Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 12 okt 2016, 11:53

bhsport je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Kipra u zadnjih 20 gostujucih utakmica niko osim Belgije nije pobjedio sa vise od 2 razlike. A znate sta smo sve profulali sinoc.
A u zadnjih 20 gostujucih utakmica Estonije samo ih je Portugal vise napunio od nas, tad je bilo 7-0.
Pretpostavljam da bi srusili Portugal i Belgiju u ovom "rekordu" da je igrao Cimirot?

@dubrovnik gledajuci karakteristike Medunjanina jeste otrov za manje reprezntacije a sinoc jeste ocajno odigrao. Imamo dobitnu kombinaciju za manje repreznetacije koja se ne smije primjeniti na imalo jacoj reprezentaciji poput Izraela ili Slovacke a pogotovo ne protiv Belgije i to je ogroman propust.
A nema potrebe mijenjati dobitnu kombinaciju, naravno za slabije ekipe, pogotovo kuci.
Medunjanin je doktor na sredini terena, ali kao i velika vecina nasih igraca za slabije repke, protiv jacih tu nema sta da trazi.
Na jace mogu udariti Vranjes, Seo, Zuka, Sunjic, Pjanic, Besic, Dzeko

Ostalo je krpljenje, Bega nesiguran ne brani u klubu, Sehic nije taj kvalitet, Buric opet krizira, Spahic veliki kikser i opet ce kiksat u Grckoj, Lulic je ispuho ko dusica od njega nikakve koristi. Visca vise ne moze nista ni beku Kipra, on je dobar samo za lopte u prostor u defanzivi izrazito los.
Tino Susic spor, jeste jak u duelu, zna sacuvati loptu, ali ima potez viska i djeluje tromo na terenu. Vedo nije ni za cega u repci, njemu sistem nikako ne odgovara bas kao i Visci. Djuric nema kvalitet za 90 minuta ali sa svakim se moze fino hrvati to je dokazao u svakoj tekmi.
Izet je dobar samo za zamjene kao i Tino.
Mislim da Milicevic i Cimirot moraju startati u Grckoj, posebno Gojko jer taj decko trci i gleda prema naprijed ne nazad, a protiv Gladbaha je dokazao da moze protiv jakih (protiv Dortmunda prosle godine isto tako). Milicevic je ofanzivac koji se vraca, tako da za 4-5-1 u Atini ako budu zdravi trebaju trkaci koji ce gledati naprijed a igrati nazad.
Dakle Begovic-Vranjes-Zuka-Sunjic-Seo- Pjanic-Cimi-Mili-Lulic-Izet-Dzeko

Pod uslovom da se Izet ustali u Verderu. Izmjene bi mogle biti Mili-Tino, Visca-Izet i mozda Djuric u zavisnosti od rezultata umjesto koga.
Da imamo oruzje za grke imamo, pitanje je samo da li ce neko Mehmedu uzeti mozak kao protiv Belgije ili ce ga koristiti kao protiv Kipra.
Niko od nas ne zna sa kakvim ce sastavom poceti protiv Grka,ali ja i dalje vjerujem Mesi,mislim da Grke necemo respektovati kao Belgiju i da nece biti onakvih gresaka,pa ljudi mi smo Belgiji bukvalno poklonili pobjedu,svojim greskama,da smo igrali kako znamo i rastereceno,kako je i trbalo,danas bi se druga pjesma pjevala.Komplketna javnost je ocekivala dobar rezultat u Briselu i nehoticno je stvoren pritisak na nase momke,koji su podlegli i sad su na stubu srama,a izgubiti od Belgije nije nikakva sramota
Kada pocnemo cijeniti sebe i svoj kvalitet,koji sigurno imamo,onda ce doci i pobjeda protiv velikih,ubijedzen sam
A da ta Belgija nije neki svemirski brod pokazuje i to da im svi igraci dolaze iz EPL,a igraci iz te iste lige sinoc jedva izvuku bod u Sloveniji,koju bi mi pobjedili 4 puta u 5 utakmica,toliko :bih: :bih: :bih:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 12 okt 2016, 12:16

bhsport :thumbup:
Niko ne zna kako ćemo krenuti protiv Grčke, opet će izgleda na okupljanju odlučivati koliko će napadača početi u prvih 11 :roll: Samo izvesti normalnu formaciju a da li će def. veznog igrati Jajalo ili Cimirot, ofanzivnog Milicevic ili Tino, desno krilo Hajrović ili Višća su sitnice i više stvar forme i inspiracije u 90min na utakmici
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 12 okt 2016, 12:19, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

