eto ja skroman k'o i uvijek.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pa pisao sam ja ranije o tome i najvjerovatnijem uzroku, prelistaj malobagrcavi je napisao/la:Haj ba uozbiljite se.
Da li je ikada razriješena ova misterija?
zbog njegove zaovstavstine. Mercedes, VW, BMW, Ford, autoputevi... sve je to ostalo nakon rata. Rat je lansirao mnoge njemacke firme. Zato su isplacivali odstetu Židovima, mada je to zanemrivo u odnosu koliko su oni pobrali plodova njihovom besplatnom radnom snagom...Virtu4l je napisao/la:Da, ali je ta Njemačka pokazala kolika je sila tek nakon Hitlera i WW2. Po meni je fascinantniji povratak Njemačke na tron Evrope nakon drugog svjetskog rata, nego Hitlrov huškački pohod. To više govori koliko su jaki kao nacija, imaju nešto posebno. Digli su se iz pepela, a bili su sravnjeni sa zemljom, dugovi su bili ogromni, sankcije na sve strane... i gdje su sad...?Otelo je napisao/la:@hoshafka meni se je svidjao njegov nacin rada tj. vodjenja drzave.U malom broju godina je Njemacku stavio na celo Europe i pokazao svijetu sta sve moze.
Bosniacum Lilium je napisao/la:zbog njegove zaovstavstine. Mercedes, VW, BMW, Ford, autoputevi... sve je to ostalo nakon rata. Rat je lansirao mnoge njemacke firme. Zato su isplacivali odstetu Židovima, mada je to zanemrivo u odnosu koliko su oni pobrali plodova njihovom besplatnom radnom snagom...
Dijelim misljenje od prve do zadnje rijeci. U sridu si pogodio sa svim, posebno o ovom zadnjem dijelu. Ja bi tu dodao jos i nekada jaku Belgiju. Oni zlocini u Kongu s pocetka 20. vijekaalan_kardec je napisao/la:Bosniacum Lilium je napisao/la:zbog njegove zaovstavstine. Mercedes, VW, BMW, Ford, autoputevi... sve je to ostalo nakon rata. Rat je lansirao mnoge njemacke firme. Zato su isplacivali odstetu Židovima, mada je to zanemrivo u odnosu koliko su oni pobrali plodova njihovom besplatnom radnom snagom...
Ima tu dosta i do njemačkog mentaliteta. Oni znaju kako naći rješenje za svaki mogući problem, disciplinovani su, samokritični su, znaju ko su, šta su, gdje su, nema kod njih one šuplje kako su najbolji, najljepši, najtalentovaniji... Kad uporediš njih i nas Balkance![]()
![]()
![]()
A osim besplatne radne snage, koliko su oni od bogatih Jevreja uzeli zlata, keša, umjetnina... na kraju krajeva koliko su ih poubijali, ne samo Jevreja nego i svih drugih naroda koje su smatrali nižom vrstom i koji su im stali na put, ta neka odšteta, pa to je obična smijurija, vic. I što je najgore danas gdje god stignu baš oni drže predavanja o ljudskim pravima, slobodama... Oni, Englezi, Francuzi, Ameri, Holanđani... Kolonijalna kapitalistička bagra.
Jesam ja davno, vrlo ubjedljivu priču ima(mislim imaoSaurman je napisao/la:
Znači legla je i anketa na temi.![]()
Jel' ko gledao dokumentarac o Phil Schneideru iz 1995 inače čovjek je geolog i inžinjer koji je 17 godina radio na crnim projektima za američku vladu, izrada podzemnih baza i slično.
U nekih 2 godine je imao 30 predavanja na kojim je razotkrivao mnoge tajne američke vojske koje se tiču Area 51 i drugih baza.
Imao je zaista uvrnute i čudne tvrdnje.
Poslijednje predavanje je imao 1995 a 1996 su ga našli mrtvog u stanu sa gumenom trakom oko vrata.
Bosniacum Lilium je napisao/la:Dijelim misljenje od prve do zadnje rijeci. U sridu si pogodio sa svim, posebno o ovom zadnjem dijelu. Ja bi tu dodao jos i nekada jaku Belgiju. Oni zlocini u Kongu s pocetka 20. vijeka
Nije to to. Znam i ja za tu koju ti spominješ, gledao sam o tome u onoj emisiji drevni vanzemaljci na history channel-u. Ekspedicija treba da se popne na neki planinski vrh, ali zbog jake oluje odlučuju da se ulogore ispod vrha i nastave sutra. Te noći ih nešto napada i sve ih ubija. Poslije desetak dana, spasioci pronalaze izmasakrirana tijela članova ekpedicije. Komunističke vlasti se trude da sve zataškaju.Bosniacum Lilium je napisao/la:Sto se tice misterije, ja znam za jednu slicnu, ali je vezana za dobra SSSR i Sibir
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.