FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bodi123 » 02 avg 2017, 13:08

Koliko god se Neymar ovdje osporavao, on će sada u PSGu imati mnogostruko veće šanse da uzme Balon i da dobije sistem u kojem će on biti alfa i omega, a pokazao je u Brazilu da je itekako spreman voditi ekipu. U Barceloni dok je Messi živ on ne bi nikad dobio zlatne lopte nit bi bio nosioc igre i vjerujem da je i to jedan od razloga zašto se odlučio na odlazak, jednostavno je previše kvalitetan da bi bio vječiti drugi igrač jedne ekipe. A Messi ko vino, što stariji to bolji tako da je nemoguće bilo očekivati da će se Brazilac pomiriti sa ovom ulogom u Barci još nekoliko godina.

A nije da je PSG neka prosječna ekipa, sada sa njim se priključuju u prvi red favorita za osvajanje LP uz Real i Bayern, pa i Juventus, još me ne bi čudilo da sada PSG potpuno odvrne česmu i bace još 100ak miliona da popune i ono malo što im nedostaje ukoliko mogu zaobići opet ovaj FFP, a ostalo je do Emerya, nadam se da je sposoban da ih vodi ka krovu Evrope, bit će zanimljivo gledati PSG u svakom slučaju.

Neymar, Cavani, Di Maria, a iza Verrati, Rabiot i Matuidi, na papiru djeluje strašno.

Što se tiče Barcelone, OK, evidentno je da je sada dosta slabija jer ne postoji igrač koji može 1 za 1 zamjeniti Neymara, medjutim, ukoliko uprava pronadje bar 2 igrača dostojna Barcelonine udarne postave na krilu i u vezi za ovih 200ak miliona, ne mora nužno značiti da će i doista biti slabiji.

U suštini, ovaj transfer je veliki update za PSG, za Barcelonu za sada veliki upitnik.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 avg 2017, 13:09

Epidaurus je napisao/la: Pa Real vec ima formiranu ekipu i napad koji moze izvuc jos neke 2 godine (pogotovo sa ovakvom sredinom) tako da Mbappe dolazi kao nasljednik Rone u spicu i vodja napada te nove ekipe kad nosioci ove trenutne budu prestari. Ne dovodi Real Mbappea da odmah zamjeni Ronaldovu produkciju u napadu kao sto bi Barca uradila s Dembeleom u Neyovom slucaju.
Pa neće ga dovesti da sjedi na klupi, morat će ići neko od trojca u vrhu kao što je u Barci otišao Neymar, može i Dembele biti Messiev nasljednik, kao ovaj za Ronu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 avg 2017, 13:10

Official statement: The player Neymar Jr, accompanied by his father and agent, has informed FC Barcelona this morning of his decision to leave the Club in a meeting held at the Club’s offices.
Faced with this position, the Club has informed them they refer to the buy-out clause of his existing contract which as of 1 July totals 222 million euros which will have to be deposited in its entirety.
Furthermore, in reply to the claim for the contract extension bonus, the Club has once again made it clear that the amount remains deposited with a notary until the case is resolved.
The player remains under contract at FC Barcelona but with temporary permission to not take part in training sessions.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 02 avg 2017, 13:12

Epidaurus je napisao/la:@Rajaz
Eden 72 gola i 62 asista u 249 utamica u Chelseau, Neymar 105 golova i 80 asistencija u 186 utakmica za Barcu. Da ne spominjeno jos kako Neymar izgleda kad igra za Brazil. Nema sta, klasicno pretjerivanje.
Možda je to tako zato što je Neymar napadač, a Hazard nije, šta ti misliš ?

Ja se ponado da si naučio, a ti još uvijek fudbal gledaš kroz statistiku.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 02 avg 2017, 13:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Pa Real vec ima formiranu ekipu i napad koji moze izvuc jos neke 2 godine (pogotovo sa ovakvom sredinom) tako da Mbappe dolazi kao nasljednik Rone u spicu i vodja napada te nove ekipe kad nosioci ove trenutne budu prestari. Ne dovodi Real Mbappea da odmah zamjeni Ronaldovu produkciju u napadu kao sto bi Barca uradila s Dembeleom u Neyovom slucaju.
Pa neće ga dovesti da sjedi na klupi, morat će ići neko od trojca u vrhu kao što je u Barci otišao Neymar, može i Dembele biti Messiev nasljednik, kao ovaj za Ronu.
Pa ono idealan scenario bi bio da Mbappe igra u prvih 11 umjesto nekog od ona 2 idiota. Mislim da to svi navijaci Reala i prizeljkuju ustvari.

