FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Frutek
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Frutek » 24 mar 2010, 12:56

kupus army je napisao/la:damir hadzic 0-1 i titula dolazi na kosevo.

Damir Smajlovic 1-0 i ostajemo u PL
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 24 mar 2010, 12:58

Mirza_Hordas je napisao/la:Janjoš: Igrat ćemo napadački, na pobjedu

Iako su iz Sarajeva najavljivali da neće igrati utakmicu sa Slobodom ukoliko se ona ne odgodi, danas će bordo tim ipak istrčati na teren stadiona Tušanj.
U prvoj utakmici ova dva tima koja je poništena, Sloboda je lakše od očekivanog došla do pobjede od 3-1.

Sarajevo bi eventualnom pobjedom na Tušnju skočilo na drugu poziciju na tabeli i vodećem Borcu, bordo tim prišao bi na samo bod zaostatka.

Strateg Sarajeva, Mehmed Janjoš vjeruje da njegov tim danas u Tuzli može do bodova.

Sarajevo u svakoj utakmici ide na pobjedu i tako će biti i sada. Igrat ćemo napadački, nećemo se braniti i mislim da u Tuzli danas možemo do pobjede. Sa druge strane Slobodi je ova utakmica život ili smrt, očekujem prije svega jednu fer i korektnu utakmicu iz koje ćemo na kraju mi izaći kao pobjednici, kazao je Janjoš za ****. a potom se osvrnuo na okolnosti pod kojima njegov tim putuje na Tušanj:

Praktično do dan pred utakmicu nismo znali da li ćemo igrati ili ne i za jednu važnu utakmicu teško se spremati pod takvim okolnostima. Danas je nama trebao biti redovan trening ali mi eto putujemo na Tušanj. Ja se nadam da i pored svega moj tim danas može pružiti dobru igru i doći do pozitivnog rezultata, kazao je Janjoš.

Sarajevo će u današnjoj utakmici biti oslabljeno za neigranje Škore, Avdića i Maksumića dok je nastup Ihtijarevića još uvijek pod znakom pitanja. U tim Sarajeva bi se danas trebao vratiti Damir Hadžić ali kako nam je rekao Mehmed Janjoš, ni on nije spreman za svih 90 minuta.

Utakmica između Slobode i Sarajeva igra se sa početkom u 15 sati na stadionu Tušanj a pravdu će dijeliti Ognjen Valjić iz Banja Luke.

Samo glupi Suman moze najaviti da necemo igrati utakmicu mada je citavo Sarajevo znalo,pa i on da od toga nema nista!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 24 mar 2010, 13:05

"Vrhunac karijere je naslov sa Sarajevom '85"

Slaviša Vukičević ostavio je neizbrisiv trag na najvećem bh. stadionu. Briljirao je u bordo dresu u sezoni 1984/85. Mnogi navijači Sarajeva reći kako je upravo njegov pogodak u dvoboju sa Vojvodinom bio presudan u borbi za naslov. Tim sa Koševa je u pomenutoj sezoni dotakao vrh, po drugi put u jugoslovenskoj ligi.
Vukičevića su mnogi upamtili po sjajnim nastupima i eleganciji u igri. Uvijek je bio spreman ponuditi nešto novo, nešto zbog čega gledaoci dolaze na stadion. Osvajao je karizmom i nogometnim znanjem. Na Koševo je stigao iz visočke Bosne, a dres Sarajeva nosio je devet godina. Nakon toga preselio je u Francusku i nastupao za Créteil. Karijeru je završio relativno mlad, u 32. godini. Slaviša inače živi u Parizu, ali je trenutno u BiH.

Za Sarajevo-x.com govori svom dolasku u glavni grad BiH, ponudama Partizana i Crvene zvezde, šamionoskoj generaciji, trenutnim aktivnostima...

"U bordo tim stigao sam sa 18 godina. Moram napomenuti da sam prije toga imao sjajnu ponudu Crvene zvezde. Sa Partizanom sam čak odradio i pripreme. Međutim, kada sam se vratio Vaso Radić i Svetozar Vujović su me usmjerili ka Koševu. Moram istaći da su oni bili veliki prijatelji moga oca“,
počinje razgovor za naš portal Vukičević.

U to vrijeme stanovnici najvećeg bh. stadiona bili su između ostalih Sušić, Pašić, Musemić i drugi. Da li ste pomislili da za Vas neće biti mjesta u udarnoj postavi?

