Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Lotus
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Lotus » 15 maj 2015, 18:34

Ammare je napisao/la:
Lotus je napisao/la:..Cim igra protiv fizicki jakih igraca nema ga nigdje..a ovi sto pricaju i porede Rubia i Gegica bolje nek malo promisle kad tako nesto izjavljuju..Rubio je u njegovim godinama igro za prvi tim Barselone,a na ovakvim takmicenjima za mlade imao brutalne brojke-tripl dabl..znaci Gegic i Rubio u ovim godinama su nebo i zemlja razlika..
Sut pasa, sut!
Procitaj detaljnije, ako vec repliciras ;)
Upravu si pomijesao sam tvoj post :thumbup: ..kako god to tvoje stoji da mu je takav sut,a i ovo moje jer je neko prije ga vezao za Rubia sto je smijesno..sve u svemu puno on mora radit da bi mi dobili konacno pristojnog pleja za seniorsku reprezetaciju..

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 maj 2015, 18:41

Epidaurus je napisao/la:Sparsi moraju postati klub koji ce dovodit najjace talente iz citave BiH i angazovati najbolje trenere (pocevsi od Cojica iz Buducnosti Bijeljina) za rad s njima. To je osnovni preduvjet za razvoj BiH reprezentacije u jednu od najacih u Evropi i oni su nam najveca nada jer Bosna, Celik i Sloboda nisu vise ono sto su nekad bili (Bosna propala, Celik korumpiran, a Sloboda se polako dize). Trebaju poceti sa malim Ilicem iz Varde i Djakovicem iz Buducnosti i poceti s vrlo aktivnim skautiranjem mladica po Hercegovini jer je tamo uvijek bilo ogromnih talenata za ovaj sport i time koliko-toliko sprijecit odliv svih tih igraca u hrvatske kosarkaske selekcije.
Ako je tacno to sto se pise da su u finansijskoj krizi onda nema sanse da ce to uradit..a i ne vjerujem da bi Dario uopste i htio raditi u Sparsima.Bolje mu je ovako nadje 2-3 dobra talenta radi s njima dvije-tri godine proda i njemu sva lova,a sve mu to "pred kucom".
Meni je vise krivo na Slobodu sto nista ne radi po pitanju mladih igraca,pa njihove selekcije su ocajne.Sramota za taj grad i njihovu skolu kosarke koje je bila najjaca u drzavi, pogotovo sto su centar najveceg kantona na kojem egzistira petnestak klubova.Mogu se placat polovni igraci,a ne moze se dovest pet perspektivnih djecaka i tako stvorit sebi igraca,pa i prodat kasnije.SRAMOTA!

acojepeskir
Kontakt:

Post Postao/la acojepeskir » 16 maj 2015, 10:40

Evo vidim Ibrahim Durmo poslije Atića najbolji igrač Sparsa u ovoj utakmici. Nedavno je potpisao četverogodišnji ugovor s Čelikom a čini mi se da je i Zoran Savić nedavno zbog njega dolazio u Zenicu. Ima li forumaša koji su ga gledali uživo i ima li šanse da se razvije u dobrog seniroskog igrača?

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 16 maj 2015, 14:01

http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 295&lng=en
Musa 25 koševa i 11 skokova za 16min :tokralju:
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 16 maj 2015, 14:39

De nek neko ovdje postavi stream za Sparse. Jucer sam negdje procitao da ce biti streamovi svih preostalih utakmica, onako kako je i jucer protiv Zvezde bilo. Hvala!

EDIT:
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 16 maj 2015, 14:58, ukupno mijenjano 2 puta.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 maj 2015, 14:57

kobe24 je napisao/la:De nek neko ovdje postavi stream za Sparse. Jucer sam negdje procitao da ce biti streamovi svih preostalih utakmica, onako kako je i jucer protiv Zvezde bilo. Hvala!

eto link :D

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 16 maj 2015, 15:01

Svjetlije kod mene u supi,nego u dvorani ovoj. :D

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 16 maj 2015, 15:26

Po meni je ovaj Atic veci talenat od Muse. Momak jednostavno ima sve, sut i izbacaj perfektan, ulaz i kontrola lopte isto tako. Kad krene u prodor, samo faul je izlaz. Fizikalije su mu isto tako jako dobre, mozda malo mase da dobije. Da je bio malo koncentrisaniji, i ova slobodna bacanja bi sigurno bila puno bolja.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 maj 2015, 15:46

Musa je meni bolji jer onakav ulaz i prvi korak u kombinaciji sa nerealnim zavrsavanjem na obrucu pored bilo koga dugo nisam vidio. Dodaj tome i to da je Musa sad glavni Cedevitin projekat te da ce ogroman trud ulozit u njegov razvoj (samim time ce mu sigurno usavrsit sut i mehaniku suta) da bi ga sa 20-ak godina doooobro unovcili bilo u NBA ili neki top evropski klub. Momak tek 16 godina ima, a jedini mu je nedostatak ne bas konstantan sut s distance.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 16 maj 2015, 16:01