Sishar
Kontakt:

Post Postao/la Sishar » 12 okt 2016, 12:19

pinoglavi je napisao/la:bhsport :thumbup:
Niko ne zna kako ćemo krenuti protiv Grčke, opet će izgleda na okupljanju odlučivati koliko će napadača početi u prvih 11 :roll:
Da budu zdravi tj spremni za mec :kafa:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 12 okt 2016, 12:27

Unofficialpage je napisao/la:Dva sidraša u napadu?
Za Svedsku su prekjucer poceli Berg i Toivonen, za Madjarsku Szalai i Nikolic. Sinoc za Poljsku Teodorczyk i Lewnadowski (svi pobjedili)... Ne mogu se vise sjetiti i nisam pratio sve tekme, ali sam siguran da ima barem jos pet ekipa koje su pocele utakmicu u formaciji 4-4-2, sa dva visoka, korpulentna igraca...
Ako cete vec kritikovati, nadjite nesto konkretno, a ne lupati bezveze :facepalm:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 okt 2016, 12:31

Niko ne zna kako ćemo krenuti protiv Grčke, opet će izgleda na okupljanju odlučivati koliko će napadača početi u prvih 11 :roll: Samo izvesti normalnu formaciju a da li će def. veznog igrati Jajalo ili Cimirot, ofanzivnog Milicevic ili Tino, desno krilo Hajrović ili Višća su sitnice i više stvar forme i inspiracije u 90min na utakmici
Evo ga napokon! To je sustina svega.
Onda niko nece pisati o Mesinim pogreskama nego o igracima koji su lose odigrali. Do tog momenta krivac je na klupi. Kod mene je prisutna strepnja o Mesinim mogucnostima da ovo uradi. Vrludanja sa sastavom se moraju reducirati a ne da se svaku utakmicu konzultira vidovnjak da nam najavi mogucnosti koje nas cekaju.
Da ne duzim, sustina je sadrzana u tvom postu.

Jednom je Ivica Osim rekao onu cuvenu recenicu "tko ne moze trcati ne moze ni igrati" i ako nista drugo Bazdarevic bi ovo morao znati jer ga je Svabo dugo vodio.
Ako to ne zna on ne moze trenirati niti Gosk-a a ne jednu reprezentaciju.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 okt 2016, 12:51

SlevinKelevra je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Dva sidraša u napadu?
Za Svedsku su prekjucer poceli Berg i Toivonen, za Madjarsku Szalai i Nikolic. Sinoc za Poljsku Teodorczyk i Lewnadowski (svi pobjedili)... Ne mogu se vise sjetiti i nisam pratio sve tekme, ali sam siguran da ima barem jos pet ekipa koje su pocele utakmicu u formaciji 4-4-2, sa dva visoka, korpulentna igraca...
Ako cete vec kritikovati, nadjite nesto konkretno, a ne lupati bezveze :facepalm:
To je stari fudbal i većina ih izbjegava. Za to moraš imati jaku vezu i krila/bekove, što mi nemamo. U vezi jedino Pjanić, Medo je samo da bude, krila/bekovi ne znaju ubaciti... Što znači to otpada. Uredu, to može protiv Kipra i da znam da neće to izvesti protiv Grčke ali Meša mi je totalno sumnjiv.
S ovim se već slažem. Formacija i da Medo ne igra, to je bitno.

