FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Kajzere fejlaš druže, ne znam jesi li svjestan toga
Objasni mi.Blejzer10 je napisao/la:Kajzere fejlaš druže, ne znam jesi li svjestan toga
Pa kad si zadnji put gledao Barcelonu ? Koliko je samo Messijevih asistencija upropastio prošle sezone. Višak potez pred golom mu je postao zaštitni znak. Driblinzi i laznjaci kada treba rutinski završiti...
Nisi shvatio poentu posta, kako ti je covjek i napisao ispod mene. Ne poredim ja njega uopste s Messijem, pa ni Cristianom po statistici. To je evidentno da ne moze niko osim njih dvojice. Medjutim, kad imas toliki talenat i igras sa ovakvim igracinama a pritom na svakoj utakmici dobijes 5 mrtvih sansi namjestenih od Lionela, onda je to itekako malo golova.Kajzer10 je napisao/la:Ocajna, 180 utakmica, 105 golova. Preocajnoleorey je napisao/la:Pa upravo to....realizacija mu je ocajna...100 golova u 5 godina s ovakvim talentom u ovakvom ambijentu uz Messija je vrlo skromno.sombrero je napisao/la:Realno gubitkom Neymara gubimo na kreaciji, ali u realizaciji prilika nije ništa posebno...jedan Villa ili Henry bi se nadavali golova u ovakvoj igri
Zamjenit cemo mi njega lako sigurno...20 golova po sezoni se danas lako moze zamijeniti. Medjutim da bi to uradili, morat cemo odstupiti od stila koji je nametnuo Enrique i vise se okrenuti timskoj igri a ne individualnoj.
Ako dovedemo prave igrace i vratimo svoju filozofiju sa presingom, nece biti problema. I bez Neymara to ce biti najbolji napad svijeta, ako recimo dodje Dembele, Coutinho ili Dybala.
Jer evo pogledajmo kakav ocajan napad ima Rejal, 2 drveta u napadu i Cristiana koji je vec debelo u tridesetim. Pa se opet uzme LP, zbog brutalne sredine. Sredina je u nogometu danas sve. Uz takve klase i drvo zabije 20 golova. I Pedro ih je zabijao. I Tello, Cuenca i ostale vodonose.
Neymarova realizacija je u najmanju ruku ocajna, vrlo je neozbiljan pred golom, pa evo i jucer smo to mogli vidjeti. Da je pretvorio 30 % prilika u gol koje mu je servirao Messi, mnogo bi blizi Balunu bio. Ovako nema od tog nista.![]()
![]()
Ali cuj ovo 'uz Messija'. Obrnuti svoju poentu za 180 stepeni. Naravno da ce ti statistika izgledati slabije pored Messija koji je glavni igrac sa najvecom potrosnjom u ekipi, nego sto bi ti bila negdje gdje bi ti bio glavni igrac. Dodaj i Suareza i to je to. Ne mogu svi imati 180 golova u 180 utakmica.
Realizacija mu uopste nije ocajna, kakvo pretjerivanje. I ne znam kako ce ga Barcelona lako zamijeniti sa igracima koji imaju goru realizaciju, koji slabije kreairaju i koji nemaju 5 driblinga po utakmici poput Dybale, Hazarda, Coutinha () i Dembelea koji ima 6 golova u 30 utakmica.
Na svakoj utakmici on se zayebavao i promasivao mrtve sanse, i to ne samo on, vec jos 5 igraca uz njega. Zbog toga zadnja Liga nije ni uzeta. Imas yt pa pregledaj, koliko je puta sam na golmana izasao i nije zavrsio kako treba. Pa koliko puta mu je prepustio penale i on se zayebavao, sutao iz mjesta i brukao se.
Ti poredis Dembelea koji ima 20 godina i igra u yebenom Dortmundu, gdje nije igrao ni svaku tekmu.
Neymaru statistika sama nije losa, kad se uzmu u obzir i asistencije. Medjutim kada se uzme u obzir sta je Messi radio na terenu i u kakve sanse ga je gurao kroz ove 4 sanse, onda je to itekako malo ( kazem kad si talenat kao Neymar). I sto se tice golova, sigurno ce se lako zamijeniti.
A ono sto je pruzao na terenu....to je vec druga stvar i bit ce vrlo tesko to nadomjestiti, zbog stila koji smo praktikovali zadnje 3 sezone.
27.10.2020
Čuj Neymar promašivao 

