Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- OldFashioned
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
Ja bih dodao još jednu stvar što se skokova tiče.
Nikada više ispaljenih trojki nego zadnjih 4-5 godina je također jedan od glavnih faktora.
Promašaji koje se dese nakon dalekometnog šuta nisu lagani skokovi za visoke igrače kao što je to recimo sa midrangea ili nečijeg polaganja.
Ukoliko NBA nastavi sa ovim trendom playground košarke koji gledamo danas, Lukini rekordi će uskoro biti samo fino sjećanje, and so on and so on..
Nikada više ispaljenih trojki nego zadnjih 4-5 godina je također jedan od glavnih faktora.
Promašaji koje se dese nakon dalekometnog šuta nisu lagani skokovi za visoke igrače kao što je to recimo sa midrangea ili nečijeg polaganja.
Ukoliko NBA nastavi sa ovim trendom playground košarke koji gledamo danas, Lukini rekordi će uskoro biti samo fino sjećanje, and so on and so on..
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Sta kazes na ovo s obzirom da svi govore da se danas ne igra odbrana.OldFashioned je napisao/la: ↑27 jan 2021, 15:16Ja bih dodao još jednu stvar što se skokova tiče.
Prosjek NBA tima.
Zadnje 3 sezone se daje otprilike 41 sut iz igre po utakmici.
Tri sezone prije toga oko 39, pa jos 3 prije 37.5.
90e:
90-93 je prosjek malo vise od 41.
93-96 prosjek 38.
96-99 je 36.5.
80ih je taj prosjek oko 43.
Danas se svira sve i svasta.
Zadnjih 10 sezone prosjecno tim ima 22-23 slobodna po utakmici.
90ih 26-27.
Prije su se pustala udaranja igraca.
Danas se svira prosjecno 20 faulova po timu. 90ih 22-23.
- OldFashioned
- Kontakt:
TheChief je napisao/la: ↑27 jan 2021, 15:31Sta kazes na ovo s obzirom da svi govore da se danas ne igra odbrana.OldFashioned je napisao/la: ↑27 jan 2021, 15:16Ja bih dodao još jednu stvar što se skokova tiče.
Prosjek NBA tima.
Zadnje 3 sezone se daje otprilike 41 sut iz igre po utakmici.
Tri sezone prije toga oko 39, pa jos 3 prije 37.5.
90e:
90-93 je prosjek malo vise od 41.
93-96 prosjek 38.
96-99 je 36.5.
80ih je taj prosjek oko 43.
Danas se svira sve i svasta.
Zadnjih 10 sezone prosjecno tim ima 22-23 slobodna po utakmici.
90ih 26-27.
Prije su se pustala udaranja igraca.
Danas se svira prosjecno 20 faulova po timu. 90ih 22-23.
Konkretno za zadnje dvije-tri sezone me taj prosjek bacanja i ne čudi toliko jer se baš trice ekstremno mnogo pucaju a svaki trener će reći da se šuter nikada ne faulira, najviše što možeš je da stojiš blizu i digneš ruku, (contest).
Više postignutih poena proizlazi iz više napada po utakmici.
Igra se brže bez mnogo filozofije. Nema ni puno trenera više u ligi koji forsiraju set plays, obično je with the flow...
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Daj više prestanite yebo vas NBA i EL, imate svastaru pa tamo se raspravljajte, ovo je tema za Musu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Upravo, ne igra ni u NBA ni u ELTracy3McGrady je napisao/la: ↑27 jan 2021, 16:27Daj više prestanite yebo vas NBA i EL, imate svastaru pa tamo se raspravljajte, ovo je tema za Musu.
Sala naravno, da se ne upeca sad pola teme, jel danas oni opet igraju neko je nesto spominjao, ili?
Pa nisi nista slagoJHam je napisao/la: ↑27 jan 2021, 17:22Upravo, ne igra ni u NBA ni u ELTracy3McGrady je napisao/la: ↑27 jan 2021, 16:27Daj više prestanite yebo vas NBA i EL, imate svastaru pa tamo se raspravljajte, ovo je tema za Musu.
Sala naravno, da se ne upeca sad pola teme, jel danas oni opet igraju neko je nesto spominjao, ili?
Ojjjjjj ljudi. Nisam bio na forumu nekoliko dana a živo me npr. interesuje kako su pojedinci vidjeli nastupe Džanana Muse u novom klubu?
Uđem na temu, pregledam nekoliko posljednjih stranica kad ono ni Dž ni M od Džanana Muse, samo Majkl Džordan i neka filozofiranja o NBA nekad i sad...
Uđem na temu, pregledam nekoliko posljednjih stranica kad ono ni Dž ni M od Džanana Muse, samo Majkl Džordan i neka filozofiranja o NBA nekad i sad...
To ti je samo po sebi odgovor na pitanje o Musinom nastupu.baltazar7 je napisao/la: ↑27 jan 2021, 19:47Ojjjjjj ljudi. Nisam bio na forumu nekoliko dana a živo me npr. interesuje kako su pojedinci vidjeli nastupe Džanana Muse u novom klubu?
Mysterious🥷
Ništa posebno znači. Za nadati se boljem.
- OldFashioned
- Kontakt:
Taman tako.Burns je napisao/la: ↑27 jan 2021, 19:54To ti je samo po sebi odgovor na pitanje o Musinom nastupu.baltazar7 je napisao/la: ↑27 jan 2021, 19:47Ojjjjjj ljudi. Nisam bio na forumu nekoliko dana a živo me npr. interesuje kako su pojedinci vidjeli nastupe Džanana Muse u novom klubu?
Musi ovu sezonu treba ocijeniti po ucincima u Turskoj ligi, vjerujem da ce tu dobiti prave minute iako manje stranaca igra, a ove trenutno bitnije da odmaraju za EL, tek sljedece godine mu treba gledati te nastupe i nadati se pravoj minutazi u EL, mozda da je ranije dosao u Efes pa hajde..
Turska liga nije više toliko jaka, Galatasaray i Darussafaka su završili zadnji u svojim grupama u FIBA ligi prvaka sa po jednom pobjedom u šest utakmica, Bešiktaš je u prvom kolu FIBA evropa kupa izgubio u Istanbulu od rumunske Oradea. Bolja je Igokea od njih.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Beduin
- Kontakt:
Demirovic ili Musa, pitanje je koga pratiti od 18h. 
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Zar fkt nisu mogli komentatora naći za ovu tekmu?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
-
haris123456789
- Kontakt:
Musa je totalna kontradiktornost sam sebi, slušajući njegove rekao bi da ima taj pobjednički mentalitet, a onda ga vidiš na terenu, bez promila samopouzdanja.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
BIHpatriota
- Kontakt:
On sa ovim tijelom ima problem sa kontakt igrom i u turskoj ligi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.