Nikada nisam tako razmišljao. Znao sam da imam 18 godina i da vrijeme radi za mene. Naposljetku sam došao do uloge prvotimca. No, bio sam svjestan da ću morati svakodnevno napredovati kako bih zadržao tu ulogu. Mnogo mi je pomogao i aktuelni selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić. Na prvom treningu mi je rekao - "Igrat ćeš“. Kada vam takav kompliment izgovori u to vrijeme najbolji igrač jugoslovenske lige, to se pamti, to se ne zaboravlja. Debitovao sam u prijateljskom dvoboju sa Mattersburgom. Gubili smo 2-0, ali smo na kraju slavili 4-2.

Spomenuli ste i šefa državne nogometne selekcije BiH Safeta Sušića. Kako je bilo igrati sa takvim znalcem?

Nažalost, na travnjaku nismo puno vremena proveli zajedno. Naime, on je otišao u vojsku, a kada se vratio ja sam morao obaviti istu dužnost. Poslije je Safet napustio Sarajevo.

Iako ste ostali bez najboljeg igrača, nekoliko godina kasnije Sarajevo osvaja titulu. Iz ove perspektive, da li ste to i očekivali?

Teško je biti favorit za naslov kada je u konkurenciji Crvena zvezda, Partizan, Hajduk i Dinamo. Ipak, imali smo sjajnu generaciju koju su činili Jozić, Pašić, Musemić, Jakovljević i drugi. Sa klupe nas je izvenredno vodio Boško Antić. Imali smo i sjajnu logističku podršku što je za Sarajevo kao klub bila rijetkost. Sve kockice su se složile i zasluženo smo dotakli vrh. Svi pamte Pašićev centaršut, Musemićev udarac glavom, Jozićeve majstorije...

Stariji navijači tima sa Koševa ističu da je Vaš pogodak Vojvodini bio odlučujući?

Sigurno jedan od najvažnijih. Pobijedili smo 2-1, a ja sam postigao drugi gol. Sjećam se da su iz Hajduka, kao našeg najvećeg konkurenta donijeli kofer novca i ponudili klubu iz Novog Sada u slučaju povoljnog rezultata. Željeli su pokvariti naše pobjedničke planove. Na svu sreću nisu uspjeli. Bio sam presretan nakon ovog meča. To je bio vrhunac karijere.

Dres Sarajeva nosili ste do 1989. godine. Poslije toga odlazite u Francusku?

Tako je! Otišao sam u Créteil. Imao sam namjeru da se brzo vratim u bordo tim, jer sam se dogovorio sa Vujovićem da ga naslijedim na funkciji. Međutim, svi znamo šta se dešavalo tih godina. Fudbal sam igrao do 1994. godine. Iako sam imao 32 godine odlučio sa da kažem - dosta. Porodica je bila u BiH i bio sam pod velikim pritiskom. Možda sam mogao igrati još, ali ne žalim što sam tako postupio.

Nakon toga odlazite u ternerske vode?

Da. Bio sam trener i sportski direktor u Créteilu. Završio sam školu i za menadžera. Sada skautiram za PSG, Saint-Étienn, Bordeaux i još neke francuske klubove. U Sarajevu sam zbog kvalifikacionog turnira reprezentacija do 17 godina.

Pratite li Premijer ligu BiH?

Svakako. Najviše zbog Sarajeva. Iznimno sam sretan zbog toga što su u vrhu. Vidim da će se nekoliko klubova boriti za naslov, ali bih prednost dao Željezničaru. Mislim da u ovom trenutku imaju sređenije unutrašnje odnose. Amar Osim je izvanredan strateg i on je veliki dobitak za bh. fudbal. Biće velika prevaga timu sa Grbavice u bici za naslov. Zbog njega imaju pravo na veliki optimizam. Iskreno, volio bih da tim sa Koševa bude na tronu, ali malu prednost dajem komšijama.

Samo po sebi nameće se pitanje - reprezentacija. Može li Vaš nekadašnji saigrač odvesti BiH na EURO?

