Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

BeyKopites
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la BeyKopites » 14 jun 2013, 13:28

Pa ovaj @Johny gori od onog paćenika @Tro1e kojeg srećom više nema na teniskom pdf.@Tro1e je bar znao ponešto o tenisu i znao pući neki argument u gomili laži, dok ovaj samo trolla, lupa gluposti i ispada smiješan.Govori o Nadalu kao nekom "dominatoru", sve u superlativima, veoma dobro ukrašeno za nekog literarnog rada...ali nigdje nijednog valjanog argumenta.

Tačno mi mrsko i dolaziti na ovaj pfd zbog količine trolleraja koje ovaj @Johny iznese, iako mnogo volim tenis i baš mi je gušt čitati postove teniskih znalaca tipa @MaGiCe i @formanca...
- Ja sam nešto mlađi, pa ne želim da se uplićem u takve pozitivne rasprave o tenisu jer ne znam mnogo o prošlim vremenima i teniserima koji su bili prije onoga što sam ja zapamtio, tako da mogu govoriti samo o onome što znam - a to je era u početku prvo Federera,Hewitta,Rodicka,Safina i zalasci karijere Samprasa i Agassija pa sada do ove ere Federera, Nadala i Đokovića ;)
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 jun 2013, 13:33

BeyKopites je napisao/la:Pa ovaj @Johny gori od onog paćenika @Tro1e kojeg srećom više nema na teniskom pdf.@Tro1e je bar znao ponešto o tenisu i znao pući neki argument u gomili laži, dok ovaj samo trolla, lupa gluposti i ispada smiješan.Govori o Nadalu kao nekom "dominatoru", sve u superlativima, veoma dobro ukrašeno za nekog literarnog rada...ali nigdje nijednog valjanog argumenta.

Tačno mi mrsko i dolaziti na ovaj pfd zbog količine trolleraja koje ovaj @Johny iznese, iako mnogo volim tenis i baš mi je gušt čitati postove teniskih znalaca tipa @MaGiCe i @formanca...
- Ja sam nešto mlađi, pa ne želim da se uplićem u takve pozitivne rasprave o tenisu jer ne znam mnogo o prošlim vremenima i teniserima koji su bili prije onoga što sam ja zapamtio, tako da mogu govoriti samo o onome što znam - a to je era u početku prvo Federera,Hewitta,Rodicka,Safina i zalasci karijere Samprasa i Agassija pa sada do ove ere Federera, Nadala i Đokovića ;)
Pa niko te ne tjera da citas.

Kako nema valjan argument.Nadalu je svejedno jer ima mnogo bolji H2H od sve i jednog tenisera.

Apsolutno tacno i nikako drugacije.

Federer mu je najlaski protivnik.Laksi mnogo nego li Tsonga, DelPotro.Igraci koji jako cesto mogu imati odlican turnir pa iznenaditi.

Murray i Novak su najtezi protivnici po Rafu.Murray kada je u top formi je jos tezi protivnik od Novaka radi ubitacnog servisa.

Na kraju krajeva kumovi su jedan drugom , neka udruze snage kako bi stali u kraj dominaciji jer druge nacine nemaju.Matori Roger im ne moze pomoci cak ni da oznoji Nadala.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 jun 2013, 13:46

E cuj Nadalu potrebni idealni uslovi da pobjedi na RG :lol: Ovaj Magica je kontradiktoran ove mu godine smeta sto nije prekinut mec, prosle godine mu smeta sto je prekinut. Nadalu su za RG potrebni normalni uslovi (a to je lijepo vrijeme) a Djokovicu kako bi imao sanse protiv njega su potrebne neke vanredne vremenske (ne)prilike.

Jedina sansa Djokovica da kompletira Grand Slam je ili da se Nadal ozlijedi ili da uslijed nedostatka motiva da brani titulu RG lose odigra neki mec ili eventualni novi duel sa Djokovicem jer hebiga treba biti realan kad si nesto osvojio 8. puta tesko je biti motivisan kao npr kad si osvajao prvu, drugu, trecu titulu a sa druge strane protivnik kome je to mec karijere. E u takvom scenariju se moze desiti iznenadjenje da Djokovic pobjedi NAdala na RG.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 jun 2013, 13:50

bbb... tenis gotovo da uopšte ne poznaješ... gotovo...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 jun 2013, 15:38

DANTES je napisao/la:bbb... tenis gotovo da uopšte ne poznaješ... gotovo...
De nam ti vrsni poznavalac obajsni kako bi trebalo biti.

