Adnan Zahirović

Sarajlijc@
Kontakt:

Re: Adnan Zahirović

Post Postao/la Sarajlijc@ » 07 feb 2013, 18:01

Devil je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Pricajte vas dvojica sta hocete, ali Sesar je doktor za ovoga.
Jel' debitovao za Gent ? Genk ? :?
Ma samo ti ujedaj, ali bolji je igrac kako god.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 feb 2013, 18:19

Metanor,.Necemo se lagati,Nalchik je 4 boda od pozicije koja vodi u playoff i mnogo je blizi ekipama koje ce razigravati za ulazak u Rusku premier ligu nego onima koje se bore za opstanak..

Ako tvdis da mu je ono jucer najbolja utakmica onda ocigledno nisi gledao mec protiv Grcke na Kosevu kada je prvobitno pokupio simpatije,kako navijaca tako i selektora i igraca..Tebi je jedini argument jacina lige,ako se tom logikom vodimo onda tu nebi trebalo imati mjesta ni za Sesara,Svraku,Avdukica ili mislis da je nasa liga jaca od Ruske druge ? Salihovic nije DM,sta vise nije ni CM,u HofenheJmu je njegova pozicija ML..

Cinjenica da s Papetom ova reprezentacija i nema neku posebnu igru,utakmice cesce dobijamo na idividualni kvalitet nego na neku timsku igru,.Nemamo sirine u ekipi a jucer je samo bila potvrda za to,jucer smo utakmicu dobili zbog indivudalnih kvaliteta Pjanica,Begovica pa i Dzeke,barem sam ja stekao takav dojam..I zbog toga je ne mogu shvatiti one koji govore za Izeta Hajrovica ili Seferovica pa i Kolosinca kako nam takvi ne trebaju,nama je svaki igrac potreban jer nismo bas reprezentacija sa sirokom bazom potencijalnih reprezentativaca..Kao da jedna Njemacka nije vrbovala oko Kedire ili Ozila i da nisu koristili sve moguce nacine da zaigraju za njihovu nacionalnu selekciju..Sta mi radimo ? Uputimo jedan telefonski poziv i kontamo da je stvar gotova,ako se ne odazove nije ni bitno,takvi nam ni ne trebaju,pozivamo se na neki patriotizam a masa aplaudira misleci da smo pobjedili "izdajnike"..Nije bitno ni to sto jucer na klupi imamo pet igraca,od toga dva iz Premier lige BiH,Vrsajevica,Vrancica i propalog Ibricica a da su se poduzeli konkrentni potezi jucer smo na klupi mogli imati,Seferovica,oba Hajrovica,Bicakcica,Kolosinca,itd..Imam i ja zamjerki na Papeta naravno,mogli su se nekad isprobati i Mahmutovic,Ljevakovic,Buric,Hadzic i jos neki,pa jedan od njih kad bi pokazao potencijal za reprezentaciju za nas je odlicno,dodatni izbor na klupi..

O samoj taktici necu ni da pricam,ne zelim izigravati selektora i govoriti sta je najbolje po nas,to neka ostane po strani i neka Pape konta o tome,to mu i jeste posao..Ono sto je evidentno da moramo raditi na sirini u reprezentaciji,mora se napraviti sto veci broj reprezentativaca,standardnih i povremenih,pa i onih potencijalni..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 feb 2013, 18:33

Salihovic je totalno drugi tip defanzivnog veznog od Zahirovica, kao i Medunjanin, i oba mogu igrati iskljucivo pored Zahirovica nikako umjesto njega...zabrine me shvatanje igre nekih na forumu, i Pirlo je zadnji vezni textbook, pa jer on kraj sebe mora imati najmanje dva "razbijaca" kakav je u nasoj reprezentaciji Zahirovic, i nemamo trenutno igraca koji je ni blizu njemu...

i ja bih volio da je on nas backup na zadnjem veznom, ali dobro neko rece ni u konkurenciji za repku nemamo destruktivca , a kamo li u ovoj ekipi...govorit da je Sesar trenutno bolji od njeg je smijesno.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 07 feb 2013, 18:40

chily-rz je napisao/la:Metanor,.Necemo se lagati,Nalchik je 4 boda od pozicije koja vodi u playoff i mnogo je blizi ekipama koje ce razigravati za ulazak u Rusku premier ligu nego onima koje se bore za opstanak..

