"Naša djeca" su namjerno izgubila 10:0 u Trebinju, od Leotara, jer su im kasnile plate. Tim činom su skoro izjednačili najveći poraz u historiji kluba (zbog sujete uništavali historiju Veleža).Rodjeni81 je napisao/la: ↑19 maj 2023, 19:58Ne prenosite nam ovdje izjave takvih likova. Bitni su ko lanjski snijeg.
Umjesto da se poklope i zauvijek usute sa tom pricom o nasoj djeci jer ih cinjenice pobijaju. Covjece mi smo poslije rata do danas najveci uspijeh dozivili kad samo imali najmanje "nase djece" Dvije godine izlazak u Europu, 2 finala kupa od kojeg je jedan osvojen. Tu jednu eru Velezovog povratka u vrh BH fudbala obiljezili su "igraci sa strane" ( sto mrzim ovu frazu mostarskih pacenika) Brandao, Cosic, Vehabovic, Ovcina, Bogdanovic, Fajic, Andjusic i ostali.
Najvece brukanje u svojoj historiji smo dozivili sa tom "nasom djecom" zavili su nas u crno mnogi sa tuzbama i ogromnim ugovorima sa lopovskim upravama. Najjaca im je ona kako su oni bili tu u najgorim vremenima, ono kao otimali se svi klubovi za te igracineSkoro svaki bi nas prodao za petobu vise da je mogao, cast izuzetcima.
Mi da izgubimo u finalu Lige Prvaka oni bi opet pisali takve gluposti.
RŠD Velež Mostar
-
- Kontakt:
Re: RŠD Velež Mostar
Zadnja izmjena: VictoriasFikret, dana/u 19 maj 2023, 21:50, ukupno mijenjano 1 put.
Slažem se da mora biti talenata u Mostaru i slažem se da nestručnjaci rade sa djecom u svim tim školama fudbala pa tako i u Veležu. Istina je da nećemo tek tako lako napraviti igrače. Ali istina je isto tako da Vladavić nije nikakva legenda kluba kao naprimjer ni onaj smiješni Dasa trener golmana. Ja bi u biti uradio kontra stvar doveo bi strane ljude i trenere iz BiH ili iz regije da nam prave igrače od naše djece. A ovo nešto patetika našu djecu treniraju naše legende ta kombinacija vodi u ishod niti će te legende postati neki stučnjaci u trenerskom poslu niti će ta djeca postati ni prosječni igrači. Eto toliko. Ta škola je projekat za budućnost i dugoročno riješenje ali sve to je daleko od prave priče jer iziskuje poštenje, neuhljebljivanje, pravičnost prema djeci, isti aršini prema svima, uslovi za treniranje i mnogo finansijskij ulaganja da bi se iole napravio neki igrač. Kad smo kod legendi Veleža usudio bih se reći da recimo Bajević i Vaha nisu uplatili više od milje za crvenu noć. Bmk za legende. Ne služi Velež da legende imaju korist, valjda je Velež iznad svih legendi, uprava, trenera i nikom ništa nije dužan. Jedno vrijeme je onaj Đermanović malograđanštinu prosipao izjavama " Nismo više rođeni" jer kao njegov mali nije uspio u Veležu a djete antitalenat, evo ovaj podveležac Puce je talenat ali neće uspjeti, ne može jer je djete seljačić već mu udarila slavica, a tata zinuo misli mali će u bundesligu. **** smo mi sredina i taj jaz i ta priča o građanstvu je u biti isfrustrirana malograđanština kao plod bjednih privatnih života koju većina živi.JimmyPage je napisao/la: ↑19 maj 2023, 17:25Nekadašnji igrač Fudbalskog kluba Velež iz Mostara, te nekadašnji reprezentativac BiH, Admir Vladavić, za portal iznio je osvrt na nedavno odigrani meč finala Kupa BiH između mostarskih nogometnih klubova Veleža i Zrinjskog, te je iznio i niz problema koje vidi kao ključne u radu FK Velež.
“Imao sam potrebu da napišem nešto poslije ove utakmice između Veleža i Zrinjskog, i nije kod mene ono “general poslije bitke”, ne mislim tako, inače odavno sam htio napisati, ali evo da malo “otvorim oči” ljudima koji srljaju i ne prihvataju činjenično stanje.
Rođeni su igrači Veleža, i dobili su to ime zato što su tu djeca Grada Mostara, što vole svoj klub i kad ima novca i kada nema, klub se ne napušta.
