Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

UstanikSBII
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la UstanikSBII » 27 jul 2019, 12:26

Beduin je napisao/la:
UstanikSBII je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Samo jos jednom da od srca pozelim gasenje tog nacionalisticko-fasistickog kluba iz sela Siroki Brig, a njihovo zivlje da ostane u 19. stoljecu i nikad neuznapreduje. Neka ostanu primitivni seljoberi kojima ce biti najveci uspjeh opsovati rodnu grudu zvanu Bosna i Hercegovina, a najveca manifestacija u selu izgradnja zgrade svakih 10 godina i postavljanje semafora.
Prvo treba poći uvijek od općenito stanja u društvu pa sami time i na navijačkoj sceni! Jel misliš ako Široki evo sutra ispadne u 2ligu da će se smanjiti fizički obračuni? Da će se smanjiti netrpeljivost medu navijačima! Uvijek će biti sudara Borac Željo, Sarajevo Zrinjski, Velež Zrinjski itd. Bošnjački dio navijačke scene se uvijek poziva na to poštivanje države a samo je ne poštuju! Evo recimo na finalu Kupa BiH pjevajte jedna si jedna a mi Hercegovnia niti jedno niti drugo nije službena himna BiH al naše ispada fašizam a vaše patriotizam :crazy: i milion drugih sličnih primjera! Kad gaze navijači BiH zastavu Izraela to je borba za Palestince sa kojima nemate nikakve zajedničke točke osim lažne patetike! Kad ne poštujete minuti šutnje za žrtve terorizma u Europi to su pojedinci kad kod nas pojedinci ne poštuju državnu himnu to je opća fašizacija! Možete vi misliti da ste puno drugačiji i bolji od nas al rezultati u ekonomskom, društvenom pa i političkom pogledu pokazuju da smo svi u istom blatu, mladi odlaze a mi se i dalje bavimo glupostima!
Ma druze puca mi kita sto navijaci psuju jedni druge, klubove, gradove, sve je to dio navijackog folklora, al vi vise psujete drzavu u kojoj zivite i hljeb zaradjujete, nego sto svoj klub bodrite. Ubijete covjeka i nikome nista, i jos umjesto kao sportsko drustvo, klub, ljudski optuzite to vi ismijavate neciju smrt na tribinama. Vi ne j3bete Tuzlu, Zenicu ili Sarajevo, vi imate potrebu j3babati BiH i tripovati na Hrvatsku. To je debilizam, morbidizam, to je sve ono sto ne treba biti. Isti qurac kao i Borac ili malo blazi oblil Zrinjskog, mada nisu ni oni plaho bolji.
Sta ja imam na Tusnju j3bavat Hrvatsku, ja mogu psovat protivnicki klub, nebitno iz kojeg grada dolazio.
Tako da me boli tuki i za Izraelom, Palestinom ili nekom desetom zemljom, al neka moju zemlju u mojoj drzavi niko ne vrijedja. Zato vi i ispadate papci, ja vam ne zelim ispadanje u 2. ligu, ja zelim da ne egzistirate kao takvi u nasoj drzavi.

Mozda neces priznati javno, ali dovoljno pratis medije u susjedstvu i znas kako oni pisu za vas kad odigrate neku utakmicu ili se spomene neki vas igrac, kazu bh klub, ne kazu hrvatski klub. Cak i vas ne zovu "hrvati", nego popularno "bosanci" (cak rijetko da i spomenu hercegovci), narocito kad sjedis s nekim mjestanom Hrvatske Republike. Cak je u pocetku i meni to bilo cudno, a kasnije normala, naviknes se.

I na kraju, JEDNA SI JEDINA je nasa prva himna (a jos ima i rijeci) u kojoj se spominje BOSNA I HERCEGOVINA, ne spominju se ni muslimani, ni bosnjaci, srbi, hrvati, pop, parok, hodza ili nesto deseto, nego samo nasa zemlja u kojoj si i ti rodjen i zivis u njoj. Treba biti debil pa ne prihvatiti ovu himnu kao najobjektivniju. Mada, znam da tebi i takvima kao ti smeta samo ime BiH i volili bi vi da u himnoj stoji i hercegbosna, kao i srbima Republika Srpska, ali kurko vam, taj film druze necete gledati dok smo zivi, ijedan od nas.
Ja sam roden u Švici vrlo dobro znam šta znači višenacionalna država! Ne možeš ti nikog na ništa prisiliti! Ja niti vrijedam državu, niti se protivim tome što trenutno živim u BiH! Pa ne mogu ja voljeti više Dalmaciju od svoje Hercegovine! Hercegovina je i srpska i muslimanska i hrvatska sve u malom isto kao i čitava BiH! Problem je što vidite sve preko tribina gdje strasti rade, gdje se sukobljavaju prvi susjedi ŠB i Zrinjski (svi Hrvati) ... Evo recimo u mojoj firmi rade i Bošnjaci, Turci, Srbi Nijemci svi stanju u gradu i nikom ništa! U Viku većinom rade Bošnjaci iz Međina i Mostara dovozi ih bus pa nikom ništa! Turska na rubu grada, i milion malih primjera gdje običan narod gleda kako da preživi kako i svagdje u ovoj napaćenoj BiH! Onda vi nadete mahom mladu populaciju frustiranu svim i svačim naopakim u društvu i svoj bijes iskaljuju i privlače pozornost na svakakve načine! Već sam milion puta rekao da sam ja vlast sve bi navijačke skupine zabranio!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 jul 2019, 13:05