Ako tvdis da mu je ono jucer najbolja utakmica onda ocigledno nisi gledao mec protiv Grcke na Kosevu kada je prvobitno pokupio simpatije,kako navijaca tako i selektora i igraca..Tebi je jedini argument jacina lige,ako se tom logikom vodimo onda tu nebi trebalo imati mjesta ni za Sesara,Svraku,Avdukica ili mislis da je nasa liga jaca od Ruske druge ? Salihovic nije DM,sta vise nije ni CM,u HofenheJmu je njegova pozicija ML..

Cinjenica da s Papetom ova reprezentacija i nema neku posebnu igru,utakmice cesce dobijamo na idividualni kvalitet nego na neku timsku igru,.Nemamo sirine u ekipi a jucer je samo bila potvrda za to,jucer smo utakmicu dobili zbog indivudalnih kvaliteta Pjanica,Begovica pa i Dzeke,barem sam ja stekao takav dojam..I zbog toga je ne mogu shvatiti one koji govore za Izeta Hajrovica ili Seferovica pa i Kolosinca kako nam takvi ne trebaju,nama je svaki igrac potreban jer nismo bas reprezentacija sa sirokom bazom potencijalnih reprezentativaca..Kao da jedna Njemacka nije vrbovala oko Kedire ili Ozila i da nisu koristili sve moguce nacine da zaigraju za njihovu nacionalnu selekciju..Sta mi radimo ? Uputimo jedan telefonski poziv i kontamo da je stvar gotova,ako se ne odazove nije ni bitno,takvi nam ni ne trebaju,pozivamo se na neki patriotizam a masa aplaudira misleci da smo pobjedili "izdajnike"..Nije bitno ni to sto jucer na klupi imamo pet igraca,od toga dva iz Premier lige BiH,Vrsajevica,Vrancica i propalog Ibricica a da su se poduzeli konkrentni potezi jucer smo na klupi mogli imati,Seferovica,oba Hajrovica,Bicakcica,Kolosinca,itd..Imam i ja zamjerki na Papeta naravno,mogli su se nekad isprobati i Mahmutovic,Ljevakovic,Buric,Hadzic i jos neki,pa jedan od njih kad bi pokazao potencijal za reprezentaciju za nas je odlicno,dodatni izbor na klupi..

O samoj taktici necu ni da pricam,ne zelim izigravati selektora i govoriti sta je najbolje po nas,to neka ostane po strani i neka Pape konta o tome,to mu i jeste posao..Ono sto je evidentno da moramo raditi na sirini u reprezentaciji,mora se napraviti sto veci broj reprezentativaca,standardnih i povremenih,pa i onih potencijalni..

Gledao sam svaki mec reprezentacije pa tako i Zahirovica u njoj,kako uzivo tako i na tv-u,uglavnom,da,svi pominju utakmicu protiv Grcke kada smo dominirali protiv istih,a on dodavao prvom do sebe sto i dan danas radi ne znam sada koliko je pretrcao,ali znam da nije nista specijalno,ali nas je to malo impresioniralo sto nismo osim Rahimica ni imali takvog igraca na toj poziciji,sto smo ga vise gledali sve smo vise uvidjali njegove greske,i cak manjak pretrcanih kilo/metara,vjeruj mi,on ako pretrci vise od 6-7 kilometara po utakmici ja prestajem gledati fudbal,a sto se tice njegovih utakmica,koja god je bila bolja od koje u nasim ocima(subjektivan dojam,eto meni ova protiv Slovenije,tebi ona protiv Grcke,svejedno).Najbitnija cinjenica je ta da covjek VEZE NEMA,i to je to,sta ja trebam gledati njega,Vrsajevica i slicne u reprezentaciji? Pa nikada losiji igraci nisu ni igrali,ali eto sreca imamo bazu strasnih igraca u odlicnim formama(Spaha,Dzeko,Ibisevic,PJANIC,BEGOVIC) te onih koji su uvijek konstantni(Salihovic,Lulic,Mujdza,Stevanovic,Zukanovic),pa pobjedjujemo,ali brate mili,rijesiti se treba ovog sljama iz reprezentacije,dalje,sto se tice ovih ''izadjica'' Seferovic nije dovoljno dobar da igra,i Zec,i Muslimovic su bolji od njega,Hajrovic je odlican steta sto je izabrao Svicarsku,ali naravno niko nije nista konkretno uradio sto se tice njega,osim medija naravno koji su dosta pisali i peglali se za nikakav rezultat,Kolasinca mi je najvise zao,ali sta ces,taj je jos Sandzaklija,a znamo kakve su to interesdzije uglavnom,i jos ne racuna dosta njih Bosnu kao svoju drzavu,dalje sto se tice Nalchika,ne guglam kao ti rezultate kada cujem da neko spominje ranking tima,pa da ih provjeravam,znam da im je bas lose islo,upratio sam to,iako me 2. ruska liga blago receno ne interesuje.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 feb 2013, 18:48

