Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

DANTES
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la DANTES » 04 jan 2016, 13:40

HeraklitMracni je napisao/la:koliko ce musa imat godina do eurobasketa ?? a koliko je imao rubio kad je zaigrao za spaniju ?
musa će imati 18, rubio imao i manje mislim ali to je neuporedivo po pozicijama. musina je zahtjevnija fizički.

što se juke tiče uopšte ne mora značiti da će biti dobar u reprezentaciji. pogledajte vučevića npr
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jan 2016, 13:41

nerminh74 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:Dobar je Hezonja.
A tek Doncic.

Treba biti realan,
prva recenica posta iznda tvog :?
Sory, ugledao sam tek nakon sto sam odgovorio, a citao sam odozgo prema dole.

Musa i Nurkic imaju potencijal i svima nam je drago zbog toga, ali to nije razlog da umanjujemo potencijal drugih, Doncic ima 16 godina a vec je bio mvp utakmice u ACB ligi i kucao je preko 20 poena, ulazi cesto kada se tekma lomi, kada je na parketu ne djeluje kao klinac kojemu treba povoljniji status u odnosu na ostale, NBA liga mu je zagarantovana, samo ga teske povrede mogu sprijeciti.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 04 jan 2016, 13:43

AnkleBreaker je napisao/la:Ocekivati je da ce mu se u narednim utakmicama povecavati minutaza, ja ga vidim kroz 2-3 utakmice kao startera. Sinoc je bio odlican, jedino malo slobodna stekaju ali doci ce i to.
:lol: :lol:

ne ide to tako brzo jadan ne bio...ako nakon all star bude starter, treba biti zadovoljan.... sljedecu protiv minesota ocekujem nekih 16 ili vise minuta jer ce imat dva dana pauze...
okanite se glupavih komentara i komparacija sa susjedima...svaki put kad se povede prica o doncicu ili hezonji, to samo pokazuje koliko smo napacena nacija zeljna priznanja...i onda jos takvi idu smarat po susjednim forumima, trazeci da ih neko pomilki po glavi, da im neko kaze "jeste, taj bošnjak je u prednosti u odnosu naseg hrvata ili srbina li slovenca". i nikad to ne docekaju...oni jos uvijek kontaju da je jedan mazalin isti nivo talenta ko i musa, samo sto je lijen...sta dalje pricati...
ako vjerujes u svoje, onda nemas potrebe da ides druge smarat i naturat im svoje vidjejnje. time pokazujes da si nesiguran, pored napacenosti...nazalost, ocekuejm jos vecu poplavu ovakvih strucnjka,cini mi se uglavnom balavaca......mozda svrate cak i oni koji su blatili "rumenka" da se raduju jukinoj dominaciji (mozda i u dresu bih), praveci se ludi kao da nista ranije nisu pisali. takvima je bolje da :shhh:

whitesnake
Kontakt:

Post Postao/la whitesnake » 04 jan 2016, 13:45

DANTES je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:koliko ce musa imat godina do eurobasketa ?? a koliko je imao rubio kad je zaigrao za spaniju ?
musa će imati 18, rubio imao i manje mislim ali to je neuporedivo po pozicijama. musina je zahtjevnija fizički.

što se juke tiče uopšte ne mora značiti da će biti dobar u reprezentaciji. pogledajte vučevića npr
i Vučević i Peković tarabe u reprezentaciji , a u NBA dominiraju.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 04 jan 2016, 13:45

:urnebes:

ne znas sabrat koliko ima godina neko ko je rodjen 99-e ,a euro pocinje 2017 ....i zato moras postavit pitanje? :crazy:

ne mogu vjerovat sta citam

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 04 jan 2016, 13:46

nemam pojma ni kad je ko rodjen

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 jan 2016, 13:47

rubio je na olimpiadi 2008. debitovao za spaniju na velikim takmicenjima cini mi se,mislim da nije imao punih 18 godina,a musa ako zaigra za nasu repku na eurobasketu imace punih 18 godina

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 04 jan 2016, 13:50

HeraklitMracni je napisao/la:nemam pojma ni kad je ko rodjen
pa brate mili to mozes saznat u dva klika

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 jan 2016, 13:53

whitesnake je napisao/la:
DANTES je napisao/la:

upravo. ljudi nikako da skontaju da ekipa mora biti tim iz kojeg može isplivati pojedinac
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 04 jan 2016, 13:57

vučević je u reprezentaciji crne gore imao status kao d aigra u sutjesci. imao je skroz tanku minutazu na onom euru na kom je igrao...i naravno da tada nije bio ovako ofanzivno mocan, niti je imao minutazu da to pretvori u bolje brojke....
s druge strane, peković niakd nije dominirao u nba...imao je par mjeseci ekstra kosarke koja mu je donijela unosan ugovor i nista vise. zbog zadnje povrede tesko da ce vise igdje u nba biti starter...
obojici je zajednicko to sto su propuh u odbrani...

evo bas izguglah da je vučević na euru 2013 igrao samo 15 min u prosjeku....okanite se jakih rijeci, uglavnom napamet nabacanih ;)
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 04 jan 2016, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 04 jan 2016, 14:09

Prvo Vucevic je strasno napredovao poslije tog Eura,a drugo mnogi ce se sjetiti da je u to vrijeme pod vodstvom Pavicevica Nikola mahom bio zakucan za klupu dok je Milko Bjelica igrao :mrgreen:

