Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ma znam za to i ja, a ocita mislim i ovako, samo sto ostalo ide na graficku valjda.
Mia San Mia
Tek sad kad sam posao oborit sistem vidje da nema ulaza za cd-ove
Imam na cd-u win.7 jel se moze to preniejti na usb stik naravno da ga prije postavim kao bootable?

Imam na cd-u win.7 jel se moze to preniejti na usb stik naravno da ga prije postavim kao bootable?
Mia San Mia
- JoseeMourinho
- Kontakt:
moze ili napravi od cd-a .iso fajl ili skini windows, pa preko rufusa(skines program) "sprzis" na usb 

Evo skidam Neru valjda ce moci preko njega prebaciti u iso fajl sve, a vec sam skinuo program Unetbootin, da snimi iso fajla na usb.
Mia San Mia
- JoseeMourinho
- Kontakt:
ma imas hiljadu tih programa i manjih od nere, evo i ovaj npr.
http://www.magiciso.com/tutorials/miso-makeiso.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
napravi sliku pa preprzi na usb, bootuj usb i sve je isto dalje
http://www.magiciso.com/tutorials/miso-makeiso.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
napravi sliku pa preprzi na usb, bootuj usb i sve je isto dalje

- JoseeMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Skini rufus nije ni megabajt on je bas za iperativne sisteme ja sam njega koristio i radi 

Evo uspjelo je, i za cudo jedno nema trokutica samo kod fingerptinz sensora, ali radi.
Skinuo sam s neta windows i preko stika instalirao. Zahvaljujem
Skinuo sam s neta windows i preko stika instalirao. Zahvaljujem

Mia San Mia
Joj jesam baksuz, sinoc odradio sistem sve uredno radilo. Uredno ugasio i evo sad da upalim nece, svijetli lampica od dugmeta za paljenjei onaj indikator od paljenja i to je to 
Evo sad se upali i nisam cuo ventilatora tek nakon par minuta mada nisam siguran opet i na dugme ugasio i ponovo da upalim hoce. Isto kao da mu je potrebno da se zagrije
Sad sam jos vise zbunjen

Evo sad se upali i nisam cuo ventilatora tek nakon par minuta mada nisam siguran opet i na dugme ugasio i ponovo da upalim hoce. Isto kao da mu je potrebno da se zagrije

Mia San Mia
-
- Kontakt:
zna li ko pass za bhtelekom,postavku rutera?? ono kad se ukuca 192.168.1.1??? vr10vr10tajn1pa55 nije,probao sam..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
- Kontakt:
Nazovi 1444 i objasni im sta hoces. Rijesit ce ti na daljinu tvoj problem.jasko_juve je napisao/la:zna li ko pass za bhtelekom,postavku rutera?? ono kad se ukuca 192.168.1.1??? vr10vr10tajn1pa55 nije,probao sam..
Bilo bi lakše odgovoriti ako bi nam postavio naziv rutera i model.jasko_juve je napisao/la:zna li ko pass za bhtelekom,postavku rutera?? ono kad se ukuca 192.168.1.1??? vr10vr10tajn1pa55 nije,probao sam..
Heelp opet 
Nakon instalacije novog sistema poceo je da mrzne kao i prije i onda moram iskljuciti, pa nije htjelo jednom da se pokrene. Danas otvorio ga, ocistio. Da upalim nece. Odnosno nece da pokrene sistem jer radi laptop, i hdd radi i ventilator ( ponekad se ukljuci ). Ali to je to.
Sta moze biti
Ova lijevo se upali samo ne pocetku 1-2 sek.

Nakon instalacije novog sistema poceo je da mrzne kao i prije i onda moram iskljuciti, pa nije htjelo jednom da se pokrene. Danas otvorio ga, ocistio. Da upalim nece. Odnosno nece da pokrene sistem jer radi laptop, i hdd radi i ventilator ( ponekad se ukljuci ). Ali to je to.
Sta moze biti
Mia San Mia
chipset ako nekada radi, nekada ne, a nekada pokrene pa zamrzne.R32 je napisao/la:Heelp opet
Sta moze biti
ako nadjem posle vise vremena detaljnije cu

- OnlyUnited
- Kontakt:
Moguce da je lose: napajanje, sata ili ide kabal (hd), kvar na samoj ploci, neispravan slot(ovi) rama,...R32 je napisao/la:Heelp opet
Sta moze biti
- Ed Woodward for Prime Minister !
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Druze, ti si izgleda dobio taj laptop na poklon, a neko te je samo uvalio u brige, osijedices za sedmicu dana zbog njega kako je krenulo 
Ne mogu ti pomoci, zao mi je, samo sam ovo htio reci

Ne mogu ti pomoci, zao mi je, samo sam ovo htio reci

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
U pravu si sve 
Uspio sam ga upaliti, tako sto sam izvadio ram plocice a stavio drugu od 1gb. Ali opet ledi brzo. Sve stane i nista dok ne ugasim. Nisam siguran, ali kako sam uvidio dok je bas hladan najvise radi do zamrzavanja.
Ajd ako ko sta naleti na ovaj problem javite, hvala vam.

Uspio sam ga upaliti, tako sto sam izvadio ram plocice a stavio drugu od 1gb. Ali opet ledi brzo. Sve stane i nista dok ne ugasim. Nisam siguran, ali kako sam uvidio dok je bas hladan najvise radi do zamrzavanja.
Mia San Mia
Kako imam laptop malo vise od godinu i po danas prvi put otvorim ccleaner da ga ocistim malo i nadje mi 12 GB smeca
ne znam odakle toliko kad ga ne koristim u toj mjeri kao kompjuter 

Trebas vidjeti kakva ti je termalna pasta na chipsetu i procesoru. Zna ona da zapece i ne prenosi toplotu na hladnjak. Meni to smrdi na chipset a ako bude to, onda ga mozes baciti.R32 je napisao/la:U pravu si sve