Mozambik je napisao/la:Ja sam pokusao dva puta ovdje objasniti da je IRPF porez na klauzule ukinut u oktobru prosle godine. IRPF je bio 48 % klauzule i te pare su isle drzavi, to je ukinuto i ne placa se vise. Takodjer ni Barcelona nece dobiti tih 222 miliona, 5% od tog transfera ide u FIFA fond solidarnosti za ekipe koje su ga razvijale od 12 do 23 godine, znaci to je nekih 10 miliona eura, takodjer 26 miliona papaNey-u kao bonus za produzenje od prosle godine. Dakle govorimo o nekih 185 miliona koje ce Barcelona dobiti od ovog transfera.
Ejs ukinuli taj porez, jel sigurno to, ja sam se bas uzdo u to da cemo na osnovu tog poreza moci iscupati jos vise para od pariza jer bi osim klauzule od 222 miliona morali platiti i jos stotinu miliona poreza, a ako bi ispalo da im prodajemo bolje bi i njima bilo recimo 250 miliona uplatiti, al nejse
Izgleda da je jasno sad da ce ganci aktivirati klauzulu parama od ko fol promocije svjetskog, to znaci da idu u zaobilazenje fair playa finansijskog, sto dalje znaci da nasa uprava i nema tu sta poduzimati bogzna, pariz neymara ne smije kupiti ocigledno i tu pada u vodu ovo sto smo se nadali izvuci jos vise para, a pada u vodu i to da mozemo od njih nekog igraca uzeti u razmjenu, jer to bi odma znacilo da neymara kupuju a to izgleda ne smiju .
Imat ce barca sigurno 350 miliona za transfere, ali ne treba realno toliko, do tristo miliona je dovoljno za napadaca i veznog top svjetskog, i jos dva igraca za klupe
Ne znam nesto, ali ako se trazi mbape, i ako momak se zagrije da dodje, moze to proci za stotinjak miliona, cirkus su price o 150 miliona za njega, toliko bi se moglo ponuditi jedino za hazarda i eventualno grizmana mozda, a mbape je ioak tek jednu sezonu zasjao i previse je to para, isto i dembele, strasan talenat al tek jedna sezona dobra i to placati vise od 80 miliona je ludost