FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 01:06

Kajzer10 je napisao/la:Pedro ima 300 utakmica. Primjer ti nije dobar. 100 golova u 180, cak i pored Messija koji kreaira 10 sansi po utakmici, sansi gdje samo trebas glavu/nogu postaviti a on ce te pogoditi, jest impresivno. 100 golova u 300 i nije bas.
Zasto ides ovako daleko covjece :lol: ja nisam poredio Pedra kao igraca sa Neymarom, pa brazilac je u najmanju ruku talentovaniji bar 5 puta od njega. I nema Pedro 300 tekmi, provjeri. Uzet cemo i to da je Pedro bar 30 % vise tekmi poceo s klupe, dok je Neyo bio standardan.

Znaci ne poredim njih dvojicu kao igrace, vec sam samo rekao da se 20 golova po sezoni hladno moze zamijeniti kad imas ovakvu ekipu. Ne mora jedan igrac zabiti 20- zabit ce dva po 10 i to je to. Ovo je Barcelona. Napad nije problem. Sredina jeste- a tebi ako to nije jasno, onda nismo na istom levelu razmisljanja i pocni temeljitije gledati utakmice a ne samo ko je strijelac i asistent. Toliko na ovu temu od mene.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 31 jul 2017, 01:11

Smarate sa klaunčinom.

I naravno da ga neće uspjeti kvalitetno zamijeniti. Em je uprava nesposobna, em je tržište u kurcu. Sa Dybalom i Coutinhom bi se mogli udarati nogom u guzicu, koliko god izgledali kao loš fit.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 31 jul 2017, 01:15

Ko je rekao da ih poredis? Kazem ti samo, primjer ti nije dobar.
Neymar po golovima je zamjenjiv itekako. Nista to impresivno nije toliko, dao je i Pedro blizu 100 golova uz Messija.
Kao da je to dao neki Pedro, inace neki kloc za 180 utakmica pa nije impresivno. I da, ima preko 300 utakmica.
https://www.transfermarkt.com/pedro/lei ... saison=ges

I da, po golovima zamjenjiv jeste. Ali po golovima zamjena ne moze biti Hazard. Tesko da ima goreg egzekutora od svih ofanzivnih WC igraca.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 31 jul 2017, 01:53

leorey je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Ja bi se upišao kada bi došao Hazard umjesto gancija, brutalan bi napad bio.
On bi bio najbolja zamjena definitivno...mozda nije bolji od Neymara, ali je ozbiljniji sigurno.

Meni je Neymar jedan od najdrazih igraca u klubu bio...ali kada ne postujes takvu instituciju kakva je Barcelona...onda nek ide prvim letom, nece mi zao biti sekunde.

Vidjet cete, kad ode Neymar da ce nastati ludnica medju igracima, svi ce zeljeti doci igrati sa Messijem i Suarezom. Mislim ko to ne sanja realno ?

Kakva budala moras biti da odes u zenitu svoje karijere u 5 puta manji klub.
Ja bi se olešio kad bi Hazard došao. Jednostavno je momak ubica, ali ruku na srce trebalo bi se desiti čudo pa da dođe. Momak ima strašan dribling, šut, zna je podvaliti i asistirati kao Iniesta i Xavi iz mlađih dana, a da ne govorim o brzini i stećenom iskustvu igrajući u najtežoj ligi svijeta. Vjeruj, on ne zaostaje puno od Neymara. Momak ozbiljan, pravi profesionalac, njega bi volio najviše, ali opet kažem, nema šanse za dovođenje ovaj prijelazni rok.

Kažem po ko zna koji put, Neymar me iznenadio pravo. Prijašnje izjave, želja da dođe ovamo, još tu s Messijem i Suarezom i sad ovo. Jednostavno, vidi se da je željan još više para, da je željan tulumarenja s svojim čmaragama iz Brazila. Željan je te medijske pažnje, furka mu to nešto, karakter u stilu nekog dijeteta. Razočarao me je pravo, ali je pokazao da će putem svojih starijih zemljaka.

