FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Jos 48 minuta!!!
Izdrzi Guso!!!
rekord za vjecnost!!!
Izdrzi Guso!!!
rekord za vjecnost!!!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

AUTOR: fkzeljeznicar.com DATUM: 07.04.2012.
Novi domaći susret u okviru Premijer lige, Željezničar će igrati večeras na svojoj Grbavici a protivnik je gradski rival - najmlađi sarajevski premijerligaš Olimpic. Bit će to zanimljiv susret ekipa koje ove godine kreiraju sami vrh tabele najelitnijeg fudbalskog takmičenja u zemlji. Željo je jednom nogom već prvak, dok Vukovi imaju izglede šanse da se domognu 4. pozicije na tabeli kojom bi osigurali nastup u Evropa ligi naredne godine.
Olimpic je vrlo dobro otvorio proljetni dio sezone i sa nekoliko dobrih rezultata došao na korak do sna. Vukovi s Otoke imaju respektabilan tim koji je ove sezone osvojio čak 13 gostujućih bodova što je svakako poziv na oprez domaćem sastavu koji, pak, ne ispušta često bodove na domaćem terenu. Plavi su najuvjerljiviji domaći u ligi - u 9 odigranih utakmica ostvarili su 8 pobjeda uz samo 1 remi (Zrinjski 3:3). Stoga nas večeras očekuje vrlo interesantan ogled mada Željo i ovu utakmicu dočekuje kao apsolutni favorit.
Kao najveći i najtrofejniji bh. fudbalski klub, Željezničar ima pozitivan međusobni omjer sa velikim brojem klubova u našoj zemlji. No, istinski je kuriozitet da postoji klub koji u svojoj historiji nikad nije pobijedio tim s Grbavice iako su s Plavima odmjerili snage ukupno 15 puta. Jedan trijumf manje ima Željezničar a jedini remi Vukovi su izborili upravo u posljednjem međusobnom srazu, kada je Otoci u okviru Kupa BiH bilo 1:1.
Željezničar i Olimpic u prvom dijelu sezone odigrali su susret na stadionu Koševu a minimalan trijumf uz gol Selimovića, odnio je plavi tim. Ovi timovi sastali su se i u Kupu BiH a Plavi su odnijeli ukupan trijumf rezultatom 3:0.
U timu Amara Osima nema kartoniranih, ali zdravstveni bilten nije najpovoljniji. Naime, Smajić će propustiti ostatak sezone dok je pod velikim znakom pitanja nastup mladog reprezentativca Josipa Kvesića koji je tek jučer obavio prvi kompletan trening s ekipom nakon neugodne povrede zadnje lože. Njegovo mjesto mogao bi zauzeti Josip Ćutuk.
Plavi bi utakmicu mogli početi u sastavu: Gušo - B. Čolić, Kvesić, Bogičević, Vasilić - Svraka, Gerhardt, Bekrić, Bešlija, Zeba - Adilović. Blizu ekipe još su Ćutuk, Stanić i Selimović.
Utakmicu će voditi Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške s pomoćnicima Sretenom Udovičićem i Tonijem Bandićem.
Četvrti sudija je Emir Spahalić iz Mostara.
Susret Željezičar - Olimpic na rasporedu je večeras od 19.00 sati.
- BolanBolan
- Kontakt:
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."
Samo jos nesto... svi koji NECE i NE ZELE da navijaju neka idu u sektor A i D da sjede... svi koji ZELE i spremni su da navijaju 90 minuta neka budu u SEKTORU C I B... STEPENICE OSTAJU PRAZNE!
UTAKMICE JE U 19.00!
UTAKMICE JE U 19.00!
Puno srece komsijama danas(i Olimpicu i Zelji), volio bi da dobije Olimpic iskreno, jer vama ne treba pobjeda, bjezite sasvim dovoljno Sirokom, a volio bi da nam i komsije odu u Evropu
Ali vidim vec su vam osigurali "vaseg" sudiju, tako da mislim da se vec zna pobjednik
Svejedno puno srece

Ali vidim vec su vam osigurali "vaseg" sudiju, tako da mislim da se vec zna pobjednik

