Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2013, 14:27

Johny je napisao/la: Bolje reci da je tepih spor nego ne znati osnovnu racunicu pa reci da je 8<7. :lol:

No dobro sta drugo ocekivati od muckog provokatora i velikog hejtera najvece dominacije.

Ja nisam rekao da je Nadal osovjio GS sa 18 godina.Ne moras lagati al' navikli smo.Jasno sam rekao da je sa 18 godina tukao kvazi najboljeg svih vremena.

Djokovic je poluamater isto onoliko koliko je i Nadal antiteniser.Ne mogu vodonose i beraci gemova poput Novaka i Rogera u istu recenicu sa dominacijom a da to nije neka smijesna komparacija i pokusaj minimiziranja Nadalove velicine i dominacije.Odjednom, kad se Nadal spomene H2H nije bitan.Za divno cudo :roll:

Gaske je bio sparing partner jos od pjetlica Nadalu.Taj narkoman dok je igrao juniorske GS turnire , najveci dominator je igrao GS turnire i igrao same zavrsnice istih.Nadal nije imao potrebu da se takmici sa svojim vrsnjacima jer je za njih bio space-shutlle.
slika
Bez obzira na sve Djokovic je opasan protivnik Nadalu jer je odlican glumac.Sad ga glava boli , sad mu grinje smetaju.Sa njim nikada ne znas.Jednom prilikom je imao takvu povredu ledja da su mu suze gotovo potekle na oci.Gle cuda, par minuta nakon toga okrece mec u svoju korist.U stilu svojih sunarodnjaka, prevarant !
" onclick="window.open(this.href);return false;

Malo se edukuj, kad vec stalno visis na forumu.

A mora i 1 report da padne, jer ti nije prvi put da pises tako nesto.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 13 jun 2013, 14:40

:lol:

Srbi na ovom forumu zasticeni vise od polarnih medvjeda.

Covjek ne smije reci da je Djokovic varalica :lol:

Svasta.

Kad kazemo da je Spanac cigo jel se i tad nadjes uvrijedjen ?

edit : Ne znam zasto uopste citiras moje postove.Ja se tebi ne obracam i molim te zaobidji me u sirem luk jer se u tvojim postovima mogu naci iskljucivo uvrede licnog integriteta kao i neki slikoviti prikazi gdje iskljucivo pokazujes da si nalik ljudskom izmetu. ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2013, 14:47

Johny je napisao/la::lol:

Svasta.

Ne pravi se nevesht. To sto pises je em cist fasizam, em cista pakost. Sve i da je Djokovic najveca varalica ikada u tenisu (a tesko da je tako), to veze nema sa njegovom nacionalnom pripadnoscu - vec sa njegovim ponasanjem. I samo sa tim.

Ali, ti si ili jako glup - pa to ne vidis, ili jako bezobrazan - pa elegantno uvijas u oblande jeftine provokacije.

I sad ces postici efekat, ako ti 5-6 Srba skoce sa replikama, a tu u zaru rasprave padnu i neki banovi. Providno.

slika

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 13 jun 2013, 15:00

MaGiCa je napisao/la:
Johny je napisao/la::lol:

Svasta.

Ne pravi se nevesht. To sto pises je em cist fasizam, em cista pakost. Sve i da je Djokovic najveca varalica ikada u tenisu (a tesko da je tako), to veze nema sa njegovom nacionalnom pripadnoscu - vec sa njegovim ponasanjem. I samo sa tim.

Ali, ti si ili jako glup - pa to ne vidis, ili jako bezobrazan - pa elegantno uvijas u oblande jeftine provokacije.

I sad ces postici efekat, ako ti 5-6 Srba skoce sa replikama, a tu u zaru rasprave padnu i neki banovi. Providno.

slika
Pa ocito je da si se jedini nasao uvrijedjen.

Mislim i da nisi , to nije moj problem.

Ocito se protiv Novaka ne moze nista lose napisati inace slijede prijave :lol:

Pa ti pasice apsolutno u svakom svom postu izvrijedjas osobu sa kojom ne mozes naci zajednicki jezik.Dakle nema posta u kojem ne napises da je ta osoba glupa,retardirana,smijesna.