Inace najaci argument vrsnih znalaca je da pojma nemas o tenisu kada mu uputis protuargument.

Pa vi ovdje pisete kao da je Nadal neki prosjek igrac koji eto osvajao 8x RG nak'o. :lol:

Stice se dojam da je Nadal proslogodisnje finale dobio zahvaljujuci vremenu , tacnije na srecu a ove godine je dobio polufinale zato sto je bilo lijepo vrijeme.Nadam se da ce na njihovom narednom mechu padati snijeg pa da ga Nadal dobije i na zimskim preumaticima.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 jun 2013, 16:13

DANTES je napisao/la:Nadal se boji Đoković to je očito i jasno se vidi... Ako više nije favorit protiv njega na šljaci onda možeš misliti kako ce biti na ostalim podlogama... Na RG mu je bila potrebna sreća i htjeli to priznati ili ne, Đoković u lošem ritmu.... To sve treba da raduje one koji zaista vole tenis, to je garancija da ćemo i dalje imate sjajne turnire i okršaje... Bog zna da Fedex nije to što je bio, a Marej ma koliko ga apdejtovali nije super šampionski kalibar...
Nadal jeste favorit protiv Djokovica na sljaci, bio,jeste i bice :)

Kakva mu je sreca trebala ? (Djokovic u losem ritmu me ne zanima jer igrac koji "zaboravi" svoje najbolje oruzje i nije u ritmu na mec karijere i ne zasluzuje da osvoji RG, ili bude broj 1)
Sreca sto nije padala kisa? :lol: To jedino mozes reci da je Novaku trebala sreca da padne kisa, obrnuto nikako.
Ili sreca pa se Novak upecao u mrezu? Ili sreca d sudija ne vidi jedan aut? Jadan ti taj broj jedan i 6-ostruki osvajac majora na kojeg jedna sudijska odluka (na koju se nije ni pretjerano zalio) utice da zamalo izgubi set sa 0, na kraju je izvuko gem jedva.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 jun 2013, 16:54

samosarajvo je napisao/la: Nadal jeste favorit protiv Djokovica na sljaci, bio,jeste i bice :)

Kakva mu je sreca trebala ? (Djokovic u losem ritmu me ne zanima jer igrac koji "zaboravi" svoje najbolje oruzje i nije u ritmu na mec karijere i ne zasluzuje da osvoji RG, ili bude broj 1)
Sreca sto nije padala kisa? :lol: To jedino mozes reci da je Novaku trebala sreca da padne kisa, obrnuto nikako.
Ili sreca pa se Novak upecao u mrezu? Ili sreca d sudija ne vidi jedan aut? Jadan ti taj broj jedan i 6-ostruki osvajac majora na kojeg jedna sudijska odluka (na koju se nije ni pretjerano zalio) utice da zamalo izgubi set sa 0, na kraju je izvuko gem jedva.
#1 se zasluzuje na vise meceva i tokom cele sezone, a ne u jednom mecu ili u 2 meseca sljake. ;)
A mec karijere :?: Stvarno :?: :oops:
Smaras, prijatelju sa tim Nadalom. U redu je, razumemo te, ali odvadi malo.
No, dobro, ide hard nakon trave, pa te ces se tu po obicaju povuci. 8-)

DANTES je napisao/la:Nadal se boji Đoković to je očito i jasno se vidi... Ako više nije favorit protiv njega na šljaci onda možeš misliti kako ce biti na ostalim podlogama... Na RG mu je bila potrebna sreća i htjeli to priznati ili ne, Đoković u lošem ritmu.... To sve treba da raduje one koji zaista vole tenis, to je garancija da ćemo i dalje imate sjajne turnire i okršaje... Bog zna da Fedex nije to što je bio, a Marej ma koliko ga apdejtovali nije super šampionski kalibar...
Zivi bili pa videli, ali taj Murray ce najduze da traje i verovatno ga ceka laganiji posao od 2014. ili 2015. nego do sada. Nadal ima oko 750 meceva, Djokovic oko 630, a Murray samo oko 530 u karijeri. To je barem 1 sezona vise u odnosu na Djokovica i 2 u odnosu na Nadala. A mileage ubija, mnogo vise nego godine. ;)

