FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
66
19%
2. Borbu za Evropu
159
46%
3. Sredinu tabele
58
17%
4. Borbu za opstanak
62
18%

Ukupno glasova: 345

BarbareZeljin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BarbareZeljin » 28 dec 2025, 01:36

Argentina je napisao/la:
28 dec 2025, 01:03
zeljovac21 je napisao/la:
27 dec 2025, 23:37
Railwayman30 je napisao/la:
27 dec 2025, 22:13

A garant si,neko 2000 godiste,pa,ne mozes ni shvatiti tu draz.
Malo sam stariji ali nije ista draz bila, jer se na bajramski islo a na ovaj nikad
Netacno, bas nije istina to sto govoris.
Od 3 malonogometna koja su se igrala, Napredkov bozicni, Hasetov i bajramski, najslabiji je bio bajramski, a i on je bio top. Najvise radi termina, ova dva su fiksni datumi i u pauzi lige, a bajrmski je znao padati dok liga traje i bude deficitaran sa igracima jer sam Bajram se pomjera.
Nije bas turnir padao kada se igra prvenstvo,mozda se jednom desilo,uglavnom je to Braco pomjerao sa Ramazanskog na Kurban Bajram.
Realno Hasetov turnir je bio najslabiji. Bajramski je bio dobar ali bilo je malo Bracinog cirkuzanja i stimanja. Najjaci je bio kada je Zeba kao mladic donio pobjedu iz penala protiv Vrbanjuse,za koju je tada igrala BiH reprezentacija. Zeljo igrao u sastavu Zeba,Dzelo,Vuksanovic,Amir Agic,Keno Hasagic igrao u napadu.
A realno najjaci turnir je bio Bozicni,jer su dolazili i Dinamo i Hajduk.
Mada je Bozicni prvi propao. Igranje u velikoj sali je bilo vrh.
I dan danas znam napamet Bracin govor na kraju turnira i poseban Selam za direktora Fabrike duhana Loju i Hadziju Nasira Jabucara,kapitenu Taibu Torlakovicu....
Imalo je to svoju draz. Tada su bili popularni i oni turniru u Njemackoj . Januar je bio pun turnira. Igrali svi klubovi u super sastavima. Sad i kod njih toga vise nema.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 28 dec 2025, 08:05

Ne nasjedajte na ove članke sa kvazi-portala, a Avaz to često i jeste. Danas svaki menadžer može naručiti da se objavi bilo kakav članak za par stotina KM ili radi nekog ranijeg poznanstva. Time se ljudima diže cijena, jer i samo povezivanje sa FK Željezničarom povećava rejting.

Biće toga još u narednom periodu i sa igračima koji će se kao "povezivati" sa plavima sa Grbavice.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 dec 2025, 09:21

SD ili ko god bude vodio brigu o igrackom kadru imat ce pune ruke posla, dok se proceskjaju svi ovi ugovori sa ovim igracima dok se vidi koliko je igraca na platnom spisku, sta je sa onima koji su po posudbaama koji su kaznjeni dok se vidi kako da se skrese broj igraca ko ce da ostane na koga racunat, trebat ce nam stvarno neko strucan a ko je malo i pratio Želju ove godine, i opet teska zima za nas sa puno promjena i u tom segmentu, Adzeme yebo si nas za sva vremena.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 dec 2025, 09:28

Pablo11 je napisao/la:
28 dec 2025, 00:40
zeljovolimte je napisao/la:
28 dec 2025, 00:15
https://sportsport.ba/fudbal/diglisic-z ... car/428733

Jel moguce da se ovako nesto desi?
Ugovor je vec finito u ovoj situaciji.
E odlicno onda, hvaala

