FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 31 jul 2017, 17:31

Furymaker je napisao/la:kaze klopp i da Cou nije na prodaju i da ostaje, opet to izjavio, Chelsea i Juve ne daju Hazarda/Dybalu, sto ce reci treba sve napore na Mbappea i Dembelea.
Dembelea zaboravi.
Lani se mogao dovesti za 15 miliona (dozvolili su da ga kupi Dortmund za 15 miliona)) i sad , godinu dana poslije, davati 80 miliona za istog igraca bi bila neviđena budalaština. Jest ova uprava nesposobna, slažem se, ali tolike budale ipak nisu :mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 17:33

messilla je napisao/la:Kakav porez bokte, to ide državi. :rol:
Zar ne ide dio poreza i klubu jer Neymar fakticki sam sebe otkupljuje, a u nasem je vlasnistvu ? :crazy:
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 17:35

HankMoody je napisao/la:Ja ne znam ko dozvoljava ovom reyu da piše ovdje, čovjek samo gluposti izvaljuje, čuj klubu ide porez...
Koji si ti padobranac sad ? Ja ovdje pisem 7 godina...ti ces mi govorit gdje da pisem balavce. Ako nemas sta pametno reci, i prodiskutovati normalno, zaobidji moje postove u sirokom luku. :kafa:
27.10.2020

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 31 jul 2017, 17:38

pa ti nemas veze s tim parama, to je porez na njegovu dobit
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 17:41

miki_92 je napisao/la:pa ti nemas veze s tim parama, to je porez na njegovu dobit
:thumbup:
27.10.2020

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 31 jul 2017, 17:43

leorey > Jože Mencinger.

:salut:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 31 jul 2017, 17:44

Pa samo Rafinha je 30 miliona. Plus Arda i Munir neka skupa budu 40 i eto još 70 miliona. Imaš 300 miliona da dovedeš 3 klase.
Moj izbor su Coutinho, Dembele i Pjanic.
Ako već PSG nudio nekog igrača za cigu onda ne treba pristati ni na koga osim na Verratia.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 17:47

jasmin10 je napisao/la:Pa samo Rafinha je 30 miliona. Plus Arda i Munir neka skupa budu 40 i eto još 70 miliona. Imaš 300 miliona da dovedeš 3 klase.
Ako već PSG nudio nekog igrača za cigu onda ne treba pristati ni na koga osim na Verratia.
Imaju i pare od budzeta, potrosili smo samo na Semeda. Znaci vise od 300M.

Coutinho, Dembele i Pjanic bi bili najbolji, slazem se. A mozda ih je i najlakse dovesti s ovim parama. Hazard, Dybala, Mbappe su dosta tezi zalogaj.
27.10.2020

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 31 jul 2017, 17:50

Ja sam pokusao dva puta ovdje objasniti da je IRPF porez na klauzule ukinut u oktobru prosle godine. IRPF je bio 48 % klauzule i te pare su isle drzavi, to je ukinuto i ne placa se vise. Takodjer ni Barcelona nece dobiti tih 222 miliona, 5% od tog transfera ide u FIFA fond solidarnosti za ekipe koje su ga razvijale od 12 do 23 godine, znaci to je nekih 10 miliona eura, takodjer 26 miliona papaNey-u kao bonus za produzenje od prosle godine. Dakle govorimo o nekih 185 miliona koje ce Barcelona dobiti od ovog transfera.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 31 jul 2017, 17:53

Mozambik je napisao/la:Ja sam pokusao dva puta ovdje objasniti da je IRPF porez na klauzule ukinut u oktobru prosle godine. IRPF je bio 48 % klauzule i te pare su isle drzavi, to je ukinuto i ne placa se vise. Takodjer ni Barcelona nece dobiti tih 222 miliona, 5% od tog transfera ide u FIFA fond solidarnosti za ekipe koje su ga razvijale od 12 do 23 godine, znaci to je nekih 10 miliona eura, takodjer 26 miliona papaNey-u kao bonus za produzenje od prosle godine. Dakle govorimo o nekih 185 miliona koje ce Barcelona dobiti od ovog transfera.
Ovo je tačno.