Na kontinentalnu smotru ne može se otići slučajno, valjda niko u BiH ne živi u toj zabludi. Dolazak Sušića na mjesto slektora najbolji je potez NSBiH. Safet je miran i skoroman. Vidite da je za nekoliko mjeseci pregledao više utakmica Premijer lige, nego Ćiro za čitavu godinu. Mislim da će Safet doći do konačnog cilja - plasmana na veliko takmičenje. Jedino što me brine jeste podatak da u državnom timu nema niti jedan igrač iz bh. prvenstva.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 24 mar 2010, 14:12

vidi se da ovan ss.ba forsira zelju, i dans im glavna vijest pobjeda zelje od sinoc, a znamo da se dans igraju 2 vazne utakmice... :o
Pazza Inter Amala

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 24 mar 2010, 14:17

endem_ je napisao/la:vidi se da ovan ss.ba forsira zelju, i dans im glavna vijest pobjeda zelje od sinoc, a znamo da se dans igraju 2 vazne utakmice... :o
A daj ba sta se vise zbog toga ljutite.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 mar 2010, 14:37

endem_ je napisao/la:vidi se da ovan ss.ba forsira zelju, i dans im glavna vijest pobjeda zelje od sinoc, a znamo da se dans igraju 2 vazne utakmice... :o
da, stvarno je sramota na svom portalu prezentirati i testirati svoju novu uslugu (video zapise sa pressova).
kako bezobrazno. :roll: :roll:

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 24 mar 2010, 14:48

admin je napisao/la:
da, stvarno je sramota na svom portalu prezentirati i testirati svoju novu uslugu (video zapise sa pressova).
kako bezobrazno. :roll: :roll:
popravljate se vi u tome...pohvale :) to od sinoc krenulo :D
Pazza Inter Amala

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 mar 2010, 14:49

sinoć prva, u drugom pokušaju, pa ćemo vidjeti gdje će otići.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 24 mar 2010, 15:11

Nije mi jasno kako samo tražite neke greške na ovoj stranici. Što se toliko oko sitnica tih nervirate. Pa ovo je najbolji sportski portal u BiH, toliko informacija na jednom mjestu, ali važnije je ipak reči da se kao ide u korist nekog drugog kluba zato što je postavljen video zapis sa sinoćnje utakmice. Stvarno nevjerovatno, nemojte tražiti samo mane kod nećega, a pogotovo ne kod ove stranice. Ako vam se ne sviđa, ili imate nešto protiv idite i gotovo ! :roll:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

hz stup
Kontakt:

Post Postao/la hz stup » 24 mar 2010, 15:36

U ovim trenucima su stigli i navijači FK Sarajeva, koji se nalaze ispred stadiona.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 24 mar 2010, 15:37

U Tuzli je sve samo ne utakmica :mrgreen:

Rizvanovic dobio crveni,Cala odstranjen sa klupe...

Vidjecemo sta je sljedece,ugl nista ne ocekujem pozitivno sa ove utakmice
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 24 mar 2010, 15:40

U kost samo!
NON MOLLARE MAI

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 24 mar 2010, 15:42

Slusajuci reportera Sloboda je izvela preko 30 prekrsaja oko kaznenog prostora sto nam jasno pokazuje kako se igra dole i da sudija vodi kolo :!:
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

LIvada
Kontakt:

Post Postao/la LIvada » 24 mar 2010, 15:45

Slusajuci reportera Sloboda je izvela preko 30 prekrsaja oko kaznenog prostora
i vise :mrgreen:
Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!

adis_macak
Kontakt:

Post Postao/la adis_macak » 24 mar 2010, 15:46

Ma samo se vi vadite na sudije i na namjestanje i neznate nista drugo

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 24 mar 2010, 15:47

adis_macak je napisao/la:Ma samo se vi vadite na sudije i na namjestanje i neznate nista drugo
Dje si mackoo??
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

Gandra
Kontakt:

Post Postao/la Gandra » 24 mar 2010, 15:48

adis_macak je napisao/la:Ma samo se vi vadite na sudije i na namjestanje i neznate nista drugo
Samo da vam ne sviraju penal, vi nas necete uzeti ni da imamo 3 crvena

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 24 mar 2010, 15:49

dada nece vas uzet , a ono 3:1 hahaha
a sta ako ste opravdano dobili crveni i sve to??

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 24 mar 2010, 15:50

samir_tm87 je napisao/la:dada nece vas uzet , a ono 3:1 hahaha
a sta ako ste opravdano dobili crveni i sve to??
A sta ako ti neko kaze da si na pogresnoj temi ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 24 mar 2010, 15:50

U Tuzli ni Barca ne može pobjediti ove polusezone ,razlog se zna vrlo dobro i necemo se sad praviti naivni ;)
Ako bod iscupate udarajte se nogom u guzicu.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Amcho1, Amidzaa, atomskaNavika, boki86, bosnas_, broj6, brojjedan, Fudo, JimmyPage, mosarajvosa83, Rahatlokum, Samozdravlje, tajsamja i 176 gostiju.