Postao/la SlobodaTuzla1919 » 23 maj 2016, 16:05
Kako je došlo do kontakta izmedju tebe i kluba?
- Prije par dana kontaktirao me predsjednik FK Sloboda Tuzla, Azmir Husić,dogovorili smo se da se nađemo na jednom mjestu u Tuzli i vrlo brzo smo uspjeli da nađemo zajednički jezik i dogovorimo se tako da je sve ispalo kako treba na kraju.
Na koji vremenski period ćeš potpisati ugovor?
- Na dvije godine.
Da li misliš da možeš izboriti mjesto u startnoj postavi?
- Pa dobro rano je sada pričati o nečemu takvom,Pirić je isto tako mlad,perspektivan golman inače BiH reprezentativac i naravno da ima prednost za sada,na meni je da radim i da pokušam kako na treningu tako i na utakmicama gdje mi se ukaže povjerenje da se nametnem šefu stručnog štaba.
Da li poznaješ nekog od sadašnjih igrača FK Slobode? Kada si gostovao na Tušnju kako ti se svidio stadion Tušanj i grad Tuzla?
- Pa iskren da budem ne poznajem nikoga,nisam ni sa kim imao priliku da sarađujem ali mislim da to ne bi trebalo da predstavlja neki problem i da ćemo vrlo brzo se upoznati.
Pa Sloboda kao klub je zaista u velikom usponu pogotovo od kad je predsjednik Azmir Husić u klubu što se najbolje vidjelo u ovoj sezoni koja je iza nas i gdje su se borili, ne samo za Evropu nego i za titulu prvaka države Bosne i Hercegovine,istina je da smo ih mi na Tušnju tu utakmicu znatno udaljili od toga ali šta da se radi,to je sve fudbal,igrali su to finale kupa BiH gdje nisu uspjeli da se izbore ali sve to govori da je Sloboda jedna ozbiljna ekipa i mislim da će i naredne sezone igrati bitnu ulogu u Bosanskom fudbalu,što se tiče Tuzle kao grada ne poznajem grad baš najbolje ali mi se na prvi pogled čini sve jako lijepo tako da za sada sam zadovoljan.
Koja su tvoja očekivanja za sezonu 2016/17? Kako za Europu, tako za Ligu i Kup!
- Pa što se Evrope tiče iskreno se nadam prolasku ovog prvog kola i da imamo taj kontinuitet igara i treninga a za Ligu i Kup teško je nešto pričati sad za sad,situacija je malo drugačija u odnosu na prethodnu godinu gdje cilj kluba mislim da nije bio takav kakav se očekuje ove godine tako da ako se ponovi sezona kao prethodna mislim da će svi biti zadovoljni.
SRETNO !
Filip Erić za TzSport!
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!