Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Finn
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Finn » 10 okt 2025, 12:16

Svjesni ste valjda da će i nakon barbareza doći novi barbarez, da svaki selektor mora pozivati sumnjive igrače, tako funkcioniše sve ovo, i kod papeta je bilo sumnjivaca. Nije barba ni prvi ni zadnji.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 10 okt 2025, 12:18

Al sto je brat @CAGarfia nervozan, steta sto nema Moodya da upotpuni ove živčane upise, jak bi duo to bio :D

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 10 okt 2025, 12:20

Finn je napisao/la:
10 okt 2025, 12:16
Svjesni ste valjda da će i nakon barbareza doći novi barbarez, da svaki selektor mora pozivati sumnjive igrače, tako funkcioniše sve ovo, i kod papeta je bilo sumnjivaca. Nije barba ni prvi ni zadnji.
Ma barem kod papeta a i ovih ostali ti neki sumnjivci bi i znali dobro odigrat a ovo nista
nek crknu dusmani, najjaci smo

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 10 okt 2025, 12:21

Kajkutenjoyer je napisao/la:
10 okt 2025, 12:20
Finn je napisao/la:
Ma barem kod papeta a i ovih ostali ti neki sumnjivci bi i znali dobro odigrat a ovo nista
Kako bolan, jesi vidio kako se beširović sinoć fino pozicionirao za onu priliku, jedino je realizacija zakazala. :mrgreen:

successminator
Kontakt:

Post Postao/la successminator » 10 okt 2025, 12:22

DamirT je napisao/la:
10 okt 2025, 11:15
successminator je napisao/la:
10 okt 2025, 11:10
Sergeja je postavio Vico jer je znao da ovaj nema pojma o trenerskom poslu i da će ga navijači reprezentacije popljuvati gore nego što je on pljuvao Vicu preko Twittera. U suštini, Vico ga je uzeo kao levata da mu se “osveti” za one prozivke i da zadovolji Bošnjakistan, samo što ovaj to ne shvata i misli da je stručnjak. Ide i ruku pod ruku da selektor bez IKAKVOG prethodnog trenerskog iskustva zove u reprezentaciju fudbalera bez minute seniorskog klupskog takmičarskog fudbala, i onda se pitamo zašto je ovako.

Prvo treba početi od zabrane obilaska sarajevskih kafana i restorana i pripreme voditi u trening kampu Saveza u Zenici koji ima sve potrebne uslove za ono što bi trebao biti cilj reprezentativnog okupljanja, a to je uigravanje ekipe. Nažalost, to ne može proći jer ćevapi kod Bešlića nisu kao dobri kao biftek kod Seje, a i veći je izbor kafana i nargila barova u Sarajevu. Sjećam se da je bilo slika Pjanića iz provoda noć ili dvije pred utakmicu sa Finskom u Zenici, a i Džeko je znao svraćati po kafanama sa svojim haverima ili do Baščaršije na hamburger. Da su to radili po klubovima u kojima su nekad igrali, bili bi kaženjeni toliko da bi im to bio daleko najskuplji provod u životu. Pored toga, igrački kvalitet reprezentacije nije ni blizu Ćirine i Papetove generacije da se nedostatak discipline može nadomjestiti kvalitetom.

Barbarez kao trener je kao neki političar populista i tu priča završava, a ima ego kao da je Ancelotti.
Pa Dzeko odmah na ovom okupljanju okupio ekipu i otisli u kafanu. Objavljena je i slika na forumu, on, Adilovic, Ljajic i jos neka 3-4 lika sjede.

Ja imam osjecaj da Barbarez nije ni gledao Dzeku ove sezone, pa misli da igra 90 minuta. Eto Pioli lud, a on pametnjakovic, a qarina teska. Jos mi u glavi ona izjava nedavno, da Dzeko moze iz aviona i bez treninga na teren, tako nekako. Bukvalno mec odigrao kao neki teski rekreativac sa pivskom stomacinom. Stoji na centru i ispuhuje nos...

Poluamaterski pristup reprezentativnom okupljanju, ozbiljnije pripreme imaju naši klubovi kada odu u Antaliju ili na Kupres nego Džeko i ekipa. Kod nas reprezentativna okupljanja nekim igračima dođu kao našoj dijaspori godišnji odmor u BiH.

