FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Wandelanoite
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Wandelanoite » 11 okt 2020, 09:40

Jeste li saznali gdje je Azmir kupio zemlju za stadion? :mrgreen:
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 okt 2020, 10:58

Wandelanoite je napisao/la:
11 okt 2020, 09:40
Dobro pitanje.Ja sam uvjeren da je posao sklopljen i da će se saznati poslije lokalnih izbora.Dobro bi bilo da se pojavi info i prije makar kao nagađanje.
No vidjet ćemo je li ili nije.Molim Boga da bude ,bit će mi drago kao da je već sagrađen.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 okt 2020, 11:24

CRNKIĆ IMA 3 ŽUTA KARTONA I NEĆE IGRATI PROTIV ŠKUTORA.
MALA JE MOGUĆNOST DA ZAIGRA BARIŠIĆ.ON JE OČITO FASOVO TEŽU RUPTURU MIŠIĆA ZADNJE LOŽE,NA ŽALOST.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 okt 2020, 16:15

Čitam ovaj intervju od prije nekoliko godina. I tada je Barišić bio sklon ozljedama.Ne bi njega Zrinjski tako lako pustio.

"To se promijenilo u polusezoni koja je za nama i Hrvoje je postao standardan, a svojom igrom i zalaganjem osvojio je srca navijača Zrinjskog. Popričali smo sa Hrvojem, i evo što on kaže za naš portal ****.
Kao prvo da li si zadovoljan prošlom godinom?

Pa ovako,kad sve skupa zbrojim i oduzmem, zadovoljan sam sa prošlom godinom, bez obzira što prvu polusezonu nisam igrao i što sam bio bio ozlijeđen. Mislim da sam ovu polusezonu odigrao jako kvalitetno i nadoknadio ono što sam propustio".

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 okt 2020, 17:47

27.2.2019. - 11. Marta 2020.Muratović od 26.05 2019-do 11. Marta 2020 .(devet i po mjeseci )promijenio 4 trenera???????
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Predstavljen novi trener Tuzla Cityja: Mirza Varešanović vjeruje u igrački potencijal
27.2.2019. |
slika

--------------------------------------------------------------------------
Mirza Varešanović napustio klupu Tuzla Cityja
26. maj .2019
Iako je premijerligaška sezona tek završena, na konferencijama za medije nakon susreta posljednjeg 33. kola dva trenera su podnijela ostavke u svojim klubovima.

Cihat Arslan je napustio zenički Čelik što se moglo očekivati i prije duela 33. kola, dok je pomalo iznenađujuću odluku o odlasku sa klupe Tuzla Cityja donio Mirza Varešanović, koji je najzaslužniji što je ovaj klub spasio premijerligaški status.
Tuzla City je doživio poraz od Željezničara na svom terenu rezultatom 3:0, a Varešanović je poručio da neće naredne sezone nastaviti sa radom u klubu.

“Bio sam u klubu neka tri mjeseca, u kojima smo ostvarili ono što smo zacrtali, a to je svakako bio opstanak u Premijer ligi BiH. Ipak, u ovom periodu sam se umorio i odlučio sam da neću voditi klub naredne sezone. Dogodile su se i neke dodatne stvari koje su utjecale na moju odluku”, kazao je Varešanović nakon meča sa Željezničarom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29. maja 2019. PREMIJER LIGA BIH
ZVANIČNO Milenko Bošnjaković novi trener Tuzla Cityja, Samir Muratović imenovan za sportskog direktora

Promjene u klubu iz Tuzle
slika

U prostorijama FK Tuzla City predstavljen je Milenko Bošnjaković, novi šef stručnog štaba, te Samir Muratović, sportski direktor kluba iz Tuzle.

Bošnjaković će u narednoj sezoni voditi Plave, nakon što je istekao ugovor dosadašnjem treneru Mirzi Varešanoviću.

“Vratio sam se kući, u moju rodnu Tuzlu i jako sam sretan zbog toga. Ne samo da sam se vratio u svoju Tuzlu nego i u svoj Klub u kojem sam proveo četiri sezone, i koji sam uvodio iz najnižeg ranga do Prve lige FBiH”, kazao je Bošnjaković na predstavljanju.