Epidaurus je napisao/la:Musa je meni bolji jer onakav ulaz i prvi korak u kombinaciji sa nerealnim zavrsavanjem na obrucu pored bilo koga dugo nisam vidio. Dodaj tome i to da je Musa sad glavni Cedevitin projekat te da ce ogroman trud ulozit u njegov razvoj (samim time ce mu sigurno usavrsit sut i mehaniku suta) da bi ga sa 20-ak godina doooobro unovcili bilo u NBA ili neki top evropski klub. Momak tek 16 godina ima, a jedini mu je nedostatak ne bas konstantan sut s distance.
Po meni, Musa kao da ima cilj da zabije sto vise koseva, sto je mac sa dvije ostrice. Atic je u posljednje vrijeme puno racionalniji, takav je i danas. Istina da Dzanan ima nevjerovatan prvi korak, al realno i puno vise solira, tj. puno cesce pokusava da probije. Meni se njegova igra nikako nije svidjala na onom turniru u Turskoj. Slazem se da je on glavni Cedevitin adut od mladih igraca, da ce vjerovatno s njim posebno raditi, ali vjerujem da si svjestan da je na sutu najteze raditi i da je mehaniku suta najteze promijeniti.
Zivi i zdravi bili i jedan i drugi, da obojica naprave velike karijere i da aBd za par godina budu lideri nase seniorske reprezentacije!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 maj 2015, 16:15

Znam koliko je tesko unaprijedit sut al opet kad pogledas malo Musine brojke vidis da je odlican izvodjac slobodnih sto znaci da nije nikako bacac cigli kao jedan Rubio pa da mu nema spasa a i momak ima tek 16 godina. Po meni je pozitivna stvar sto mu daju loptu u ruke da solira jer ce se najbolje razviti na taj nacin mu razvijas i playmakerske sposobnosti i dribling i opcenito napadacku igru. Cest je slucaj da ovi top talenti u mladim kategorijama dobijaju sve moguce ovlasti u napadu (Hrvatska sa Saricem i godinu poslije sa Hezonjom) jer te mlade selekcije sluze upravo za razvijanje igraca i to je puno veci imperativ od medalje npr. Ne sumnjam ja da ce se Musa vremenom prilagodit na vrhunsku kosarku i nadam se da ce jednog dana biti znacajan NBA igrac.

Samo nek su oni nama svi zivi i zdravi pa da i Bosna i Hercegovina nasa postane znacajna evropska sila u kosarci sa Musom, Aticem, Jukom, Djedovicima, Sikirasem, Muticm, Buzom i svim ostalim :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 16 maj 2015, 16:58

Moze li ko postavit link za box score, sa telefona nemogu gledat stream

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 maj 2015, 17:05

dino-92 je napisao/la:Moze li ko postavit link za box score, sa telefona nemogu gledat stream
Zavrsila utakmica, dobili Sparsi 70-67

http://www.adidasngt.com/u18/game-cente ... ncode=JT14
eto box score

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 17 maj 2015, 12:51

Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 17 maj 2015, 13:20

Musa vec 44 poena.
Momak nije vise normalan.

Hocel igrat iduce godine vec u seniorima?
Steta je da se zapusta sa tom djecom... :D

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 17 maj 2015, 13:30

Volvic je napisao/la:Musa vec 44 poena.
Momak nije vise normalan.

Hocel igrat iduce godine vec u seniorima?
Steta je da se zapusta sa tom djecom... :D
Kakvi seniori jos je rano... igrati ce za juniore... jer ove sezone nije bio ni dominantan u juniorima kad bi igrao... cak stavise to se i vidjelo na ovom zavrsnom juniorskom prvenstvu... gdje je bio 3-4 opcija u napadu....

Neka njega jos jednu sezonu u juniorima...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 maj 2015, 13:33

Ovo tacno vise nije normalno, za 28 minuta 50 koseva. :o :o
Steta sto ga ne ostavi jos malo, da ubiljezi i triple-double!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 maj 2015, 14:09

Jedva cekam dogodine na ovom Adidasovom turniru gledat Musu protiv Doncica, kakav ce to dvoboj biti :bow:

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 17 maj 2015, 16:09

Epidaurus je napisao/la:Jedva cekam dogodine na ovom Adidasovom turniru gledat Musu protiv Doncica, kakav ce to dvoboj biti :bow:
Bolji je Doncic igrac i to pofino... a plus ima mnogo izgradjenije tijelo i snazniji je... sigurno najveci talenat kosarke u zadnjih 10 god... definitivno ce biti NBA All star igrac... to vise nema dileme... vec sad je najbolji junior ili barem medju 3 u Evropi, a 2 god je mladji...
Momak hladno odbi ucestvovanje na Jordanovom kampu... jer mu to ni ne treba...

I nemoj misliti da omalozavam Musu jer je nas Dzanan bez dileme drugi kadet u Evropi po kvalitetu odmah iza Doncica....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.