Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Principatus » 14 jul 2010, 15:26

Italia je napisao/la:sta mu fali da predje u Torino? Juventus i Fiat ista porodica.. Fiat jaci od VW-a, a Juve svjetlosnim godinama ispred Wolfsburga.. ;)
Ma sta ce mu faliti, toliko koliko ce mu faliti da ostane gdje jeste i da sljedece sezone slobodno bira, jer ce se tad pojedini klubovi opametiti i kupiti ga ranije, a ima jos opciju da ostane u Wolfsburgu. Sa Dzekom ce Wolfsburg derati Bundesligu sljedece sezone, a on sa njima. Kazem da jednostavno razmisljam kao prvo kao navijac reprezentacije. Znam da je ponekima draze da ga vide u bojama nekih slavnih klubova, meni je licno najbitnije da pruza dalje dobre partije u repki i bude u jednom stabilnom prosperitetnom klubu u jednoj homogenoj ligi. Gledano u blisku buducnost nema razloga, zasto Wolfsburg nebi bio veoma uspjesan, bas naprotiv. Znam da je ponekima Bundesliga negdje dole i smatraju je slabom, jer vec kad covjek procita da ce tu propasti, sta na to reci, i to je jedan od glavnih razloga zasto toliko ljudi se nada transferu. Kazem meni je svejedno dali ce preci negdje ili ne.

Fiat promet novca: 59,380 Mrd. EUR
Fiat zaposlenih: 198.348

Volkswagen promet novca: 113,8 Mrd. EUR
Volkswagen zaposlenih: 369.928

Fiat jaci od VW-a?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 jul 2010, 15:29

Džeko da će propast u Wolfsburgu to je vrlo vjerovato,jer ocigledno tim ne igra ni jedno europsko takmicenje,a Džeko je davno odlucio da ide u veci klub i jacu ligu i to prije nego sto je dosao u Wolfsburg,imam osjecaj da bas hoce u Italiju jer ocigledno je gotivi od malena,iako navijam za Juve kad bi me trazio Milan odmah bi otisao,bez obzira sto mi npr,City nudi blago,jer Milan i Juve su imena velika,a to Džeko zna i hoce
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 14 jul 2010, 15:40

Principatus je napisao/la:
Italia je napisao/la:sta mu fali da predje u Torino? Juventus i Fiat ista porodica.. Fiat jaci od VW-a, a Juve svjetlosnim godinama ispred Wolfsburga.. ;)
Ma sta ce mu faliti, toliko koliko ce mu faliti da ostane gdje jeste i da sljedece sezone slobodno bira, jer ce se tad pojedini klubovi opametiti i kupiti ga ranije, a ima jos opciju da ostane u Wolfsburgu. Sa Dzekom ce Wolfsburg derati Bundesligu sljedece sezone, a on sa njima. Kazem da jednostavno razmisljam kao prvo kao navijac reprezentacije. Znam da je ponekima draze da ga vide u bojama nekih slavnih klubova, meni je licno najbitnije da pruza dalje dobre partije u repki i bude u jednom stabilnom prosperitetnom klubu u jednoj homogenoj ligi. Gledano u blisku buducnost nema razloga, zasto Wolfsburg nebi bio veoma uspjesan, bas naprotiv. Znam da je ponekima Bundesliga negdje dole i smatraju je slabom, jer vec kad covjek procita da ce tu propasti, sta na to reci, i to je jedan od glavnih razloga zasto toliko ljudi se nada transferu. Kazem meni je svejedno dali ce preci negdje ili ne.