Njegovi asistenti će ostati isti kao i kod Mirze Varešanovića pa će stručni štab uz Bošnjakovića činiti Samir Adanalić, Selver Ahmetović, Mirsad Dedić i Jasmin Zahirović.

S druge strane sportski direktor Samir Muratović, inače bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine nakon što je posljednjih nekoliko sezone radio kao skaut u Sturmu iz Graza, odlučio je da prihvati poziv predsjednika Azmira Husića.

“Tu sam cijelo proljeće bio kao sportski savjetnik jer sam bio angažovan u Sturmu a sada sam ovdje. Smatram da smo angažovali kvalitetnog trenera koji je vodeći Zvijezdu 09 pokazao da zna svoj posao. Što se tiče igračkog kadra, razgovarat ćemo prvo sa igračima kojima je istekao ugovor a onda i sa potencijalnim pojačanjima. Naša je želja stabilizacija kluba i da više nikada ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak”, kazao je Muratović.

Pripreme za novu sezonu počinju 10.juna.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MILENKO BOŠNJAKOVIĆ NIJE VIŠE TRENER TUZLA CITYJA!

29. Septembra 2019. 1432 Pregleda
S obzirom da je došlo do neočekivane promjene na trenerskoj klupi Tuzla Cityja, Klub se obraća Saopštenjem za javnost, u kojem se kaže:

Dan nakon utakmice sa Željezničarem u kojem je naš klub remizirao odigravši 2:2, šef Stručnog štaba Milenko Bošnjaković podnio je ostavku. Trener Bošnjaković je ovaj potez obrazložio privatnim razlozima, zbog kojih više nije u mogućnosti da se maksimalno posveti ekipi i obavezama u Klubu.

Rukovodstvo Tuzla Cityja u potpunosti razumije razloge ostavke te je i prihvatilo ostavku gospodina Bošnjakovića.

S obzirom da je riječ o treneru koji je i u ranijim godinama bio dio našeg Kluba, te da je ove sezone sa ekipom napravio u prvih 11 kola jako dobre rezultate, Klub stoji na raspolaganju gospodinu Bošnjakoviću za bilo koju vrstu saradnje, kome su vrata Tuzla Cityja uvijek otvorena.

O Bošnjakovićevom nasljedniku naši simpatizeri i javnost će biti uskoro upoznata.
----------------------------------------------------------------------------------------------
ELVIR BALJIĆ NOVI TRENER TUZLA CITYJA!

1. Oktobra 2019.

slika
Nakon odlaska Milenka Bošnjakovića s klupe Tuzla Cityja, čelnici Plavih su brzo reagovali i dogovorili saradnju sa Elvirom Baljićem!

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine te Real Madrida, u Tuzlu dolazi u srijedu, kad će biti predstavljen.

S njim je dogovorena višegodišnja saradnja.

Baljić je nosio dres Zmajeva u 38 utakmica i postigao 14 golova. Nosio je dresove Željezničara, Sarajeva, Real Madrida i Rayo Vallecana te nekoliko turskih klubova i to: Galatasaraya, Fenerbahcea, Konyaspora, Istanbulspora, Ankaragucua…

U trenerskoj karijeri vodio je Karabukspor te je bio asistent Safeta Sušića u reprezentaciji BiH s kojom su odveli Zmajeve na Mundijal u Brazi 2014.godine.

Elvir Baljić bit će predstavljen na vanrednoj pressici koja je zakazana za srijedu u 11:00 sati u klupksim prostorijama.

press Služba FK Tuzla City

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Razišli se Elvir Baljić i FK Tuzla City, obje smjene poslije susreta sa Željom
Autor: DeSk - 09. 03. 2020.

Elvir Baljić više nije šef stručnog štaba Tuzla Cityja. U službenom saopćenju uprave kluba iz Simin Hana potvrđeno je da je došlo do sporazumnog raskida ugovora, što je, mada se ne navodi, posljedica slabih rezultata kluba u drugom dijelu sezone.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZLATAN NALIĆ NOVI TRENER TUZLA CITYJA!