Kolika god klasa bio i daleko najbolji igrač u historiji repke, profesionalac se ne smije tako ponašati. Modrić je još veća klasa i fudbalsko ime pa je primjer mlađima kako se igra za reprezentaciju, kult repke se prenosi sa starijih na mlađe. Šta će Esmir i Kerim naučiti od pojedinih naših fudbalera, je li bolja Taverna ili Walter? Džeko može i dalje pomoći reprezentaciji iskustvom i neupitnom klasom, ali činjenica je da sa svakim danom postaje sporiji i da ne može biti u formi kao nekada. On treba da bude lider i primjer ostalima, a ne da sa Adilovićem ispija kafe na svakom okupljanju.
Zadnja izmjena: successminator, dana/u 10 okt 2025, 12:24, ukupno mijenjano 2 puta.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 okt 2025, 12:23

dzemil je napisao/la:
10 okt 2025, 09:02
Ova ekipa nije nivo Kipra, nego nivo ispod i ne znam otkud taj stalni podcjenjivački ton psram njih od strane novinara, javnosti i nas samih. Ljudi su bolji od nas i igrom su zaslužili mjesto ispred nas. Biti će ironija da se mi plasiramo u jedan baraž a oni ne. Po kvaliteti, mi smo jedino ispred San Marina.
Glupost. Ova ekipa je kvalitetom daleko iznad Kipra. Druga je stvar što to ne pokazuju na terenu. Pogledaj gdje igraju naši igrači a gdje njihovi. Još uz to otkako je počela sezona većina naših igra u odličnoj formi u klubovima, dok kad dođu u reprezentaciju ne mogu San Marino riješiti do 70. minute. Za to je najzaslužniji selektor.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 okt 2025, 12:23

Finn je napisao/la:
Kad smo imali jake igrace gdje i tog jednog sumnjivog naprave pristojnim. Sad nam je od 11 igraca na terenu, makar 4 sumnjive kvalitete. Ovako na prvu, veznjaci kriminalni, lijevi bek bez Kolasinca isto. Takodjer i napad bez Demirovica. Cast Dzeki naravno, ali smo vidjeli koliko nam je sinoc nedostajao Demirovic za trku.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 okt 2025, 12:32

DamirT je napisao/la:
10 okt 2025, 12:23
Finn je napisao/la:
Kad smo imali jake igrace gdje i tog jednog sumnjivog naprave pristojnim. Sad nam je od 11 igraca na terenu, makar 4 sumnjive kvalitete. Ovako na prvu, veznjaci kriminalni, lijevi bek bez Kolasinca isto. Takodjer i napad bez Demirovica. Cast Dzeki naravno, ali smo vidjeli koliko nam je sinoc nedostajao Demirovic za trku.
Hajd evo da zanemaria igrace, najveca daleko zamjerka barabrezu sto apsolutno nista nije ugiro, cak sta vise i ono na sta ae oslanjamo je najgora moguca solucija

Lik se oslanja na vezni red koji je ubjedljivo, al ubjedljivo najslabija karika tima.

Imas Kerima, Esmira, Bazdara, Demirovica pa i Memica...pa evo svakom laiku bi bilo jasno da treba pokusavat preko njih nesto izgradit i igru bazirat na tom...ok mozda bi opet podbacili ali eto pokuso si...

Ako nista svi su mladi, trkacki potentni, esmir i kerim pa i bazdar bukvalno jednim potezom mogu svatsa napravit...al jok hajmo mi gradit kroz tahirovica sunjica i gigovica...
=\_1921_/=

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 10 okt 2025, 12:34

Vucevich je napisao/la:
10 okt 2025, 11:30
Samo momentalni otkaz! Ništa drugo. Ovaj da ostane na klupi nema ni teoretske šanse da ćemo se plasirati na EP28. Valjda je svima do sada, nakon 15 utakmica na klupi, jasno da Barbarez nema nikakvog pojma niti pokazuje nikakav napredak niti spremnost za učenje.
Nikakav napredak dovoljno je pogledati zadnje kvalifikacije i gdje smo bili?

Evo i ja sam za da ide Barba ako ima neko bolje ime? Ko ce ti doci i raditi za platu od 30k? Southgate, Lew, Xavi su spremni...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 okt 2025, 12:35

invincible1921 je napisao/la:
10 okt 2025, 12:32
DamirT je napisao/la:
10 okt 2025, 12:23

Hajd evo da zanemaria igrace, najveca daleko zamjerka barabrezu sto apsolutno nista nije ugiro, cak sta vise i ono na sta ae oslanjamo je najgora moguca solucija

Lik se oslanja na vezni red koji je ubjedljivo, al ubjedljivo najslabija karika tima.

