posrao na svoj rad :facepalm:
Milicevic umjesto Vede poslije crvenog Dzeke? Vadis jedinog napadaca da bi stavio igraca sredine? :lol:
Ili vadis krilo i stavljas stopera da ti trci kontre na toj poziciji.
Pa covjece gore ti je izvaditi robusnog napadaca koji se moze zagraditi i zadrzati loptu nego omalenog krilnog igraca koji se nece moci zagraditi kao klasicni centarfor. Uz to taj krilni igrac nece igrati odbranu koja je bila potrebna pred kraj kada su Grci navalili.
Logika je pojacati odbranu ako hoces da cuvas rezultat. Od doticnog stopera nije trazeno da trci kontre i to sto je on 'lutao' nije sigurno trenerova zamisao. Uz to shvati da je bilo desetak minuta do kraja. Krila se obicno vade i ranije.

PS.
Mozda nisam u potpunosti skuzio sta je ovaj htio da kaze za Milicevica. Vidim da i sam sebe nije shvatio.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 nov 2016, 08:31

Koliko god mu treba odati priznanje za maestralno prvo poluvrijeme, postavku igre, skauting protivnika i na kraju krajeva hrabrost za izaci sa dva spica, toliko ga treba iskritikovati i nazvati kukavicom za drugo poluvrijeme.
Pokazao je da nije sposoban adaptirati se stanju na terenu, od kada je dosao kasni sa izmjenama, sinoc do prisilne Spahica nije mijenjao nista, iako je krepo Lulic vise mrtav nego ziv, nama brzanac Milicevic sjedi na klupi, umjesto da pojaca sredinu sa Cimirotom i trkom unese zivost u vezni red a Cimi je jako dobar u iznosenju lopte, on uvodi Djurica i Bicakcica. Hajde za Djurica i mozes naci opravdanje ali Bicakcica ne mozes i sramno je braniti njegovu ulogu u svemu.
To se rezultovalo tim da ni Jajala ni Pjanica ni Lulica nemas na vrhu 16 kada treba docekati izbacaj Zuke i kazna je uslijedila.
Dakle Mesa od heroja do tragicara, od maestra do neznalice. Imao si Mehmede sansu u dvije dzoker tekme, da osiguras baraz bez pritiska, i sad si sam sebi stvorio isti. Neodlazak u baraz treba rezultirati otkazom, a u barazu ako odemo od rezultata neka ovisi dalja sudbina jer ako ponovo nagazimo na repku tipa Portugal donji smo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 14 nov 2016, 08:32

Stvarno svakakvi bolidi pisu po ovom forumu, odavno se ovde nema sta pametno procitati...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 14 nov 2016, 08:42

Svaka cast Mesa, idemo dalje. Jedna od najboljih nasih utakmica ali sa najmanje srece. PUNA PODRSKA !
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 nov 2016, 08:56

Od Olimpa do Grckih podruma za 45 minuta.
Jos se jednom potvrdilo da on tragicno lose vodi utakmice. Sto se toga tice nije nista bolji od prethodnika i neka ljubi noge igracima sto su jucer dusu istrcali da bi zadovoljili njegove sumanute ideje sa igracem manje u sredini.
Rezultat odlican i sa njim sam prezadovoljan!!!
U barazu smo ali od toga ce realno biti malo koristi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2016, 09:16

Pojedincima treba objasniti da ovo nisu PL Prepucavanja i da bi trebali biti malo ozbiljniji.

Baždareviću je ovo najbolja utakmica do sada. Nema mu se puno toga zamjeriti, Džekin karton je napravio dramu od utakmice i nismo se baš najbolje snašli u tome. Nisu ni grci, ali oni slave bod kao pobjedu, jbg.

Izgleda da će Baždarević nastaviti sa dva napadača i sinoć je bilo jasno šta pokušava. S tim da mi još uvijek nemamo igrače koji će izdržati taj tempo, dosta igrača je veoma rano ostalo bez snage i to su posljedice ove njegove 4-4-2 formacije. Meša polako povećava broj igrača na koje možemo računati. Hajrović je radio dobar posao dok je mogao, ali nije on igrač za dva pravca, izgubio je mnogo snage u pokušajima da pomaže Vranješu, kasnije nije mogao ni gore ni dole. Vranješu je mnogo lakše igrati sa Višćom.