11. Marta 2020.

slika
Nakon sporazumnog raskida saradnje sa Elvirom Baljićem, u Fudbalskom klubu Tuzla City danas je održana vanredna press konferencija na kojoj je predstavljen Zlatan Nalić, novi trener Plavih!

Riječ je o dobro poznatom trenerskom imenu koji je posljednji trenerski angažman imao u tuzlanskoj Slobodi.

Sportski direktor Samir Muratović se zahvalio dosadašnjem treneru Elviru Baljiću na saradnji, te je kazao kako je nakon niza slabijih rezultata, Klub bio primoran da reaguje brzo nakon prekida saradnje sa bivšim trenerom. U opciji su bila dva-tri imena, a odluka je na kraju pala na Nalića, koji je na samom početku kazao:

– Vraćam se u grad za koji me vežu lijepe uspomene. Zahvaljujem se klubu na ukazanom povjerenju. Došao sam u ekipu koja je u rezultatskom padu i cilj je do kraja sezone osvojiti što više bodova i otići u Evropu, rekao je na početku press konferencije Zlatan Nalić i nastavio je:

– Pregovori su trajali kratko. Za pet minuta smo se dogovorili. Otišao sam iz ove lige nedorečen, usred posla. Tada sam želio da donesem nešto novo u Premijer ligu i sada to želim isto napraviti”, rekao je novi trener Plavih.

Kada je u pitanju Stručni štab, Nalić je kazao da nikoga neće tjerati s posla i da nema nikakvih problema da radi sa dosadašnjim Baljićevim saradnicima, koji će ga upoznati o stanju u ekipi.

Svoj debi Nalić će imati u subotu na Tušnju protiv Veleža, dok će danas odraditi prvi trening.

press Služba F.K.Tuzla City
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ONDA JE OTPUŠTEN I KONDICIONI TRENER dr. JASMIN ZAHIROVIĆ

Jasmin Zahirović napustio Tuzla City
20 Juna, 2020

slika

Jasmin Zahirović više nije član stručnog štaba Tuzla Cityja, saznaje portal ****

Iz tuzlanskog premijerligaša odlučili su se zahvaliti na dosadašnjoj saradnji Zahiroviću, koji je obavljao posao kondicionog trenera.

Kako saznajemo, za fizičku pripremu igrača bit će zadužen šef stručnog štaba Zlatan Nalić, koji je to svojevremeno radio i u Slobodi.

Tuzla City će pripreme za novu sezonu početi u ponedjeljak.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 11 okt 2020, 20:18, ukupno mijenjano 4 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 okt 2020, 20:03

Miroslav Blažević ,dio intervju nakon ispadanja iz baraža Bih.

"Kako ponovo vratiti onu našu prepoznatljivu euforiju i kako opet stvoriti kult reprezentacije koji je kroz godine toliko bio prepoznatljiv, a koji se, činjenica je, drastično "izgubio"?!

"Rezultat! Rezultat to sve može vratiti. A da dođeš do rezultata moraš dati sve od sebe. Ne bih želio nikoga da kritikujem, ali ima tu prostora za kritike. Najmanje su krivi igrači. Oni igraju tako kako ih neko vodi", poručio je na kraju razgovora, Miroslav Ćiro Blažević."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://topportal.info/vanvremenski-sn ... -konopac/
Nevjerovatan snimak se pojavio na društvenim mrežama, a dolazi iz vremena 1995. godine, kada je legendarni Johan Krojf trenirao Barselonu.
Tada je na jednom treningu pokušao da nauči bugarskog igrača Hristu Stoičkova da preskače konopac.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 16 okt 2020, 18:18, ukupno mijenjano 5 puta.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 okt 2020, 20:03

tuzlac je napisao/la:
11 okt 2020, 10:58
Dobro pitanje.Ja sam uvjeren da je posao sklopljen i da će se saznati poslije lokalnih izbora.Dobro bi bilo da se pojavi info i prije makar kao nagađanje.
No vidjet ćemo je li ili nije.Molim Boga da bude ,bit će mi drago
kao da je već sagrađen.
Zemlja je vec kupljena, izvan grada je, a ostavit cu vas jos malo u neizvjesnosti. :mrgreen:
MES QUE UN CLUB!