ko je po tebi bolji na poziciji defanzivnog veznog, destruktivca od igraca koji nama stoje na raspolaganju.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 07 feb 2013, 19:43

lisander je napisao/la:Jao majko moja Zairovica mrze svi jer je igrao u Celika, dokle glupost ide na ovom forumu, realno momak nije kalibar za reprezentacije, protiv Litvanije, Latvije i nekih egzoticnih reprezentacija ok, al protiv jacih ekkipa tesko, nemoj te on trci on presjeca, vise su od njega Pjanic i Stevanovic uzeli i presjekli lopti, decko je ok nemam nista protiv njega al brate da valjas ne bi igro u drugoj ruskoj
cuj da valja nebi igro u drugoj ruskoj ligi ......igrali su u prvoj i ispali i sta tu ima lose to isto da ja napisem za svraku da valja nebi igro u zelji otiso bi vani u bilo koji klub

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 07 feb 2013, 19:45

ultrasstyle_tz je napisao/la:ko je po tebi bolji na poziciji defanzivnog veznog, destruktivca od igraca koji nama stoje na raspolaganju.
Sesar , Svraka , Cocalic.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 feb 2013, 19:51

Sarajlijc@ je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Pricajte vas dvojica sta hocete, ali Sesar je doktor za ovoga.
Jel' debitovao za Gent ? Genk ? :?
Ma samo ti ujedaj, ali bolji je igrac kako god.
Ja ne ujedam samo pisem ono sto ste vi pisali,mrzi me copy paste da radim.I kakav je bio debi u belgijskoj ligi ? :?

p.s. jedan offtopic ali meni je najsmesnije kada neko ovde napisa da se Zukanovic stavi levo,ili jos gore Salihovic samostalno na poziciju zadnjeg veznog. :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 feb 2013, 20:09

Metanor,opet sipas iz supljeg u prazno,.Normalno da cu googlati jer mi nije jasno da tim koji je nedavno bio blizu top 4 u ligi preko "noci" postaje tim koji se bori za opstanak..

Kazes Zahirovic,Vrasajevic i slicni..Ko su ti slicni ? Ne smeta ti Ibricic koji jedva da potrcat moze al smeta ti Zahirovic koji po tvojoj procjeni pretrci 6/7 kilometara,.Koliko je onda Medunjanin pretrcao ,3 ili 4 ? :mrgreen: Prvi put vidim da neko odokativno mjeri broj pretrcani kilometara :roll:

Zukanovic konstantan a tek mu druga utakmica za reprezentaciju,prvu odigrao na onom " vodenom"terenu a u drugoj se par puta obrukao..

Ili mali Stevanovic u jednoj utakmici odradio dobar posao i odmah je Jesus Navas,ima on jos mnogo toga za dokazati.

Nemoj mi samo Zeca hvalit,napadac koji dadne deset golova u sesdeset i kusur utakmica i nema se bas cim pohvaliti..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 feb 2013, 20:14

Ibričić je davno iz ove reprezentacije trebao ispasti, i ja niti sam ne znam šta on radi više u istoj.
Što se tiče Zukanovića, ispadao je čim je Spaha izašao, vadio ga je Vranješ.

Tek se onda primjetilo kada je Spaha zbog ozlijede izašao koliko nam u stvarnosti znači. Ja ne kažem sada da svaki levat može igrati pored Spahe na poziciji CB, ali ipak, on je taj koji daje određenu sigurnost.