Jajalo bi trebao biti starter i kad se vrati Bešić, mada sumnjam da ćemo to gledati jer Meša neće odustati od igre sa sva napadača. Ipak, obzirom na Bešićeve povrede mislim da će se Jajalo naigrati u budućnosti. Mato u potpunosti odgovara Pjaniću što je u ovom trenutku najbitnije za nas. Napokon imamo dosta opcija u veznom redu sa Pjanićem, Bešićem, Jajalom, Medunjaninom, Cimirotom, MIličevićem i Sušićem, svi mogu igrati bez problema i odraditi svoj posao.

Odbrana je napokon bila sjajna, dominirali smo u skoku, dobro se postavljali, Spahićev izlazak se nije osjetio jer je Šunjić bio odličan i skinuo je nekoliko opasnih lopti. Ulazak Bičakčića mi i dalje nije jasan, vjerovatno je Meša očekivao centaršuteve i duge lopte pa je Ermina poslao na teren. Selektor mora baš dobro analizirati posljednjih 8 minuta utakmice, šta se desilo i gdje je pogriješio. Nije mu bilo lako i ostao je u neobranom grožđu, mada mislim da je pokušao zatvoriti utakmicu. On mora shvatiti da mi nismo ekipa koja zatvara utakmice i da je bolje ubaciti igrače koji će ići prema naprijed nego igrače koji će se nabiti u naš 16-erac, jednostavno nismo taj tim. Mi ne znamo zadržavati loptu i vrijeme i krasti sekunde, djelovali smo smiješno na protivničkoj polovini u tim trenucima, posebno Lulić.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 nov 2016, 10:17

@virto, dosta toga se slazemo, i ja sam misljenja da je morao ubaciti Milicevica i Cimirota da ojaca sredinu i proba drugim ili trecim golom rasturiti Grke.
Mesa mora brzo uciti i puno uciti.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 14 nov 2016, 10:37

Ma nije do Mese sekunde. Toliko akcija i propustenih sansi,toliko dobrih akcija ali slabe koncentracije pri kraju kada je falio zadnji pas. Igraci su pregorili do 70 minute. Toliko borbe koju nisam odavno vidio sto je rezultiralo sa dosta zutih. Jbga sreca nam se nije nasmjesila ali ne sumnjam da cemo ih silovat u Zenici. Ocekujem onu smijesnu grcku bar 80 minuta u svom 16tercu,viktoriju i hendikep
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2016, 10:53

bhsport je napisao/la:@virto, dosta toga se slazemo, i ja sam misljenja da je morao ubaciti Milicevica i Cimirota da ojaca sredinu i proba drugim ili trecim golom rasturiti Grke.
Najbitnije je to da Meša želi da uči i meni se baš sviđa ovo što radi. Ovakva utakmica zahtjeva baš detaljnu analizu i imaće dovoljno vremena za to, bukvalno svaki minut se mora analizirati i predstaviti igračima, da svi shvate gdje smo griješili, i da shvate da se savršena igra mora nagraditi a ne da se ovako osjećamo nakon perfektne utakmice.

Što se tiče drugog gola, tu malo pretjerujemo, kad ga nismo zabili do 85. minuta, mislim da nije baš toliko potrebno juriti ga u finišu utakmice, tada ipak pažnju moraš posvetiti svojoj mreži, a treba vidjeti zašto ga nismo zabili do tog momenta jer smo mogli. Zato kažem, treba sve izanalizirati, očekuje nas apsolutno ista utakmica u Zenici gdje ih trebamo na vrijeme nokautirati, jer smo mnogo bolji od njih, iako nisam mislio tako prije utakmice.

