Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la calcio » 14 dec 2013, 22:13

Sve sto zelim je jedan spomenik od 15 metara visine i da me svake godine slavite...
eto ja skroman k'o i uvijek. :lol:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 dec 2013, 22:15

dohaka nam ga cautinho. :mrgreen: :lol:
on i njegove teme.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 14 dec 2013, 22:15, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Fecox
Kontakt:

Post Postao/la Fecox » 14 dec 2013, 22:15

e zbog ovih stvari volim današnji vakat :mrgreen: nikada prije ne bi bilo poželjno kazati: Nek vam je lahka zemlja Banovićka :lol:
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 14 dec 2013, 22:16

Haj ba uozbiljite se.
Da li je ikada razriješena ova misterija?
"SS Ourang Medan": U februaru 1948. godine poslan je SOS poziv koji je primilo nekoliko brodova u blizini Indonezije, a koji je došao s holandskog teretnjaka "SS Ourang Medan". Poruka od koje su se mnogi ježili glasila je: "Svi oficiri, uključujući i kapetana, su mrtvi. Moguće je da je cijela posada mrtva." Nakon ove poruke uslijedilo je neuhvatljiv Morzeov kod, a potom i posljednja jeziva poruka: "Umirem!"
Kad je do teretnjaka stigao prvi spasilački brod, s "Ourang Medana" niko se nije javljao. Ono što je spasilačka ekipa zatekla pri ukrcavanju na brod bilo je jezivo. Kompletna posada broda bila je mrtva, oči su im bile otvorene, lica okrenuta prema suncu, ruke raširene, a na licima izraz užasa. Na tijelima su bile vidljive povrede. Kad je spasilačka ekipa došla, osjetila je jezu iako je temperatura bila 43 stepena u plusu. Odlučili su odvući brod do prve luke, ali prije nego što su uspjeli izvesti tu akciju, na brodu je izbio požar. Spasilačka ekipa jedva je uspjela pobjeći s broda i prerezati konopac kojim su brodovi bili povezani prije nego je "Ourang Medan" eksplodirao i potonuo. Tačna sudbina posade broda, kao i uzroci njihove smrti ostali su misterija.
DRUG NEBI TI PUNCA

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 14 dec 2013, 22:19

Ma neki đavo postoji, samo ja nisam siguran kakav, nešto ima ba :)

nisu djaba svi primitivni narodi bili potčinjeni tim nekim bogovima sunca, što govori da nešto "dođe" odozgo..dok se klanjaju toliko tome i prinose žrtve :D
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 dec 2013, 22:27

pa tih satanistickih akcija ima i po Sarajevu, kamoli po svijetu :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 dec 2013, 00:15

bagrcavi je napisao/la:Haj ba uozbiljite se.
Da li je ikada razriješena ova misterija?
Pa pisao sam ja ranije o tome i najvjerovatnijem uzroku, prelistaj malo :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 dec 2013, 00:23

slika

Znači legla je i anketa na temi. :)

Jel' ko gledao dokumentarac o Phil Schneideru iz 1995 inače čovjek je geolog i inžinjer koji je 17 godina radio na crnim projektima za američku vladu, izrada podzemnih baza i slično.

U nekih 2 godine je imao 30 predavanja na kojim je razotkrivao mnoge tajne američke vojske koje se tiču Area 51 i drugih baza.

Imao je zaista uvrnute i čudne tvrdnje.

Poslijednje predavanje je imao 1995 a 1996 su ga našli mrtvog u stanu sa gumenom trakom oko vrata.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Fecox
Kontakt:

Post Postao/la Fecox » 15 dec 2013, 00:27

Čuo sam nešto,istina sasvim malo o tome liku,kolateralna šteta prozvan čini mi se :?
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 dec 2013, 00:33

Virtu4l je napisao/la:
Otelo je napisao/la:@hoshafka meni se je svidjao njegov nacin rada tj. vodjenja drzave.U malom broju godina je Njemacku stavio na celo Europe i pokazao svijetu sta sve moze.
Da, ali je ta Njemačka pokazala kolika je sila tek nakon Hitlera i WW2. Po meni je fascinantniji povratak Njemačke na tron Evrope nakon drugog svjetskog rata, nego Hitlrov huškački pohod. To više govori koliko su jaki kao nacija, imaju nešto posebno. Digli su se iz pepela, a bili su sravnjeni sa zemljom, dugovi su bili ogromni, sankcije na sve strane... i gdje su sad...?
zbog njegove zaovstavstine. Mercedes, VW, BMW, Ford, autoputevi... sve je to ostalo nakon rata. Rat je lansirao mnoge njemacke firme. Zato su isplacivali odstetu Židovima, mada je to zanemrivo u odnosu koliko su oni pobrali plodova njihovom besplatnom radnom snagom...

