Sarajlija, molim te ne lupaj...
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
kenan_tm87 je napisao/la:De ba, do kakvih cifara vi dolazite, kakvih crnih 17% porez, pojma vi nemate o cemu pricate, sta je pdv, sta je godisnja prijava poreza, i milion drugih vrsta poreza... cuj 17% i na osnovu toga racuna koliko su potrosili... hahahhaah
Haj strucnjak jos nam objasni na sta se sve placa porez? Znas li sta je osnovica? Znas li sta je neoporezivi dio? Porez nije pausalan i ne placa se za sve isto. Za plate ide jedan princip, doprinosi drugi. Ako se za Krstu platilo obestecenja, porez placa ekipa koja je dobila pare i to Makedoniji, ne nasoj drzavi, ne Sarajevo. Samim tim, ako se poreza platilo milion maraka, osnovica je vjerovatno preko deset miliona. Ako je Sarajevo unazad tri mjeseca prometovalo 10 miliona, onda me tri miliona duga ne brinu niti malo. Kontaskenan_tm87 je napisao/la:De ba, do kakvih cifara vi dolazite, kakvih crnih 17% porez, pojma vi nemate o cemu pricate, sta je pdv, sta je godisnja prijava poreza, i milion drugih vrsta poreza... cuj 17% i na osnovu toga racuna koliko su potrosili... hahahhaah
Niti tvrdim da jeste, niti da nije, to je vasa stvar.fcsforever je napisao/la:Bolan jesil ti zdrav ili si pravi bolesnik. Koji to klub na Balkanu troši 7-8 miliona za 2 mjeseca....prestani pričati gluposti . Eto ti nam reci gdje se mogla potrošiti tolika cifra..GDJE..????
Nisi daleko, ali nisi ni upravu ovo iznad gore, znam ja da si poletio ovdje da se sprdas s navijama FKS.Ali kad nesto oces da tvrdis i da suknes (tako je izgledalo ovo tvoje) fino obrazlozis i argumentovano nam ga suknes, ali posto ti nemas nijedno od toga dvoje mozes ici dalje i maniti se FKS jer naravno nisi upravu, na tvoju zalost a nasu radost.kenan_tm87 je napisao/la:Pa eto, Sarajevo je prodavalo upravljacki paket za 4 miliona KM, 30% poreza je tih 1.3 miliona... Mozda su ovi to tako skontali... Ja ne mogu nista da tvrdim, ali to nema haman nikakve veze sa pdvom...
SarajlijaTM je napisao/la:A sto 30%,nije carina?
Kako se zove taj porez od 30%
I koliko ja znam da je taj paket prodat na zimu...
SarajlijaTM je napisao/la:A sto 30%,nije carina?
I koliko ja znam da je taj paket prodat na zimu...
Nije bilo tebi upuceno, procitaj bolje sta pitam.Head je napisao/la:SarajlijaTM je napisao/la:A sto 30%,nije carina?
I koliko ja znam da je taj paket prodat na zimu...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne mogu da vjerujem kakve gluposti neko moze pisati.
Pa porez je permanentan i on prema drzavnim institucijama iznosi 17 %.
Cuj porez 30 %![]()
![]()
Da se klub bavi prodajom kafe, secera, brasna i cokolada onda bi bilo 17%, ovo je dobit firme od 4 miliona koje su pale sa neba... vjerovatno na to ima NEKI porez, mozda on nije 30%, ne znam, ne bavim se time, ali ne budi smijesan i ne mijesaj pdv sa ostalim porezima i kao da je to Sarajevo jedino duzno placati drzavi, ispadas smijesan...Head je napisao/la:SarajlijaTM je napisao/la:A sto 30%,nije carina?
I koliko ja znam da je taj paket prodat na zimu...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne mogu da vjerujem kakve gluposti neko moze pisati.
Pa porez je permanentan i on prema drzavnim institucijama iznosi 17 %.
Cuj porez 30 %![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bordobijeli, Hajdeee, Napapijri, skoJaa, Tatamata1946, tuitamo i 68 gostiju.