FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
66
19%
2. Borbu za Evropu
159
46%
3. Sredinu tabele
58
17%
4. Borbu za opstanak
62
18%

Ukupno glasova: 345

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 05 jan 2026, 14:21

Hansestadt je napisao/la:
05 jan 2026, 13:59
Nazovi nekog drugog tim rijecima. Dao sam ti primjer, kad je Tan preuzeo Sarajevo doveo je Bilbiju, Duljevica i Cimirota kao perspektivne igrace, i Jajala i Delaca na posudbu. Paralelno investirao u Akademiju. Covjek ih preuzeo tokom zime.
Zato su u gubitku preko 60 miliona maraka. Prava strategija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bonton
Kontakt:

Post Postao/la Bonton » 05 jan 2026, 14:36

Nazovi nekog drugog tim rijecima. Dao sam ti primjer, kad je Tan preuzeo Sarajevo doveo je Bilbiju, Duljevica i Cimirota kao perspektivne igrace, i Jajala i Delaca na posudbu. Paralelno investirao u Akademiju. Covjek ih preuzeo tokom zime.
[/quote]

Saninova najveća želja je da ne radimo kao pitari. Nema instant uspjeha, boomova, nema zavrtanja države za porez, saradnje sa sumnjivim likovima, fiktivnim ciframa u transferima...

U ovom momentu je puno bitnije rješiti neke stvari unutar Kluba, gdje Slaviša procjeni da fali kvalitet i dovodi se. Nemojte se zanosit nekim imenima, cilj je stvorit budućnost a ne kratkoročan uspjeh.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 05 jan 2026, 14:39

05 jan 2026, 13:59
GrbavicaHrammm je napisao/la:
05 jan 2026, 12:57
05 jan 2026, 11:22
Ne vidim logiku investitora ako odma nece doci prava pojacanja.

Onda si brate glup ko ku.rac ako ne vidis logiku

Svi zelimo pojacanja, ali to se ne radi tako kako ti mislis.
Ljudi u klubu su napokon pravi, vjerujem im i treba polako korak po korak.

Ako zelimo u Evropu, ovoj ekipi ce trebati minimalno 4-5 pravih pojacanja, to sigurno znaju u klubu, drugacije nas ceka sredina tabele
Najezda je novih nickova po forumu,i specificno je da vrijedjaju i mafijaju. Kako bi ja to sredio po kratkom postupku da se nauce malo postovanju.
Ali evo da se dotaknem malo pisanja. Apsolutno se slazem da se mora napraviti sistem. Ali sistem nije sve po ziceru neke stvari moraju biti i rizik.
Sistem znaci pun spektar stvari,koje vode ka jednom cilju.
Osipam se od citanja mora se ulagati u OP.
Ulaganje u OP jeste dio sistema,ali rezultati toga dolaze tek za minimum 5 godina. Za 5 godina ovi sto pricaju o omladinskom pogonu ,ce prvi **** mater Mirvicu ako ne bude nekih rezultata. Jer strpljenje je nesto sto mi nemamo. Da se ne lazemo.
Apsolutno se slazem sa tobom da ulaganja u OP i prvi tim moraju imati tu neku dvostruku putanju. Jednu kao bazu za dugorocno a drugu koja mora malo rezultate istaci u prvi plan. Sistem znaci i skauting mladih igraca ,sto za OP,sto kao neki projekat U 21,pa cak i mladih stranih talenata.Mada moramo se sloziti da nam treba malo te euforije. Sad je na ovim ljudima kako da te dvije- tri stvari na najbolji moguci nacin spoje u jedinstven projekat.
Treba biti pametan. Koliko realno sada mozes uloziti u sezonu koju si zabrljao. A opet nisi je tolikk zasrao da ne mozes izboriti Europu.
Instant rezultat jeste dobar za euforiju,a opet mozes polako slagati tim za naredne sezone. Svi bi mi voljeli malo pitarluka i pumpanja,koliko god pricali da njihov model nije dobar.
Njihov model nije dobar,jer su ih unistavali njihovi strucnjaci oko investitora. A i sam Ismir je kao ove tik tok kurave. A imali su oni dobrih poteza,koliko god mi to ne zeljeli priznati.
Tako da ja vjerujem Nijazu.
Nijaz je opasan lik,vjerujem da zna sta radi.
Nas ubi ta nestrpljivost ,ali nadam se da ce naci balans koji ce biti najbolji za nas,dok ponovno ne budemo ono sto smo bili.
Tako da brate nisi ti nista nelogicno pitao. Generalno to bi svako pomislio u nekom trenutku. Ja sad ne ocekujem neki kamion vrhunskih igraca. Ovoj ekipi za pocetak treba 2-3 dobra igraca i moze se sezona nekako privesti kraju.
Vidjeli smo sta znaci jedan dobar igrac (Sosic). Mi smo napadacki impotentni,i ti je glavni problem. Madzid da se nije povrijedio,mi sad pricali o dobroj polusezoni.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 05 jan 2026, 14:44, ukupno mijenjano 4 puta.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 05 jan 2026, 14:40