Imas Kerima, Esmira, Bazdara, Demirovica pa i Memica...pa evo svakom laiku bi bilo jasno da treba pokusavat preko njih nesto izgradit i igru bazirat na tom...ok mozda bi opet podbacili ali eto pokuso si...

Ako nista svi su mladi, trkacki potentni, esmir i kerim pa i bazdar bukvalno jednim potezom mogu svatsa napravit...al jok hajmo mi gradit kroz tahirovica sunjica i gigovica...
Ma on je posebna prica. Vjeruj da nemam vise sta ni napisati sto nije napisano. Prije makar neko izmisli neki gol, sad nema ni to niko.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 10 okt 2025, 12:38

General505 je napisao/la:
10 okt 2025, 11:00
slika

Samo krajisko srce, inat, gard i karakter moze spasiti ovu prćiju jad i bijedu, kokuzluk, neznanje ....nikakvi kockari, legende, lazni patrioti, lazni treneri, egoisti, degenerici, qurci, palci...

Istinski ,pravi Bošnjak, Bosanac koji srcem i dusom osjeti ovu drzavu.

Dugo te nije bilo Šeki
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 10 okt 2025, 12:38

Maroon1946 je napisao/la:
10 okt 2025, 12:34
Vucevich je napisao/la:
Samo momentalni otkaz! Ništa drugo. Ovaj da ostane na klupi nema ni teoretske šanse da ćemo se plasirati na EP28. Valjda je svima do sada, nakon 15 utakmica na klupi, jasno da Barbarez nema nikakvog pojma niti pokazuje nikakav napredak niti spremnost za učenje.

Evo i ja sam za da ide Barba ako ima neko bolje ime? Ko ce ti doci i raditi za platu od 30k? Southgate, Lew, Xavi su spremni...
Bukvalno bilo ko ko ima ikakvog iskustva kao trener pa bolje i trener iz domace lige koji se barem bavio tim poslom nekoliko godina :roll:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 okt 2025, 12:39

Podrska selektore,nadam se da nikada neces otici :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 okt 2025, 12:40

Maroon1946 je napisao/la:
10 okt 2025, 12:34
Vucevich je napisao/la:

Willy Sagnol je u Gruziji imao istu platu. Te priče da se ne može naći niko bolji od ovog što imamo su gluposti. Jedina istina je da nema volje u savezu sa se to uradi jer im nije u cilju da dovedu nekog pismenog stranca.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 okt 2025, 12:42

Kako se Petev nasao? Moze se itekako naci, u najgorem slucaju pojacas mu bonus za plasman i to je to. Problem je sto kod nas sve hoce da za sto manje para dobiju sto vise. To ne prolazi ni u federalnoj ligi, a kamoli na evropskom nivou.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 okt 2025, 12:45

DamirT je napisao/la:
10 okt 2025, 12:42
Kako se Petev nasao? Moze se itekako naci, u najgorem slucaju pojacas mu bonus za plasman i to je to. Problem je sto kod nas sve hoce da za sto manje para dobiju sto vise. To ne prolazi ni u federalnoj ligi, a kamoli na evropskom nivou.
On se lako nasao,jer ga niko drugio nije htio.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Jegres
Kontakt:

Post Postao/la Jegres » 10 okt 2025, 12:51

Aha, najbolji bh sportski novinar Eldar Ganibegovic ga pitao za Besirovica.

Vrijeme je da mu neki studio napravi redovnu emisiju, moze biti nivo Avde Avdica.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 10 okt 2025, 13:06

Haj što nije neki taktičar, to smo znali.. Ali je i nikakav autoritet i motivator. Ja se nadao fudbalskoj verziji Aziza Bekira, mi dobili ćelavog Hadžibegića.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 10 okt 2025, 13:06

1. Amar Osim
2. Feđa Dudić
3. Sergej Jakirović
4. Mladen Žižović
5. Krunoslav Rendulić
6. Miron Muslić
7. Admir Adžem

Evo onako iz glave, svi osim 3. i 6. bi došli za 30k i sve ih smatram sposobnijim od Barbareza. Mirnon je rekao da će možda nekada i biti selektor, Sergej vjerovatno nikad., ali kažem - iz glave sam pisao.

Ja lično ne bih stranca. Teško bi se on u ovom našem blatu snašao. Eno srbi su probali sa onim Advokatom pa se nisu proslavili.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AnelMid, Bing [Bot], Drum, feniksptica, napapijri1987, Pensioner26, rishovski, Shogun i 84 gosta.