Nije Murray "sampionskog kova", nece biti #1 100 sedmica ili vise i osvojiti 7-8 GSa, ali je sasvim moguce da uzme #1 u nekom trenutku i doda 3-4 GSa svom kontu, jer igru za tako nesto ima. U ovom momentu, on je verovatno #1 na travi i #2 na HCu, a tu se igra 3 od 4 slamova i 6 od 9 Mastersa + zavrsni Masters. 8-)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 jun 2013, 17:04

slika

Maria tužna ? :mrgreen:

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 14 jun 2013, 17:17

Ipak je malo prehrabno reći da Djoković nema šanse osvojiti Pariz.Ko je god ozbiljan gledao meč polufinala zna da ga je poen dva djelio od pobjede.Mislim na one ključne trenutke meča kada je početnički promašivao one zicere poslije odlično izgradjenih poena.Nije tu bilo ni sreće -realno.Otprilike je to ovako-koliko Nadalu ne odgovara podloga u Australiji ,toliko Djokoviću ne odgovara u Parizu.Za toliko malo su i jedan i drugi ove godine i osvojili turnire.
Ne treba biti neki poseban teniski znalac da bi se zaključilo da ofanzivnom teniseru koji igra na viner više odgovara brza podloga,i defanzivnom koji čeka grešku protivika sporija.U mečevima ova dva tenisera odlučuju nijanse.Ako bi me neko pitao ko je bolji,mozda bi pravi odgovor bio-NE ZNAM.Mislim na trenutno stanje.U prošlosti je prednost na strani Nadala,Djoković je zasluzeno danas br.1.
Lično je moje mišljenje ,sada ne mora ga neko djeliti,da u ovom trenutku Nadal Djokovića moze dobiti samo na zemlji.Do kraja sezone ćemo vidjeti jesam li u pravu.I mene zanima.Iako ne treba zaboraviti da na Vimbldonu i u Americi šansu imaju i drugi Marej,Tsonga, Del Potro, Federer.Vimbldon bi ove godine mogao biti posebno zanimljiv.Očekujem paklenu konkurenciju.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 jun 2013, 17:21

Neutral je napisao/la:slika

Maria tužna ? :mrgreen:
Vise je zabrinuta. :roll:

slika

Kaze Smiljan Banjac (koga neki ovde hvale pre neki danslika): "Marija upecala mladjeg momka, normalno je da se ne odvaja od njega."

A o vremenskim uslovima je rekao: "To je to leto u Engleskoj - jakne, puloveri i sirogojno dzemperi." :lol:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 jun 2013, 18:10

MaGiCa je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la: Nadal jeste favorit protiv Djokovica na sljaci, bio,jeste i bice :)

#1 se zasluzuje na vise meceva i tokom cele sezone, a ne u jednom mecu ili u 2 meseca sljake. ;)
A mec karijere :?: Stvarno :?: :oops:
Smaras, prijatelju sa tim Nadalom. U redu je, razumemo te, ali odvadi malo.
No, dobro, ide hard nakon trave, pa te ces se tu po obicaju povuci. 8-)

Zivi bili pa videli, ali taj Murray ce najduze da traje i verovatno ga ceka laganiji posao od 2014. ili 2015. nego do sada. Nadal ima oko 750 meceva, Djokovic oko 630, a Murray samo oko 530 u karijeri. To je barem 1 sezona vise u odnosu na Djokovica i 2 u odnosu na Nadala. A mileage ubija, mnogo vise nego godine. ;)

