Mora nas krenut više al sumnjam da će to biti baš protiv Basela, jako nezgodan i podcjenjen protivnik a imaju dobar score protiv premierligaša zadnjih godina.gaston je napisao/la:Piše se kako bi mogli krenuti po Hamšika u januaru, a također se opet spominju i napadači.
Imam dobar osjecaj za Basel
Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
Ove sezone su najslabiji od svih predhodnih u ligi prvaka.Ali kako je bilo protiv Ludogoreca sve je moguće 

necu da kvarim ljudima temu svađajuci se sa malim justinom, bice prilike da nastavimo za koji mjesec kad opet docekas neki moj post koji ces lazno protumaciti da i pokusati me opet isprovocirati. ovaj put ti se cak niko nije ni pridruzio prosli put vas je bilo 3-4...Believe je napisao/la:Sutra je sve osim poraza prihvatljivo.
kad liverpool gubi i kad mu lose ide onda je tu neka nova garnitura forumasa kojih nema inace....cekaju da neko u afektu napise nesto i da zapocnu svađu a realno kad ce neki navijac biti nervozniji nego kad njegov tim izgubi bodove u sudijskoj nadoknadi.
preko interneta su svi hrabriji ne sjecam se nesto da je na okupljanjima ovakvih bilo.
You are someone else I am still right here
Ja i dan danas dobijam poruke prijetećeg sadržaja.
Nekad se bojim izaći iz stana.
Ovaj čovjek je uvijek spremn da uskoči kada zatreba:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Opće je poznato da smo pobjeđivali samo kada je bibliotekar slušao savjete Poscoea, a gubili kada ovaj nešto hoće sam da ko fol nešto skonta.

Nekad se bojim izaći iz stana.

Ovaj čovjek je uvijek spremn da uskoči kada zatreba:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Opće je poznato da smo pobjeđivali samo kada je bibliotekar slušao savjete Poscoea, a gubili kada ovaj nešto hoće sam da ko fol nešto skonta.
Kocka je bačena
Nekad je bio lijevi bek, i to koristan

“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Ne razumijem ovaj prvi dio, očekuješ da nakon svega što se izdešavalo u toku ljeta ekipa jednostavno nastavi gdje je stala prošle godine i nastavi konstantno napredovati? U našem slučaju to uopšte nije prirodno, prirodno je očekivati nešto sporiji start. Doduše ovo što se desilo je dosta lošije od onoga što se moglo očekivati, pogotovo u duelima sa WH i AV. Ovo što naša kompletna uprava pokušava napraviti je jedan ogroman projekat i prosto je nemoguće da u njegovom razvoju ne bude kriznih perioda. Pa najveće i najrazvijenije ekipe imaju krize od 4-5 kola u bilo kojem dijelu sezone, to su vrlo normalne i uobičajene stvari i na njima donositi imalo ozbiljne zaključke nema baš nikakvog smisla. Za tako duge procese se posmatra kontinualni napredak kroz neko duže vrijeme. Prvobitni cilj je bio da se kroz 3 godine izbori liga prvaka. Prošle godine je napravljeno jedno veliko čudo ali treba biti jasno da to nije bila realna slika stanja. Nije realna jer su ključni igrači bili gotovo stalno zdravi i u top formi, do zadnjih par kola nije bilo nikakvog pritiska rezultata što je davalo veliku slobodu i igračima i stručnom štabu, nismo imali niti evropskih niti kup utakmica, samopouzdanje kao i timski duh je bilo na velikom nivou itd. Mnogo je tih faktora koji su pozitivno utjecali na performans i "napuhali" naše rezultate. Sada je situacija drugačija, haman svaki od tih faktora negativno utiče i pitanje je koliko će trebati i igračima i stručnom štabu da se na to naviknu, prilagode i preokrenu. Da ne spominjem mnogo jači City, Chelsea pa i United koji još dodatno sada ima te pozitivne utjecaje na svojoj strani. Ko je očekivao nešto slično prošloj sezoni ja bih mu savjetovao da se malo prekonta. Sada opet se treba vratiti na taj prvobitni plan i analizirati situaciju, po nekoj ukupnoj slici meni se čini da smo ispred njega, ali pravu situaciju ćemo tek vidjeti.reds_forever je napisao/la: Vidis, upravo je u tome stvar: Ogroman napredak je napravljen u zadnje 2 sezone, a sad nam opet forma opada. Nekako je prirodno da iz sezone u sezonu ocekujemo da budemo bolji, a trenutno se to ne desava. OK, mnogo igraca je dovedeno, trebaju se uigrati, ali, sezona ide i moraju se vise truditi da se to desi sto prije. Mariju je bitno da namjesti frizuru, objavi koju sliku tipa LFC <3 na twitteru i eto ga, pravi reds... Ne ide to tako, kao sto je @henderson rekao, od price i patetike nema nista, nek donose rezultate.