treba iz temelja uspostaviti novu strukturu kluba. nije to bezveze posao, niti investitor znaci 10 razvikanih pojacanja odmah 5. januara i setanje ligom. opusteno. pitari mogu samo biti primjer kako ne treba raditi.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 jan 2026, 15:05

Bumbaclat je napisao/la:
05 jan 2026, 10:45

Kad smo predstavili Baltu? Nisam upratio.

Sto se ispsova ljudima bezveze. :rol:

Igrac za Posusja, Veleza, Rudara neka ga njima menadzer ponudi.
Ma nisam brate nego sam mislio opcenito takva imena nas nigdje nisu doveli, a evo sadasnji ljudi su demantovali i njima svaka cast i podrska
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 05 jan 2026, 15:13

Fudbalski klub Željezničar pripreme za nastavak sezone počinje 8. januara.
Željezničar će u nastavak sezone sa novim trenerom Slavišom Stojanovićem, ali to nisu jedine promjene u taboru tima sa Grbavice.Stojanović je tim preuzeo od Admira Adžema koji je nekoliko kola prije kraja jesenjeg dijela sezone podnio ostavku koju je klub prihvatio. Stojanovića čeka mnogo posla u nastavku sezone jer je tim u velikoj seriji bez pobjede u finišu prvog dijela sezone. Faktor je objavio ko će činiti stručni štab novog trenera. Kraj Stojanovića će na klupi biti Adin Mulaosmanović, Hajrudin Đurbuzović i Adnan Gušo. Još uvijek nije poznato ko će biti zadužen za videoanalizu, te fizičku spremu fudbalera. U protekloj polusezoni kondicioni trener bio je Dževad Šarić koji je odlučio sa Adžemom napustiti klub, dok je ulogu videoanalitičara obavljao Jasmin Krajina koji i dalje ima važeći ugovor, piše pomenuti portal.

Izvor:Meridian sport, Faktor.

Svakako raduje Dino u stručnom štabu. Na pozicijama kondicionog trenera i videoanalitičara bi volio neke strance.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 05 jan 2026, 15:15

AhmedNurudin je napisao/la:
05 jan 2026, 15:13
Željezničar će u nastavak sezone sa novim trenerom Slavišom Stojanovićem, ali to nisu jedine promjene u taboru tima sa Grbavice.Stojanović je tim preuzeo od Admira Adžema koji je nekoliko kola prije kraja jesenjeg dijela sezone podnio ostavku koju je klub prihvatio. Stojanovića čeka mnogo posla u nastavku sezone jer je tim u velikoj seriji bez pobjede u finišu prvog dijela sezone. Faktor je objavio ko će činiti stručni štab novog trenera. Kraj Stojanovića će na klupi biti Adin Mulaosmanović, Hajrudin Đurbuzović i Adnan Gušo. Još uvijek nije poznato ko će biti zadužen za videoanalizu, te fizičku spremu fudbalera. U protekloj polusezoni kondicioni trener bio je Dževad Šarić koji je odlučio sa Adžemom napustiti klub, dok je ulogu videoanalitičara obavljao Jasmin Krajina koji i dalje ima važeći ugovor, piše pomenuti portal.

Svakako raduje Dino u stručnom štabu. Na pozicijama kondicionog trenera i videoanalitičara bi volio neke strance.
Klasika, treba izvuc podatak ko nam je za ovih 10 g sve bio pomocnik
nek crknu dusmani, najjaci smo

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 05 jan 2026, 15:29

Samo nek nema Dervišija odma je svanulo, mada i Gušo je tanak.. Dino je velika stvar, sluti na dobro :opaopa:

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 05 jan 2026, 15:44

Pa,**** mu vise i Gusu i Adina,vuku se oko Grbavice non stop. Nama i da Morinho dodje,Guso bi bio zaduzen za golmane

