Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

armin
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la armin » 23 maj 2013, 13:19

Alen Halilović oduševljen: 'Kod mene nikad nije postojala dvojba za koga ću igrati'

Ovo mi je veliko priznanje, poticaj za dalje, ali i golemi motiv za daljnji rad i napredovanje - rekao je oduševljeni Alen Halilović

Hrvatski izbornik Igor Štimac objavio je popis kandidata na koje računa za "mini pripreme" u Međugorju, a potom i kvalifikacijsku utakmicu sa Škotskom te nakon toga i prijateljsku protiv Portugala. Na popisu je i Alen Halilović oko kojeg se puno prašine diglo posljednjih mjeseci. BiH je bila u velikoj ofenzivi da privuče mladu zvijezdu Dinama, ali na kraju kod Alena ipak nije bilo dvojbe

- Naravno da sam presretan, oduševljen i ponosan što sam dobio poziv izbornika Štimca. Ovo mi je veliko priznanje, poticaj za dalje, ali i golemi motiv za daljnji rad i napredovanje – rekao je oduševljeni Alen Halilović nakon što je saznao za poziv pa objasnio:

- Puno se pisalo o tome za koga ću igrati, ali kod mene nije bilo dvojbe; uostalom, igrao sam i za sve mlađe selekcije Hrvatske. Mlad sam, počelo se o tome pisati kada sam tek počeo trenirati s prvom momčadi i odmah sam rekao da ne želim o tome pričati te da će sve biti jasno kada dođe vrijeme – zaključio je sjajni 16-godišnji veznjak Modrih.

http://sportske.jutarnji.hr/alen-halilo ... u/1104351/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: armin, dana/u 23 maj 2013, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 maj 2013, 13:20

Alen se nikad nije ni trebao spominjati za BiH, to je samo stvar napucavanja medija.
Decko je rodjen u Hrvatskoj, otac mu je igrao i za Hrvatsku i za BiH. Tamo radi i zivi, sad ce zaigrat za A tim i mi smo tu donji.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 23 maj 2013, 13:25

Ma *ebat Alena, kad mi imamo ovog:

slika

Sead Seo Kolašinac rušilac. 8-)
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 23 maj 2013, 13:25

ne pali vatru ondje gdje nema potrebe,nije to samo Safetov stav nego svih koji prate cijelu pricu od pocetka,pogotov izjave njegovog oca !
Pazi, ja ne kazem da ce Alenov stav o igranju za neku reprezentaciju, odrediti jedna izjava Safeta, ali mi zaista nije jasno, kako se Safetu nije moglo da omakne, pa da umjesto izjave "Logicno je da igra za Hrvatsku" kaze "Alen je veliki talenat i nadam se da ce njegov izbor biti Bosna i Hercegovina", nista vise od toga, samo to, medjutim logika je opasna nauka... :roll:
I ako na kraju izabere Hrvatsku, koga ****, ali bi makar Safet koliko-toliko skinuo pritisak sa svojih ledja, koju ima od javnosti u BiH...

Ali hajd, da ne trolamo...
Pravda za Papeta!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 23 maj 2013, 13:27

Pored svih cinjenica, ocekivao sam da bi mali mogao postati nas. Malkice sam razocaran ... Ali, neka zna, ne bude li igrao onako kako se od njega ocekuje, nece ga biti nigdje kod Hrvata. Kod nas bi situacija bila malo drugacija ... U svakom slucaju, sretan put ...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 maj 2013, 13:28

Eto konacno da se i mali prco izjasni. Zelim da citam komentare kako je Pape kriv, iako i Alen kaze da nije bilo dvojbe :lol: :lol: :lol: . Ovo je sramota za Seada Halilovica, a ne za BiH, Savez i Papeta.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 23 maj 2013, 13:29

adriano_leite je napisao/la:Eto konacno da se i mali prco izjasni. Zelim da citam komentare kako je Pape kriv, iako i Alen kaze da nije bilo dvojbe :lol: :lol: :lol: . Ovo je sramota za Seada Halilovica, a ne za BiH, Savez i Papeta.
Upravo to...I kad neko kaze da nismo balije... :(
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 23 maj 2013, 13:30

Napokon i ta prica zavrsena, nek mu je sretno, a mi idemo dalje ;)
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 maj 2013, 13:34

gringobih je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Eto konacno da se i mali prco izjasni. Zelim da citam komentare kako je Pape kriv, iako i Alen kaze da nije bilo dvojbe :lol: :lol: :lol: . Ovo je sramota za Seada Halilovica, a ne za BiH, Savez i Papeta.
Upravo to...I kad neko kaze da nismo balije... :(
Ma mi smo najgori narod ubjedljivo, svi vole svoje, samo mi volimo nesto tudje. Komsijama ako je neko peto koljeno porijeklom iz Hrvatske, oni ce se na glavu nasaditi da tamo zaigraju, dok ovi nasi i oceve zaboravljaju. Ma goni ih sve u pm, pa da je i reinkarnacija Maradone.

Mes Que Un Club!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 23 maj 2013, 13:34

Sto se tice Safeta, ja mu u slucaju Alen Halilovic zamjeran samo onu blentavu izjavu od prije 10 dana, ostalo nista...

Svjestan sam ja da mi zivimo u regiji u kojoj ima jakog nacionalnog naboja, svjestan sam da je Mamic faraon u Dinamu, ali zaista sam se potajno nadao, da cemo moci izvuci Alena na kraju, jer ja stvarno mislim da ce on izrasti u dobrog fudbalera...Ja, dijete ne krivim ni malo, njemu je 17 godina, ali kao sto ti kazes, najveci minus u ovom svemu Seadu, ali hajd, ni prvi ni posljednji - zivot ide dalje!