U cemu je tvoj problem!?Nije ti ovo "babovina" pa da pricas ko ce i sta ce raditi.Ako se ne slazes sa mnom ili ne zelis citati moje postove.Zamolio bih te da ubuduce ne bude nikakve replike ili komentara.Miran ti , miran ja.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 jun 2013, 15:14

sada bih ja trebao reći da je Nadal napucano smeće, nabudzeno steroidima i dopingom? neka hvala... je li i on prevarant... znate boli me koljeno, zaboli me nakon svakog neobičnog poraza, i tako boli me jedno vrijeme, ja se vratim i govorim joj mene nisam u formi, nisam u formi, kada dobijem ja se kao čudim ne znam ni sam kako, pričam o utaji poreza, kako je laž, onda i dalje kako nisam favorit kako nisam u formi, ali dobijam(ono hinjski rivalima, baš ste jadni, ja bolan a vi gubite), malo kukam kada je vlažno i hladno, nema spina, madre mia jadan ja... Ja, sportista protiv zlog Srbina, prevaranta prevarantskog... ih ti zli srbi, baš imaju zlu dnk... ipak ja nisam fašista... pored svega toga mrzim genetiku, krvna zrnca i slične spike neofasita... ipak je to samo sport....
vas RAFa
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 13 jun 2013, 15:30

DANTES je napisao/la:sada bih ja trebao reći da je Nadal napucano smeće, nabudzeno steroidima i dopingom? neka hvala... je li i on prevarant... znate boli me koljeno, zaboli me nakon svakog neobičnog poraza, i tako boli me jedno vrijeme, ja se vratim i govorim joj mene nisam u formi, nisam u formi, kada dobijem ja se kao čudim ne znam ni sam kako, pričam o utaji poreza, kako je laž, onda i dalje kako nisam favorit kako nisam u formi, ali dobijam(ono hinjski rivalima, baš ste jadni, ja bolan a vi gubite), malo kukam kada je vlažno i hladno, nema spina, madre mia jadan ja... Ja, sportista protiv zlog Srbina, prevaranta prevarantskog... ih ti zli srbi, baš imaju zlu dnk... ipak ja nisam fašista... pored svega toga mrzim genetiku, krvna zrnca i slične spike neofasita... ipak je to samo sport....
vas RAFa
Imal' gdje tacke kod tebe u postu ili si tu lekciju iz jezika propustio ?

Ovo je najgori post koji sam u zivotu procitao.Ja mislim da ni sam sebe ne razumijes.

Jedin stvar koju sam razumio je pokusaj od prve recenice koji sam boldirao.

Da se razumijemo Tenis je jedan od najciscih sportova tako da ta fraza ti ne pije vode.Naravno tesko je pomisliti da je Nadal genetski onakav , ali je tako.Naravno silni treninzi su ga ucinili dominantnom masinom koja gazi sve pred sobom.Kad vec govorimo o dopingu onda treba spomenuti kokaMana poznatijeg kao najveci talenat u posljednih 10 godina.Richard Gasquet.

Prije je Novak koristio neke nedozvoljena sredstva ili metode od Nadala.Taj je boravio u NASinim komorama za regeneraciju misica koje navodno sadrze samo glutamin.Koliko je cisto ne znam ali da vjerujem doping kontrolama, vjerujem.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 jun 2013, 15:59

ja se dduboko izvinjavam zbog toga što ne koristim pravopis... zabunio sam se... pomslio sam da pišem na internet forumu, umjesto na akademskom skupu... žao mi je što me nisi shvatio.... očito ti književne forme nisu jača strana, normalno to forsiraš pravopis...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 13 jun 2013, 18:11

Prestanite tako vam Nadala :mrgreen:

Evo jedno pitanje za strucnjake, formancea pogotovo :D

Šta je teze bilo osvojiti? Samprasu kao igracu sa perfektnim servisom,volejem i forehandom osvojiti 7 wb i 5 uso na extra brzim podlogama i 2 AO na nesto sporijoj ali ipak brzoj nego danas ili Rafi US-o, 2x WB i RG ove na danasnjim podlogama ?