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 05 jan 2026, 15:45

Arma00 je napisao/la:
05 jan 2026, 15:29

Samo nek nema Dervišija odma je svanulo, mada i Gušo je tanak.. Dino je velika stvar, sluti na dobro :opaopa:
Pa u zadnjih 10 godina ja se samo sjecam pored guse da nam je hasagic bio trener golmana. A historijski od poslije rata Zelji jedina pozicija koja nikad nije patila to jest da smo uvijek solidne igrace su golmani od guse kruzika i hasagica pa kasnije do sehica antolovica kjosevskog i sad bender je bio solidan i naravno muftic. 2 najgora koja su bila su fejzic i filip eric.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 jan 2026, 15:54

Sa Grbavice nisu saopćili ko će činiti stručni štab trenera iz Srbije, a nezvanične informacije Faktore govore da bi uz Stojanovića trebali biti Adin Mulaosmanović, Hajrudin Dino Đurbuzović i Adnan Gušo.

Nezvanicno opet.Ja vam kazem,niko nezna nista osim ljudi koji rade,to su Nijaz,Slavisa i uprava.Neuzimajte ovo zdravo za gotovo.Ja sam ubjedjen da ovaj strucni stab nece bit.
Brko iz druge galaksije!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 jan 2026, 15:56

Pact1921 je napisao/la:
05 jan 2026, 15:45
Pa u zadnjih 10 godina ja se samo sjecam pored guse da nam je hasagic bio trener golmana. A historijski od poslije rata Zelji jedina pozicija koja nikad nije patila to jest da smo uvijek solidne igrace su golmani od guse kruzika i hasagica pa kasnije do sehica antolovica kjosevskog i sad bender je bio solidan i naravno muftic. 2 najgora koja su bila su fejzic i filip eric.
Bio je i Elvis Karic.Uporedi Muftica pod Gusom i Muftica pod Hasagicom.Nebo i zemlja.Definitivno,ogroman minus ako Guso ostane.Muftic je snjim samo nazadovo,ni milimetra nije napredovo.Ja sam ubjedjen da nece ostat al haj da vidimo.
Brko iz druge galaksije!

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 05 jan 2026, 16:04

jointunija je napisao/la:
04 jan 2026, 08:43
istokzeljo je napisao/la:
03 jan 2026, 23:59
Nemam puno informacija kao ni bilo ko drugi ovdje. Al ono što znam i što me posebno raduje jeste da se više tribine i forum neće pitati. Hvala Bogu. I da grobar kluba barem u ovom trenutku nije ni u planu gospodina Mirvića. Hvala Bogu. Ove dvije informacije su sasvim dovoljne da se mogu nadati boljoj budućnosti našeg Želje.
Hvala Bogu pa vam i taj spin više ne prolazi.
Kome vama? Hvala Bogu pa više ni jedan spin sa foruma ne prolazi.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 05 jan 2026, 16:05

1921boy je napisao/la:
05 jan 2026, 15:56
Pact1921 je napisao/la:
05 jan 2026, 15:45
Bio je i Elvis Karic.Uporedi Muftica pod Gusom i Muftica pod Hasagicom.Nebo i zemlja.Definitivno,ogroman minus ako Guso ostane.Muftic je snjim samo nazadovo,ni milimetra nije napredovo.Ja sam ubjedjen da nece ostat al haj da vidimo.
Pošto ste mladi,a ne znate istoriju događaja Hasagića i Želje,kako je otišao itd...
Tako da...
Brohra ribo se...

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 jan 2026, 16:09

gegenpressing je napisao/la:
05 jan 2026, 16:05
Pošto ste mladi,a ne znate istoriju događaja Hasagića i Želje,kako je otišao itd...
Tako da...
Znam ja dobro kako je Hasagic otiso iz Zelje,kako je tuzio klub,pa je dosla presuda da mu se isplati fajna cifra.To sta se desilo,neobara cinjenicu da je Keno puno bolje radio sa golmanima nego Guso.Poz.
Brko iz druge galaksije!

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 05 jan 2026, 16:14

strasno je koliko se lupa. po pisanjima portala promijenili smo vec 5 sd-ova. stanic, ibisievic, salihamidzic, evo sad nikolicius. samo nagadjaju.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 05 jan 2026, 16:19

Jede raju jer nemaju informacije. Necemo imati SD prije ljeta tako da ce se izvrtiti jos 20 imena.
Fk Željezničar.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 05 jan 2026, 16:30

Moja zelja za SD je Didier Drogba
Curva Sud

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 05 jan 2026, 16:31

Najjaci ovi sto fol znaju kad ce biti sportski🤣 bice u junu a do tad Amar Osim sir. Glavni baja teme sam ja :lol:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 jan 2026, 16:47

Vrijeme je da odleti hulahopka s teme
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], MrkiMedo i 43 gosta.