Volio bih da dobijemo Hrvatsku u nekim od slijedecih kvalifikacija... 8-)
Pravda za Papeta!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 23 maj 2013, 13:35

Ovaj Jutarnji je i ranije bacao bombe,izmisljao intervjue.Ako vec kako kazu nije bilo dvojbe,valjda bi to odavno rekao,nebi peglao ni nas ni njih.Ja cu ipak sacekati dok mali ne upise makar minutu za A tim kockastih
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 maj 2013, 13:36

Samo ne znam koji su budale spanci pa pustite Mesija da igra za Argentinu, dijete od 11 godine u Barsi i moze igrati za koga hoce bez straha da ce neko nauditi njegovoj porodici.
Ovo se samo Bosancima desava, Halilovic, Sulejmanovic, Hajrovic Izet, Seferovic itd itd
Hrvati od 92 raubaju nasu zemlju i otimaju sve sto vrijedi.
Zadnji primjer je Kemal Mesic. Njima nije ofirno doci ovdje i uzeti igrace iz Mostara, Ljubuskog, Sirokog Brijega jer je logicno da oni igraju za Hrvatsku.
Isto tako je logicno da Alen Halilovic igra za Hrvatsku.

Mi smo vjeciti luzeri i to se nikad nece promijeniti, djaba. Ovaj decko je izrod ali nije veci od jednog Preldzica, Begica, Mulaomerovica i ostale bagre.

Sto se mene tice decko vise nije dobrodosao u BiH, kao sto Stimac rece tu prica zavrsava!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 maj 2013, 13:37

Znaci postade Alen Alilovic.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 maj 2013, 13:38

So true.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 maj 2013, 13:40

Dufresne je napisao/la:
Sto se tice Safeta, ja mu u slucaju Alen Halilovic zamjeran samo onu blentavu izjavu od prije 10 dana, ostalo nista...

Svjestan sam ja da mi zivimo u regiji u kojoj ima jakog nacionalnog naboja, svjestan sam da je Mamic faraon u Dinamu, ali zaista sam se potajno nadao, da cemo moci izvuci Alena na kraju, jer ja stvarno mislim da ce on izrasti u dobrog fudbalera...Ja, dijete ne krivim ni malo, njemu je 17 godina, ali kao sto ti kazes, najveci minus u ovom svemu Seadu, ali hajd, ni prvi ni posljednji - zivot ide dalje!

Volio bih da dobijemo Hrvatsku u nekim od slijedecih kvalifikacija... 8-)
Susic je jos prosle godine rekao da ce pozvati Alena ako Alen zeli igrati za Bosnu i Hercegovinu, sta vise da uradi? Ocigledno je da je mali mudro cutio i dozvolio spekulacije, kako bi Stimac izasao u javnost i odlucio da prekine te spekulacije pozivom u A tim. Pametno odradjen posao porodice Halilovic, svaka im cast, a malom nek je sa srecom.

@TMovac izmisljeno ili ne, mali jos uvijek nije izasao u javnost i rekao da ce odbiti poziv, zar ne? Meni je iskreno dosta te ljubavi prema BiH, a kad dodje druga zemlja, okrenu se ledja toj istoj ljubljenoj i voljenoj BiH (primjera je mnogo, pa i previse).

Mes Que Un Club!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 23 maj 2013, 13:41

Šuknuše nam ga "susjedi" već po Bog zna koji put... Ali dobro, za mladog Halilovića su postojale minimalne šanse da zaigra za Zmajeve i ja nisam toliko razočaran. Mali jeste talentovan i dobro bi nam došao, ali šta je tu je. Želim mu sve najbolje u budučoj karijeri.

Moramo se okrenuti onima za koje postoji velika mogučnost igranja za zmajeve, a ostale možemo halaliti več unaprijed.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 maj 2013, 13:42

Sad kaze nije bilo dvojebe a do jucer se preseravao kako jos nije odabrao.

Pu, pu, pu daleko ti od BiH bio ...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 23 maj 2013, 13:42

Ma iskreno, ko ga j***, ovo sam iskreno i očekivao, samo mi išlo na živce što se ovoliko rastezalo i povlačilo po medijama, pa i ovdje po forumu. Želim mu od srca da bude dežurni balija u ''repki''!! A Seju u stilu Mamića nabijem na k****, jer je zaboravio šta mu je Boban psovao na Maksimiru tokom utakmice Hrvatska-BiH.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 23 maj 2013, 13:43

U najmanju ruku kontradiktorna izjava? Za mene nije veliko iznenadjenje da je izabrao Hravtsku ali da kaze da nikada niej bilo dvojbe? Pa sto to odma nije rekao?

Ako nema dvojbe, cemu onda zurba i zvanje 16godisnjeg igraca koji nije izborio mjesto ni u Dinamu.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 23 maj 2013, 13:44

sta su nam ga ba suknuli? koji ce nam **** on mislite stvarno da ce bit igraca od njega? grdno se varate mali zola i radovac su igracine za njega pa vi vidite ja nista specijalno nisam vidio u njegovom CIV-u satro igrac neki nidze veze, zbog cega se peglate izabro zemlju u kojoj je rodjen popularan decko tamo pare uzima nek mu je sa srecom nista tragicno,
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem i 18 gostiju.