Ja sam pricao o karijeri Tina, ovo je tema o njemu gdje se moze pisati sve. To nekada ne mora biti usko vezano za reprezentaciju.dubrovnik je napisao/la:Kojeg je igraca u sredinu dovela Roma?LaVecchiaSignora je napisao/la:Kojeg je dovela Roma a da je TSS bolji?
TSS poredim sa igracima HNL gdje je i sam igrao dugi niz godina. Sasvim je mjerodavno, cak je i mjerodavnije nego poredjenje sa BiH reprezentativcima koji nemaju dodira na Tinom osim grba na dresu.
Nijednog ako im je Toti sa 40 godina jedini igrac koji je u stanju podvaliti loptu iz sredine za napadaca.
Hmmmm, pa si Tina nasao usporedjivati sa krilnim napadacem i to jednim od najvecih potencijala na svojoj poziciji u Evropi.
Uz sve ovo ja i dalje tvrdim da je TSS usporediv samo sa BiH srednjacima jer mi ovdje pisemo o igracima koji mogu igrati za BiH reprezentaciju. Zasto bi Tina usporedjivao sa nekim tko mu ni po cemu u reprezentaciji ne moze biti konkurencija. Poanta ovog dijela foruma su igraci BiH reprezentacije. Usput SN-i su Tina birale za najboljeg igraca HNLa a godinu prije je ako se dobro sjecam bio u najboljoj ekipi prvenstva. Tu Roga nije bilo a ove novine su
indirektno glasilo Dinama. Zasto bi one Tina predpostavile ikom iz Dinama?
Kada se govori o njegovom napretku u karijeri,u ovom slucaju u klub koji je otisao i gdje su drugi talenti iz HNL i najbolji igraci otisli , najrelevantnije ga je porediti sa drugim igracima iz HNL.
A drugo, on vise nije talenat, on je 90% skoro formiran igrac i uskoro ide njegov prime (ako ovo vec nije) tako da ja ne ocekujem da ce nesto puno napredovati i mislim da je ovo njegov limit.A volio bi da grijesim.
Po meni iskreno on nema kvalitete za prvih 11, zbog zahtjeva modernog nogometa a i zbog njegovih kvaliteta koje su (po mom misljenju) preuvelicane, za klupe ok i neka ga imamo spremnog da uskoci ponekad.