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 28 dec 2025, 10:57

dubioza144 je napisao/la:
28 dec 2025, 09:21
SD ili ko god bude vodio brigu o igrackom kadru imat ce pune ruke posla, dok se proceskjaju svi ovi ugovori sa ovim igracima dok se vidi koliko je igraca na platnom spisku, sta je sa onima koji su po posudbaama koji su kaznjeni dok se vidi kako da se skrese broj igraca ko ce da ostane na koga racunat, trebat ce nam stvarno neko strucan a ko je malo i pratio Želju ove godine, i opet teska zima za nas sa puno promjena i u tom segmentu, Adzeme yebo si nas za sva vremena.
Ja baš mislim da imamo dosta korektnu situaciju sto se tice kadra. Naravno,ima igraca kojih se moramo rijesiti, ali kostur je okej. Ovoj ekipi je vise unistena kohezija nego sto se pati od manjka individualnog kvaliteta.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 dec 2025, 11:02

imekorisnicko je napisao/la:
28 dec 2025, 10:57
Ja baš mislim da imamo dosta korektnu situaciju sto se tice kadra. Naravno,ima igraca kojih se moramo rijesiti, ali kostur je okej. Ovoj ekipi je vise unistena kohezija nego sto se pati od manjka individualnog kvaliteta.
Kvalitet nije za najvece domete ali je atmosfera mrtva. Ono sto smo govorili za proslu sezonu da nas nosi atmosfera svlacionice i atmosfera kluba sa navijacima sada se pretvorila u potpuno rasulo svlacionice cini mi se. Mozda i grijesim ali kako god bilo, vrijeme je da se stvari laganim koracima pocnu ispravljati.

Investitor i ljudi koji dodju tesko da ce ponavljati greske kao sto smo zadnjih 5 godina ponavljali iste greske svake sezone i pravili se da smo nesto naucili iz njih, a ustvari su greske sluzile samo da se naprave fol neki rezovi i nastavili opet putem iste greske.

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 28 dec 2025, 11:17

zeljovolimte je napisao/la:
28 dec 2025, 00:15
https://sportsport.ba/fudbal/diglisic-z ... car/428733

Jel moguce da se ovako nesto desi?
ovo je megamix zajebo
rovario protiv kluba zarad svojih interesa
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 dec 2025, 11:51

imekorisnicko je napisao/la:
28 dec 2025, 10:57
Ma previse je igraca bespotrebnih natrpano u klubu koji se ni ne koriste a mozda se na tim posudbama sto su poslani ni ne prate uz to sve imas onu dvojicu kaznjenih, previse para na plate se baca na igrace koje nit cemo koristit nit ih pratimo, koji ce nam k 40 igraca a koristimo 13 mada to je greska i prosleg SŠ sto se koristilo 15tak igraca a i gurali su se svakakvi, daj 23 igraca u ekipu i nek se svi bore za mjesto u prvih 11 da svaki ima konkurenciju i da ima mjesto ugrozeno u prvih 11, sta ce nam 5 golmana a 1 stalno koristis, stavio bi ga i povrijedjenig i kad treba i kad ne treba da brani a ove ne bi ni koristio ostale.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 dec 2025, 11:57

Doktor igrice. :ljepota:

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 dec 2025, 12:06

evo prođe par dana, prespvao sam par puta…. nadam se da griješim u postavci, ali ja se ovome svemu jednostavno ne mogu radovati.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 28 dec 2025, 12:08

"Dolaskom bogatog Sanina Mirvića očekuju se brojne promjene unutar kluba, tima i trenerskog štaba, a očekuje se da će glavni trener biti Slaviša Stojanović, poznati slovenski stručnjak . Ulogu sportskog direktora sarajevskog kluba sada će obavljati Hrvat Mario Stanić ."
Prenose slovenci..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 dec 2025, 12:08

jestamaji je napisao/la:
28 dec 2025, 12:06
evo prođe par dana, prespvao sam par puta…. nadam se da griješim u postavci, ali ja se ovome svemu jednostavno ne mogu radovati.