Vranješ je pokazao da zna igrati kada je Spaha izašao sa maloprije navedenim vađenjima .
Što se tiče Stevanovića, pa vidi se da je na njemu ostavilo traga to što dobiva minute na kapaljku u Sevilli, i ne igra redovno cijele utakmice.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 feb 2013, 20:44

Meni samo nije jasno zasto evo Spartak iz Nalchika drzi Zahu u svojoj ekipi kad moze dovesti Svraku koji je bolji igrac? Jesu li oni budale pa da trece svoj novac? I ne samo Spartak mnostvo ekipa na tom nivou? A ono jedan tek presao negdje(i to negdje) drugi jos uvijek igrac u zvanicno 100+ ligi na svijetu. Treba pozvati Ljevakovica umjesto Svrake, sigurno da bi dobro dosao kao zamjena Medi, a i Zahi.
Celik!3,2,2.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 07 feb 2013, 21:39

Prema svemu ovome napisanom izgleda da mi nemamo boljeg igraca od Zahe na poziciji DM. Od svih ovih novih imena i zadnje vrijeme ne vjerujem da je ijedan bolji od njega, Medo i Ibricic vise nisu kalibar za prvog sastava. Uprkos godinama opet vise vjerujem Rahimicu nego ovoj dvojici. Raha nije nista manje pokretljiviji od njih dvojice, a ima ogrmono iskustvo. Protiv Grka i Slovaka u gostima trebalo bi se mozda opredijeliti za oprezniju varijantu sa 2 DM, Zahom i Rahimicem (protiv Grka), a protiv Slovaka sa Zahom i Salihovicem. U svim drugim utakmicama ja bih rizikovao sa samo Sejom na DM, nije to njemu puno strana pozicija, a i ima sve fizicke predispozicije da moze odgovoriti tim zadacima.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 07 feb 2013, 21:48

zizu1991 je napisao/la:Ibričić je davno iz ove reprezentacije trebao ispasti, i ja niti sam ne znam šta on radi više u istoj.
Što se tiče Zukanovića, ispadao je čim je Spaha izašao, vadio ga je Vranješ.
Mah, dok god ima neko ko će nekoga vaditi, dobro je, šuti. ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 feb 2013, 22:02

Ja sam se samo osvrnuo na igru, nisam rekao ovaj valja, ovaj ne.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 07 feb 2013, 23:35

chily-rz je napisao/la:Metanor,opet sipas iz supljeg u prazno,.Normalno da cu googlati jer mi nije jasno da tim koji je nedavno bio blizu top 4 u ligi preko "noci" postaje tim koji se bori za opstanak..

Kazes Zahirovic,Vrasajevic i slicni..Ko su ti slicni ? Ne smeta ti Ibricic koji jedva da potrcat moze al smeta ti Zahirovic koji po tvojoj procjeni pretrci 6/7 kilometara,.Koliko je onda Medunjanin pretrcao ,3 ili 4 ? :mrgreen: Prvi put vidim da neko odokativno mjeri broj pretrcani kilometara :roll:

Zukanovic konstantan a tek mu druga utakmica za reprezentaciju,prvu odigrao na onom " vodenom"terenu a u drugoj se par puta obrukao..

Ili mali Stevanovic u jednoj utakmici odradio dobar posao i odmah je Jesus Navas,ima on jos mnogo toga za dokazati.

Nemoj mi samo Zeca hvalit,napadac koji dadne deset golova u sesdeset i kusur utakmica i nema se bas cim pohvaliti..
Znaci priznajes da si Guglao,ok,ja ti kazem da sam upratio prije 4-5 kola da su bili medju zadnjima odnosno u borbi za opstanak,ok sada su se popravili,eto,mogu se i ja ispraviti:Igrac koji igra za klub koji se nalazi na sredini tabele druge ruske lige ne treba dobiti poziv za reprezentaciju kalibra nase,medju te slicne mogu staviti i Ibricica,zapravo on je najgori igrac reprezentacije u zadnjih par utakmica,Medunjanin trci vise od Zahirovica,ali da to uvidis ne trebas gledati koliko ti ko izgleda spor i nepokretan,nego prati kretanja covjeka,sudjeluje u napadu i odbrani,i uvijek je tu negdje,ako hoces mogu jos jednom pregledati zadnju utakmicu protiv Grcke poslati ti snimak i oznaciti koje su minute na kojima trebas obratiti paznju na Zahirovicevo trcanje i ''borbenost'' koje nema,zato sto nema snage da trci,covjek jedva da je profesionalac,za Zukanovica sam mislio kako je konstantan i u klubu i u reprezentaciji o odma se da primjetiti da covjek umije,cim sam ga prvi put gledao u prvoj belgiskoj ligi znao sam,i da spor je,ali to nije tolika mana s obzirom da Mravac moze biti drugi Martins ali ne bi znao igrati stopersku poziciju,ovaj zna,i igra je dobro,dovoljno dobro da uz Spahu cini solidan bedem ispred naseg gola,Zec je trenutno bolji igrac od Seferovica.Nisam rekao ni da je extra klasa niti ista slicno tome,samo kazem da je bolji od Seferovica,o Muslimovicu da ne pricam.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 08 feb 2013, 00:04