Fiat jaci od VW-a?
ok, slazem se sa tobom u neki stvarima.. ali isto tako sta ako se desi slaba sezona kao Vede i onda mu vrhunac bude Palermo? moze se i povrijediti nedaj Boze i onda padne forma i kad ce ga neko takvog kupiti.. vjerovatno zato sto je u pitanju moj najdrazi klub sam toliko zagrijan da Dzeko ode, ali npr. kad bi trebao birati izmedju Bundeslige i Premier Lige onda bi mu bolje bilo da ostane koju sezonu vise u Bundes.. a ne kod ovih mesara.. ali brate u Juventusu ili Milanu ( da ne bude samo Juve ) ima priliku napraviti pravu karijeru, da bude jedna od najvecih zvijezda svijeta, kao npr. Shevcenko ili Trezeguet u njihovo doba.. i da svi znaju da taj Dzeko koji igra u gigantu dolazi iz Bosne i Hercegovine.. e tad bi ja najsretniji bio..

a sto se tice fiat vs vw, vjeruje mi da je Fiat trenutno jaci.. puno pratim desavanja oko auta, ne samo da su puno povecali prodaju i kvalitet vec su se i prosirili.. otkupili su 50% Cryslera i tamo salju svoje Fiate koji za razliku od americkih auta jako malo trose.. a nedavno su usli u neki posao sa Rusima, i tamo ce da stancaju svoja auta.. u ovoj recesiji jedni od jacih u autoindustriji, iako su nedavno otpustili veliki broj radnika u Italiji.. radi prosirenja dalje.. ;)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac » 14 jul 2010, 15:45

Principatus je napisao/la:

Fiat jaci od VW-a?
Potpisujem.

Novinari pretjeruju s pricom da je Dzeko nesretan. Nema razloga za nekim prevelikim nezadovoljstvom zbog ostanka, ne kaze se dzaba, bolje vrabac u ruci, nego golub na grani.

Sve u svoje vrijeme, on nek nastavi ovako vrijedno raditi i ostvarit ce svoj cilj ako Bog da, transfer u veliki klub. I sve sto je dosad postigao, postigao je iskljucivo svojim radom i strpljenjem. Ja se ne brinem za njega, on ce ici samo naprijed.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 jul 2010, 16:01

Ma sve ce to buraz crvenpaprikice uhebat.
Taj bi i givit razvalio.Hertha bila ako ne za oka,ali makar ekipa koja je bila i u vrhu BL u par zadnjih godina.
Ovaj se celo nasao.I ode Herthac u helac.
Cim on ima gene i krvi sa onim budalasem iz Bajerna tu hajra nema.
Bajernu je sreca samo sto je to institucija i prije crvenpaprikice.
Dok kod Vukova to nije slucaj.
Bojim se da Dzeki ne pukne zivac i javno ga otjera u onu stvar.
A takvi su zasticeni ko' polarni medvjedi.
Mada je i Dzeki izbor drugih klubova...''dodje mi da vrisnem''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 14 jul 2010, 23:16

Gospodin Hoenes postupa samo onako kako je napisano u ugovoru ! Naravno da je Dzeko rob, i svi drugi nogometasi pa sam kapitalizam je robovlasnistvo 21 vjeka. Na jedan moderan nacin, tako da za naseg dragog Dzeku vazi ona: poslije (k)aranja nema kajanja.

Ne mozes da se bunis, imas dovoljno vremena da razmislis u vezi ugovora i niko te ne tjera da ga potpises. Naravno velikim slovima u ugovoru pise sta je dobro za tebe, a malim slovima koje jedva mozes da procitas su cake na koje oni imaju apsulutno pravo na mnogo toga, i nacin da se osiguraju.

Bosnjo ko Bosnjo (Irfan) se nje mucio da cita 4 stranice ugovora, samo mu je bilo vazno da je Dzeki povecana plata i da kosta mnogo vise :mrgreen: .
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 jul 2010, 23:23

On ostaje u Wolfu 100% a mogu ce je da Misimovic ode, pa ko ce mu tad lopte servirat ?