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 15 dec 2013, 01:14

Bosniacum Lilium je napisao/la:zbog njegove zaovstavstine. Mercedes, VW, BMW, Ford, autoputevi... sve je to ostalo nakon rata. Rat je lansirao mnoge njemacke firme. Zato su isplacivali odstetu Židovima, mada je to zanemrivo u odnosu koliko su oni pobrali plodova njihovom besplatnom radnom snagom...

Ima tu dosta i do njemačkog mentaliteta. Oni znaju kako naći rješenje za svaki mogući problem, disciplinovani su, samokritični su, znaju ko su, šta su, gdje su, nema kod njih one šuplje kako su najbolji, najljepši, najtalentovaniji... Kad uporediš njih i nas Balkance :lol: :roll: :roll:
A osim besplatne radne snage, koliko su oni od bogatih Jevreja uzeli zlata, keša, umjetnina... na kraju krajeva koliko su ih poubijali, ne samo Jevreja nego i svih drugih naroda koje su smatrali nižom vrstom i koji su im stali na put, ta neka odšteta, pa to je obična smijurija, vic. I što je najgore danas gdje god stignu baš oni drže predavanja o ljudskim pravima, slobodama... Oni, Englezi, Francuzi, Ameri, Holanđani... Kolonijalna kapitalistička bagra.

Kad smo već kod misterija, prije neki dan na poslu, na nekom radiju slušam neku emisiju baš o misterijama ( ne znam ni koji je radio, ni koja emisija pošto je prostorija bila puna raje, malo sam slušao, malo nisam). Znači priča ide ovako... neka istraživačka ekspedicija istražuje okolinu nekog jezera u J.Americi, mislim da je Titikaka, na obali su razapeli šatore, i tako jedno veče ih nešto napadne i jedan od članova ekspedicije radio vezom pozove nekoga i javi kako su napadnuti, kako nešto izlazi iz jezera i tu se naravno veza prekine. Poslije par dana, ekipa koja ih je tražila, nalazi njihov kamp, ali nijedan član ekspedicije nikad nije pronađen. Jel neko čuo za ovu misteriju? Baš me zainitrigiralo da saznam više o tome.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 dec 2013, 01:20

alan_kardec je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:zbog njegove zaovstavstine. Mercedes, VW, BMW, Ford, autoputevi... sve je to ostalo nakon rata. Rat je lansirao mnoge njemacke firme. Zato su isplacivali odstetu Židovima, mada je to zanemrivo u odnosu koliko su oni pobrali plodova njihovom besplatnom radnom snagom...

Ima tu dosta i do njemačkog mentaliteta. Oni znaju kako naći rješenje za svaki mogući problem, disciplinovani su, samokritični su, znaju ko su, šta su, gdje su, nema kod njih one šuplje kako su najbolji, najljepši, najtalentovaniji... Kad uporediš njih i nas Balkance :lol: :roll: :roll:
A osim besplatne radne snage, koliko su oni od bogatih Jevreja uzeli zlata, keša, umjetnina... na kraju krajeva koliko su ih poubijali, ne samo Jevreja nego i svih drugih naroda koje su smatrali nižom vrstom i koji su im stali na put, ta neka odšteta, pa to je obična smijurija, vic. I što je najgore danas gdje god stignu baš oni drže predavanja o ljudskim pravima, slobodama... Oni, Englezi, Francuzi, Ameri, Holanđani... Kolonijalna kapitalistička bagra.
Dijelim misljenje od prve do zadnje rijeci. U sridu si pogodio sa svim, posebno o ovom zadnjem dijelu. Ja bi tu dodao jos i nekada jaku Belgiju. Oni zlocini u Kongu s pocetka 20. vijeka :shock:

Sto se tice misterije, ja znam za jednu slicnu, ali je vezana za dobra SSSR i Sibir

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 15 dec 2013, 01:33

Saurman je napisao/la:slika

Znači legla je i anketa na temi. :)

Jel' ko gledao dokumentarac o Phil Schneideru iz 1995 inače čovjek je geolog i inžinjer koji je 17 godina radio na crnim projektima za američku vladu, izrada podzemnih baza i slično.