Chily sto se raspravljas sa ovim vidis da ne moze ili ne zeli shvatiti. Samo cisto radi reda ima bar 5 ljudi koji igraju u gorim ligama i klubovima u nasoj reprezentaciji.
Celik!3,2,2.

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 08 feb 2013, 01:46

AllGunsBlazing je napisao/la:Chily sto se raspravljas sa ovim vidis da ne moze ili ne zeli shvatiti. Samo cisto radi reda ima bar 5 ljudi koji igraju u gorim ligama i klubovima u nasoj reprezentaciji.
Npr?

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 08 feb 2013, 11:58

Metanor je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:Metanor,opet sipas iz supljeg u prazno,.Normalno da cu googlati jer mi nije jasno da tim koji je nedavno bio blizu top 4 u ligi preko "noci" postaje tim koji se bori za opstanak..

Znaci priznajes da si Guglao,ok,ja ti kazem da sam upratio prije 4-5 kola da su bili medju zadnjima odnosno u borbi za opstanak,ok sada su se popravili,eto,mogu se i ja ispraviti:Igrac koji igra za klub koji se nalazi na sredini tabele druge ruske lige ne treba dobiti poziv za reprezentaciju kalibra nase,medju te slicne mogu staviti i Ibricica,zapravo on je najgori igrac reprezentacije u zadnjih par utakmica,Medunjanin trci vise od Zahirovica,ali da to uvidis ne trebas gledati koliko ti ko izgleda spor i nepokretan,nego prati kretanja covjeka,sudjeluje u napadu i odbrani,i uvijek je tu negdje,ako hoces mogu jos jednom pregledati zadnju utakmicu protiv Grcke poslati ti snimak i oznaciti koje su minute na kojima trebas obratiti paznju na Zahirovicevo trcanje i ''borbenost'' koje nema,zato sto nema snage da trci,covjek jedva da je profesionalac,za Zukanovica sam mislio kako je konstantan i u klubu i u reprezentaciji o odma se da primjetiti da covjek umije,cim sam ga prvi put gledao u prvoj belgiskoj ligi znao sam,i da spor je,ali to nije tolika mana s obzirom da Mravac moze biti drugi Martins ali ne bi znao igrati stopersku poziciju,ovaj zna,i igra je dobro,dovoljno dobro da uz Spahu cini solidan bedem ispred naseg gola,Zec je trenutno bolji igrac od Seferovica.Nisam rekao ni da je extra klasa niti ista slicno tome,samo kazem da je bolji od Seferovica,o Muslimovicu da ne pricam.
dugo ces jos gledat zahirovica u prvoj postavi budi pozdravljen

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 08 feb 2013, 17:15

samoposteno je napisao/la:
Metanor je napisao/la:

dugo ces jos gledat zahirovica u prvoj postavi budi pozdravljen

Zbog ovakvih kao sto si ti nekada pozelim da se ne plasiramo na prvenstvo,kako mozes shvatati sve ovo licno,ja da je Zahirovic isti ovakav da ima isti Bio,a da igra kao Pjanic,ili bilo koji drugi igrac nase reprezentacije ga hvalio na sva usta,dok bi ti posto si Zenicanin,branio Drazu Mihajlovica sa brojem 14 u dresu Bosne i Hercegovine dok lose igra defanzivnog veznog da mu pise na licnoj mjesto rodjenja:Zenica.I ti budi pozdravljen.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 feb 2013, 18:15

Besic je puuuuno puuno bolja opcija bolji je u ama bas svakom segmentu od zahirovica...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.