Ovo pitam jer mi se cini koliko god da su podloge usporene danas da je ipak veca razlika izmedju danasnje sljake i danasnjih "brzih podloga" (trava na wb i hc na uso) nego prijasnje trave i brzog hca (ne spominjem sljaku jer Pete nije osvojio RG)
Nadam se da si shvatio pitanje :D

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 jun 2013, 19:24

samosarajvo je napisao/la:Šta je teze bilo osvojiti? Samprasu kao igracu sa perfektnim servisom,volejem i forehandom osvojiti 7 wb i 5 uso na extra brzim podlogama i 2 AO na nesto sporijoj ali ipak brzoj nego danas ili Rafi US-o, 2x WB i RG ove na danasnjim podlogama ?
Kad si već nabrojao Petove odlike u vidu servisa, FHa i voleja, a koje su bile savršenstvo vremena u kojem je igrao, trebao si navesti i Nadalove koje kao da su pravljene za ovu eru. To su Top spin, passing shotevi i fizikalije. Ne bih ovo spominjao, da drugačija formulacija pitanja ne bi stvarala drugačiju sliku. Pitanje bi recimo glasilo da li je bilo teže Rafi osvojiti to što je osvojio sa perfektnim Top spinom i gore nabrojanim segmentima, nego Samprasu sa njegovim svojevremeno ?!

Hajmo redom.

Ni Federer ni Nadal nisu imali pravu konkurenciju na travi. Igrači koji su im bili konkurencija na ostalim podlogama, WB nisu voljeli vidjeti ni na slici. Federeru se to može osporiti kada upoređujemo njegove trofeje sa WB-a sa Petovim. Također, to se može osporiti i Nadalu, jer je u tim godinama lagano stizao do finala WB-a, dok je na ostalim podlogama redovno gubio od 'hard hittera' tipa Gonzalez, Blake, 'shotmakera' tipa Youzhny ili grindera ala Ferrer. Dakle, nijedan ni drugi za konkurenciju nisu imali nekog klasičnog grass court igrača, za razliku od Samprasa koji je u eri brze trave i strašnih S&V igrača morao osvajati titule protiv Krajičeka, Ivaniševića, Couriera, Raftera, Rusedskog i sličnih. Na hardu i carpetu je opet konkurencija bila žestoka. Courier, Agassi, Becker, Edberg, Engvist, Martin, Kafeljnikov, Chang, Stich, Rafter. A onda su ga na šljaci čekali Muster, Costa, Medvedev, Rios, Corretja, Moya, Kuerten, Bruguera, Berasategui. ;)

Sampras je igru podredio dvjema podlogama - WB-u i USO-u. Imao je prefinjenu S&V igru za travu, a i fantastične offensive ability koje su mu pomogle da bude dominantan i na hardu. Razlog zbog kojeg izostaju rezultati na šljaci je jasan, bilo je nemoguće da mijenja gamestyle iz temelja zbog jedne podloge, kad mu isti donosi toliko mnogo uspjeha na drugim. A opet, i da je sve podredio RG-u, ko bi mu garantovao titulu pored ovakve konkurencije ?! Dakle, smatram da je Samprasu bilo teže, koliko zbog konkurencije, toliko i zbog činjenice da je na brzim podlogama jednostavno teže ostvariti dominaciju. Činjenica je da je sa fizikalijama uvijek bio na 'Vi', što pokazuje i polufinalni meč RG-a protiv Kafeljnikova, koji ga je doslovno isprašio, iako ga je Sampras lagano pobijedio nekoliko mjeseci kasnije na istoj podlozi u finalu DC-a. (govorio sam o tom meču na temi 'najveći teniski mečevi ikada). To je godina kada je Pištol Pete sezonu podredio RG-u, pa smo vidjeli kako se završilo. Rano ispadanje na AO-u, zatim u 1/4 finalu WB-a, a visio je i na USO-u protiv Corretje, kada ovaj nije iskoristio meč loptu.