Niko se ne raduje koliko sam ja primijetio. Svi smo oprezni dok ne vidimo konkretne korake.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 28 dec 2025, 12:09

jestamaji je napisao/la:
koliko si se puta obradovao (u vezi Zelje) u posljednjih deset godina?

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 28 dec 2025, 12:10

Mnogo je važnije riješiti pitanje stručnjaka koji može kvalitetno voditi tim poput Želje, uključujući sve pritiske s kojima se mora nositi, nego fokusirati se na „igračku križaljku“, odnosno dovođenje nekih zvučnih pojačanja. Novi trener mora znati kako postojeći igrački kadar podići na znatno viši nivo. Tek tada je lako slagati kockice koje nedostaju.

PS. Ne mislim na ovog iznad

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 28 dec 2025, 12:31

Valter je napisao/la:
28 dec 2025, 12:10
Mnogo je važnije riješiti pitanje stručnjaka koji može kvalitetno voditi tim poput Želje, uključujući sve pritiske s kojima se mora nositi, nego fokusirati se na „igračku križaljku“, odnosno dovođenje nekih zvučnih pojačanja. Novi trener mora znati kako postojeći igrački kadar podići na znatno viši nivo. Tek tada je lako slagati kockice koje nedostaju.
Realno, Željo ne treba samo novog trenera i par pojačanja. To je šminka. Pravi posao je puno dublji – treba srediti klub iz temelja: skauting, akademiju, upravu, ugovore, dugove, sponzore, sve. To je proces od više godina.

Ovo liči na one videe gdje neko kupi ruinu od kuće i onda je dvije godine sređuje dok opet ne postane normalna – tako vidim Želju sada. Zato ne treba očekivati čuda u februaru 2026. To je naivno.

Ne vjerujem da će Sanin odmah izvaditi milione i pokriti sve.
Mislim da će ići na varijantu da klub sam počne zarađivati – kroz karte, reklame, TV prava, prodaju igrača, fanshop – i da se dugovi vraćaju postepeno, a ne da on odmah istrese gomilu para i sam sve sanira.

Lekqqq1921
Kontakt:

Post Postao/la Lekqqq1921 » 28 dec 2025, 12:32

Arma00 je napisao/la:
28 dec 2025, 12:08
"Dolaskom bogatog Sanina Mirvića očekuju se brojne promjene unutar kluba, tima i trenerskog štaba, a očekuje se da će glavni trener biti Slaviša Stojanović, poznati slovenski stručnjak . Ulogu sportskog direktora sarajevskog kluba sada će obavljati Hrvat Mario Stanić ."
Prenose slovenci..
Za Stanića je istina, a za Stojanovića nisam siguran

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 28 dec 2025, 12:35

Lekqqq1921 je napisao/la:
28 dec 2025, 12:32
Arma00 je napisao/la:
28 dec 2025, 12:08
Prenose slovenci..
Za Stanića je istina, a za Stojanovića nisam siguran
A možda je i obratno

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 dec 2025, 12:36

Valter je napisao/la:

A ovaj gore strucnjak bi najbolje rijesio ovu trenutnu igracku krizaljku sa 80 igraca

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 28 dec 2025, 12:47

jestamaji je napisao/la:
Prošao dan i po,jel moguće ovo :urnebes:
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 28 dec 2025, 12:56

28 dec 2025, 12:36
Valter je napisao/la:

A ovaj gore strucnjak bi najbolje rijesio ovu trenutnu igracku krizaljku sa 80 igraca
Igračku križaljku sa 80 igrača ću riješiti i ja, daj mi milon-dva da ih 95% nogiram i taj dio riješen. Pošto to nije realno treba neko ko je u vrijeme ovog modernog fudbala dovoljno stručan da postojeće igrače može iskoristiti mnogo bolje. Amar je objektivno poodavno penzioner, poštujući sve ono što je u smislu ranijih sportskih uspjeha, uradio za Želju.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, bvsic, mavi i 57 gostiju.