Mislim da Maria kriviš za pogrešne stvari, po meni nije uopšte problem u njegovom trudu i želji na terenu. Prvenstveno sam htio reći da se možda još ne uklapa u sistem ali Paradajz je to najbolje objasnio, čovjek jednostavno ne razumije igru, bar ne u poređenju sa Stuom i Suarezom. Možda jedan dio toga spada u preveliku želju pa onda guši loptu ali mene više brinu njegove kretnje bez lopte, mada su i u tom pokazani neki znaci napretka. Od Sturridgeovog povratka bi mogao on najviše profitirati, ali ja se nadam da će mu Rodgers uspjeti nametnuti svoje ideje jer ako je mogao sa Sterlingom i Hendersonom ne vidim zašto ne bi mogao i sa Mariom. Može se to postići treningom, pitanje je samo želje a on je zasad, bar na terenu, pokazuje.
Vidjećemo koliko će taj period "medenog mjeseca" potrajati kod njih, ovo što dosad pokazuju je stvarno fascinantno ali ne bi bio prvi put da se nakon promjene trenera ekipa digne iznad svoje realne snage što većinom dosta brzo ispuše. Isto tako neki igrači po samom dolasku u novi klub sijevnu pa ih uskoro dočeka nezgodan povratak u realnost. Da li se o tom radi ja ne znam, Sveci su mi dragi i ja bi volio da ovako nastave ali neki ozbiljniji zaključci se ne mogu donositi bar do polusezone. Ne treba ni spominjati koliko je kod njih manji pritisak i koliko je lakše novopridošlim igračima da pokažu šta znaju.kumkalesic je napisao/la:@heski;
Ta zadnja rečenica je ono najbitnije: "A šta ako se ovako nastavi?"
Mislim, polako ulazimo u deseti mjesec i ne znam koliko će "vode piti" ta rečenica o neuigranosti.
Ja sam poslije one pobjede protiv Svetaca napisao da igra nije dobra, ali treba proći vremena da se ekipa uigra. Vrijeme prolazi, a poboljšanja ni na vidiku...
Kada već pomenu Southampton da te pitam: "Kako oni pobjeđuju, a klub promijenio veći dio prve momčadi?"
Ljudi dobiju na Upton Parku West Ham istim rezultatom kojim smo mi izgubili od ove londonske momčadi. Koemanu očigledno nije potrebno vrijeme da prenese svoju trenersku filozofiju na većinu igrača s kojim se po prvi put susreće. Pa u čemu je problem onda sa Rodgersom i zašto on ima problema da objasni Markoviću da treba šutati kada ima otvorenu poziciju ili Balotelliu da ne "guši" s loptom po terenu. Njih dvojicu spomenu, ali ni ostali u momčadi nisu nešto bolji po meni u ovoj novoj sezoni, a krivac je, po meni, isključivo Brendan, jer je on zadužen za momčad...
Rodgers može uputiti igrače ali ne upravlja njima džojstikom pa da donosi odluke umjesto njih. Mislim po meni je pogriješio što je Markovića uopšte stavio protiv Evertona ( znam da je velikim dijelom to odlučio zbog rotiranja jer on ne može igrati u LP- i to je jedna od stvari koju Rodgers mora razviti-mislim na taj osjećaj kako izrotirati ekipu ali izvući rezultat). Što se tiče tog gušenja lopte i mene zanima kako će to riješiti, istina je da je to dozvoljavao i Sturridgeu i Suarezu ali oni su davali rezultate, mada su nas na samom početku isto ovoliko nervirali. Što nas opet vraća na smisao ovog svega, a to je da treba dati vremena i da je prerano za bilo kakve detaljnje zaključke. Ne vjerujem da sam pročitao da ljudi žele Pulisa na klupi

Opet kažem, Brendan nosi veliki dio krivice ali nije uopšte samo on kriv. Nije on kriv što mnogi igrači nisu u ovom trenutku u formi i ne mogu pružiti ono što je on navikao od njih, nije kriv što su druga rješenja za te pozicije povrijeđena pa moraju igrati oni koji nisu u formi ili ne mogu uopšte pružiti taj nivo. Nije kriv ni što se Sturridge povrijedi, a on je u ovom trenutku ključ naše igre jer svojom kretnjom i bez lopte 5 puta opasniji od Maria jer strašno otvara prostor i nudi višestruke opcije ostalim igračima. Neko može reći potrošile su se ogromne pare, a nema kvalitetne zamjene. Ja na to mogu samo dati primjer Chelsea i Coste koji povrijeđen igra jer znaju da su bez njega skroz druga ekipa. Čak i Real, Barca i Bayern osjete povrede ključnih igrača. Eh sad, Daniel jest sklon povredama i zato se možda trebamo pripremiti bolje nego ostali, ali možda je baš Mario odgovor na to.