Ne znam što ne zove Krunića, protiv Juventusa je dobro odigrao. Može definitivno pomoći, nije loš igrač.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 12 okt 2016, 13:44

Kakav je Mehmed selektor najbolje govori da 90% ljudi se vise plasi samog Mehmeda nego protivnika. Steta sto savez nije htio da izdvoji malo vise para pa da vidimo puni potencijal ove reprezentacije sa nekim normalnim selektorom.
🔵⚪

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 12 okt 2016, 14:27

Curane, jos nisi odstupio????

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 12 okt 2016, 17:16

Svi su ovdje uglavnom protiv Mehmeda,ja nisam, jos uvijek nije zijanio utakmicu u kojoj smo bili favoriti,ne racunajuci prosle kvale odnosno baraz,ali mene nervira sto su to uglavnom nefudbalski razlozi netrepeljivosti prema Mesi,jednim smeta sto je strumf,drugi kazu da je ruzan,treci jer je nekoga izbacio iz ekipe,tj. nije ga pozvao,jedni hoce Cimirota,jedni hoce TSS,neki cak i onog kloca Duljevica,ali uskoro ce Mesa svima zapusiti usta.
Edit:Najvise me nervira kad neko covjeka koji je maksimalno posvecen svom posla stavi u istu recenicu sa onim lijenim konjem od selektora,PAPETOM,mozda on nije neki vele strucnjak ali je za svog prethodnika JOSE PEP MURINHO GVARDIOLA :bih: :bih: :bih:

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 12 okt 2016, 21:12

Nismo favoriti vs irske bili?
UPRAVA NAPOLJE!

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 12 okt 2016, 21:23

MiiisssskeeBh je napisao/la:Svi su ovdje uglavnom protiv Mehmeda,ja nisam, jos uvijek nije zijanio utakmicu u kojoj smo bili favoriti,ne racunajuci prosle kvale odnosno baraz,ali mene nervira sto su to uglavnom nefudbalski razlozi netrepeljivosti prema Mesi,jednim smeta sto je strumf,drugi kazu da je ruzan,treci jer je nekoga izbacio iz ekipe,tj. nije ga pozvao,jedni hoce Cimirota,jedni hoce TSS,neki cak i onog kloca Duljevica,ali uskoro ce Mesa svima zapusiti usta.
Edit:Najvise me nervira kad neko covjeka koji je maksimalno posvecen svom posla stavi u istu recenicu sa onim lijenim konjem od selektora,PAPETOM,mozda on nije neki vele strucnjak ali je za svog prethodnika JOSE PEP MURINHO GVARDIOLA :bih: :bih: :bih:

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 12 okt 2016, 21:23

Kakav god mesa bio neznalica kao trener, barem ima neki napredak u odnosu na telecu glavu. Ovaj barem se trudi da dovede najbolje sto imamo u ekipu (osim onog sumnjivog dogadjaja jednom sa bicakcicem), ali vjerujem da je njega bilo umjesto susica da bi mozda danas i halilovic pa mozda i seferovic igrali za bih i td. Uglavnom ako nista barem se covjek u tom dijelu trudi.
Sto se tice taktike, tu jednostavno nije kalibar. Mi radije uzmemo osobe bez ikakvog iskustva nego iz domace lige. Ja ne kazem da bi neko iz domace lige uradio vise, ali je poenta price da su oni svi u par grama. To sto su ovi bogatiji (citaj susic,mesa...) pa nece da se spustaju na taj nivo da vode u BiH ne znaci da su ista bolji od istih. Ne bi oni ni u nasoj ligi nista napravili. Nama je jedino rjesenje ako vec nece savez da se istrosi na Vahi onda da se istrosi na nekom drugom treneru i da probamo jednom nesto napraviti.
Ako smo ikada imali priliku to je bilo sada dok jos iole imamo nekih para. Vec u narednom ciklusu sve pare ce sasusiti jer nece biti nikakvih vecih prihoda kao onda kada smo dobili od odlaska na SP.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 12 okt 2016, 21:26