Nije Murray "sampionskog kova", nece biti #1 100 sedmica ili vise i osvojiti 7-8 GSa, ali je sasvim moguce da uzme #1 u nekom trenutku i doda 3-4 GSa svom kontu, jer igru za tako nesto ima. U ovom momentu, on je verovatno #1 na travi i #2 na HCu, a tu se igra 3 od 4 slamova i 6 od 9 Mastersa + zavrsni Masters. 8-)
Zato sam ja rekao ili ili...;) a ne i...razlika je izmedju veznika i i veznika ili..ogromna ;)

Kad ti samo jedan GS fali onda ti je svaki mec na njemu mec karijere.A ako nista mec sezone sigurno, reko je i sam Djole da mu je prvi prioritet sezone uzeti RG i nije uspio.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 19 jun 2013, 16:21

Wimbledon nosioci
GENTLEMEN'S SINGLES

DJOKOVIC, Novak (SRB) [1]
MURRAY, Andy (GBR) [2]
FEDERER, Roger (SUI) [3]
FERRER, David (ESP) [4]
NADAL, Rafael (ESP) [5]
TSONGA, Jo-Wilfried (FRA) [6]
BERDYCH, Tomas (CZE) [7]
DEL POTRO, Juan Martin (ARG) [8]
GASQUET, Richard (FRA) [9]
CILIC, Marin (CRO) [10]
WAWRINKA, Stanislas (SUI) [11]
NISHIKORI, Kei (JPN) [12]
HAAS, Tommy (GER) [13]
TIPSAREVIC, Janko (SRB) [14]
ALMAGRO, Nicolas (ESP) [15]
KOHLSCHREIBER, Philipp (GER) [16]
RAONIC, Milos (CAN) [17]
ISNER, John (USA) [18]
SIMON, Gilles (FRA) [19]
YOUZHNY, Mikhail (RUS) [20]
QUERREY, Sam (USA) [21]
MONACO, Juan (ARG) [22]
SEPPI, Andreas (ITA) [23]
JANOWICZ, Jerzy (POL) [24]
PAIRE, Benoit (FRA) [25]
DOLGOPOLOV, Alexandr (UKR) [26]
ANDERSON, Kevin (RSA) [27]
CHARDY, Jeremy (FRA) [28]
DIMITROV, Grigor (BUL) [29]
FOGNINI, Fabio (ITA) [30]
BENNETEAU, Julien (FRA) [31]
ROBREDO, Tommy (ESP) [32]

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jun 2013, 11:36

Djokovic sam sa jedne,Federer,Murray i Nadal sa druge strane :roll:

Federer-Nadal u cetvrtfinalu :?

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jun 2013, 11:57

TO LJUBAVI!

idemo karnut nadala murraya i djokovica sa 300 godina :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2013, 12:07

Realno su top 5 igraca na travi Murray, Federer, Nadal, Djokovic i Tsonga.

I od njih 5, 4 su u istoj polovini - svi sem Djokovica. Ovo kao da su @soba39 ili @no1e pravili zreb. :mrgreen:

[1]Djokovic v F.Mayer
Reynolds v Johnson
Kavcic v Struff
Harrison v [28]Chardy
[19]Simon v Lopez
Berankis v Mathieu
Odesnik v Wang
Tursunov v [13]Haas

[9]Gasquet v Granollers
Haider-Maurer v Soeda
Blake v De Bakker
Tomic v [21]Querrey
[27]Anderson v Rochus
Petzschner v Przysiezny
Brands v Gimeno-Traver
Klizan v [7]Berdych
-----------------------------------
[4]Ferrer v Alund
Bautista-Agut v Gabashvili
Zeballos v Giraldo
Elias v [26]Dolgopolov
[17]Raonic v Berlocq
Alex Kuznetsov v Sijsling
Duckworth v Kudla
Dodig v [16]Kohlschreiber

[12]Nishikori v Ebden
L.Mayer v Bedene
Llodra v Nieminen
Istomin v [23]Seppi
[29]Dimitrov v Bolelli
Zemlja v Russell
Pella v Levine
Ramos v [8]Del Potro
[5]Nadal v Darcis
Kubot v Andreev
Robert v Falla
Ungur v [25]Paire
[18]Isner v Donskoy
Andujar v Mannarino
Brown v Garcia-Lopez
Hewitt v [11]Wawrinka