redbull93 je napisao/la:Toliko o listici

[OTVORENO PISMO] Otvoreno pismo NSBiH.

Poštovani,
Pišemo Vam da iznesemo svoju zabrinutost, utiske i iskustva sa utakmice NK “Široki Brijeg” - NK “Čelik”, odigrane 22.07.2019. godine na stadionu Pecara u Širokom Brijegu. Naime, pored pobjede i fantastičnog rezultata našeg tima dužni smo da Vas kao nadležnu fudbalsku organizaciju obavijestimo o bezbjednosnim propustima domaćina. Prije svega bi se zahvalili domaćinu na gostoprimstvu, ali gostoprimstvo i bezbjednost su dvije različite stvari. Iznenađeni smo prisustvom vrlo malog broja policijskih snaga i nedostatak graničnika i barijera obzirom da su navijači Širokog Brijega mogli prići kako žele, kako do dijela gdje se nalazi VIP gdje su bili smješteni članovi rukovodstva i igrači NK “Čelik”, tako i do navijača prilikom izlaska istih. Smatramo da je najveći propust bio taj da je sa stadiona istovremeno dozvoljeno da izađu gostujući i domaći navijači što je i dovelo do incidenta, odnosno napada na autobus koji je prevozio navijače našeg kluba. Važno je i napomenuti da policija nije dozvolila zaustavljanje autobusa da bi se uradio uviđaj, na čemu su insistirali vozač autobusa i navijači. Policijski službenici to nisu dozvolili i rečeno im je da će se uviđaj uraditi par kilometara dalje, a nakon dolaska na tu lokaciju rečeno je da nemaju ovlasti jer su u drugom kantonu. Pitamo Vas kako da se naplati šteta za polupani autobus i molimo Vas da upozorite na poštivanje zakona Bosne i Hercegovine. Koliko ta neizvjesnost i nesigurnost na stadionu Pecara ima uticaj na performanse igrača i rad stručnog štaba prosudite sami i da li se svaka utakmica na Pecari treba proglasiti utakmicom visokog rizika?
Bez obzira na sve uprava NK “Čelik” će sa igračima, i zajedno sa navijačima učestvovati u nadoknadi štete i vraćanje autobusa u prvobitno stanje.

#samocelik
To je propust policije! A nisu domaći navijači slučajno napali navijače Čelika pošto su ih isti ti vaši navijači napadali/pokušali napasti u zadnja dva navrata! Smiješno je onda i od uprave Čelika gledati samo jednu stranu! A to što su navijači Čelika 10ak min pjevali hebem te Lištico pa ih je i službeni spiker morao upozoriti da primjereno navijaju to naravno vaša uprava nije ni spomenula u dopisu! Treba biti objektivan a ne gledati samo kako da se jedna strana priče zadovolji! To da će policija zaustaviti bus nakon polupanih stakala i praviti uvidaj svježi mačku o rep! Na privatnom autu su mi u Mostaru razbijena 3 stakla pa nikom ništa! Odgovor policije zašto ste dolazili sa vlastitim automobilom! Policija u ovoj državi služi samo da napiše prometne kazne to im je vrhunac sposobnosti. Primjer policije u našoj županiji da nisu u stanju osigurati grupu od 50ak ljudi :crazy:
A to sto je listica pjevala mi hrvati nikom nista??
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 27 jul 2019, 13:28