Kažu možes sve promijeniti, i religiju i ime i prezime, ali boje kluba nikada, ni ljubav prema klubu.
Moraju ljudi da shvate da Velež nije Velež bez djece grada pa i Hercegovine, a kažu nema talenata?!
Kako nema? Pa to je njihov izgovor zato što ne žele dugotrajan proces, jer im ne odgovara to, a sve zato što imaju mandat kojim su vezani, naprimjer mandat od tri godine, a za taj period ne možes napraviti igrača.
E zato koriste priliku direktori treneri da zarade i uzmu šta se uzeti može preko transfera stranih igrača, preko hrane koju im plaća klub, preko plata, preko kirije stanovanja, i tako dalje.
A od naše djece nemaju ništa, jer našoj djeci pored svega navedenog, samo su “na glavi”, nemaju koristi a moraju im dati i platu.
To je jedina prava istina. Druga stvar, imamo u školi fudbala “trenere” koje je “ulica dovela”, pitajte ko su ljudi treneri u klubu, pitajte ko ih dovodi, i jesu ti “treneri” igrali negdje, imali neku igračku karijeru?!
Da li su ti poltroni ikada išta napravili u svijetu fudbala, pa kako onda da naprave igraca?
Kažu nema talenata u Mostaru, izgovor prave kao djeca ne igraju fudbal, kako?!
Imamo li u Mostaru 20 škola fudbala, a ima li svaka škola preko 50 djece?! Zašto se ne priča sa ljudima koji su u tim školama, zažto se Veležu ne daju najbolja djeca, zašto nema komunikacije na relaciji škole fudbala i Velež?
Svi su pametni, svi sve znaju, e pa dok budu gledali lični interes a ne interes kluba, tako će biti.
Nema u Mostaru talenata – to je isto kao da kažeš da u Mostaru nema grožđa, maslina, behara, ma smiješno.
Ima gospodo, nego morate dovesti ljude koji znaju da rade, a ne neke “likove” preko stranaka i socijalne slučajeve, također i vaše prijatelje, e tu je problem, a ja lično pišem ovo jer volim Velež, volim ovaj grad, i volim našu djecu.
Znalo se prije, sa strane ko dođe – mora biti tri puta bolji od našeg igrača, a sada naš igrač mora biti bolji tri puta od stranog igrača da bi igrao.
I jos nešto, nikakvih pretenzija nemam da budem neki trener ili bilo šta u mojoj jedinoj ljubavi Veležu.
Da ne bi bilo da sam nešto pisao zbog sebe. Mostar u srcu Velež do groba.” – navodi se u osvrtu koji je našem portalu dostavio Admir Vladavić.
Inače, Admir Vladavić trenutno je koordinator Omladinske škole FK Bjelopoljac iz Bijeog Polja, i paralelno šef stručnog štaba prvog tima ovog kluba, a uz sve to je povremeno i igrač prvotimac kluba.
![]()
![]()
Slažem se da omladinsku školu treba podići na veći nivo,ali to je jako dug i mukotrpan proces.
Kad se riješimo patetike, bespotrebne priče o porijeklu nekog igrača ili trenera, da li je Mostarac ili seljak- došlo tek tada možemo ići naprijed.
Dosta je više starih zasluga i milion puta ispričanih priča.
Posebno mi na živce idu roditelji koji misle da im je dijete novi Vaha,Mara i Bajević.
Svi oni bi da postanu milioneri preko djece. Samo bezveze djeci stavljaju pritisak, na kraju se razočaraju i batale sve.
Kad se riješimo patetike, bespotrebne priče o porijeklu nekog igrača ili trenera, da li je Mostarac ili seljak- došlo tek tada možemo ići naprijed.
Dosta je više starih zasluga i milion puta ispričanih priča.
Posebno mi na živce idu roditelji koji misle da im je dijete novi Vaha,Mara i Bajević.
Svi oni bi da postanu milioneri preko djece. Samo bezveze djeci stavljaju pritisak, na kraju se razočaraju i batale sve.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Dobri osvrti, sve je to tako i slažem se.
Samo je činjenica da je mentalitet naših ljudi jedna stvar, a profesionalizam potpuno druga stvar.
Pitam se da li će iko ikada uspjeti napraviti profesionalan pristup u omladinskoj školi bez uticaja, lobiranja i pritisaka sa strane. Sigurno da bi najbolji bio strani kadar, ali koliko je to realno i koliko imamo novca za takvo nešto? Na kraju krajeva nije ti uvijek dovoljan samo ni novac, važan je i ambijent, uslovi rada, prestiž i ambicije kluba.