Za ovaj zadnji pasus mislim da odgovor leži u novcu, prije svega. Onda, kao što sam gore rekao, iz očiju mu viri to da je željan medijske pažnje i hajke, on u tome uživa. I ona lafo povreda u prvoj minuti je bila čisti fejk, ubjeđen sam. Ja sam to objašnjavao i par drugova. Kažu oni "ma logično da će otići koje pare mu daju, ko ne bi".. Oni na to tako gledaju, džaba. Ja da sam u onakvom položaju kao što je ganci, pa ja ne bi prešao kad bi mi odmah 200 milki u džep stavili. Stvar je principa. Ja kad bi šarnuo za Barcu, ovo ne preuveličavam ili nešto tako, ja bi odmah izjavio da ću tu ostati sve dok me Klub bude želio u svojim redovima ili ako bi došlo do neke ogromne svađe, uglavnom dok me Klub ne bih definitivno prekrižio. Jednostavno ja na to gledam ovako, džaba. Da sam u Barci i da mi drugi daju milione i milione ja ne bi ni pogledao te ponude. Yebote, imaš i u Barci love da sa njom brišeš guzicu nakon svakog sranja, imaš prelijepe uslove za život u Barceloni, igraš s najboljim igračima svijeta, igraš s najvećim ikad, opuštena atmosfera, ma druga porodica doslovno. Jednostavno, Barca je klub uz koji sam odrastao, uz koji sam se radovao, uživao u svakoj tekmi, gledao sve te igračine i legende itd. U pretprošloj sezoni sam odgledao svaku moguću tekmu, a tekma protiv PSG je nešto što svaki navijač mora dožvijeti, mislio sam da će me srce opaliti. Prvo Sarajevo, pa Barca. E da mi je jednu tekmu odigrati s Leom, Suarezom, Iniestom, Busquetsom i drugim..

Pare, pažnja, tulumarenje, otac, mentalitet, sve je to uzrok njegovog odlaska. Ni meni ga nije žao, samo mi je žao što ima samo havu u mozgu, ali šta ćeš..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 31 jul 2017, 08:45

slika

slika
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 31 jul 2017, 09:38

Lillard je napisao/la:slika

slika

:kafa:
Sid Lowe‏ @sidlowe

This whole Neymar has to sacrifice his preferred role for Messi thing. Balls. It's Messi repeatedly adapting to others, not him.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 31 jul 2017, 10:19

normalno, messi je bio krilo, desno igrao, eto'o bio sredina, lijevo rona, pa henry, pa je messi presao u sredinu da pedro moze igrati krilo, villa iako klasicni napadac, zavrsio je ipak na krilu, to je jedino za sta se moze reci da se netko morao adaptirati zbog messija.
Mozda i Ibrahimovic jos, iako je Ibra igrao klasicnog spica, a Messi je igrao sve u napadu, tako da..
Dolaskom Suareza, Messi odlazi desno, Neymar lijevo, opet se Messi adaptira, klasicna glupost.

Sto se tice naslovnice sporta, daj boze da je istina da hoce i Mbappea, momaj je zvijerka samo takva, a idealno bi se uklopio u tu Neymarovu poziciju.
Samo da ne bude Dybala i ja zadovoljan, Dybalu moze samo umjesto Messija, a to se nece dogoditi.

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 31 jul 2017, 10:39

Mozete i Dybalu dovesti, pa preci na formaciju 4321 (božićno drvce), sa Dybalom i Messijem iza Suareza. Nadam se samo da ce juve ostati cvrst u namjeri da nije na prodaju :)

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 31 jul 2017, 11:59

Furymaker je napisao/la: Sto se tice naslovnice sporta, daj boze da je istina da hoce i Mbappea, momaj je zvijerka samo takva, a idealno bi se uklopio u tu Neymarovu poziciju.
Zar Mbappe nije 9-ka ? Upitno je koliko kvalitetno može odigrati na krilu.

Dembele ? Momak nije prebacio 6 golova u sezoni, a treba mijenjati nekog od 20+ golova ?

I opet ih trebaš čekati jer su djeca. Ima li Barcelona vremena da čeka ?

Potencijali su ogromni, sve je to fino, krasno, ali tinejdžeri da mijenjaju jednog od nosioca igre ?

Mnogo je to upitnika ..