Klub će raspolagati manje-više sa 250 miliona za pojačanja. Na današnjem tržištu za te pre možeš dovesti 2 dobra igrača. I opet je veliko pitanje hoće li biti pojačanja.
Zadnja izmjena: Rajaz, dana/u 31 jul 2017, 17:57, ukupno mijenjano 1 put.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 31 jul 2017, 17:54

leorey je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Pa samo Rafinha je 30 miliona. Plus Arda i Munir neka skupa budu 40 i eto još 70 miliona. Imaš 300 miliona da dovedeš 3 klase.
Imaju i pare od budzeta, potrosili smo samo na Semeda. Znaci vise od 300M.

Coutinho, Dembele i Pjanic bi bili najbolji, slazem se. A mozda ih je i najlakse dovesti s ovim parama. Hazard, Dybala, Mbappe su dosta tezi zalogaj.
Dybala nema gdje ni da igra. Mbape ipak nekih 150 miliona. Hazard isto tako.
Odlaskom cige će neki igrači s klupe dobijali više prostora. Znamo da se objavi bunio kad ga izvede Enrique.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 31 jul 2017, 17:55

da, samo svi govore da ce barca dobit nekog igraca i 222mil, trazis verrattija ili draxlera, pa il rabiota, pa nek se slikaju, hoce, nece

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 18:02

Rajaz je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Ja sam pokusao dva puta ovdje objasniti da je IRPF porez na klauzule ukinut u oktobru prosle godine. IRPF je bio 48 % klauzule i te pare su isle drzavi, to je ukinuto i ne placa se vise. Takodjer ni Barcelona nece dobiti tih 222 miliona, 5% od tog transfera ide u FIFA fond solidarnosti za ekipe koje su ga razvijale od 12 do 23 godine, znaci to je nekih 10 miliona eura, takodjer 26 miliona papaNey-u kao bonus za produzenje od prosle godine. Dakle govorimo o nekih 185 miliona koje ce Barcelona dobiti od ovog transfera.
Ovo je tačno.

Klub će raspolagati manje-više sa 250 miliona za pojačanja. Na današnjem tržištu za te pre možeš dovesti 2 dobra igrača. I opet je veliko pitanje hoće li biti pojačanja.
Pa ne moze kad mi kupujemo naravno. Kad drugi kupuju, onda moze :lol: City svu odbranu platio 200M eura. Istina da ni to nisu sad neke klase...ali mnogo je to bolje nego proslih sezona, potencijalni WC igraci i talenti jesu sigurno.

Normalno ako hoces 2 klase i marketinski jaka igraca da ces platiti 200 M eura.

Ako se vec sestica ne moze uzeti, ja sam za to da se daju prilike Robertu i Aleni, bar ces tu ustediti. Coutinha kupis i to je to za sredinu ako vec nece igrati na krilu. Jer nemas jednostavno koga dovesti na sesticu a da je provjereno i zvucno ime.

Pjanic po meni vise igra Iniestinu poziciju nego sesticu. Ali da je potreban- jeste...kad vidis kakve mrtvace imamo na sredini. Ali ako ce kostati 100 M, onda bolje da ne dolazi.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 18:06

Furymaker je napisao/la:da, samo svi govore da ce barca dobit nekog igraca i 222mil, trazis verrattija ili draxlera, pa il rabiota, pa nek se slikaju, hoce, nece

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Sto je opet lupanje medija...pa sta ce nama davati igraca ako porez ide drzavi, moze li onda to neko objasniti ? :lol:

Valjda je normalnije da ponude igraca i novac onda, da ne bi placali veci porez i klauzulu ? A ako je potvrdjeno da PSG uopste nije stupio u kontakt s nama oko Neymara- onda je to sve cista laz.