Nije istina da nema nikakvog napretka, oba nova beka su se dosad pokazala kao odlična pojačanja i izgledaju sve bolje i bolje. Lallana također se popravlja iz tekme u tekmu, Coutinho kad je ušao podsjetio je na svoje svijetle trenutke, uopšte kombinatorika između ovih ofanzivnih igrača je je u nekim periodima bila dosta dobra i tečna, odbrana se činila puno zaštićenijom u zadnjoj utakmici, a i sami su se dobro nosili sa većinom što im je dolazilo, mada se slažem da je dobar dio toga što nisu bili previše testirani. Naravno sve to nije na onom nivou na kojem bi trebalo biti ali pomaci postoje. Sve u svemu, sačekajmo 10-ak kola pa ćemo onda praviti histeriju i prizivati Pulisa, Hodgsona i tako slične doktore s kojima ćemo sigurno doseći vrhove koje ovaj klub zahtjeva i zaslužuje.
Markoviću je istekla kazna, tako da bi mogao nastupit protiv Basela.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
- kumkalesic
- Kontakt:
@heski;
Ma naravno da će Southampton pasti na tabeli, ali sam ih samo naveo kao primjer kako nema opravdanja za tu, kako neki navode, neuigranost ekipe. Pa kada bi završili ispred nas na tabeli, onda bi svi redom trebali da podnesu otkaze u Liverpoolu, jer bi to bila neviđena bruka...
Nije da može uputiti igrače, nego ih mora uputiti, jer je on trener ekipe i valjda mu je to jedna od obaveza kao menadžera momčadi. Ovo kod Markovića je prisutno od kako je došao u Liverpool i nije nešto što je bilo samo u meču sa Evertonom. Ako neće on, pa tko će onda
Vidi, to je tvoj stav i ok., ali po meni je Rodgers najodgovorniji za trenutno stanje, odnosno rezultatku krizu kluba. On je doveo većinu trenutnog igračkog rostera i valjda je izanalizirao šta, odnosno kakvog igrača dovodi u klub. Povrede pogotovo ne želim komentarisati, jer to nije, bar za mene, nikakvo opravdanje. Svaki klub ima problema s tim i to je jednostavno tako. Šta misliš koliko bi Everton izgledao opsnije da su npr. umjesto starca Hiberta imali na toj poziciji Seamusa Colemana, ili na sredini terena nevjerovatnog Bakleya. Mi se poslije dovođenja velikog broja nogometaša nemamo pravo izvlačiti na povrede. Neke ekipe mogu, ali mi ne...
O tom nekakvom napretku Lallane isto ne bih previše, jer za mene to je i dalje slabo. On je plaćen strašno mnogo i ovo što sam vidio do sada od njega je premalo. Ilustracije radi, za taj novac smo mogli dovesti Tadića i Calhanoglua, koji su mlađi, a po meni i perspektivniji igrači. Znači, dvojicu ofanzivnih veznih smo mogli dovesti ( i opet bi ostalo novca) za ono što smo dali Svecima za ovog Engleza...ovakvih primjera bih mogao navesti i za drugog skupo plaćenog igrača iz te ekipe, ali nema potrebe...
Ne znam kakva je, kako da se najbolje izrazim, "nesuglasica" izbila na relaciji Rodgers-Sakho, pa je ovaj izgleda i za sutrašnji meč van ekipe. Ako je to istina, sasvim sigurno ni to nije dobra stvar i ne ide u prilog Brendanu kao menadžeru kluba...