Na kraju krajeva ovo je dobar scenario po nas, naravno, pobjedom smo mogli odratiti veliki posao, ali i ovako je dobro. Oni imaju 2x Belgiju, imaju Zenicu, teško će oni sve to preživjeti, pa vidjeli smo koliko su limitirani. Ja se već sad pribojavam našeg Kipra i Estonije, ako tu uzmemo 6 bodova, u baražu smo i sa recimo remijem u Zenici.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 nov 2016, 11:15

Gledaj strucnjaka, krivi se selektor jer nismo ganjali drugi gol od osamdesetjebenepete kad imamo 1-0 protiv Grcke u gostima.
Nad tobom sunce najljepše sja

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 nov 2016, 11:17

Virtu4l je napisao/la:
bhsport je napisao/la:@virto, dosta toga se slazemo, i ja sam misljenja da je morao ubaciti Milicevica i Cimirota da ojaca sredinu i proba drugim ili trecim golom rasturiti Grke.
Najbitnije je to da Meša želi da uči i meni se baš sviđa ovo što radi. Ovakva utakmica zahtjeva baš detaljnu analizu i imaće dovoljno vremena za to, bukvalno svaki minut se mora analizirati i predstaviti igračima, da svi shvate gdje smo griješili, i da shvate da se savršena igra mora nagraditi a ne da se ovako osjećamo nakon perfektne utakmice.

Što se tiče drugog gola, tu malo pretjerujemo, kad ga nismo zabili do 85. minuta, mislim da nije baš toliko potrebno juriti ga u finišu utakmice, tada ipak pažnju moraš posvetiti svojoj mreži, a treba vidjeti zašto ga nismo zabili do tog momenta jer smo mogli. Zato kažem, treba sve izanalizirati, očekuje nas apsolutno ista utakmica u Zenici gdje ih trebamo na vrijeme nokautirati, jer smo mnogo bolji od njih, iako nisam mislio tako prije utakmice.

Na kraju krajeva ovo je dobar scenario po nas, naravno, pobjedom smo mogli odratiti veliki posao, ali i ovako je dobro. Oni imaju 2x Belgiju, imaju Zenicu, teško će oni sve to preživjeti, pa vidjeli smo koliko su limitirani. Ja se već sad pribojavam našeg Kipra i Estonije, ako tu uzmemo 6 bodova, u baražu smo i sa recimo remijem u Zenici.
Ma boli jer smo ih mogli izbaciti iz igre skroz, da im gori da napadnu Belgiju da se izmrcvare tu, ali eto fulali smo, do nas je 100%. Oni su se nudili cijelu tekmu i ko garantuje da ce u Zenici biti isto ovako?
Nasa realizacija skripi i to opasno.

Santo
Kontakt:

Post Postao/la Santo » 14 nov 2016, 11:18

Ja stvarno ne znam po kojem osnovu je Mehmed Bazdarevic veceras odradio sjajan posao, gledano u kompletu. Ajmo realno, reprezentacija BiH nije nikad izgledala nadmocnije protiv vece fudbalske drzave kao sinoc protiv Grcke. Posjed od cak 72 procenta i ne dozvoljavanje grcima cent prostora za disanje je nesto do sad nevidjeno kada igraju zmajevi i iskreno, mislio sam da ih imamo, da nemaju sanse da protiv tako raspolozene ekipe daju gol, a kamoli osvoje bod (ove). I onda se odjednom desilo nesto neobjasnjivo. Ekipa se, u momentima apsolutne dominacije povukla, prepustila loptu domacinu koji pravi par dobrih prilika pred nasim golom. Drugo poluvrijeme je totalna suprotnost onog prvog, nema dinamike, nepovezano, sa beskorisnim krilima i odsjecenim napadom, koji se ocajno pokusavao da vrati nazad po loptu, pa smo cak vidjeli i nekoliko sjajnih pasova kroz odbranu koje dzeko nije mogao da iskoristi jednostavno jer nema brzinu i agilnost za takve napade. I onda se jasno vidjelo da su krila u 60. Minutu disala na skrge, i da je nas vezni red ocajno trebao jednog ili cak dvojcu svjezih igraca na krilu odnosno napadu, da se utakmica privede kraju. Sta Mesha radi? Pa nista. Bas nista. Pusta lulica koji nema snage da vodi loptu da ostane na terenu, da ne govorim za sidraski dvojac u napadu koji apsolutno nista na svoju ruku nije mogao da uradi (sto ne govorim u losem kontekstu, jer oni jednostavno nisu takvi igraci)

Misljenja sam da su jedan milicevic ili hodzic sinoc legli ekipi kao budali samar, i da je Mesha morao to da vidi.
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beduin, bhfanatic14, CAGarfia, Coolpanda24, kakarut, Proximic, Zglavkar i 52 gosta.