Inace Jusuf igra mnogo bolju odbranu od Vucka i tu prije svega treba ocekivati najvise od Juke u reprezentaciji.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jan 2016, 14:11

baglama je napisao/la:
AnkleBreaker je napisao/la:Ocekivati je da ce mu se u narednim utakmicama povecavati minutaza, ja ga vidim kroz 2-3 utakmice kao startera. Sinoc je bio odlican, jedino malo slobodna stekaju ali doci ce i to.
:lol: :lol:

ne ide to tako brzo jadan ne bio...ako nakon all star bude starter, treba biti zadovoljan.... sljedecu protiv minesota ocekujem nekih 16 ili vise minuta jer ce imat dva dana pauze...
okanite se glupavih komentara i komparacija sa susjedima...svaki put kad se povede prica o doncicu ili hezonji, to samo pokazuje koliko smo napacena nacija zeljna priznanja...i onda jos takvi idu smarat po susjednim forumima, trazeci da ih neko pomilki po glavi, da im neko kaze "jeste, taj bošnjak je u prednosti u odnosu naseg hrvata ili srbina li slovenca". i nikad to ne docekaju...oni jos uvijek kontaju da je jedan mazalin isti nivo talenta ko i musa, samo sto je lijen...sta dalje pricati...
ako vjerujes u svoje, onda nemas potrebe da ides druge smarat i naturat im svoje vidjejnje. time pokazujes da si nesiguran, pored napacenosti...nazalost, ocekuejm jos vecu poplavu ovakvih strucnjka,cini mi se uglavnom balavaca......mozda svrate cak i oni koji su blatili "rumenka" da se raduju jukinoj dominaciji (mozda i u dresu bih), praveci se ludi kao da nista ranije nisu pisali. takvima je bolje da :shhh:
Izvanredno napisano, kao da si osluškivao moje misli i napisao ovo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jan 2016, 14:21

DANTES je napisao/la:
whitesnake je napisao/la:
DANTES je napisao/la: musa će imati 18, rubio imao i manje mislim ali to je neuporedivo po pozicijama. musina je zahtjevnija fizički.

upravo. ljudi nikako da skontaju da ekipa mora biti tim iz kojeg može isplivati pojedinac
U košarci baš pojedinac može uraditi puno za razliku od ostalih timskih sportova, pa dovoljno je da pomenem njemačku bez Nowitzkog, šta su bili cavsi bez LBJ, francuzi bez Parkera (prvenstvo prije zlatne medalje) ili čak jedna Španija bez Pau Gasola (a imali su Marca)
Pogotovo kada taj igrač centar jer on je temelj dobre odbrane i boljeg napada , a ne bojim se za Jusufovo zalaganje u reprezentaciji to sam mogao vidjeti u U reprezentaciji
Inače što se tiče Muse van Đedovića i Renfroea, donekle Gordića (veoma je iskusan), nema premca na vanjskim pozicijama (jedino ako Atović napokon sljedeće godine dobije minutažu i pokaže šta može) tako da može biti samo pojačanje reprezentaciji
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 jan 2016, 15:28

baglama je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:nemam pojma ni kad je ko rodjen
pa brate mili to mozes saznat u dva klika

:lol: :thumbup:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 jan 2016, 15:41

nerminh74 je napisao/la: U košarci baš pojedinac može uraditi puno za razliku od ostalih timskih sportova, pa dovoljno je da pomenem njemačku bez Nowitzkog, šta su bili cavsi bez LBJ, francuzi bez Parkera (prvenstvo prije zlatne medalje) ili čak jedna Španija bez Pau Gasola (a imali su Marca)
Pogotovo kada taj igrač centar jer on je temelj dobre odbrane i boljeg napada , a ne bojim se za Jusufovo zalaganje u reprezentaciji to sam mogao vidjeti u U reprezentaciji
Inače što se tiče Muse van Đedovića i Renfroea, donekle Gordića (veoma je iskusan), nema premca na vanjskim pozicijama (jedino ako Atović napokon sljedeće godine dobije minutažu i pokaže šta može) tako da može biti samo pojačanje reprezentaciji
bitan je pojedinac i svi ti su primjer kako su uklopljeni u TIM
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 jan 2016, 15:44

nerminh74 je napisao/la:nema premca na vanjskim pozicijama (jedino ako Atović napokon sljedeće godine dobije minutažu i pokaže šta može)
Atic? :?:
Don't believe the hype.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jan 2016, 16:18

akisarajevo92 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:nema premca na vanjskim pozicijama (jedino ako Atović napokon sljedeće godine dobije minutažu i pokaže šta može)
Atic? :?:
naturlik tj. naravno
pišem sa mobitela pa auto corecct

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 04 jan 2016, 17:26

#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 06 jan 2016, 11:37

Igrat' ce vise minuta veceras.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 06 jan 2016, 16:04

ove godine svi nurkica vode kao

7'0 (2.13cm)
http://espn.go.com/nba/player/_/id/3102530/jusuf-nurkic
http://sports.yahoo.com/nba/players/5327/
http://www.basketball-reference.com/pla ... iju01.html

lani je bio vodjen kao 6'11 (211)...to je bila ustvari njegova visina koju su preuzeli kad je mjeren sa 18.g.

mislim da je to i golim okom vidljivo
https://www.instagram.com/p/-HftTwOAFV/
Galo je 208

sto kazu, Planina od covjeka :cool:
a pride onako pokretljiv i brz

veceras igra nekih 18 minuta...nekih 10+ poena, sasvim dovoljno

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Proximic i 32 gosta.