Čuj pjevali **** te Lištico i to problem :rol:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 27 jul 2019, 14:17

samocelik je napisao/la:Čuj pjevali **** te Lištico i to problem :rol:
Meni nije problem niti me vrijeda, shvatim to kao dio navijačkog folklora i prepucavanja al mi je onda čudno kad netko obrnuto pjeva je.bem te Bosno to je fašizam? Veliki problem Bošnjaka je što žele svima u ovoj državi nametnuti svoje gledište kako jedino ispravno poput neke vjerske dogme ili svete krave! Evo recimo pojedincima smeta kad netko pjeva mi Hrvati?? WTF pa Hrvati su dio ove države po popisu ih ima više od 500 000! Kažem ti meni nikakvi verbalni ispadi ne smetaju sve dok to ne prelazi u fizičko nasilje! Znam da toga ima svagdje po Europi i ništa me ne čudi. Al nemoj te se ponašati poput HZ prave svagdje "belaj" pa onda poslje kuknjava i traženje neke pravde! Robijaši DVA puta!!!! prošle sezone "ganjaju" Škripare sigurni kako bi sa njima popili kavu! Onda im ovi vrate i odjednom kako smo mi krivi ma daj te molim vas malo ozbiljnosti i argumenata u rasuđivanju činjenica!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 27 jul 2019, 14:46

E čuj isto mu kad psuju Lišticu i Bosnu, državu u kojoj žive. :tokralju: :tokralju:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 27 jul 2019, 14:54

Sta Bilinom polju nedostaje od uslova za grupnu fazu, to je ta valjda 4. kategorija? Grijaci za teren, veca press sala...?
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 27 jul 2019, 15:00

Tristan je napisao/la:Sta Bilinom polju nedostaje od uslova za grupnu fazu, to je ta valjda 4. kategorija? Grijaci za teren, veca press sala...?
Grijači su postavljeni kad se onda teren pravio, samo nikad nisu pusteni u funkciju,a salu mogu napravit za 20 dana,to je najmanji problem...

slika

slika
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 jul 2019, 15:02

HordasOdMalena je napisao/la:E čuj isto mu kad psuju Lišticu i Bosnu, državu u kojoj žive. :tokralju: :tokralju:
Psujem rijeku u drugom gradu a oni svoju državu, ka'e isto :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 27 jul 2019, 15:06

MortemHz je napisao/la:
HordasOdMalena je napisao/la:E čuj isto mu kad psuju Lišticu i Bosnu, državu u kojoj žive. :tokralju: :tokralju:
Zato će mi biti drago kad ispadnu isto ko i Žepče,isto su na svakoj domaćoj psovali Bosnu,seljoberi...

sve5
Kontakt:

Post Postao/la sve5 » 27 jul 2019, 15:10

Kako se ovi beskučnici ponašaju sad se i Čelik i Željo trebaju zainatiti pa staviti milionsku cifru za stadion.

I neka onda idu na Pecaru.... :bih:

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 27 jul 2019, 15:11

rishovski je napisao/la:
Tristan je napisao/la:Sta Bilinom polju nedostaje od uslova za grupnu fazu, to je ta valjda 4. kategorija? Grijaci za teren, veca press sala...?
Grijači su postavljeni kad se onda teren pravio, samo nikad nisu pusteni u funkciju,a salu mogu napravit za 20 dana,to je najmanji problem...
Citao sam prije par dana da ni jedan BH stadion ne ispunjava uslove za tu grupnu fazu, ali bi UEFA progledala kroz prste kad bi se neko plasirao pa bi se moglo igrati na onom stadionu koji je najblizi ispunjenju uslova. Pa kontam sta to jos treba da se ne mora gledati kroz prste? Samo jos to ili ima jos stavki, zna li neko iz Zenice?

Nema onog forumasa iz Zepca, on je bio enciklopedija. :cool:
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 27 jul 2019, 15:18

Tristan je napisao/la:
rishovski je napisao/la:
Citao sam prije par dana da ni jedan BH stadion ne ispunjava uslove za tu grupnu fazu, ali bi UEFA progledala kroz prste kad bi se neko plasirao pa bi se moglo igrati na onom stadionu koji je najblizi ispunjenju uslova. Pa kontam sta to jos treba da se ne mora gledati kroz prste? Samo jos to ili ima jos stavki, zna li neko iz Zenice?

Nema onog forumasa iz Zepca, on je bio enciklopedija. :cool:
Ma 4 kategorija je i elitna,tako da ja ne vjerujem da bilo koji stadion to moze ispunit nekim malim rekonstrukcijama,to moras napravit cijeli stadion od temelja i ćao... Ovo krpljenje ne vodi nigdje... A sto se tice gledanja kroz prste,dozvolili bi na Bilinom i grupnu fazu,samo sto se nece jos dugo neko plasirat,tako da je i svejedno... :D

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 27 jul 2019, 15:19

sve5 je napisao/la:Kako se ovi beskučnici ponašaju sad se i Čelik i Željo trebaju zainatiti pa staviti milionsku cifru za stadion.