Ma nije, imao je 10 mrtvih sansi od Messija.
Koliko penala? Ukupno 5, promasio 1 u pobjedi od 4-0.
Kopirat cu post jednog cijenjenog realovog forumasa.
Na stranu igracke kvalitete, najvise zbog hemija ce ga biti jako tesko zamijeniti. Cuj prelako

Koliko penala? Ukupno 5, promasio 1 u pobjedi od 4-0.

Kejzer je u pravu, Neymar uopšte nije loš s obzirom da "dijeli" loptu sa Messijem i Suarezom, dvije dokazane gol mašine.
Problem je što cigić hoce da ide iz Barce
problem je pohlepni Senior koji ga tjera za parama, problem je što Junior ne smije da pisne jer je **** itd.
U normalnim okolnostima takava igracina nikad ne bi napustila Barcu (uostalom Barca i ne želi da ga prodaje, što je jasno naglašeno više puta od strane ćoravog Pacova), ali sjaj arapskih petrodolara je ocito neodoljiv za brazilce.
Frajer nije dobar u glavu ako izabere yebeni PSG ispred Barce, no šta da se radi u ovakvim okolnostima. Stoka hoce da ide i jbg.
Problem je što cigić hoce da ide iz Barce

U normalnim okolnostima takava igracina nikad ne bi napustila Barcu (uostalom Barca i ne želi da ga prodaje, što je jasno naglašeno više puta od strane ćoravog Pacova), ali sjaj arapskih petrodolara je ocito neodoljiv za brazilce.
Frajer nije dobar u glavu ako izabere yebeni PSG ispred Barce, no šta da se radi u ovakvim okolnostima. Stoka hoce da ide i jbg.
Opet masis poentu. Procitaj fino sta pise.Kajzer10 je napisao/la:Ma nije, imao je 10 mrtvih sansi od Messija.![]()
Koliko penala? Ukupno 5, promasio 1 u pobjedi od 4-0.![]()
Na stranu igracke kvalitete, najvise zbog hemija ce ga biti jako tesko zamijeniti. Cuj prelako
Neymar po golovima je zamjenjiv itekako. Nista to impresivno nije toliko, dao je i Pedro blizu 100 golova uz Messija.
Pa raspali Arda je utrpao prosle sezone koliko ? 13-14 golova covjece.
Uvjeravam te da ce i Paco zabiti 15-20 golova ako mu se pruzi vise prilike. Primjer u Rejalu je Morata, koji je slabo i igrao. To su takvi klubovi, gdje napadaci dolaze u sanse kao na traci, svakih nekoliko minuta, nekad i sekundi.
Ali Neymara po igri nece biti lagano zamijeniti, tj ono sto je pruzao na terenu, pravio visak itd.
27.10.2020
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ja bi se upišao kada bi došao Hazard umjesto gancija, brutalan bi napad bio.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- Donnie Darko
- Kontakt:
Iznenađen sam što se Alexis ne povezuje sa Barcom.
On bi bio najbolja zamjena definitivno...mozda nije bolji od Neymara, ali je ozbiljniji sigurno.AlfredNobel je napisao/la:Ja bi se upišao kada bi došao Hazard umjesto gancija, brutalan bi napad bio.
Meni je Neymar jedan od najdrazih igraca u klubu bio...ali kada ne postujes takvu instituciju kakva je Barcelona...onda nek ide prvim letom, nece mi zao biti sekunde.
Vidjet cete, kad ode Neymar da ce nastati ludnica medju igracima, svi ce zeljeti doci igrati sa Messijem i Suarezom. Mislim ko to ne sanja realno ?
Kakva budala moras biti da odes u zenitu svoje karijere u 5 puta manji klub.
27.10.2020
padnem u depru svaki put kad ovo pogledam