Ima da propadne ko zeton. :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 jul 2010, 23:29

Ako Miske ode a Džeko ostane, bolje mu je da se rani u koljeno :D

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 jul 2010, 00:06

Kupovanje sa strane Wolfsburga se nastavlja. Poslije igraca kao Arne Friedrich, Kjaer, mladog talenta Ben Khalifa, sada su posudili brazilijanca Cicera od Herthe sa opcijom na kupovinu. Steta sto transfer sa Ballackom nije funkcionisao, ali shopping tour vjerovatno jos nije zavrsena.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 15 jul 2010, 00:09

Dobro se wolfsburg pojacava/pojacao mislim da su ozbiljan konkurent za titulu !!
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 15 jul 2010, 00:34

SemPer_fi je napisao/la:Dobro se wolfsburg pojacava/pojacao mislim da su ozbiljan konkurent za titulu !!
Citao sam da su gledali Jovetica.
Pa ako bude tako, nek ostanu i Dzeko i Miske. Bio bi Wolfsburg prvi, drugi tim lige.
Dzeko tuce lovu k'o lud, plus bolje za repku bice spremni i jedan i drugi.

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 15 jul 2010, 00:38

soko je napisao/la:
SemPer_fi je napisao/la:Dobro se wolfsburg pojacava/pojacao mislim da su ozbiljan konkurent za titulu !!
Pa ako bude tako, nek ostanu i Dzeko i Miske. Bio bi Wolfsburg prvi, drugi tim lige.
Za repku je bolje dok igra u Wolfsubrgu sigurno tesko bi on podnio tempo engleske PL...
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 15 jul 2010, 00:49

soko je napisao/la:
ne bi Jovetic napustio Viole!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 jul 2010, 01:11

SemPer_fi je napisao/la: Za repku je bolje dok igra u Wolfsubrgu sigurno tesko bi on podnio tempo engleske PL...
Za repku je bolje da igra bilo gdje, samo ne u engleskoj ligi. Na stranu to, što je to najjača liga, ali igrači iz te lige kao po pravilu malo daju da svoju reprezentaciju. Dovoljno je pogledati "uspjeh" engleske repke i još nekih ino zvijezda koji tamo zarađuju svoj hljeb, pa da ti sve bude jasno.
Za nas će Dzeko biti bolji Dzeko ako bude igrao u Wolfsburgu, nego recimo u City-ju.

Ali, mi bi da opet imamo igrača u top-klubu (ako se tako City može nazvati), pa makar repka trpila zbog toga.
Vom Jäger zum Gejagten

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 15 jul 2010, 01:19

dovoljno je pogledati susjede koji su navalili u englesku.. i sad igraju po bolnici fudbala..

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 jul 2010, 01:21

Mislim da ce repka trpiti rastanak Misketa i Dzeke, oni se poznaju u dusu, i njihova suradnja u klubu je itekako uticala na dobre rezultate repke.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 15 jul 2010, 01:23

velez_mostar je napisao/la:Mislim da ce repka trpiti rastanak Misketa i Dzeke, oni se poznaju u dusu, i njihova suradnja u klubu je itekako uticala na dobre rezultate repke.
to smo isto svi pricali za Vedu i Seju.. kako jedan drugog iz svlacionice pogode.. znaju oni zajedno, jos ce im biti draze kad se ovako sretnu i ponovo krenu rasturati..

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 jul 2010, 06:30

Edine,Edine..gdje nam dan odlazis da vidimo.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 15 jul 2010, 09:49

Juventus je odustao od Džeke,da hoće otići u Milan,al ovi nisu spremni da daju kesh bez prodaje nekih igraca,Milan nesto slabo sa parama
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

EMIR DIJAMANT HEHE
Kontakt:

Post Postao/la EMIR DIJAMANT HEHE » 15 jul 2010, 10:41

Mislim da ima dosta istine u ovim izjavama jer budimo realni do sada bi se dzeko rodao 10 puta a ako je vjerovati ovim novinama koji su jako pouzdane milan samo ronaldihnovom prodajom zaraduje oko 30 miliona , kako pitate se pa ako oni dobiju 16 miliona samo za igraca plus njegova plata iznosi 8.8miliona a to u italiji znaci dodatnih 6 miliona drzavai (porez) to je oko 30 miliona , milsim da je realno da dzeko ceka milan jer svi znamo da mu je to san a i milan ga je pokusavao dovesti 2 godine a pratiga 4 godine .

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], legendarnadruga, Normus90, Proximic, rishovski, Sheyi, Zglavkar i 32 gosta.