Kao prvo ne funkcionisu svi klubovi na tome principu u Njemackoj,cak njih relativno malo.I ima cak zagovornika za engleski model (Hannover 96).Taj novac koji klubovi imaju kao prihod imaju i nasi klubovi u manjoj mjeri i ti prihodi nece imati nikakve veze sa incvesticijama niti se investitor obazire na njih pretjerano.Investicije privlacis potencijalnim dobitima preduzeca,u startu imas krompir.Meni je stvarno zao sto stalno diskutuju ljudi koji jako malo imaju uvida u funkcionisanje jednog dd odnosno veze nemaju sta to znaci i zasto se isplati biti dionicar neke firme ili ne razumiju jednostavno.Investitor uplati 49%,klub ima prihoda od milion rashoda od pola miliona,pola miliona je dobiti i dijeli se 51-49%,ne jednom vec svake bozije godine dok si vlasnik određenog udjela firme.Ako BHTelecom ima dobit svake godine 100 miliona a ja sam vlasnik 1%,moj je milion svake godine.A dionice sam kupio za mozda 200 000 (ovo je naravno primjer,u stvarnosti nisam milioner,niti dionicar Telecoma).Ja mislim da jednostavnije ovo ne moze.Nakon ove izjave o menadzerskim agencijama si se diskvalifikovao vec i **** me otac ako znam sto ti repliciram...amidzaTan je napisao/la:Ali prica on funkcionisanju Bundesligaskih klubova na isti nacin 49%/51% je smijesna, pogotovo ako pocnes uporedjivati, jer cinjenica je da najgori klubu u Bundes ligi naplati minimalno 13 miliona od TV prava, da ima stadion koji je rasprodat na pocetku sezone i tako tokom cijele sezone, da ima aktivnih clanova vise nego svi premier ligasi zajedno, da ima znacajnu pomoc od strane ministarstva, isto od lokalnih zajednica, kao i fudbalskog saveza Njemacke... Drugim rijecima ima znacajne prihode kroz citavu godinu i posluje u plusu sto za nase klubove ne mozemo reci...
Staut FKS i Željin se u putu nisu sreli,jer vas statut je u stvari nacin ulaganja dok kod nas to nije ni slucajno,ali eto preslusao si visestruko Zaimovica...