Rafina glavna konkurencija na šljaci je bio Federer. To je jednako tome da Samprasu najjači konkurent na travi bude Agassi. A znamo da nije tako bilo. ;) U post 2008 eri Rafina (kao i ostale top trojke) konkurencija je ubijena homogenizacijom podloga, Sampras taj luksuz nije imao. AO je bio znatno sporiji od USO-a, šljaka od trave, a zastupljenost osvojenih turnira od strane S&V i baselinera gotovo podjednaka. Na sporijem hardu su ga čekali čvrsti baselineri (Courier, Agassi, Chang, Kafeljnikov) na šljaci vrhunski šljakaši sa odličnim counterpounchingom i vrhunskom fizičkom spremom (Muster, Bruguera, Moya, Kuerten) na travi S&V igrači (Krajiček, Ivanišević, Becker, Rafter itd), a na brzom betonu ofanzivni baselineri i S&V igrači.Bilo je više različitih i u zavisnosti od podloge težih konkurenata, kao i više raznolikosti među podlogama. Zato njegove titule i ostvarenja još više dobijaju na značaju, jer ako gledamo realno, svi igrači, bez obzira na stil kojim igraju, mogli su da nađu nešto za sebe. To što se Sampras na travi i brzom betonu izdvajao skilom i vještinama u odnosu na konkurente, a isto to nije radio Agassi na šljaci (svojevremeno je rekao da je RG prvi Major koji je trebao osvojiti) nije Samprasova krivica ili krivica brzih podloga. Sampras je sam išao po svoje uspjehe i niko mu ih nije donio. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 jun 2013, 19:55

maestralan post...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 13 jun 2013, 20:00

To sto nisam spomenuo Rafin top spin i passing je zato sto se podrazumjevalo :D Da ne bude zabune ;)

Nisam htio puno o konkurenciji vec o razlici izmedju podloga.Mislim da se i ti slazes da je veca razlika izmedju sljake i kakve god trave :mrgreen: nego izmedju trave i brzog hca sa us-opena.U tom smislu je Rafi sigurno bilo teze.
Za konkurenciju se slazem.U tom periodu je bilo dosta dobrih igraca, generalno je tour bio jaci ali mislim da je razlika sto sad imamo vise pravih sampiona :)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 jun 2013, 20:04

kako nije lakše kada su sve podloge usporene... sampras bi osvojio RG da je neko stavio plavu šljaku...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 jun 2013, 20:18

@DANTES

Uključi se i ti u diskusiju ponekad, ne ujedamo. :)

@samosarajvo

Ja govorim generalno. USO je tad bio brz, ali je bilo velike razlike između DTF-a i Wimbledonske trave. Neku dublju i opširniju analizu u vidu odskoka loptice i slično, ne mogu da napišem, ali bazirajući se na igrače koji su igrali u završnicama ta dva turnira, jasno je da je večini šljakastih i igrača defanzivnog stila na WB-u krajnji domet uglavnom bio 1/4finale (i to bi se udarali nogom u dupe), dok su na USO-u kako Chang i Kafeljnikov, tako i Moya znali dolaziti do polufinala.

Recimo, danas jedan Ferrer igra polufinale WB-a i na istom turniru dobija Roddicka, Del Potra i igrače ofanzivnog stila igre. To u 90-tim prosto ne bi bilo moguće. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 13 jun 2013, 20:34

formance je napisao/la:@DANTES

Uključi se i ti u diskusiju ponekad, ne ujedamo. :)

@samosarajvo

Ja govorim generalno. USO je tad bio brz, ali je bilo velike razlike između DTF-a i Wimbledonske trave. Neku dublju i opširniju analizu u vidu odskoka loptice i slično, ne mogu da napišem, ali bazirajući se na igrače koji su igrali u završnicama ta dva turnira, jasno je da je večini šljakastih i igrača defanzivnog stila na WB-u krajnji domet uglavnom bio 1/4finale (i to bi se udarali nogom u dupe), dok su na USO-u kako Chang i Kafeljnikov, tako i Moya znali dolaziti do polufinala.

Recimo, danas jedan Ferrer igra polufinale WB-a i na istom turniru dobija Roddicka, Del Potra i igrače ofanzivnog stila igre. To u 90-tim prosto ne bi bilo moguće. ;)
Ispadose Delpotro i Rodick neke igračine sad :mrgreen: :mrgreen:

Ma nisam ja nista rekao.Znam ja da su tad defanzivci i sljakeri sanjali 1/4 finala WB što sad nije slucaj ali idalje mislim da je manja razlika izmedju bilo kojeg hca i trave nego sljake i bilo kojeg hca :D

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 jun 2013, 20:41

@formance ma ne volim dugačke postove... a uostalom ja bolje poznajem momente formu, a manje tehničke stvari... istoriju poznajem površno, jer za razliku od mog oca ne volim gledati stare snimke i mečeve... volim čitati tvoj, magicine, retrove, valencine postove... valencie nema 100 godina...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 jun 2013, 21:13