U nekih 2 godine je imao 30 predavanja na kojim je razotkrivao mnoge tajne američke vojske koje se tiču Area 51 i drugih baza.

Imao je zaista uvrnute i čudne tvrdnje.

Poslijednje predavanje je imao 1995 a 1996 su ga našli mrtvog u stanu sa gumenom trakom oko vrata.
Jesam ja davno, vrlo ubjedljivu priču ima(mislim imao :mrgreen: )
Phil Schnieder - Podzemne baze " onclick="window.open(this.href);return false;
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 15 dec 2013, 01:57

Bosniacum Lilium je napisao/la:Dijelim misljenje od prve do zadnje rijeci. U sridu si pogodio sa svim, posebno o ovom zadnjem dijelu. Ja bi tu dodao jos i nekada jaku Belgiju. Oni zlocini u Kongu s pocetka 20. vijeka :shock:

Da, zaboravio sam Belgijance, Špance, Portugalce. Sa njima mogu i Talijani.
Za mene je recimo misterija kako svijet sva ta zvjerstva koja su počinile kolonijalne sile, zaboravlja i dopušta da opet jedni te isti rade šta hoće i da popuju svima. Merkelka prije godinu dvije, kao najmoćniji evropski političar, i jedan od najuticajnijih političara u svijetu, izjavi kako je multinacionalizam mrtav, a stranci sa svih strana dolaze ovdje i ubiše nas pričom kako moramo živjeti skupa, tolerancija, bla bla... Halo :? :?

Bosniacum Lilium je napisao/la:Sto se tice misterije, ja znam za jednu slicnu, ali je vezana za dobra SSSR i Sibir
Nije to to. Znam i ja za tu koju ti spominješ, gledao sam o tome u onoj emisiji drevni vanzemaljci na history channel-u. Ekspedicija treba da se popne na neki planinski vrh, ali zbog jake oluje odlučuju da se ulogore ispod vrha i nastave sutra. Te noći ih nešto napada i sve ih ubija. Poslije desetak dana, spasioci pronalaze izmasakrirana tijela članova ekpedicije. Komunističke vlasti se trude da sve zataškaju.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 dec 2013, 02:00

eh na to mislim. I jesu li otkrili sta ih je izjelo?

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 15 dec 2013, 02:07

pa pošto se emisija zove tako kako se zove, naravno sve je svaljeno na vanzemaljce. Nakon tog pokolja, sprovedena je istraga pod vodstvom nekog lika, koji je, navodno, došao do određenih saznanja, ali je istraga istog trenutka prekinuta naredbom odozgo, i počelo je zataškavanje.
RIP Adis Selmanović

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 dec 2013, 02:08

standardno :roll:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 dec 2013, 02:10

Pobili ih komunisti.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 dec 2013, 02:14

mozda :lol:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Grigorij_Raspu%C4%87in" onclick="window.open(this.href);return false;

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 15 dec 2013, 02:26

ako ovaj Phil Schnieder (pokojni) nije bio lud čovjek, onda smo u velikom qrcu :?
i odma mi se nameće pitanje hladnog rata :) što su rusi prilazili do kube i što se sve to riješilo? da nije bilo zbog kontrole malih zelenih :mrgreen:

edit: nešto mi se ne podudara u dijelu 5/7..prije toga u prvom il drugom dijelu govori kako se izvinjava svim vjernicima, spominje postojanje vanzemaljaca (što negira postojanje religija i Bogova u nekoj mjeri), a onda u dijelu 5/7 govori kako je teško ubiti čovjeka i da cijeli život na duši nosiš biće božiju kreaciju ili tako nešto :?
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.