FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- pintol_TM87
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
" onclick="window.open(this.href);return false;
i kad nikog nema znaj da tu sam ja,da ti pjevam i zate da se lemam,ako treba idemo do dna
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Ti bas ko da zivis u Njemackoj e a ne u BiH ...molotovljev je napisao/la:Koliko savez duguje Željeznicaru za usluge prema reprezentaciji?
Koliko Željeznicar duguje savezu zbog propusta u organizaciji mečeva?
Crno na bijelo,molim lijepo.

Mislis da ima neko, osim mozda ljudi u klubovima, ko zna koliko koji klub duguje Savezu zbog propusta u organizaciji i da li uopste duguje? Znas li ti koliko tvoj klub duguje, ono "crno na bijelo"?molotovljev je napisao/la:Pozdrav za sve ljude dobre volje.
Ovako:Interesuje me koliko je Čelik,od početka tekuće sezone do sada uplatio na račun NSBiH
zbog propusta u organizaciji mečeva u okviru Premijer lige?
Molim konkretan odgovor.
P.S. Jesi li skontao da Komitet (citaj Ivica Osim) nije taj koji je organizovao da Savez lomi neke od dugova sa Željom preko iznajmljivanja stadiona?
Crno na bijelo, nemam nista i ne znam koji mi k.rac treba da odgovaram ista. Pozdrav!
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
vidi cak se i rimujeStole iz Bora je napisao/la:Ti bas ko da zivis u Njemackoj e a ne u BiH ...molotovljev je napisao/la:Koliko savez duguje Željeznicaru za usluge prema reprezentaciji?
Crno na bijelo,molim lijepo.![]()
Mislis da ima neko, osim mozda ljudi u klubovima, ko zna koliko koji klub duguje Savezu zbog propusta u organizaciji i da li uopste duguje? Znas li ti koliko tvoj klub duguje, ono "crno na bijelo"?molotovljev je napisao/la:Pozdrav za sve ljude dobre volje.
Ovako:Interesuje me koliko je Čelik,od početka tekuće sezone do sada uplatio na račun NSBiH
Molim konkretan odgovor.
P.S. Jesi li skontao da Komitet (citaj Ivica Osim) nije taj koji je organizovao da Savez lomi neke od dugova sa Željom preko iznajmljivanja stadiona?
Crno na bijelo, nemam nista i ne znam koji mi k.rac treba da odgovaram ista. Pozdrav!

Za zivot cijeli!
Nema straha od Olimpica, nego od opuštanja
http://www.fkzeljeznicar.ba/vijesti/osi ... -opustanja" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fkzeljeznicar.ba/vijesti/osi ... -opustanja" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
ovo neka inspekcija ušla na forum?Stole iz Bora je napisao/la:Ti bas ko da zivis u Njemackoj e a ne u BiH ...molotovljev je napisao/la:Koliko savez duguje Željeznicaru za usluge prema reprezentaciji?
Crno na bijelo,molim lijepo.![]()
Molim konkretan odgovor.

- SkyWallker
Jusufbegović: Dolazimo bez opterećenja
Željezničar u ovaj susret ulazi kao apsolutni favorit, a sa ovom konstatacijom se slaže i trener Olimpica, Nedim Jusufbegović.
"Željezničar je veliki favorit. Mi dolazimo bez nekog velikog opterećenja, igramo u hramu bh. fudbala, pred najboljim navijačima u našoj zemlji i uvjeren sam da će moji momci dati sve od sebe", za SportSport.ba je istakao trener Olimpica Nedim Jusufbegović.
nije čovjek nosio naš dres djabe
Željezničar u ovaj susret ulazi kao apsolutni favorit, a sa ovom konstatacijom se slaže i trener Olimpica, Nedim Jusufbegović.
"Željezničar je veliki favorit. Mi dolazimo bez nekog velikog opterećenja, igramo u hramu bh. fudbala, pred najboljim navijačima u našoj zemlji i uvjeren sam da će moji momci dati sve od sebe", za SportSport.ba je istakao trener Olimpica Nedim Jusufbegović.
nije čovjek nosio naš dres djabe

Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
- GaetanoScirea
- Kontakt:
A ovako svi govore. Sutra ni malo neće biti lagana utakmica, samo se nadati da ne bude kiše jer bi nam to samo otežalo stvari.
Teren se je znatno popravio pa sutra možemo očekivati lepršaviju igru naših igrača.
Teren se je znatno popravio pa sutra možemo očekivati lepršaviju igru naših igrača.
Volim te, Željo!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- pintol_TM87
- Kontakt:
Gledao sam onaj pregled proslog kola i vidim u Kozari najbolji Pehilj, jel on jos uvijek zeljin igrač moglo bi biti nesto od njeg...mislim da je on bara-bara sa Ramićem...
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!
- spielführer_21
- Kontakt:
http://sport10.at/home/655073/10-Fakten-zu-Ivica-Osim" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko barata s njemačkim dobro, nek prevede, ruke mu se pozlatile.. Meščinde ima zanimljivih stvari
Ko barata s njemačkim dobro, nek prevede, ruke mu se pozlatile.. Meščinde ima zanimljivih stvari

Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- bistrikboy
- Kontakt:
10 cinjenica o Ivici Osimu:spielführer_21 je napisao/la:http://sport10.at/home/655073/10-Fakten-zu-Ivica-Osim
1.Za 12 godina igranja za sarajevski Željeznicar nikada nije dobio zuti karton kao i njegov kolega iz napada Miso Smajlovic
2.Moglo bi se reci da je Ivica Osim polovicom iz Stajarske jer je njegov djed rođen u Ruse 7.8km udaljenom mjestu od Arnsfelsa.Ruse je tada pripadao pokrajini donje Stajarske
3.Otac njegove supruge Asime,Salih beg je bio jedan pd prvih ljudi na svijetu koji podvrgnuo estetskoj operaciji.Otputovao je tim povodom u Bec gdje se podvrgnuo opraciji koja je trebala ukloniti njegovu gojaznost.Salih Beg koji je bio dobar poznanik kraljevske familije nije platio novcem vec,vrecom punom zlata!
4.Koliko je Ivici novac nebitan pokazalo se 2000-te godine kada je dobio nagradu Josefa Krainera,Ivica je tek na dodjeli primjetio da je nagrada dotirana sa 65000 šilinga.Tako da je sav novac od nagrade spontano poklonio fondaciji za djecu oboljelu od raka.Tim potezom je druge dobitnike nagrade stavio pod moralni pritisak te su i oni "popustili" i donirali novac.
5.Sto se tice kuhanja Ivan je pravi majstor,poznat je po tome da sam ide u kupovinu,gledajuci samo na kvalitete ali ne i na cijenu namirnica koje kupuje.Njegove tjestenine i paradajz sosovi se posebno cijene u njegovoj porodici.On sam voli jesti pecenu piletinu te austrijske gorke salate,iako ponekad zna o njima reci "...da je zivot dovoljno gorak"
6.Da je kao strucnjak internacionalno priznat pokazuje i cinjenica da vec godinama radi kao instruktor pri fudbalskom savezu,a njegove referate su pomno slusali i trener lazio-a Dino Zoff kao i drugi
7.Njegov zastitni znak je svakako i drzaljka koja se nalazi na vrhu trenerske klupe,istu je nabavila redakcija novina "Der neue Grazer" kod javnog gradskog prevoza
8.Poseban odnos Ivica Osim je imao sa igracem stoljeca,popularnim Peleom,koji je 1969 igrao u Sarajevu sa svojim Santosom u prijateljskom mecu protiv najboljih igraca grada Sarajeva.Kada je Pele saznao da je Željina 10-tka povrijeđena zaprijetio je da nece nastupiti rekavsi "ja cu igrati samo protiv najboljih" ,tako da je Osim primio inekcije i bandazirao koljeno i ipak nastupio,utakmica je zavrsena rezultatom 1-1
9.Prije svake domace utakmice Sturma Ivica je imao poseban ritual.Nakon sto su igracima u kampu Sturma prije utakmice saopstili sastav i taktiku treneri Osim,Muftic,Marko i menadžer Schilcher nazdrave sa casom Whiskey-a
10.Ivica Osim uvijek kao posljednji izlazi iz svlacionice."Smatram da je normalno da zadnji izlazim,igracima dajem prednost jer se u mecu radi o njima,a prednost je i da su kamere vec odavno usmjerene prema igracima kada odlazim na klupu,jer nekad popijem aspirin i pomislim da mi se upste ne izlazi na teren"
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Kakav je to čovjek ! Lik i djelo Ivice Osima treba u čitanke ubaciti.
DRUG NEBI TI PUNCA
1.Za 12 godina igranja za sarajevski Željeznicar nikada nije dobio zuti karton kao i njegov kolega iz napada Miso Smajlovic
Sjeb'o sam se cim sam ovo procitao , a ne ostalo
Sjeb'o sam se cim sam ovo procitao , a ne ostalo

ljudi, treba napraviti neki transparent za Gusu. Treba mu jos tacno 47 minuta da dostigne brojku od 1000 minuta bez primljenog gola... sada je na brojci od 953 minute!!!
kada pocne 48. minuta, treba proslaviti to!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Al' zamisli 1 minut prije proslave, on primi gol.. Kako bi to lose bilotm84 je napisao/la:ljudi, treba napraviti neki transparent za Gusu. Treba mu jos tacno 47 minuta da dostigne brojku od 1000 minuta bez primljenog gola... sada je na brojci od 953 minute!!!

da ne bude zabune sutra

- SkyWallker

Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Ne znam za vas ljudi, ali jucer na manifestaciji kada je onaj asambl zapjevao Grbavicu, meni su suze krenule, bukvalno same od sebe, ljudi me gledaju ono cudno, ali mnogi od njih ne zna sta ta pjesma znaci za mene, kao dijete koje je odraslo u Hrasnom i na Grbavici... A za one male stolice bolje da ne pricam. Ima li neko slucajno link kada izvode Grbavicu?
A za sutra, ocekujem barem 4000-5000 ljudi na Grbavici, freneticno navijanje i pobjedu Željezničara
nemam spekulacija sa sastavom, to je Amarov posao, moj je da dođem u kop i navijam...
A za sutra, ocekujem barem 4000-5000 ljudi na Grbavici, freneticno navijanje i pobjedu Željezničara

Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 07 apr 2012, 07:04, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 14 gostiju.