Da bi Neyo otisao, morat ce aktivirati klauzulu...ja jos uvijek vjerujem da nisu tolike budale i da se to ipak nece desiti.
27.10.2020

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 31 jul 2017, 18:21

Rajaz je napisao/la: Klub će raspolagati manje-više sa 250 miliona za pojačanja. Na današnjem tržištu za te pre možeš dovesti 2 dobra igrača. I opet je veliko pitanje hoće li biti pojačanja.
Koliko igrača trenutno u svijetu se može smatrati pojačanjem za Barcu čisto na račun svog kvaliteta? Igrača koji neovise od sistema igre. Koliko ih je dostupno i koliko njih su klubovi spremni pustiti u augustu s velikom mogućnošću da izvise za adekvatnu zamjenu?

Koliko sistemskih igrača Barca u ovom trenutku može pronaći da u kontekstu jasno definisanog sistema (koji će Valverde sigurno dati jer sve njegove ekipe su imale glavu i rep) daju dodatni kvalitet ekipi? Igrači neke Seville, Athletica, Dortmunda, Napolija... klubova koji stilski igraju slično.

Koliko igrača unutar kluba Barca ima da može relativno neokrznuta preživjeti Neymarov odlazak?

Čini mi se da bi Barca mogla odreagovati panično i izgubiti i ovce i novce u vrijeme kad je pametnije biti strpljiv i čekati svoju priliku. Ekipa još uvijek u svakoj liniji ima po jednog elitnog igrača, nisu spali na to da im Coutinho per se bude pojačanje iz prve gore navedene kategorije.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 31 jul 2017, 18:32

leorey je napisao/la:
HankMoody je napisao/la:Ja ne znam ko dozvoljava ovom reyu da piše ovdje, čovjek samo gluposti izvaljuje, čuj klubu ide porez...
Koji si ti padobranac sad ? Ja ovdje pisem 7 godina...ti ces mi govorit gdje da pisem balavce. Ako nemas sta pametno reci, i prodiskutovati normalno, zaobidji moje postove u sirokom luku. :kafa:
Tukmaze, kojem je vrh uvrede nazvati nekog balavcem, dovoljno se sramotiš glupostima koje pišeš, nemoj dodatno ovakvim stvarima.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 31 jul 2017, 18:50

Cuj klubu ide porez :tokralju:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 jul 2017, 18:52

Blejzer10 je napisao/la:Cuj klubu ide porez :tokralju:
Možda će i Neymarova plata ići Barceloni :mrgreen:

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 31 jul 2017, 18:56

Donnie Darko je napisao/la:
Blejzer10 je napisao/la:Cuj klubu ide porez :tokralju:
Možda će i Neymarova plata ići Barceloni :mrgreen:
Porez na platu definitivno :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 jul 2017, 19:08

Ejs ukinuli taj porez, jel sigurno to, ja sam se bas uzdo u to da cemo na osnovu tog poreza moci iscupati jos vise para od pariza jer bi osim klauzule od 222 miliona morali platiti i jos stotinu miliona poreza, a ako bi ispalo da im prodajemo bolje bi i njima bilo recimo 250 miliona uplatiti, al nejse

Izgleda da je jasno sad da ce ganci aktivirati klauzulu parama od ko fol promocije svjetskog, to znaci da idu u zaobilazenje fair playa finansijskog, sto dalje znaci da nasa uprava i nema tu sta poduzimati bogzna, pariz neymara ne smije kupiti ocigledno i tu pada u vodu ovo sto smo se nadali izvuci jos vise para, a pada u vodu i to da mozemo od njih nekog igraca uzeti u razmjenu, jer to bi odma znacilo da neymara kupuju a to izgleda ne smiju .

Imat ce barca sigurno 350 miliona za transfere, ali ne treba realno toliko, do tristo miliona je dovoljno za napadaca i veznog top svjetskog, i jos dva igraca za klupe

Ne znam nesto, ali ako se trazi mbape, i ako momak se zagrije da dodje, moze to proci za stotinjak miliona, cirkus su price o 150 miliona za njega, toliko bi se moglo ponuditi jedino za hazarda i eventualno grizmana mozda, a mbape je ioak tek jednu sezonu zasjao i previse je to para, isto i dembele, strasan talenat al tek jedna sezona dobra i to placati vise od 80 miliona je ludost
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.