Svejedno puno srece

Oko za oko, zub za zub!
Ti ne znaš jesi poš'o ili doš'o. Kako nam ne treba pobjeda??? Danas Široki ako pobijedi GOŠK-a eto ga na 3 boda. Al' dobro si primjetio, sredili smo sudiju. Kyrčimo se, jer možemo!!samir825 je napisao/la:Puno srece komsijama danas(i Olimpicu i Zelji), volio bi da dobije Olimpic iskreno, jer vama ne treba pobjeda, bjezite sasvim dovoljno Sirokom, a volio bi da nam i komsije odu u Evropu![]()
Ali vidim vec su vam osigurali "vaseg" sudiju, tako da mislim da se vec zna pobjednik![]()
Svejedno puno srece
voltron30 je napisao/la:Ti ne znaš jesi poš'o ili doš'o. Kako nam ne treba pobjeda??? Danas Široki ako pobijedi GOŠK-a eto ga na 3 boda. Al' dobro si primjetio, sredili smo sudiju. Kyrčimo se, jer možemo!!samir825 je napisao/la:Puno srece komsijama danas(i Olimpicu i Zelji), volio bi da dobije Olimpic iskreno, jer vama ne treba pobjeda, bjezite sasvim dovoljno Sirokom, a volio bi da nam i komsije odu u Evropu![]()
Ali vidim vec su vam osigurali "vaseg" sudiju, tako da mislim da se vec zna pobjednik![]()
Svejedno puno srece
" onclick="window.open(this.href);return false;
ima se para
ima se cim

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
- pintol_TM87
- Kontakt:
Eno Osim, Zeba i ovaj sudija hodaju u gradu...srce mi ko dzamija kad sam vidjeo sudiju sa njima...tako da nema potrebe za brigu danas...
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!
Nadam se da ćemo dobiti bar 2 penala ako su već izveli sudiju, inače će nastati pyzdarije na jugu.pintol_TM87 je napisao/la:Eno Osim, Zeba i ovaj sudija hodaju u gradu...srce mi ko dzamija kad sam vidjeo sudiju sa njima...tako da nema potrebe za brigu danas...
Nisam od onih koji voli teorije zavjera, urota i sl. ali nije nemoguće da Široki uzme ovu utakmicu protiv GOŠK-a, a da im to kompenzuje u nekom narednom kolu u gostima. To su već radili s Travnikom, al' kao što rekoh, nisam neki pobornik takvih teorija, tako i da Široki pobijedi ne bi bilo neko iznaneđenje jer su kvalitetniji od GOŠK-a.aleksandar_veliki je napisao/la:Prije neka dva mjeseca analizirao se proljetni dio prvenstva i Sir rece da ga je najvise strah ove danasnje utakmice u Gabeli. Vidjet cemo, Siroki bi sa pobjedom danas ostao u igri za naslov. Sest bodova jeste mnogo, ali i nije nenadoknadivo.
Uzima siroki danas bez problema,ne sto ce kupiti vec su ljudi kvalitetniji. Nas to ne treba brinuti kiksat ce siroki do kraja najmanje 2 ne mogu pobijediti 10 utakmica a to znaci da mi mozemo izgubiti "cak" 4 do kraja i opet biti prvi. Bitno je da mi pobjedjujemo i igramo a za ostale se ne treba sikirati. Danas 2-0 (penal i iskljucenje za olimpiC) :ugeek: :ugeek:
aleksandar_veliki je napisao/la:Prije neka dva mjeseca analizirao se proljetni dio prvenstva i Sir rece da ga je najvise strah ove danasnje utakmice u Gabeli. Vidjet cemo, Siroki bi sa pobjedom danas ostao u igri za naslov. Sest bodova jeste mnogo, ali i nije nenadoknadivo.
Realno, Široki ima povoljan raspored. Nekom srećom, nizom, kvalitetom, može uzet svaku ili gotovo svaku utakmicu. Pogledajte im samo gostovanja, ista ona na kojima smo mi izgradili niz. Gošk, Kozara, Slavija... Ove tri utakmice koliko god se domaćini "vadili" mogu vrlo lahko otići na stranu Širokog. U pretposljednjem kolu idu Zrinjskom, bez mnogo pametovanja, ako Zrinjski do tad bude na čisto bez šanse za naprijed ili nazad, moguće je da Široki i tu "slavi". Računaj da domaće utakmice redom uzima, što opet nije nemoguće, to nas dovodi u situaciju da još ništa nije gotovo. Na nama je da igramo kao što smo i do sad, sigurno, disciplinovano i da za početak uzmemo 6 bodova iz dvije domaće utakmice. Ovih 6 bodova je lijepa, ali i opasna prednost, svaki domaći kiks bi nas vratio u poziciju da jedna utakmica može odlučiti prvaka. Bez da unosim neki pesimizam ili nešto slično, daleko je ovo još od titule, moramo se za svaki bod borit do kraja, jedino tako možemo uzet titulu, nikakvo opuštanje i unaprijed upisivanje bodova !