Pa pogledaj okruženje, koliko energije i truda ulažu klubovi da bi postigli neki nivo i opet ne izbacuje svaki klub vrsne omladince.
Težak je to proces, naročito u vremenu kad je fudbal postao industrija novca. Birvaktile je suhi talenat mogao imati prolaznu ocjenu, danas su osim tog talenta etika i rad na mnogo višem nivou.
Ja vjerujem da je Alagić doveden između ostalog da unaprijedi i ovaj segment koji je bitan svakom iskrenom navijaču Veleža. Iskreno značajnije bi mi nekad bilo da vidim prilog kako se radi sa omladincima nego uvijek jednu te istu reportažu predstojećih utakmica sa uvijek istim floskulama od pomoćnih trenera i igrača kako će dati sve od sebe u nadolazećoj utakmici. Al ajde bolje išta nego ništa, ne treba biti nezahvalan, dobro je da imamo išta od tih priloga...
Samo je činjenica da je mentalitet naših ljudi jedna stvar, a profesionalizam potpuno druga stvar.
Pitam se da li će iko ikada uspjeti napraviti profesionalan pristup u omladinskoj školi bez uticaja, lobiranja i pritisaka sa strane. Sigurno da bi najbolji bio strani kadar, ali koliko je to realno i koliko imamo novca za takvo nešto? Na kraju krajeva nije ti uvijek dovoljan samo ni novac, važan je i ambijent, uslovi rada, prestiž i ambicije kluba.
Pa pogledaj okruženje, koliko energije i truda ulažu klubovi da bi postigli neki nivo i opet ne izbacuje svaki klub vrsne omladince.
Težak je to proces, naročito u vremenu kad je fudbal postao industrija novca. Birvaktile je suhi talenat mogao imati prolaznu ocjenu, danas su osim tog talenta etika i rad na mnogo višem nivou.
Ja vjerujem da je Alagić doveden između ostalog da unaprijedi i ovaj segment koji je bitan svakom iskrenom navijaču Veleža. Iskreno značajnije bi mi nekad bilo da vidim prilog kako se radi sa omladincima nego uvijek jednu te istu reportažu predstojećih utakmica sa uvijek istim floskulama od pomoćnih trenera i igrača kako će dati sve od sebe u nadolazećoj utakmici. Al ajde bolje išta nego ništa, ne treba biti nezahvalan, dobro je da imamo išta od tih priloga...
Povraca mi se na ovakve izjave poput Vladaviceve.
Ljudi imaju nesredjene zivote pa im svak kriv.
Kad tako volis Velez sto si igrao u Zeljeznicaru, sto nisi pristao da igras za Velez i pomognes mu u drugoj ligi.
Rijetki su poslijeratni igraci Veleza kojima bi ja dao da budu u klubu i oruzari. Rijetki..
Ljudi imaju nesredjene zivote pa im svak kriv.
Kad tako volis Velez sto si igrao u Zeljeznicaru, sto nisi pristao da igras za Velez i pomognes mu u drugoj ligi.
Rijetki su poslijeratni igraci Veleza kojima bi ja dao da budu u klubu i oruzari. Rijetki..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
“U mojoj jedinoj ljubavi Veležu…” Hahahahahahahahah ne vjerujem. Lik pobjegao u Želju za siću kad je klubu najviše trebao i kad je klub mogao ušićariti koji dinar od njegovog transfera.
-
- Kontakt:
Zasto se ne pokupe svi ti mostarski talenti i isklesu u Bjelopoljcu zar je potreban FK Velez? Mislim ima za taj projekat dovoljno posljeratnih legendi koji su kroz svoje karijere plasirali kvalitet protkan moralnoscu. Imaju i menadzera da tusa te bisere kada ih ti vrli strucnjaci izgrade kao sengenski proizvod
Libo me racku i za Admira i za Dzenana…
Nek nam juniori uđu u Premijer Ligu
Kadeti i pioniri nam igraju elitnu ligu evo već dvije godine
Rezultati i gotovo, libo me racku ako su djeca iz Mostara, finske ili iz Sarajeva. Rezultati.
Nek nam juniori uđu u Premijer Ligu
Kadeti i pioniri nam igraju elitnu ligu evo već dvije godine
Rezultati i gotovo, libo me racku ako su djeca iz Mostara, finske ili iz Sarajeva. Rezultati.
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Najbolji rezultati poslije rata su nam od 2020 godine do danas. Bez Mostarske djece, eto jedino Zvona, mali Behram i Bobic meni se cini.
