Rekonstrukcija stadiona u BiH

Lik
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Lik » 24 mar 2017, 01:15

@arelinjo
Ne želim se kladiti ni raspravljati, finale će brzo pa ćemo vidjeti. Sjetiću se ja ovog razgovora pa se javim nakon finala ;)
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 24 mar 2017, 01:21

I opet da sa godisnjom ne udje neka kupi kartu i te pare idu želji, a ne savezu, ne znam otkud ta ideja još onaj gore piše sloboda i radnik dali pare savezu, jeste i dali im još po 20milja na kafu da begic ode fino sa porodicom na more ;)

Stvarno se nekad zapitam otkud vadite te nebuloze

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 mar 2017, 01:29

Quinlan je napisao/la:I opet da sa godisnjom ne udje neka kupi kartu i te pare idu želji, a ne savezu, ne znam otkud ta ideja još onaj gore piše sloboda i radnik dali pare savezu, jeste i dali im još po 20milja na kafu da begic ode fino sa porodicom na more ;)

Hajde mi odgovori onda što savez određuje cijenu karata ? Savez zna koja je dobra cijena karte za Sarajevo, Željezničar ili bilo koji drugi klub :crazy: Ili se oni jednostavno pitaju za sve i rade po svom.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 mar 2017, 01:42

P R O P O Z I C I J E
završnog dijela Kup-a BiH

ORGANIZACIJA UTAKMICA
Član 6.
Organizacija utakmica se vrši prema odredbama Pravilnika o Nogometnim/Fudbalskim
takmičenjima NS/FS BiH i Propozicijama takmičenja BH Telecom Premijer lige BiH.
Utakmice se igraju na terenima registriranim za prvenstvene utakmice klubova
učesnika završnice Kup-a.
Organizaciju utakmica šesnaestine finala, osmine finala, četvrtfinala i polufinala vrši
klub – domaćin.
Organizaciju finanih utakmica završnice Kup-a BiH vrši NS/FS BiH .

Klub domaćin obavezan je neovisnoj snimateljskoj kompaniji, koju ovlasti NS/FS BiH,
omogućiti adekvatne uvjete za snimanje utakmice s najmanje 3 (tri) kamere, jedna na sredini
terena a dvije bočne u visini kaznenog prostora.
Također, TV kompaniji koja vrši direktni prijenos utakmice, osigurati punu sigurnost za
opremu i djelatnike, za vrijeme i nakon završetka utakmice, u objektu stadiona.

Laku noć dječaci :wave:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 mar 2017, 02:10

Sine pogledaj i član 17. ;) lepasi pozz

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 24 mar 2017, 02:28

Hajte bolan , utraste sa OFFTopicom.
BosnaE

nedimsalih
Kontakt:

Post Postao/la nedimsalih » 24 mar 2017, 05:55

kako se ubaci slika ?

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 24 mar 2017, 06:17

nedimsalih je napisao/la:kako se ubaci slika ?
Odeš na ove stranice (odluči se koju) i ubaciš sliku sa kompjutera, kad je slika uploadovana uzmeš link od iste i ubaciš ga između ovoga [img]OVDJE%20LINK[/img] i to je to.

https://postimage.io/?lang=croatian

http://imgur.com

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 24 mar 2017, 07:12

Quinlan je napisao/la:I opet da sa godisnjom ne udje neka kupi kartu i te pare idu želji, a ne savezu, ne znam otkud ta ideja još onaj gore piše sloboda i radnik dali pare savezu, jeste i dali im još po 20milja na kafu da begic ode fino sa porodicom na more ;)

Covjece de se saberi malo...
finalista kupa dobio je prosle godine od saveza 20 000 km,sav prihod od ulaznica isao je organizatoru tj savezu. ..
Bezveze se koprcas oko vrlo jasne stvari.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 mar 2017, 07:29

Lik je napisao/la:@Signore normalno je da će klub dobit kaznu ako mu navijači divljaju ma ko da je organizator.
Ne mogu da vjerujem kakva količina ne znanja na forumu, još se neki ismijavaju ovdje.