@Rajaz

Igraju fakticki iste pozicije. Neymar i vise driblinga i vise golova i vise asistencija u osjetno manje utakmica. Razlika je i vise nego ocita i poprilicno velika.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 02 avg 2017, 13:14

pa naravno da je Barca na gubitku, gubis top 5 igraca svijeta, usudio bi se reci i top 3, na stranu sve njegove gluposti, party u sred sezone i odlasci itd.
Tesko ce ga biti zamijeniti, jedan igrac zasigurno ne moze ponuditi sve ono sto Neymar nudi, mogao bi Hazard uz malo manje golova, jer realno Hazard moze i kreirati i driblati i zabiti i sve to, al je nerealno ocekivati da ce Conte i Chelsea pustiti najboljeg igraca.
A sada sto se tice kako ce ga nadomjestiti, ne znam, ostaje ogromno pitanje, Barca ce morati traziti neko rjesenje kako igracki, tako timski, treba neko tko je odlicne kvalitete a da je timski igrac, a pozeljno bi za klub bilo da je veliko ime il buduca zvijezda jer s Neymarom gubis ogroman marketing.
Po meni je Mbappe idealna opcija, iako preskup i dosta nerealan, Coutinho i Dembele su takodjer odlicne opcije.
Ali ako se dovedu 3-4 solidna imena, tipa Inaki Williams/Dembele/Keita Balde, Seri i Coutinho/Eriksen, para nece faliti, cak i stovise ako se odluce da dovedu Serija i Williamsa/Keitu, 90ak miliona ce otici na njih, mozda 100, ostane ti preko 150mil za Coutinha/Eriksena i eventualno jos neko dobro pojacanje na stoperskoj poziciji.
Dolazak Mbappea bi ubio i igracki i marketinski problem, al bi on bio preskup, ne vjerujem da bi Barca to uradila.

Samo se nadam da ce pacov znati to iskoristiti a ne otici i istresti 120mil na Coutinha, 100 na Dembelea i zavrsiti rok.
Mislim da se treba veznjak dovesti

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 avg 2017, 13:15

I zamisli hoce klaun da igra protiv Chapecoensea. Kakav je to bezobraznik jbt. :rol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 02 avg 2017, 13:17

Rajaz je napisao/la:
Eden 72 gola i 62 asista u 249 utamica u Chelseau, Neymar 105 golova i 80 asistencija u 186 utakmica za Barcu. Da ne spominjeno jos kako Neymar izgleda kad igra za Brazil. Nema sta, klasicno pretjerivanje.

To je tako jer je Belgijanac dosta nekonstantan igrac i sto je covjek najlosiji egzekutor od svih krila i ofanzivnih igraca. Cuj Neymar napadac, u kojem to svijetu :rol:
Statistiku ne treba nikako izbacivati, ne znam sto ce nam to. Poredis dva krila i yebo statistiku. Najbolje da se raspravlja po fazonu, ja sam gledo utakmicu i ovaj bolji, ma ne i ja sam gledo i ovaj je bolji.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 02 avg 2017, 13:23

:rol: :rol: :rol: :rol:

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 02 avg 2017, 13:31

Evander je napisao/la::rol: :rol: :rol: :rol:
zivina istina :mrgreen: :crazy:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 02 avg 2017, 13:35

Koliko je otkupna Messija ?

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 02 avg 2017, 13:36

Kako je PSG ušao u prvi red favorita za osvajanje LP? Nema šanse da će oni osvojiti, jer nisu samo imena bitna za osvajanje tog takmičenja. Još ove godine će biti Chelsea, Man Utd, još jači City, vjerovatno i Liverpool, a da ne pričam o Barci, Realu i ostalim. Kakav PSG..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 avg 2017, 13:36

Znaci Barca je rekla da ce pustiti Neymara jedino ako plate klauzulu...dok predsjednik Lige govori da kada nece uopste prihvatiti taj novac jer niko ne vjeruje da PSG vise zaradjuje od Barcelone i Real Madrida i zbog toga ne moze "priustiti" transfer zbog krsenja FFP.

Dok spanski mediji pisu da PSG zeli pregovarati sa Barcelonom u sljedecim satima jer po njima ne postoji drugi nacin. Znaci traziti samo Verrattija i lovu, nista vise.

Mada je tesko vjerovati da Verratti njih napusti ako Neymara kupe. Znaci opet nas ceka sapunica :crazy:

Ja licno sam vjerovao upravo iz tog razloga da se ovaj transfer ne moze izvesti- i ukoliko PSG ne plati klauzulu, Neymar ostaje, to je navela i Barcelona na svojoj stranici. Ali ako se desi, sto bih licno volio, onda se mora dovesti par dobrih igraca.