SVI NA STADION !
SVI NA STADION !
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Najjace je kad pojedini od ovih debila od bivsih igraca izbace sliku tadasnjeg tima na fejsu i napisu kako bi se sad ta ekipa prosetala ovom ligom 

Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
-
- Kontakt:
Ja idjemba je napisao/la: ↑09 maj 2023, 17:54Pozdrav raja, joj pisao bih svašta. Molim vas hajmo negativnu pricu ostaviti iza 17.05. tad cu napisati sve do tad ni rijeći.Espiritosanto je napisao/la: ↑09 maj 2023, 14:50Pisao je djemba ovdje da uplaćuju i dalje pojedini ne samo Husnić,a ova lista sponzora nije ažurirana.
Ima na stadionu reklama kojih ovdje nema jedna ili dvije sigurno..
Ova zvanična stranica se loše ažurira, pogledajte igrače.
Eto vjerojatno će djemba vidjeti ove postove pa se opet oglasi.
Nego šta očekujete od Crvene noći,jeste vi šta uplatili,kakve su vam informacije od vaše raje jel se uplaćivalo?

-
- Kontakt:
Jučer sam pisao da očekujem to.Mostarwolf1981 je napisao/la: ↑19 maj 2023, 23:00Ja idjemba je napisao/la: ↑09 maj 2023, 17:54Pozdrav raja, joj pisao bih svašta. Molim vas hajmo negativnu pricu ostaviti iza 17.05. tad cu napisati sve do tad ni rijeći.Espiritosanto je napisao/la: ↑09 maj 2023, 14:50Pisao je djemba ovdje da uplaćuju i dalje pojedini ne samo Husnić,a ova lista sponzora nije ažurirana.
Ima na stadionu reklama kojih ovdje nema jedna ili dvije sigurno..
Ova zvanična stranica se loše ažurira, pogledajte igrače.
Eto vjerojatno će djemba vidjeti ove postove pa se opet oglasi.
Nego šta očekujete od Crvene noći,jeste vi šta uplatili,kakve su vam informacije od vaše raje jel se uplaćivalo?![]()
Interesantno onaj Rainman se ugasio skroz.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
-
- Kontakt:
Dosadno rainmanu bilo u fan shopu, a voli ciganluk pa malo ovdje pisao dok nova uprava nije doslaEspiritosanto je napisao/la: ↑19 maj 2023, 23:15Jučer sam pisao da očekujem to.
Interesantno onaj Rainman se ugasio skroz.
-
- Kontakt:
Kad citate ovaj izvjestaj, zar vama ovdje nesto ne smrdi?
Uprava kad je dolazila govorili su da je budjet Veleza oko 5 miliona maraka a vec se tad znao da nije.
Od budzeta dobili preko 2milj maraka?
I sta su sponzori i ovi ostali dali? Evropa?
pitanje koliko je stvarno parauprava ulozila ispod 1milion km sigurno.
Zato nam i igraju Dejanovici i Vehabovici.
Uprava kad je dolazila govorili su da je budjet Veleza oko 5 miliona maraka a vec se tad znao da nije.
Od budzeta dobili preko 2milj maraka?
I sta su sponzori i ovi ostali dali? Evropa?
pitanje koliko je stvarno parauprava ulozila ispod 1milion km sigurno.
Zato nam i igraju Dejanovici i Vehabovici.
-
- Kontakt:
Je li objavljeno igdje koliko para je zvanicno skupljeno za crvenu noc 

Jasta, i kad ih upitas sto se ne prosetase ligom tad, kazu klub bio rasulu, igrali bez marke. A markeee su u pitanju, u tom grmu lezi zec i sva ta silna ljubav nase djece pade na lovi. Da je bilo love igrali bi valjda sta li, nije bilo pa hajmo popiti 10 komada od Leotara. I onda takvi momke koji dodju iz drugih dijelova BiH ili sa vana, nazivaju placenicima. Cirkusanti

prodisali smo odkad nema mostarske djece i odkad stranci igraju za nas,igraju momci dobro i bore se za grb koji nose ,ne prave pobune,ne gube utakmice sa 6:0 ili 10:0 i ne tuze klub.JimmyPage je napisao/la: ↑19 maj 2023, 17:25Nekadašnji igrač Fudbalskog kluba Velež iz Mostara, te nekadašnji reprezentativac BiH, Admir Vladavić, za portal iznio je osvrt na nedavno odigrani meč finala Kupa BiH između mostarskih nogometnih klubova Veleža i Zrinjskog, te je iznio i niz problema koje vidi kao ključne u radu FK Velež.