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
J...m ti vise teorije i zavjere pa Siroki je klasa za Gosk,ljudi imaju tri puta kvalitetniju ekipu i neko sada spominje da je stela ako pobjedi.Za mene je stela ako izgubi da Gosk ne bi ispao.Titula je nasa samo je mi svojom gluposcu i neozbiljnoscu mozemo eventualno izgubiti,ali sreca pa je Amar covjek koji tu budalastinu nece dozvoliti.Nase je da napunimo Grbavicu a ostalima u klubu ostavimo da rade svoj posao i ne pametuj mo puno.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Ne treba uopšte brinuti za Široki, jer mi zavisimo sami od sebe.Ako budemo igrali sa maksimalno ozbiljnim pristupom pobjeda nije upitna.Nadam se da će ih Amar motivirati za ovu tekmu, i da nećemo imati problema sa Olimpicom.
DRUG NEBI TI PUNCA
- molotovljev
Zasto se ne bi iz kase NSBiH ulozio dio novca za izgradnju istocne tribine stadiona Grbavica?
Jer,ako je u pitanju kompenzacija na relaciji NSBiH-Željezničar,onda taj novac usmjeriti na izgradnju.
Jer,ako je u pitanju kompenzacija na relaciji NSBiH-Željezničar,onda taj novac usmjeriti na izgradnju.
F.K.SARAJEVO
U kasi nema para, duguju se milioni a za izgradnju tribine takodje trebaju milioni tako da nista od toga.molotovljev je napisao/la:Zasto se ne bi iz kase NSBiH ulozio dio novca za izgradnju istocne tribine stadiona Grbavica?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
joj lafo ideje daje "molotovljev" .....pa zamisli da se kojim slucajem to desi,prvi bi se oglasio i nakiljo Osima kako on svom Želji uzima pare od nsbh.Elegant je napisao/la:U kasi nema para, duguju se milioni a za izgradnju tribine takodje trebaju milioni tako da nista od toga.molotovljev je napisao/la:Zasto se ne bi iz kase NSBiH ulozio dio novca za izgradnju istocne tribine stadiona Grbavica?
i kad nikog nema znaj da tu sam ja,da ti pjevam i zate da se lemam,ako treba idemo do dna
- SkyWallker
Još jedna pobjeda za novo slavlje i sigurna nova tri boda a meni vala iskreno to dosadilo
nije zanimljivo, nema trzavica, strepnje za rezultatom, nervoze itd.

Zadnja izmjena: SkyWallker, dana/u 07 apr 2012, 23:58, ukupno mijenjano 2 puta.
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Danas samo hrabro do pobjede, kvalitetniji smo 10 puta, imamo publiku, i bice aBd visoka pobjeda...
Siroki nek' dobija koliko hoce, mi trebamo drzati svoje i ostati samo na ova 2 poraza i titula je nasa...
FORZA ŽELJO
[youtube][/youtube]
Siroki nek' dobija koliko hoce, mi trebamo drzati svoje i ostati samo na ova 2 poraza i titula je nasa...
FORZA ŽELJO
[youtube][/youtube]
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Trenutno korisnika/ca: bvsic, strucnjak9 i 15 gostiju.