@samosarajvo

Usporedićemo Wimbledonsko 1/4finale Agassija i Samprasa 1993 sa finalem USO a dvije godine kasnije, bazirajući se na broj i dužinu razmjena, trajanje meča i statistiku. Do tada ti se mišljenje bazira na subjektivnosti, jer garnitura igrača koja je igrala u završnicama WB-a i USO-a 90-tih u poređenju sa onom koja igra na RG-u i WB-u druge polovine nultih ide u moju korist kada govorimo o brzinskoj razlici starog Wimbledona u odnosu na USO i današnjeg u odnosu na RG. ;)

Profesionalnitenis.com

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 jun 2013, 21:28

formance je napisao/la:Rafina glavna konkurencija na šljaci je bio Federer. To je jednako tome da Samprasu najjači konkurent na travi bude Agassi.
Ovo mi nekako upade u oci :D
Naravno Federer nije tipicni zemljas ali siguran sam da je teze pobjediti njega na zemlji nego 99% Samprasovih protivnika na brzim podlogama u to vrijeme.Na stranu sad njegovi problemi sa Nadalom...ovo vise mislim u globalu :D

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 jun 2013, 21:49

Federer jeste all rounder, ali osim što je pogodan match up za Rafu, nije prirodni šljakaš, niti njegova priroda igre može sprovesti gameplan potreban da dobije Rafu na šljaci u 'best of five' meču.

Da su u to vrijeme igrali Kuerten, Coria i neki šljakaši iz 90-tih godina, Rafi bi bilo dosta teže, a Bogami mu i u završnicama turnira ne bi stalno dolazio Federer, već igrači čija je filozofija igre zasnovana na fizikalijama i kompatibilna onome što šljaka zahtjeva.

Dajem glavu ako bi i jedan današnji igrač (izuzev Rogera) od 10 mečeva protiv Agasija, Raftera, Beckera, Edberga na brzoj travi WB-a ili starom hardu DTF-a od 10 mečeva uzeo bar 3 :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jun 2013, 22:11

Mislim da precenjujes DecoTurf kao ultra brzu podlogu. Kombinacija brzine i odskoka na DecoTurfu bi izuzetno pogodovala jakim udaracima a la Berdych, Del Potro, Tsonga + baseline masinama poput Djokovica i Murraya, naravno kada ne zaborave da ponesu servise. Podloga jeste bila brzha od RA u Australiji ili Kanade, ali je odskok bio takav da se komotno moglo udarati nakon namestanja.

Da je DT bio toliko brz, onda bi servisbotovi tipa Krajicek ili Ivanisevic, imali priblizno takve rezultate na USO kao na WB. Ne bi Kafelnikov ili Kuerten bili na istom nivou rezultata kao ova dvojica napred pomenutih.

Naravno, neki servisbotovi poput Rusedskog jesu napravili rezultat karijere na USO, ali mislim da to ne menja stvari.

U 90im je bilo: trava>tepih>brzi hard>medijum hard>sljaka. Sporog harda jedva da je i bilo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 jun 2013, 22:34

formance je napisao/la: Da su u to vrijeme igrali Kuerten, Coria i neki šljakaši iz 90-tih godina, Rafi bi bilo dosta teže, a Bogami mu i u završnicama turnira ne bi stalno dolazio Federer, već igrači čija je filozofija igre zasnovana na fizikalijama i kompatibilna onome što šljaka zahtjeva.
Ja sam uvjeren da ti klasicni zemljasi ne bi imali ni trunku sanse protiv Nadala koji je ultra-mega-giga napredna verzija jednog zemljasa :D
To bi isto bilo da neki slabiji spanski klubovi idu na Camp Nou s namjerom da tika-takom pobjede Barcelonu.
formance je napisao/la: Dajem glavu ako bi i jedan današnji igrač (izuzev Rogera) od 10 mečeva protiv Agasija, Raftera, Beckera, Edberga na brzoj travi WB-a ili starom hardu DTF-a od 10 mečeva uzeo bar 3 :mrgreen:
Moguce da je tako ali nikad se ne zna...da se Nadal i Federer nikad nisu sastajali na WB-u to bi se isto moglo reci za Nadala protiv Federera.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.