aleksandar_veliki je napisao/la:mandraX, dobro nema Begovic muda da se zamjeri s novinarima, zivot mu od njih znaci, ali eto nema on. Zasto Spahic, a ne Kolasinac. Zasto Spahic, a ne Rahima. Zasto Spahic, a ne Mujdza. Zasto Spahic, a ne Ibisevic... Trebam li jos nabrajiti. Ti fakat mislis da ovi koji prate reprezentaciju imaju nesto licno protiv Spahica. On je u sukobu sam sa sobom. On ponizava tebe i mene tako sto ti se ne obraca. Medij je sredstvo preko kojeg se on obraca onima koji navijaju za njega. Jbt, u Americi su bila dva novinara iz BiH, u Brazilu njih 15 ukupno, pa sta bi da ima 600 novinara, kao sto Spanija ima.
U našem društvu su izgleda samo novinari veća đubrad od političara. Odakle pravo jednom novinaru Zametici da jednog Džeku indirektno nazove šu.pkom? Odakle pravo tom istom novinaru pravo da laže kako je Spahić psovao te iste novinare u Mix zoni, kada nije htio dati izjavu, nego je samo rekao: "kako vas nije stid i sram"? Odakle pravo Velidu Spahi da kapitena NAŠE reprezentacije naziva smetljarom (najvjerovatnije je na njega mislio)? Odakle pravo jednom novinaru da nam određuje, ko će biti selektor i pri tome je isključiv u konstataciji da to može biti jedan od dvojice Hercegovaca, ali se ni jedan ne preziva Barbarez?.
Je li takvim novinarima treba davati izjave? Da li bi ti takvim ljudima davao izjave? Ko su ti novinari da odlučuju ili preporučuju ko treba, a ko ne da odleprša od reprezentacije? Ko su te karne od "ljudi", koji sebe nazivaju novinarima. Odakle im pravo.I ja sam navijač reprezentacije, i ja želim informaciju - informaciju koliko je Džeko pretrčao, dao golova, tačnih pasova, koliko je izgubio/dobio duela, napravio klizećih startova imao ili ne asistencija, ali me boli karna sa kim je na FB, sa kim se slika, gdje pije, šta pije, šta mezi, e mene to ne interesuje, e za te stvari me zaboli ki.ta. Mene interesuje činjenica, a ne tamo neki drot i neka prijava oko parkiranog autobusa. Boli me za to. Dokle god Spaha krvavih sinusa gine za dres, dokle god Pape pobjeđuje, Džeko ili Ibišević daju golove, zaboli me neka stvar za drotovima, fejsbuku i njihovim trebama i teferičima.
I na kraju, evo i ja da kažem novinaru sa FTV - ženu ili sestru će mu kara.ti jedan od dvojice Hercegovaca, ali se ne preziva Barbarez. Je li i ovo informacija?
Smiješni ste - novinarčići umišljeni i na kraju bolje da tim i selektora, određuje Spaha, Pape ili Džeko ili tamo neki Hasić, Avdić , jal Zamtica.
Prije par dana sam u jednom svom postu najavio da će se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka sa Iranom oglasiti novinarska bagra i zaista obistinilo se moje proročanstvo.
Napisati Spahić je pogrešno dodao loptu i kriv je za gol, e to je kritika, a koga Džeko kara to je bljuvotina.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".