MiiisssskeeBh je napisao/la:
MiiisssskeeBh je napisao/la:Svi su ovdje uglavnom protiv Mehmeda,ja nisam, jos uvijek nije zijanio utakmicu u kojoj smo bili favoriti,ne racunajuci prosle kvale odnosno baraz,ali mene nervira sto su to uglavnom nefudbalski razlozi netrepeljivosti prema Mesi,jednim smeta sto je strumf,drugi kazu da je ruzan,treci jer je nekoga izbacio iz ekipe,tj. nije ga pozvao,jedni hoce Cimirota,jedni hoce TSS,neki cak i onog kloca Duljevica,ali uskoro ce Mesa svima zapusiti usta.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 12 okt 2016, 22:15

"Bila je teška utakmica, posebno nakon poraza u Belgiji. Sve u svemu, kada se pogledaju ove prve tri utakmice, mislim da treba da budemo sretni što imamo šest poena. Ova igra može puno bolja da bude. Ja sam nakon Estonije rekao, a i danas mislim, da ne igramo dobar fudbal, kao što smo nekad igrali. Ipak, mislim da je najbitnije to što smo pobijedili, ali mislim da će biti jako teško biti drugi u ovoj grupi", kazao je Lulić (inace fudbaler)

Šta kažete na izjavu Senada Lulića da s ovakvom igrom u Grčkoj ne možemo računati ni na šta?

- "Ne slažem se s njom. Možda je to rekao vruće glave. Pa 25 udaraca na gol protiv Kipra nije imala ni Belgija", dodao je Bazdarevic (inace selektor)

:kafa:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Sishar
Kontakt:

Post Postao/la Sishar » 12 okt 2016, 22:57

Misu jesi skonto sta posle Belgije :kafa:

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 13 okt 2016, 14:13

bazdarevic je izgubio sve bitne utakmice do sada(baraz,belgija).pobjedio je wales,kad su oni vec bili sigurni na 1 mjestu i ove manje reprezencije.iz daleka se vidi,da on nema neke vizije i znanja i da sa njim nikad necemo igrati moderan nogomet

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 okt 2016, 14:19

Malo se previše zanosite i umišljate da smo Njemačka. Prva utakmica protiv Irske katastrofalna taktika ali smo stvarali šanse, oni prvi put prešli centar kako treba i zabili gol. Druga utakmica solidna postava (jedino Cocalić upitan mada su povrijedjeni bili i Bešić i Cimirot tako da je više-manje svejedno bilo da li će igrati Cocalić, Hadžić ili Grahovac jer su sva trojica tarabe) i deklasirali nas ljudi.
Prošle kval. gostovanje u Belgiji sa čuvenom 451 i nismo centra prešli, zadnja utakmica s Belgijom katastrofalna postava i debakl ali šta god i koga god smo izveli na teren izgubili bi.
Grčka će mu vjerovatno biti i najveći i najrealniji test iako je teško iko optimista nakon onog u Belgiji.
Nikako da shvatite da mi i da izvedemo najbolju moguću postavu u tom trenutku protiv Grčke ne garantuje nam ni bod a kamoli 3.
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2016, 14:46

pinoglavi je napisao/la:Malo se previše zanosite i umišljate da smo Njemačka.
Ne znaju biti umjereni, što proizilazi iz njihovog neznanja o fudbalu. Plus pitari koji misle da su duhoviti, a sve to smo vidjeli ranije.

Nalazimo se u veoma dobroj situaciji/poziciji, šest bodova iz tri utakmice, koliko realno i treba da imamo. Naredna utakmica je bitna, ali nije presudna. Selektor još uvijek nešto pokušava, s tim da su nas ti njegovi pokušaji (Đurić) odveli u baraž koji smo već bili prežalili. Niko ne želi da prihvati činjenicu da smo izuzetno limitirana ekipa koja zavisi isključivo od Edina Džeke i tako je već godinama. Dobro je što se Pjanić definitivno probudio, mnogo će nam značiti u nastavku.