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 31 jul 2017, 12:06

Zar Real nije zavrsio Mbappea..kako god ako Neymar ode pojacanje na krilu se mora dovesti ali isto tako ne smiju zaboraviti vezni red.Treba se i rijesiti par levata iz veze.Arda, Gomes, Rafinha, sto se mene tice sva trojica nek idu sto prije, nema od njih koristi..ali nista oni ne rade izgleda po pitanju toga, nista cudno od strane uprave, navikli smo na svasta :mrgreen:

Furymaker
Kontakt:

Re: RE: Re: FC Barcelona

Post Postao/la Furymaker » 31 jul 2017, 12:06

Rajaz je napisao/la:
Furymaker je napisao/la: Sto se tice naslovnice sporta, daj boze da je istina da hoce i Mbappea, momaj je zvijerka samo takva, a idealno bi se uklopio u tu Neymarovu poziciju.
Zar Mbappe nije 9-ka ? Upitno je koliko kvalitetno može odigrati na krilu.

Dembele ? Momak nije prebacio 6 golova u sezoni, a treba mijenjati nekog od 20+ golova ?

I opet ih trebaš čekati jer su djeca. Ima li Barcelona vremena da čeka ?

Potencijali su ogromni, sve je to fino, krasno, ali tinejdžeri da mijenjaju jednog od nosioca igre ?

Mnogo je to upitnika ..
Mbappe je lijevo krilo koje se ubacuje u napad, nesto tipa Hazarda, Neymara il Ronalda, nije klasicna 9ka, igra on krilo i vise nego dobro, on je apsolutno isti tip igraca kao sto je Henry bio, pogledaj mu sazetke protiv PSG-a od prije nekoliko dana.
Mislim i da igra sa Suarezom u vrhu i Messijem iza, dovoljno je dobar dribler da se moze izvlaciti na krilo.
Dembelea ne gledaj po golovima, lik je igrao desno krilo zakucano za aut liniju i ofanzivnog veznjaka iza 2-3 napadaca, naravno da se nece nadavati golova. On je prodoran igrac, nevjerovatne stvari moze uraditi iz nicega, zavrsnicu kakvu ima tek mozemo znati ako podje igrati blize golu, a i golovi nisu toliki problem kad imas Suareza i Messija koji ce utrpati 30+ golova.

Naravno da su upitnici, al to je najbolje sto mozes izvuci sa trzista, Griezmana necemo dovesti, kao ni Hazarda, imas opciju Dybalu sto se jos spominje i Coutinha, Hazardom gubis najmanje u svakom smislu u igri, al od njega nema nista.
Tako da je najbolje dovesti kombinaciju 2 igraca, jednog da probija i kreira i drugog da zabija.
Al nama je glavno da se kreacija i vezni red srede jer ima tko zabijati.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 jul 2017, 12:09

Jedini pravi nosioc igre je Messi i kad se to shvati biće bolje za sve. On sve radi, razbija defanzivne šeme, kretnje, formacije, skuplja igrače oko sebe i onda fino uruči loptu krilima/u i napadaču koji ne treba da filozofiraju već samo da je daju odmah drugom ili zabiju gol. Svako drugo zadržavanje lopte od Neymara ili bilo koga nekim drigblingom sa Kopakabane resetuje protivničke šeme i postavi ih u formaciju gdje onda Messi mora nazad u polje da radi ponovo, ili protivnik očisti. Sva ta krila koja su krila ako dođu neće se nimalo umanjiti od igre ekipe ukoliko Messi bude Messi i ukoliko se podrede njemu i igri ekipe, to je to. Da nema Messija, Ney ne bi ništa napravio jer bi bio konstantno udvojen i uduplan, a Suarez bi loptu viđao svakih pola sata.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 31 jul 2017, 12:14

sljivo je napisao/la:Jedini pravi nosioc igre je Messi i kad se to shvati biće bolje za sve. On sve radi, razbija defanzivne šeme, kretnje, formacije, skuplja igrače oko sebe i onda fino uruči loptu krilima/u i napadaču koji ne treba da filozofiraju već samo da je daju odmah drugom ili zabiju gol. Svako drugo zadržavanje lopte od Neymara ili bilo koga nekim drigblingom sa Kopakabane resetuje protivničke šeme i postavi ih u formaciju gdje onda Messi mora nazad u polje da radi ponovo, ili protivnik očisti. Sva ta krila koja su krila ako dođu neće se nimalo umanjiti od igre ekipe ukoliko Messi bude Messi i ukoliko se podrede njemu i igri ekipe, to je to. Da nema Messija, Ney ne bi ništa napravio jer bi bio konstantno udvojen i uduplan, a Suarez bi loptu viđao svakih pola sata.
Ma da, kao sto covjek lopte nije vidio u Liverpoolu i kao da ovaj drugi u Brazilu ne izgleda kao ponajbolji igrac svijeta gdje ga duplaju. :lol:
Covjek pravi 10 mrtvih sansi po utakmici i od ovih amatera pravi igracine. Kakvo izmisljanje i pretjerivanje. Kao da Messija ljudi ne cijene dovoljno, pa trebaju i cocksuckeri da ga kite hiperbolama. :facepalm:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 31 jul 2017, 12:23