E pa vidiš da ima i takvih budala, para cine cuda.leorey je napisao/la:On bi bio najbolja zamjena definitivno...mozda nije bolji od Neymara, ali je ozbiljniji sigurno.AlfredNobel je napisao/la:Ja bi se upišao kada bi došao Hazard umjesto gancija, brutalan bi napad bio.
Meni je Neymar jedan od najdrazih igraca u klubu bio...ali kada ne postujes takvu instituciju kakva je Barcelona...onda nek ide prvim letom, nece mi zao biti sekunde.
Vidjet cete, kad ode Neymar da ce nastati ludnica medju igracima, svi ce zeljeti doci igrati sa Messijem i Suarezom. Mislim ko to ne sanja realno ?
Kakva budala moras biti da odes u zenitu svoje karijere u 5 puta manji klub.
Jbt ko da igra za neku siću u Barci, a ne milione, drugi najplaceniji igrac jedne Barcelone, ali jok daj mu još, dovedi mu zemljake....pa nek ide u 3 PM, kad mozga nema.
O ovom i pricam. Covjek ima mozda i najbolji pregled igre svih vremena. Kakve pasove daje i cijepa odbranu, nekad ne vidis prostor ni s tribina i TV-a. A ovaj na terenu to vidi. Ko se ikako, pa i amaterski bavio nogometom, zna koliko je ovo tesko uraditi.Blejzer10 je napisao/la:
padnem u depru svaki put kad ovo pogledam
27.10.2020
Jest Pedro dao 100 golova, za 9 sezona.
Paco nije nikakav kvalitet za 15-20 golova i tu mislim na ligu i ligu prvaka, ne da dodje buranija u drugom i trecem kolu kupa i tu im utrpa 6-7. Problem je sto vi pogledate ovaj gore klip i umislite kao da covjek kreira 5 ovakvih sansi po utakmici.
Ne vidim Hazarda van Londona. To i jest problem u svemu. Neka ti sutra seik plati 220 miliona i dzaba ti kad nemas neki uber kvalitet na trzistu. Mozes dovesti Dybalu koji se ne uklapa u ovu Barcelonu, Coutinha koji moze samo mijenjati INiestu a ne krilo ili Dembelea koji ima 19 godina.
Paco nije nikakav kvalitet za 15-20 golova i tu mislim na ligu i ligu prvaka, ne da dodje buranija u drugom i trecem kolu kupa i tu im utrpa 6-7. Problem je sto vi pogledate ovaj gore klip i umislite kao da covjek kreira 5 ovakvih sansi po utakmici.
Ne vidim Hazarda van Londona. To i jest problem u svemu. Neka ti sutra seik plati 220 miliona i dzaba ti kad nemas neki uber kvalitet na trzistu. Mozes dovesti Dybalu koji se ne uklapa u ovu Barcelonu, Coutinha koji moze samo mijenjati INiestu a ne krilo ili Dembelea koji ima 19 godina.
Problem je što ti ne gledaš tekme, samo ću ti to reć' 

Kakvih ba 9 sezona....pa ne racunas valjda vrijeme kad je igrao za Barcelonu CKajzer10 je napisao/la:Jest Pedro dao 100 golova, za 9 sezona.

Slazem se s tobom da na trzistu nemas bas neke zamjene trenutno i da je sve skupo...ali je 3 puta vaznije pojacati sredinu...nama napad nikad nije bio problem. Bar ne zadnjih 10 godina.
27.10.2020
Pedro ima 300 utakmica. Primjer ti nije dobar. 100 golova u 180, cak i pored Messija koji kreaira 10 sansi po utakmici, sansi gdje samo trebas glavu/nogu postaviti a on ce te pogoditi, jest impresivno. 100 golova u 300 i nije bas.
Ja mislim da bi Suki i Neymar imali 50+ golova da nema Messija potrošaća. Treba njega uvalit arapima
To si ti rekao, ne ja.Blejzer10 je napisao/la:Ja mislim da bi Suki i Neymar imali 50+ golova da nema Messija potrošaća. Treba njega uvalit arapima
Tvoj je problem sto si konstataciju da Messi ima najvecu potrosnju u ekipi shvatio kao kritiku na njegov racun.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.