Mozda zato jer smo zemlja apsurda. Organizator je taj koji bi se trebao pobrinuti da utakmica prodje bez incidenata. Kako ce neki klub sprijeciti vlastite navijace da ne pale baklje, a nemaju nikakve veze s organizacijom utakmice? Nije mi logicno nikako.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 24 mar 2017, 08:24

"ORGANIZACIJA UTAKMICA
Ĉlan 6.
Organizacija utakmica se vrši prema odredbama Pravilnika o nogometnim/fudbalskimtakmičenjima NS/FS BiH i Propozicijama takmičenja BH Telecom Premijer lige BiH. Utakmice se igraju na terenima registriranim za prvenstvene utakmice klubova učesnika Kupa, a nakon 1/8 finala utakmice se mogu igrati isključivo na terenima licenciranim za odigravanje utakmica BHT PL BiH.
Organizaciju utakmica šesnaestine finala, osmine finala, četvrtfinala i polufinala vrši klub – domaćin.
Organizaciju finalnih utakmica završnice Kup-a BiH vrši NS/FS BiH u saradnji sa klubom domaćinom.

FINANSIJSKE ODREDBE
Ĉlan 17.
Troškove organizacije utakmica i svih sluţbenih lica snosi klub domaćin. Troškovi finalnih utakmica regulisani su meĎusobnim sporazumom NS/FS BIH sa klubovima-učesnicima finala. Sektor finasija NS/FS BiH ţiralno će isplaćivati troškove sluţbenim licima.
Klubovi koji su se iz niţeg ranga takmičenja plasirali u završnicu takmičenja u Kup-u BiH, troškove će uplaćivati u roku od 48 sati nakon odigrane utakmice na račun NS/FS BiH.
Troškovi sluţbenih lica se isplaćuju prema rangu takmičenja u kojem se takmiči klub-domaćin.

NAGRADE
Ĉlan 18.
Pobjednik Kup-a BiH dobija prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo.
Finalistima Kup-a BiH pripada novčana nagrada, i to:
- Pobjednik Kup-a: 30.000 KM (trideset hiljada konvertibilnih maraka)
- Finalista: 20.000 KM (dvadeset hiljada konvertibilnih maraka)
Igrači, tehničko i stručno rukovodstvo kluba-pobjednika dobivaju 45 zlatnih medalja, a igrači, tehničko i stručno rukovodstvo kluba drugog finaliste 45 srebrenih medalja.
Zlatne medalje se dodjeljuju sluţbenim licima obje finalne utakmice.
Ekipe učesnice utakmica Finala Kupa BiH obavezne su pristupiti uručenju priznanja za osvojeni plasman."

http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... 016-17.pdf

Prema ovim informacijama isto sam misljenja da organizaciju preuzima savez i uzima sav prihod. Iako postoje nagrade za finalistu i pobjednika smatram da bi klubovi morali i da naplate koristenje svog stadiona jer ove nagrade su meni nesto prirodno i ne bi trebali da pokrivaju taj aspekt. Mislim, klubovi koriste i trose svoj stadion za te utakmice. Ali sigurno je navedeno u ovom medjusobnom sporazumu da savez ne placa koristenje stadiona.

Sto se tice godisnjih, to klub moze dogovoriti sa savezom tako sto ce savezu u tom slucaju isplatiti cijenu iskoristenih godisnjih ulaznica.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 24 mar 2017, 08:48

Kakva glupost, pa mi kad bi igrali finale, bio bi pun stadion i zarada bi bila preko sto hiljada i to će sve Savez pokupiti :shock: majku im kapitalističku!
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 mar 2017, 08:55

Puno smo otišli u off jbg, prvi ja. Al ne dam da mi pametuju, daš im dokaz jok nije to to. I još sam zaboravio reći da nisam mogao ući na finale protiv Čelika sa godišnjom, al jok znaju djeca bolje.
@AnelIZ mislim da nisi u pravu za ovo plačanje kluba savezu. Puno je tu prilike za malverzacije, tipa uđe 2000 ljudi sa godišnjim, a klub kaže bilo ih je samo 300. Savez ne bi pristao na tako nešto.