Da zaključim, podržavat ću Rodgersa kada vidim da zaslužuje da ga se podržava, ali moram kritizirati kada za to postoje opravdani razlozi. Smatram ga dosta perspektivnim menadžerom, ali to mora kroz rezultate potvrditi, jer su ipak oni ti koji su u konačnici i najbitniji...
Ma naravno da će Southampton pasti na tabeli, ali sam ih samo naveo kao primjer kako nema opravdanja za tu, kako neki navode, neuigranost ekipe. Pa kada bi završili ispred nas na tabeli, onda bi svi redom trebali da podnesu otkaze u Liverpoolu, jer bi to bila neviđena bruka...
Nije da može uputiti igrače, nego ih mora uputiti, jer je on trener ekipe i valjda mu je to jedna od obaveza kao menadžera momčadi. Ovo kod Markovića je prisutno od kako je došao u Liverpool i nije nešto što je bilo samo u meču sa Evertonom. Ako neće on, pa tko će onda

Vidi, to je tvoj stav i ok., ali po meni je Rodgers najodgovorniji za trenutno stanje, odnosno rezultatku krizu kluba. On je doveo većinu trenutnog igračkog rostera i valjda je izanalizirao šta, odnosno kakvog igrača dovodi u klub. Povrede pogotovo ne želim komentarisati, jer to nije, bar za mene, nikakvo opravdanje. Svaki klub ima problema s tim i to je jednostavno tako. Šta misliš koliko bi Everton izgledao opsnije da su npr. umjesto starca Hiberta imali na toj poziciji Seamusa Colemana, ili na sredini terena nevjerovatnog Bakleya. Mi se poslije dovođenja velikog broja nogometaša nemamo pravo izvlačiti na povrede. Neke ekipe mogu, ali mi ne...
O tom nekakvom napretku Lallane isto ne bih previše, jer za mene to je i dalje slabo. On je plaćen strašno mnogo i ovo što sam vidio do sada od njega je premalo. Ilustracije radi, za taj novac smo mogli dovesti Tadića i Calhanoglua, koji su mlađi, a po meni i perspektivniji igrači. Znači, dvojicu ofanzivnih veznih smo mogli dovesti ( i opet bi ostalo novca) za ono što smo dali Svecima za ovog Engleza...ovakvih primjera bih mogao navesti i za drugog skupo plaćenog igrača iz te ekipe, ali nema potrebe...
Ne znam kakva je, kako da se najbolje izrazim, "nesuglasica" izbila na relaciji Rodgers-Sakho, pa je ovaj izgleda i za sutrašnji meč van ekipe. Ako je to istina, sasvim sigurno ni to nije dobra stvar i ne ide u prilog Brendanu kao menadžeru kluba...
Da zaključim, podržavat ću Rodgersa kada vidim da zaslužuje da ga se podržava, ali moram kritizirati kada za to postoje opravdani razlozi. Smatram ga dosta perspektivnim menadžerom, ali to mora kroz rezultate potvrditi, jer su ipak oni ti koji su u konačnici i najbitniji...
Joint_fc
sakho izbacen iz tima za veceras
prvi je bio agger, sada sakho ko je sljedeci ?
prvi je bio agger, sada sakho ko je sljedeci ?
A jbg kad je onako otisao prosli put kao dijete od 5 godina se ponasao. Mora snositi neke posljedice. A i los je igrac.
naravno da treba, ne kontam zasto ovo treba igracima cijenim aggera, sahkoa manje ali trenera moras postovati i atmosfera u timu je jako bitna. meni je sakho razocarenje od kad je dosao, ja sam se nadao da ce biti dosta bolji na terenu a sada jos i ovakve stvari se desavaju. i normalno je da ce tim igrati losije nego prosle sezone kad je i atmosfera dosta losija ocigledno.nerkolfc je napisao/la:A jbg kad je onako otisao prosli put kao dijete od 5 godina se ponasao. Mora snositi neke posljedice. A i los je igrac.
sada kad su stvari lose krenule mora i rodgers pokazati zube sto je vec poceo raditi s obzirom an te naslove da sakho nije u timu za veceras, jer mora se pokusati ova ekipa koliko toliko vratiti u formu dok jos nije kasno.