[15]Almagro v Zopp
Matosevic v Rufin
Stepanek v Reid
Edmund v [24]Janowicz
[30]Fognini v Melzer
Reister v Rosol
Dutra Silva v Stakhovsky
Hanescu v [3]Federer
[6]Tsonga v Goffin
Roger-Vasselin v Gulbis
Verdasco v Malisse
Kamke v [31]Benneteau
[22]Monaco v Knittel
Lacko v Ram
De Schepper v Lorenzi
Baghdatis v [10]Cilic

[14]Tipsarevic v Troicki
Andrey Kuznetsov v Montanes
Gicquel v Pospisil
Haase v [20]Youzhny
[32]Robredo v Bogomolov Jr.
Mahut v Hajek
Ward v Lu
Becker v [2]Murray

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jun 2013, 12:31

MaGiCa je napisao/la: Ovo kao da su @soba39 ili @no1e pravili zreb. :mrgreen:
i MaGiCa ;)

Hajde Rafa odigraj za mrzitelje, žrijeb je pretežak ali možeš ti to, samo dođi do Federera on će skinuti sam gaće, Andy nikad nije bio ozbiljan teniser, Berdych će već učiniti šta treba ;)

Kad starta WB :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 jun 2013, 12:35

Volim kad Roger ima "prave provjere" prije polufinala ili finala. Odmah da znamo na čemu smo. Žrijeb jeste glupo konstruiran, no sad nema pomoći. Đoković može biti prezadovoljan i udarat' se nogom u guzicu. Laganica u finale, a tamo, nadam se, gubi od RF-a. :mrgreen: Šalim se, šanse da se nešto takvo desi su minimalne. Ne samo zato što mislim da Fedex teško može do finala, nego i kada bi došao do kraja bio bi preumoran da "otrese" Novaka na travi kako samo on zna.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 21 jun 2013, 12:51

Kakav bi to bio samar onima koji kazu da treba u penziju ako bi Roger osvojio ovaj turnir.Nadal je tu najveca prepreka,Djokovic i Murray su za njega ipak manji zalogaj.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 jun 2013, 12:55

darker10 je napisao/la:Kakav bi to bio samar onima koji kazu da treba u penziju ako bi Roger osvojio ovaj turnir.Nadal je tu najveca prepreka,Djokovic i Murray su za njega ipak manji zalogaj.
Nema veze ko je veća prepreka. Evo zašto: Roger kada bi kojim slučajem izbacio Nadala, morao bi na megdan s Murrayjom (Šta misliš kolike su mu šanse protiv Škota poslije onog knock-outa u finalu OG-a?). No, desi se to potencijalno čudo i on zareda Rafu i Andyja, te ide u finale protiv (najvjerovatnije) Novaka. Djoker mnogo odmorniji i svježiji, sigurno s velikim motivom, iako ni RF-ov na WB-u nije upitan, bi se začas obračunao s potrošenim Federerom. Dakle, šanse da on osvoji ovaj WB-u su po meni 1%, upravo zbog činjenice da bi išao protiv 3 u ovom trenutku bolja tenisera od njega.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2013, 13:45

legenda reala je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Ovo kao da su @soba39 ili @no1e pravili zreb. :mrgreen:
i MaGiCa ;)

Hajde Rafa odigraj za mrzitelje, žrijeb je pretežak ali možeš ti to, samo dođi do Federera on će skinuti sam gaće, Andy nikad nije bio ozbiljan teniser, Berdych će već učiniti šta treba ;)

Kad starta WB :?:

Ne znas ni kad startuje WB, ali znas koga bih ja stavio u zreb Djokovicu. :roll:
Sigurno je da je zreb nepravedan i da sam ga ja sastavljao, ne bih "veliku cetvorku" nabio na foru 3+1, vec 2+2.
A najvise bih voleo da vidim mec Djokovic-Nadal, u 1/4 finala, pa jos ako malo okvasi, pa se postavi krov, pa dvoranski uslovi...sve ono sto je Nadal imao uz sebe u polufinalu RGa. :twisted:

Cenim da taj mec ne bi zavrsio sa 9-7 u petom setu. ;)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.