I gdje su oni mostarci, dokle se došlo sa onom tribinom njihovom iza gola ? Znam da je zadnje bilo da su izašli iz temelja.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 mar 2017, 09:01

Signore je napisao/la:
Lik je napisao/la:@Signore normalno je da će klub dobit kaznu ako mu navijači divljaju ma ko da je organizator.
Ne mogu da vjerujem kakva količina ne znanja na forumu, još se neki ismijavaju ovdje.

Mozda zato jer smo zemlja apsurda. Organizator je taj koji bi se trebao pobrinuti da utakmica prodje bez incidenata. Kako ce neki klub sprijeciti vlastite navijace da ne pale baklje, a nemaju nikakve veze s organizacijom utakmice? Nije mi logicno nikako.
Nikako nisi upravu, evo ti primjer. Finale na neutralnom terenu navijači se pobili organizator UEFA. Šta misliš ko je dobio po ušima ?

http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 36851.html
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 24 mar 2017, 09:05

Pa otislo se u off jer se ubjedjuju u nesto sto ne znaju.
Fakat recimo ove nagrade su mizerne kako za kup tako i za prvaka drzave.
Ne znam da li prvak dobiva sta od saveza.
Osvajac kupa bi trebao barem 100 000 dobiti.
Pusti ti price o parama od evrope to dobijas svakako jbt.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 mar 2017, 09:07

Lik je napisao/la:
Nikako nisi upravu, evo ti primjer. Finale na neutralnom terenu navijači se pobili organizator UEFA. Šta misliš ko je dobio po ušima ?

http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 36851.html
Ako to cini i UEFA to ne znaci da nije apsurd. Uopce me to ne iznenadjuje, ali mi nije OK. Znam da znaju kazniti i gostujuci klub zbog divljanja na stadionu, ali mi i dalje nije OK, mada znam da su to mjere sigurnosti jer bi gosti mogli namjerno divljati da bi domacin dobio kaznu s obzirom da je on organizator. Misljenja sam da se treba naci drugi nacin, direktno kaznjavnje izgrednika, zabrana i slicno.
Lik je napisao/la: I gdje su oni mostarci, dokle se došlo sa onom tribinom njihovom iza gola ? Znam da je zadnje bilo da su izašli iz temelja.
Na onoj strani gdje je gostujuca tribina je izlivena ploca i armature vire iz nje, cega se dogradnja. Tamo gdje je bio semafor jos se kopa.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 24 mar 2017, 10:10

Niste normalni, daj ba neka neko od moderatora ovdje reaguje.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 24 mar 2017, 10:17

Lik je napisao/la: @AnelIZ mislim da nisi u pravu za ovo plačanje kluba savezu. Puno je tu prilike za malverzacije, tipa uđe 2000 ljudi sa godišnjim, a klub kaže bilo ih je samo 300. Savez ne bi pristao na tako nešto.
Pa moze se onda platiti za sve godisnje. Eto Zeljeznicar je prodao oko 2000. Dogovori se da klub isplati savezu 10000-15000 KM i gotovo ili da savez to oduzme od predvidjene nagrade.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 mar 2017, 10:42

AnelZ je napisao/la:
Lik je napisao/la: @AnelIZ mislim da nisi u pravu za ovo plačanje kluba savezu. Puno je tu prilike za malverzacije, tipa uđe 2000 ljudi sa godišnjim, a klub kaže bilo ih je samo 300. Savez ne bi pristao na tako nešto.
Pa moze se onda platiti za sve godisnje. Eto Zeljeznicar je prodao oko 2000. Dogovori se da klub isplati savezu 10000-15000 KM i gotovo ili da savez to oduzme od predvidjene nagrade.
Što bi klub išao protiv sebe i "bacio" 15 milja ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

scootzzZzTM87
Kontakt:

Post Postao/la scootzzZzTM87 » 24 mar 2017, 10:55

Lik smaras ovo nije tema za raspravu

Izgleda da se na grbavici dodatne stepenice farbaju u plavo :)

slika
OVAJ ŽELJO SVE ĆE J.EBATI, VAŠE PRIČE I SVA FURANJA, SMARAJU NAS VEĆ GODINAMA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.