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 11 okt 2020, 20:16

11 okt 2020, 20:03
tuzlac je napisao/la:
kao da je već sagrađen.
Zemlja je vec kupljena, izvan grada je, a ostavit cu vas jos malo u neizvjesnosti. :mrgreen:
Jel prema Srebreniku ? :D

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 okt 2020, 20:19

tuzlac je napisao/la:
kao da je već sagrađen.
Zajebavaš!

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 okt 2020, 20:20

CityCity je napisao/la:
11 okt 2020, 20:16
Čut će se, po meni dobra lokacija i ima prostora da se sagradi Allianz Arena.
MES QUE UN CLUB!

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 11 okt 2020, 20:25

11 okt 2020, 20:20
CityCity je napisao/la:
Ok.Reci nam samo još ako može koja je strana svijeta od centra grada?Istok ili zapad? :D

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 okt 2020, 20:27

CityCity je napisao/la:
11 okt 2020, 20:25
CityCity je napisao/la:

Ok.Reci nam samo još ako može koja je strana svijeta od centra grada?Istok ili zapad? :D
Meni je blize nego Tusanj, a vama dalje.
MES QUE UN CLUB!

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 okt 2020, 20:32

11 okt 2020, 20:27
CityCity je napisao/la:

ZAJEBAVAŠ.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 11 okt 2020, 20:33

11 okt 2020, 20:27
CityCity je napisao/la:

Ok.Hvala.To je onda negdje zapadno.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 okt 2020, 20:36

CityCity je napisao/la:
CityCity je napisao/la:

U gradu je ostao još samo ozbiljan plac nizvodno od mosta za bolnicu u Slavinovićima ,lijeva strana.Pruža se gotovo do zaleđa Hametove pijace.Radi se o zemljištu koje je predmet restitucije jer je oduzeto nakon 1945.Ima i zakon koji je donešen da se ne može prometovati imovinom koja je predmet restitucije osim ako se onaj ko je bio vlasnik prije oduzimanja zemljištane usaglasi sa potencijalnim investitorom.U smislu ne prodaje, nego zamjene zemljišta za naprimer stanove .
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 11 okt 2020, 20:42, ukupno mijenjano 2 puta.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 11 okt 2020, 20:39

tuzlac je napisao/la:
11 okt 2020, 20:36
CityCity je napisao/la:

U gradu je ostao još samo ozbiljan plac nizvodno od mosta za bolnicu u Slavinovićima ,lijeva strana.Pruža se gotoo do zaleđa Hametove pijace.
Reče čovjek da je izvan grada.Ako nije loženje onda mi liči da je zapadni dio prema šićkom.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 okt 2020, 20:43

CityCity je napisao/la:
11 okt 2020, 20:39
tuzlac je napisao/la:
CityCity je napisao/la:

U gradu je ostao još samo ozbiljan plac nizvodno od mosta za bolnicu u Slavinovićima ,lijeva strana.Pruža se gotoo do zaleđa Hametove pijace.
Reče čovjek da je izvan grada.Ako nije loženje onda mi liči da je zapadni dio prema šićkom.
Ma gdje će dole sad kad se gradi nova Termoelektrana.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 11 okt 2020, 20:46

tuzlac je napisao/la:
11 okt 2020, 20:43
CityCity je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:

Nova termoelektrana će biti ekološki čistija tj mali zagađivač. :D :D

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 okt 2020, 20:50

CityCity je napisao/la:
11 okt 2020, 20:46
tuzlac je napisao/la:
11 okt 2020, 20:43
CityCity je napisao/la:

Nova termoelektrana će biti ekološki čistija tj mali zagađivač. :D :D
To je za stadion rogobatno veliki zagađivač.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 okt 2020, 20:54

[url [/url]
Obratite pažnju na zelenu pvršinu lijevo preko Jale.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 11 okt 2020, 21:02, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.