Rodgers je izjavio da Sakhov postupak nije uredu i da se izvinuo saigracima, ali je kasnije na terenu zadobio manju povredu i bice odsutan 2-3 sedmice. Malo je neobicno sto se povrijedio bas poslije incidenta

"His reaction is not something we expect from one of our players, but we've spoken, he's apologised, and we'll move on," said the manager when asked about Sakho leaving Anfield and if that is why he had been left behind. "His injury has come in a training session. He felt a pain in his thigh and has had a scan that shows he's got a slight tear and will miss two to three weeks."
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
PREMA pisanju engleskih medija, Simon Mignolet pod hitno mora popraviti formu, jer Brendan Rodgers polako gubi vjeru u svog prvog vratara. Navodno su Redsi već otvorili pregovore s Victorom Valdesom, bivšim vratarom Barcelone.
26-godišnjeg golmana koji je stigao na Anfield 2013. godine iz Sunderlanda kritizirao je i legendarni Jamie Carragher.
"Nedostaju mu velike obrane koje ćemo pamtiti. Ako nastavi ovako braniti, Liverpool će biti prisiljen pronaći novo rješenje. Pričalo se nešto o Valdesu zato što je slobodan igrač", rekao je Carragher.
plakat ce te vi za reinom upamtite ,vama treba novi trener rodgers lagano gubi konce iz ruku
26-godišnjeg golmana koji je stigao na Anfield 2013. godine iz Sunderlanda kritizirao je i legendarni Jamie Carragher.
"Nedostaju mu velike obrane koje ćemo pamtiti. Ako nastavi ovako braniti, Liverpool će biti prisiljen pronaći novo rješenje. Pričalo se nešto o Valdesu zato što je slobodan igrač", rekao je Carragher.
plakat ce te vi za reinom upamtite ,vama treba novi trener rodgers lagano gubi konce iz ruku
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
ja ne znam sta cekaju sa VV-om, on je za 2 klase bolji golman od belgijanske ublehe
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
- LiverpoolREDS
- Kontakt:
To je to,u januaru Sako ode(najvjerovatnije Monaco,ako onaj rus odluci potrositi koji euro)keno94 je napisao/la:Rodgers je izjavio da Sakhov postupak nije uredu i da se izvinuo saigracima, ali je kasnije na terenu zadobio manju povredu i bice odsutan 2-3 sedmice. Malo je neobicno sto se povrijedio bas poslije incidenta
"His reaction is not something we expect from one of our players, but we've spoken, he's apologised, and we'll move on," said the manager when asked about Sakho leaving Anfield and if that is why he had been left behind. "His injury has come in a training session. He felt a pain in his thigh and has had a scan that shows he's got a slight tear and will miss two to three weeks."
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.
Dovesti golmana podhitno. Ne rezervnog nego prvog.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- kumkalesic
- Kontakt:
Treba to sada ostaviti i krenuti dalje...
Večeras nas čeka nimalo lahak meč, ali koji bi i pored svega trebali dobiti. Kao što sam pisao nakon izvlačenja Basel nije više tako jak kao nekih prethodnih godina. Čak i u švicarskom šampionatu ne igraju na razini iz nekih prethodnih sezona. Ali opet u kakvoj smo formi svaki meč je potencijalna opasnost po nas...
Za nekih dvadesetak minuta naša mlada momčad igra protv vršnjaka iz Švicarske. Nadam se da će biti stream za ovaj meč, jer za onaj prethodni se nije moglo ništa pronaći...
Fulton; Brewitt; Cleary; Maguire; Hart; Rositter; Brannagan; Kent; O'Hanlon; Ojo; Sinclair;
Večeras nas čeka nimalo lahak meč, ali koji bi i pored svega trebali dobiti. Kao što sam pisao nakon izvlačenja Basel nije više tako jak kao nekih prethodnih godina. Čak i u švicarskom šampionatu ne igraju na razini iz nekih prethodnih sezona. Ali opet u kakvoj smo formi svaki meč je potencijalna opasnost po nas...
Za nekih dvadesetak minuta naša mlada momčad igra protv vršnjaka iz Švicarske. Nadam se da će biti stream za ovaj meč, jer za onaj prethodni se nije moglo ništa pronaći...
Fulton; Brewitt; Cleary; Maguire; Hart; Rositter; Brannagan; Kent; O'Hanlon; Ojo; Sinclair;
Joint_fc
Izgubili momci 3-2 iako su vodili do 86-te minute sa 2-1.Sinclair pogodio 2x.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.