“Imao sam potrebu da napišem nešto poslije ove utakmice između Veleža i Zrinjskog, i nije kod mene ono “general poslije bitke”, ne mislim tako, inače odavno sam htio napisati, ali evo da malo “otvorim oči” ljudima koji srljaju i ne prihvataju činjenično stanje.
Rođeni su igrači Veleža, i dobili su to ime zato što su tu djeca Grada Mostara, što vole svoj klub i kad ima novca i kada nema, klub se ne napušta.
Kažu možes sve promijeniti, i religiju i ime i prezime, ali boje kluba nikada, ni ljubav prema klubu.
Moraju ljudi da shvate da Velež nije Velež bez djece grada pa i Hercegovine, a kažu nema talenata?!
Kako nema? Pa to je njihov izgovor zato što ne žele dugotrajan proces, jer im ne odgovara to, a sve zato što imaju mandat kojim su vezani, naprimjer mandat od tri godine, a za taj period ne možes napraviti igrača.
E zato koriste priliku direktori treneri da zarade i uzmu šta se uzeti može preko transfera stranih igrača, preko hrane koju im plaća klub, preko plata, preko kirije stanovanja, i tako dalje.
A od naše djece nemaju ništa, jer našoj djeci pored svega navedenog, samo su “na glavi”, nemaju koristi a moraju im dati i platu.
To je jedina prava istina. Druga stvar, imamo u školi fudbala “trenere” koje je “ulica dovela”, pitajte ko su ljudi treneri u klubu, pitajte ko ih dovodi, i jesu ti “treneri” igrali negdje, imali neku igračku karijeru?!
Da li su ti poltroni ikada išta napravili u svijetu fudbala, pa kako onda da naprave igraca?
Kažu nema talenata u Mostaru, izgovor prave kao djeca ne igraju fudbal, kako?!
Imamo li u Mostaru 20 škola fudbala, a ima li svaka škola preko 50 djece?! Zašto se ne priča sa ljudima koji su u tim školama, zažto se Veležu ne daju najbolja djeca, zašto nema komunikacije na relaciji škole fudbala i Velež?
Svi su pametni, svi sve znaju, e pa dok budu gledali lični interes a ne interes kluba, tako će biti.
Nema u Mostaru talenata – to je isto kao da kažeš da u Mostaru nema grožđa, maslina, behara, ma smiješno.
Ima gospodo, nego morate dovesti ljude koji znaju da rade, a ne neke “likove” preko stranaka i socijalne slučajeve, također i vaše prijatelje, e tu je problem, a ja lično pišem ovo jer volim Velež, volim ovaj grad, i volim našu djecu.
Znalo se prije, sa strane ko dođe – mora biti tri puta bolji od našeg igrača, a sada naš igrač mora biti bolji tri puta od stranog igrača da bi igrao.
I jos nešto, nikakvih pretenzija nemam da budem neki trener ili bilo šta u mojoj jedinoj ljubavi Veležu.
Da ne bi bilo da sam nešto pisao zbog sebe. Mostar u srcu Velež do groba.” – navodi se u osvrtu koji je našem portalu dostavio Admir Vladavić.
Inače, Admir Vladavić trenutno je koordinator Omladinske škole FK Bjelopoljac iz Bijeog Polja, i paralelno šef stručnog štaba prvog tima ovog kluba, a uz sve to je povremeno i igrač prvotimac kluba.
![]()
![]()

I u omladiunski pogon dovesti sve strance i bicemo super ,mi nismo FK Blagaj pa da igraju sve domaci igraci,mi smo Velez regionalni brend i nek igra ko je god bolji ,libo me racqu odakle dolazi ,sto vise stranaca to je bolje (to rezultati pokazuju)

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
A majko moja mila ovih bivsih igraca i velikih mostarcina, na neku vas stvar nabijem, sto manje 'mostarcina' u i oko kluba (u upravi i u igrackom kadru) Velez ce biti stabilniji. Tako da sto dalje od kluba sotone raspale!!!!!! Samo naprijed Velez 'le sad u nove pobjedeee!!!!!!!!!!!!!!
Dobijamo Sarajevo sutra, vise me strah utakmice u Posusju, ako njima trebalo za opstanka, bicemo u problemu.
Da li su ove poslijeratne legende ikoga pobjedili u gostima? Ja se sjećam čuvene pobjede u Gacku protiv Mladosti 

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.