leorey je napisao/la:AlfredNobel je napisao/la:Ja bi se upišao kada bi došao Hazard umjesto gancija, brutalan bi napad bio.
On bi bio najbolja zamjena definitivno...mozda nije bolji od Neymara, ali je ozbiljniji sigurno.
Meni je Neymar jedan od najdrazih igraca u klubu bio...ali kada ne postujes takvu instituciju kakva je Barcelona...onda nek ide prvim letom, nece mi zao biti sekunde.
Vidjet cete, kad ode Neymar da ce nastati ludnica medju igracima, svi ce zeljeti doci igrati sa Messijem i Suarezom. Mislim ko to ne sanja realno ?
Kakva budala moras biti da odes u zenitu svoje karijere u 5 puta manji klub.
Ja bi se olešio kad bi Hazard došao. Jednostavno je momak ubica, ali ruku na srce trebalo bi se desiti čudo pa da dođe. Momak ima strašan dribling, šut, zna je podvaliti i asistirati kao Iniesta i Xavi iz mlađih dana, a da ne govorim o brzini i stećenom iskustvu igrajući u najtežoj ligi svijeta. Vjeruj, on ne zaostaje puno od Neymara. Momak ozbiljan, pravi profesionalac, njega bi volio najviše, ali opet kažem, nema šanse za dovođenje ovaj prijelazni rok.
Kažem po ko zna koji put, Neymar me iznenadio pravo. Prijašnje izjave, želja da dođe ovamo, još tu s Messijem i Suarezom i sad ovo. Jednostavno, vidi se da je željan još više para, da je željan tulumarenja s svojim čmaragama iz Brazila. Željan je te medijske pažnje, furka mu to nešto, karakter u stilu nekog dijeteta. Razočarao me je pravo, ali je pokazao da će putem svojih starijih zemljaka.
Za ovaj zadnji pasus mislim da odgovor leži u novcu, prije svega. Onda, kao što sam gore rekao, iz očiju mu viri to da je željan medijske pažnje i hajke, on u tome uživa. I ona lafo povreda u prvoj minuti je bila čisti fejk, ubjeđen sam. Ja sam to objašnjavao i par drugova. Kažu oni "ma logično da će otići koje pare mu daju, ko ne bi".. Oni na to tako gledaju, džaba. Ja da sam u onakvom položaju kao što je ganci, pa ja ne bi prešao kad bi mi odmah 200 milki u džep stavili. Stvar je principa. Ja kad bi šarnuo za Barcu, ovo ne preuveličavam ili nešto tako, ja bi odmah izjavio da ću tu ostati sve dok me Klub bude želio u svojim redovima ili ako bi došlo do neke ogromne svađe, uglavnom dok me Klub ne bih definitivno prekrižio. Jednostavno ja na to gledam ovako, džaba. Da sam u Barci i da mi drugi daju milione i milione ja ne bi ni pogledao te ponude. Yebote, imaš i u Barci love da sa njom brišeš guzicu nakon svakog sranja, imaš prelijepe uslove za život u Barceloni, igraš s najboljim igračima svijeta, igraš s najvećim ikad, opuštena atmosfera, ma druga porodica doslovno. Jednostavno, Barca je klub uz koji sam odrastao, uz koji sam se radovao, uživao u svakoj tekmi, gledao sve te igračine i legende itd. U pretprošloj sezoni sam odgledao svaku moguću tekmu, a tekma protiv PSG je nešto što svaki navijač mora dožvijeti, mislio sam da će me srce opaliti. Prvo Sarajevo, pa Barca. E da mi je jednu tekmu odigrati s Leom, Suarezom, Iniestom, Busquetsom i drugim..
Pare, pažnja, tulumarenje, otac, mentalitet, sve je to uzrok njegovog odlaska. Ni meni ga nije žao, samo mi je žao što ima samo havu u mozgu, ali šta ćeš..