U ovoj grupi ima još mnogo da se igra i ako ne izgubimo u Atini, ubijeđen sam da do kraja kvalifikacija nećemo imati poraz. Bilo bi dobro da Belgija obezbijedi prvo mjesto pa da nam rasterećena dođe u Zenicu u predzadnjem kolu.

Idemo utakmicu po utakmicu, momcima i selektoru je potrebna podrška, a ne nadmudrivanje 'jesam li ti rekao' i 'znao sam'. Ulog je svjetsko prvenstvo i treba ginuti do zadnjeg sudijskog zvižduka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 13 okt 2016, 18:27

Virtu4l je napisao/la:
Ne znaju biti umjereni, što proizilazi iz njihovog neznanja o fudbalu. Plus pitari koji misle da su duhoviti, a sve to smo vidjeli ranije.

Nalazimo se u veoma dobroj situaciji/poziciji, šest bodova iz tri utakmice, koliko realno i treba da imamo. Naredna utakmica je bitna, ali nije presudna. Selektor još uvijek nešto pokušava, s tim da su nas ti njegovi pokušaji (Đurić) odveli u baraž koji smo već bili prežalili. Niko ne želi da prihvati činjenicu da smo izuzetno limitirana ekipa koja zavisi isključivo od Edina Džeke i tako je već godinama. Dobro je što se Pjanić definitivno probudio, mnogo će nam značiti u nastavku.

U ovoj grupi ima još mnogo da se igra i ako ne izgubimo u Atini, ubijeđen sam da do kraja kvalifikacija nećemo imati poraz. Bilo bi dobro da Belgija obezbijedi prvo mjesto pa da nam rasterećena dođe u Zenicu u predzadnjem kolu.

Idemo utakmicu po utakmicu, momcima i selektoru je potrebna podrška, a ne nadmudrivanje 'jesam li ti rekao' i 'znao sam'. Ulog je svjetsko prvenstvo i treba ginuti do zadnjeg sudijskog zvižduka.
odlican post @virtu4l,to i ja citavo vrijeme govorim,osvojeno je 6 ocekivanih bodova,ako je neko ocekivao vise onda smo trebali ove kvale zavrsiti bez poraza,jer je gostovanje u Briselu po normalnom rezonu najteze u ovim kvalifikacijama,zbog toga Mesa jos uvijek ima bar moju podrsku.Jedino gdje se ne slazem s tobom je da smo limitirana reprezentacija,ima kvalitete koja ce s vremenom ponovo isplivati,ova reprezentacija je prosla kroz jedan buran period i to je ostavilo malo traga i na igri i na onom najbitnijem,samopouzdanju,par dobrih rezultata i bicemo u redu :bih: :bih: :bih: :bih:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 okt 2016, 20:15

MiiisssskeeBh je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

odlican post @virtu4l,to i ja citavo vrijeme govorim,osvojeno je 6 ocekivanih bodova,ako je neko ocekivao vise onda smo trebali ove kvale zavrsiti bez poraza,jer je gostovanje u Briselu po normalnom rezonu najteze u ovim kvalifikacijama,zbog toga Mesa jos uvijek ima bar moju podrsku.Jedino gdje se ne slazem s tobom je da smo limitirana reprezentacija,ima kvalitete koja ce s vremenom ponovo isplivati,ova reprezentacija je prosla kroz jedan buran period i to je ostavilo malo traga i na igri i na onom najbitnijem,samopouzdanju,par dobrih rezultata i bicemo u redu :bih: :bih: :bih: :bih:
Sve je to sto kazes ok i par dobrih rezultata bi mozda i popravilo nase sanse ali samo jedan poraz i to ovaj u narednoj utakmici bi mogao nasu ekipu uvesti u kaos i imati sokantne posljedice. Problem je evidentan i uzimati argumente o broju udaraca prema golu Cipra u zadnjoj utakmici je i vise nego neozbiljno. A to su glavni Mesini argumenti. Mi nismo imali ozbiljnu sansu do one greske obrane Cipra. Ovakvom igrom mi gubimo od Grka.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Beduin, bhfanatic14, Zglavkar, zikerrz21 i 153 gosta.