I neka onda idu na Pecaru.... :bih:
:thumbup: Jos se nesto kurce u usta ih je.bem ja im nebi dao nikako da igraju imas stadion igraj nemas stadion ugasi se ko te j.ebe

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 27 jul 2019, 15:22

Bosna je regija a država je Bosna i Hercegovina! A taj grad je isto u BiH namjerno mu ime iskrivljuju kao i većina ovdje na forumu što nije dopušteno po pravilima! I znači po tebi je različito psovati recimo Berlin od tog kada "laješ" na Njemačku??? Što si ti neki moralista? Ili si zadužen za procjenu uvreda :shock: :?
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 27 jul 2019, 15:24

MortemHz je napisao/la:
A čekaj po tvoj logici i mi psujemu rijeku Bosnu u svojoj državi :urnebes: :urnebes: :urnebes: Bože jel moguće Bosanci i logika ili sad recite da mu mislimo na državu a vi na rijeku :urnebes: jel moguće da ste toliko zatucani :mrgreen: :urnebes: :urnebes: joj što volim kad se prejebete u svoj logici pa vas čovjek ubije argumentima :urnebes: :urnebes:
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 27 jul 2019, 15:30

samocelik je napisao/la:Čuj pjevali **** te Lištico i to problem :rol:
Meni nije problem niti me vrijeda, shvatim to kao dio navijačkog folklora i prepucavanja al mi je onda čudno kad netko obrnuto pjeva je.bem te Bosno to je fašizam? Veliki problem Bošnjaka je što žele svima u ovoj državi nametnuti svoje gledište kako jedino ispravno poput neke vjerske dogme ili svete krave! Evo recimo pojedincima smeta kad netko pjeva mi Hrvati?? WTF pa Hrvati su dio ove države po popisu ih ima više od 500 000! Kažem ti meni nikakvi verbalni ispadi ne smetaju sve dok to ne prelazi u fizičko nasilje! Znam da toga ima svagdje po Europi i ništa me ne čudi. Al nemoj te se ponašati poput HZ prave svagdje "belaj" pa onda poslje kuknjava i traženje neke pravde! Robijaši DVA puta!!!! prošle sezone "ganjaju" Škripare sigurni kako bi sa njima popili kavu! Onda im ovi vrate i odjednom kako smo mi krivi ma daj te molim vas malo ozbiljnosti i argumenata u rasuđivanju činjenica!
A kakve veze imaju Bošnjaci sa Robijašima,Čelikom i na kraju krajeva sa mnom?
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 jul 2019, 15:33

MortemHz je napisao/la:
A čekaj po tvoj logici i mi psujemu rijeku Bosnu u svojoj državi :urnebes: :urnebes: :urnebes: Bože jel moguće Bosanci i logika ili sad recite da mu mislimo na državu a vi na rijeku :urnebes: jel moguće da ste toliko zatucani :mrgreen: :urnebes: :urnebes: joj što volim kad se prejebete u svoj logici pa vas čovjek ubije argumentima :urnebes: :urnebes:
Izvini ali čovjek koji ne razumije razliku između vjere i nacije i koji dolazi iz malog mjesta koje je imalo 100 fašističkih i poremećenih ispada nikako ne može reći nekome da je zatucan.
Da ne spominjem da je vama pretežno u glavama samo baljezganje o vjeri, ko se kako zove i slično.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 27 jul 2019, 15:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 jul 2019, 15:33

Progura se Peljto prilično u ove europske vode što se tiče suđenja, po meni je zaslužio stvarno, dobar je sudija.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 jul 2019, 15:34

MortemHz je napisao/la:
Po istoj logici, kad pjevate onu "**** te Bosno **** te ja, Hrvatska moja domovina" znaci da ste vi somovi...
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 27 jul 2019, 15:39

Bosna je regija a država je Bosna i Hercegovina! A taj grad je isto u BiH namjerno mu ime iskrivljuju kao i većina ovdje na forumu što nije dopušteno po pravilima! I znači po tebi je različito psovati recimo Berlin od tog kada "laješ" na Njemačku??? Što si ti neki moralista? Ili si zadužen za procjenu uvreda :shock: :?
Pa i vi ste napravili od Duvna neki Tomislavgrad.. a nikad se tako nije zvao :D Izmislili pa hajd...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.