Ponavljam, ja se za napad ne brinem dok je Messija, uz njega ce svako isporuciti golove...jedan Tello i Cuenca su trpali sa njim. Problem je sredina i to se mora rijesiti s tim parama.
27.10.2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 02 avg 2017, 13:37

Kajzer10 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:

To je tako jer je Belgijanac dosta nekonstantan igrac
S druge strane Ney je pojam konstantnosti, partijanja po Copacabani.
Kajzer10 je napisao/la:Cuj Neymar napadac, u kojem to svijetu :rol:
Ja sam siguran da samo u tvom šizosvijetu Neymar nije napadač.
Kajzer10 je napisao/la:Statistiku ne treba nikako izbacivati, ne znam sto ce nam to. Poredis dva krila i yebo statistiku. Najbolje da se raspravlja po fazonu, ja sam gledo utakmicu i ovaj bolji, ma ne i ja sam gledo i ovaj je bolji.
Tebi je fudbal statistika. Ti Ronalda i Messija porediš kroz statistiku. Dalje ne treba.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 02 avg 2017, 13:37

Naučiše nas beduini pameti. :D
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 02 avg 2017, 13:38

Belmin6 je napisao/la:Koliko je otkupna Messija ?
300 ja msm
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 avg 2017, 13:39

AlfredNobel je napisao/la:
Belmin6 je napisao/la:Koliko je otkupna Messija ?
300 ja msm
Nije vazno kolika je kad se pita igraca. A Messi je ljudina i karakter kojem je Barca dala sve, nije cigo ko ovaj.
27.10.2020

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 02 avg 2017, 13:41

Liverpool manager Jürgen Klopp has once again reiterated that star man Philippe Coutinho will not be leaving Anfield this summer, instructing Barcelona to 'save their energy' this summer.

Nije lose ni za Vas na ovom pdfu,citajuci i citirajuci jbcki RAC1 :)

Realno pakleno vas ljeto ocekuje,ostajte bez top3 igraca svijeta i to nije lahko nadoknaditi.
Koga god budu imali u umu da dovedu kao zamjenu znatno ce ga pretplatit tipa da ce ponude ici do 150 miliona za dybalu,grizmana eventualno,za cou bojim se da ni to nije dovoljno ove godine.

Dembele,mbappe eh ovdje mi se kao jedan od ove dvojice cini kao siguran bet.Ne bi me ni iznenadilo da opet ukradete igraca realu ispred nosa kao sto je to bio slucaj s neymarom(sad s mbappeom).

Drugi transfer ce se ici sigurno po veznjaka,verati tesko.Da li lupiti vjerovatno 50 milki za onog serija iz nice koji ima jednu godinu dobrog fudbala ali i ovdje je pravi bingo ubosti veznjaka jer su svi lutrija od ovih dostupnih one year wondera

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 02 avg 2017, 13:42

Ako dodje do situacije da se pregovara, onda Barcelona tvrdoglavo treba traziti Veratija + 120 miliona. Druge opcije bi morali glatko odbiti.

Da trziste nije kakvo jeste, uzeti 222 miliona bi bila pljacka stoljeca.
Bolje je nikog ne dovoditi nego panicno potrositi ove pare.
Jedine opcije za koje bih ja izdvojio 100+ miliona su Verati, Grizman i Mbape.
Verati + jedan od pomenuta dva igraca, umjesto Neymara, bio bi dobar posao.
Kutinjo mi u opste ne izgleda kao neko ko moze poboljsati Barcelonu rapidno, apsulutno ne vrijedi vise od 70 miliona.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 avg 2017, 13:43

AlfredNobel je napisao/la:Kako je PSG ušao u prvi red favorita za osvajanje LP? Nema šanse da će oni osvojiti, jer nisu samo imena bitna za osvajanje tog takmičenja. Još ove godine će biti Chelsea, Man Utd, još jači City, vjerovatno i Liverpool, a da ne pričam o Barci, Realu i ostalim. Kakav PSG..
Pa ono, prošlih godina su bili u drugom redu iza tih navedenih klubova, ove sezone su doveli trećeg najboljeg igrača planete, legitimnu opciju i za najboljeg igrača za 2-3 godine, ovisno o tome koliko će Messi trajati, i logično da su sada u prvom redu za osvajanje LP, sa ove 3-4 najbolje ekipe Evrope.

Imaju ponajbolji vezni red, poslije Realovog, imaju sada i ponajbolji napad na planeti, Emery je na potezu i čisto od njega zavisi kako će ova ekipa reagovati i uklopiti ovakvu zvijezdu u tim.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.