Ma evo ti primjer Alexisa iz Barcelone kakvim smo ga sve epitetima kitili dok je bio u Barci, čileanska soha itd. A niko nije bio podređen Messiju kao on.
Ljudi potcjejuju Neymarov posao u svakoj kreiranoj prilici od strane Messija, da ne govorim o duplim pasovima, ispadne svako može čekati da Messi baci neki vanzemaljski pas i da bi neko sa boljom realizacijom zabijao 50 komada po sezoni.

Ne znam vi lupate a ja samo znam da smo nayebali, sa ili bez Neymara.
Don't hate what you don't understand.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 15:35

xaviesta je napisao/la:Ma evo ti primjer Alexisa iz Barcelone kakvim smo ga sve epitetima kitili dok je bio u Barci, čileanska soha itd. A niko nije bio podređen Messiju kao on.
Ljudi potcjejuju Neymarov posao u svakoj kreiranoj prilici od strane Messija, da ne govorim o duplim pasovima, ispadne svako može čekati da Messi baci neki vanzemaljski pas i da bi neko sa boljom realizacijom zabijao 50 komada po sezoni.

Ne znam vi lupate a ja samo znam da smo nayebali, sa ili bez Neymara.
Pa to normala...ali svaki napadac je u najmanju ruku DUPLO korisniji i bolji uz dobar vezni red. A mi to nemamo. Kad vidim ova tri mrtvaca nepokretna hoce nesto da mi bude.

Zbog toga, naravno da smo nayebali jer je nama prioritet pojacati veznu liniju, jer napad uz Messija nikad nije bio problem. Bar ne u zadnjih skoro 10 godina. Isporucit ce napadaci golove, ne brini se za to. Problem je sredina. I to je cinjenica.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 17:11

Prema mnogim medijima, sutra ce Neymar sluzbeno reci da prelazi u PSG, dok ce biti predstavljen u srijedu. Kazu da je PSG zatrazio od policije osiguranje i dozvolu da bude prestavljen u centru Pariza, a ne na stadionu :lol:

Kad sutra objavi da ostaje :rol:

Kako god, Barci ce pripasti 222M +taxes jer PSG do sada uopste nije kontaktirao Barcelonu oko kupovine Neymara, tako da ne ocekujemo da daju igraca umjesto poreza.
27.10.2020

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 31 jul 2017, 17:17

kaze klopp i da Cou nije na prodaju i da ostaje, opet to izjavio, Chelsea i Juve ne daju Hazarda/Dybalu, sto ce reci treba sve napore na Mbappea i Dembelea.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 17:26

Furymaker je napisao/la:kaze klopp i da Cou nije na prodaju i da ostaje, opet to izjavio, Chelsea i Juve ne daju Hazarda/Dybalu, sto ce reci treba sve napore na Mbappea i Dembelea.
Kako god bilo....ako sa ovim trenutnim igracima i skoro 400M eura ne mozes sastaviti ekipu, onda ugasi klub i odsjeci sebi muda.

-Dobit cemo od PSG-a blizu 300M eura sa porezom.
-Budzet za transfere je jos najmanje 50M eura, vjerovatno 70M.
-Od prodaje: Arde, Munira, Vermalena, Rafinhe navuci jos bar 30.

Znaci to je oko 400M eura u kasi, plus ova ekipa.

Za taj novac kupis stadion s okolicom i sa 70 000 stolica. A da ne mozes yebena 3 igraca dovest.

Znaci sve se moze...e sad da li su one 2 ublehe i coravi pacov kapacitet za to- to je upitno. Realno mi s foruma bi s 400M eura mogli kupiti 3 igraca da valjaju :rol:
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 31 jul 2017, 17:27

Kakav porez bokte, to ide državi. :rol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 31 jul 2017, 17:29

Ja ne znam ko dozvoljava ovom reyu da piše ovdje, čovjek samo gluposti izvaljuje, čuj klubu ide porez...
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.