Paris Saint-Germain FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

DANTES
Kontakt:

Re: Paris Saint-Germain FC

Post Postao/la DANTES » 25 feb 2014, 03:19

ja vala nemam ništa protiv njega, samo kažem da im boljih, konkretnijih... eto i batistuta je bio gol mašina, ali vala nije bio trofejan, niti se može porediti sa etom, drogbom, viljom, raulom, pipom inzagijem... Drogba je davao golove iz svih pozicija, riješavao derbije, u timu punom majstora, on je bio čovjek-tim... 90% trenera bi prije uzelo Didijea nego Zlatana... Ja naravno da imam para uzeo bi ih obojicu... Ne sporim ničije kvalitete samo objektivno iznosim činjenice... Ali ko zna možda ove godine Ibro osvoji LŠ i stane rame uz rame sa velikanima... Do tada biće majstor, ali ne i velemajstor
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 25 feb 2014, 10:34

Drogba svakako spada u najbolje napadače posljednje decenije, ali Ibra je i dalje bolji. Niko kao on ne može saigrače da čini boljim igračima, najbolji primjer je bio u Milanu, dok je on bio tu Boateng i Nocerino su bili na visokom nivou.Naravno samo zahvaljujući Ibrahimoviću, nakon njegovog odlaska i jedan i drugi su igrali strašno loše.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 25 feb 2014, 11:56

Kad su to Drogba i Eto'o sami odveli ekipu do uspjeha ? :? Ja koliko se sjecam, njih dvojica konstantno igraju u ekipama koje su prepune superzvijezdama, evo vec godinama.

A Falcao je cini mi se samo bljesak, on je odlaskom u Monaco potpisao kapitulaciju.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 feb 2014, 12:41

Puma je napisao/la:Kad su to Drogba i Eto'o sami odveli ekipu do uspjeha ? :? Ja koliko se sjecam, njih dvojica konstantno igraju u ekipama koje su prepune superzvijezdama, evo vec godinama.

A Falcao je cini mi se samo bljesak, on je odlaskom u Monaco potpisao kapitulaciju.
ne znam jesi gledao ligu šampiona 2012, ali te godine je Drgoba na svojim leđima iznio Čelzi... Npr te godine Zlatan se nije vidio protiv Barse koju je Drogba uništio...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 25 feb 2014, 13:40

Drogba je sigurno veci sampion ali Ibrahimovic je daleko bolji fudbaler. Morel vak'o ? :kava
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 25 feb 2014, 13:45

I sta to govori? Covjek osvojio LP i bolji je igrac od Ibrahimovica? Ako ces gledat trofeje onda pripazi ovo:

Didier Drogba: Premier liga 2005,2006,2010. FA Cup:2007,2009,2010. Community Shield: 2005,2009. Liga kup:2005,2009. Liga prvaka:2012. Konto:10 trofeja. Repka 97 utakmica 62 gola (necu spominjati na kakvim se sve takmicenjima igrali tipa Africki kup i kakvi su protivnici bili).

Zlatan Ibrahimovic: Holandska liga 2001-02,2002-03. Holandski kup;2001-02. Super kup:2002. Seria A:2004-05,2005-06,2006-07,2007-08,2008-09,2010-2011. Italijanski superkup: 2006-2008-2011. Spanska liga: 2009-2010. Spanski supercup:2009, 2010. Uefa Super cup: 2009. Klupsko svjetsko prvenstvo: 2009. Francuska liga: 2012-2013. Super kup:2013. Konto: 20 trofeja. Repka 96 utakmica 48 golova.

Evo izvoli ako bas volis da vagas po trofejima i pravis se pametan. Ili mozda LP vrijedi ko svi ovi Zlatanovi trofeji a vjerujem da je tako. A ako ces tom logikom onda je Maldini najbolji igrac svih vremena jer ih ima 5.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 feb 2014, 17:49

Ibrahimoviću će se uvijek spočitavati to što nije osvojio CL. Ali mora se reći da je čovjek fenomen, jedan od najboljih poachera koje je svijet vidio. Napadački all-rounder. Ako se već nije okrunio najvećim trofejem u klupskim takmičenjima, onda vrijedi reći da je u svakoj ligi u koju je došao (izuzev avanture u Španiji) ubrzo postao najbolji igrač i svojevrsni brend. Navedite mi jednog, makar jednog WC igrača koji je tehničar kao Ibrahimović. Koji je u stanju uraditi ovo:
[youtube][/youtube]
ili ovo...
[youtube][/youtube]
možda ipak ovo...
[youtube][/youtube]
To su samo neki od najljepših golova genija. Niti jedan igrač na svijetu ne može postizati nemoguće golove u kontinuitetu, a Zlatan to čini. Možda nije najbolji na svijetu kada se gleda uspješnost, ali individualno mu niti jedan pravi špic nije ni do koljena. Svaka čast Falcau, Lewandowskom, RvP-u, Suarezu (nekako mu je Luis trenutno najbliži) i ostalima, ali pitanje je šta će oni raditi kada budu u Ibracadabrinim godinama.

Nadam se da će mu se neostvarena želja ispuniti, makar to bilo i s PSG-om. 8-) Upravo zbog statističara...

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 25 feb 2014, 18:05

To je ta sut tehnika koja nije vidjena u svijetu fudbala. Znaci loptu moze opaliti kako zamisli.
Jel ono Maradona i Fenomeno nisu nikada osvojili LP il' se varam ?
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 25 feb 2014, 18:26

Ma druga je stvar sto su Drogba , Eto'o itd. trofejniji. Govorimo iskljucivo o nekoj individualnoj kvaliteti a u ovom vijeku postoji samo jedan spic koji je bio taj nivo - Fenomeno. A vala ih ni kroz historiju nema puno boljih od Ibre.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 25 feb 2014, 19:11

geoxx je napisao/la:Ma druga je stvar sto su Drogba , Eto'o itd. trofejniji. Govorimo iskljucivo o nekoj individualnoj kvaliteti a u ovom vijeku postoji samo jedan spic koji je bio taj nivo - Fenomeno. A vala ih ni kroz historiju nema puno boljih od Ibre.
A mozes li mi molim te objasnit kako su to Drogba i Eto trofejniji? Sta znaci rijec trofejniji? Da imaju vise trofeja? Nemaju. Drogba ima 10, Eto 15 Zlatan 20. Kako su trofejniji? Ne mogu to shvatiti nikako.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 25 feb 2014, 19:23

Nisam se dobro izrazio. Mislio sam samo na osvajanje Lige prvaka odnosno da je Ibra bolji igrac od pomenutog dvojca bez obzira sto nema taj trofej a ova dva imaju.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 feb 2014, 20:26

Korinov je napisao/la:To je ta sut tehnika koja nije vidjena u svijetu fudbala. Znaci loptu moze opaliti kako zamisli.
ali jesu titule sa reprezentacijom, bili najbolji strijelci i igrači... još jednom ja ne sporim ibrine kvalitete ali ne volim ti pretjerivanje najbolji ikad, ovo ono, a čovjek je do skora bio vazduh u najbitnijim utakmicama, pogotovo u LŠ... i da jedna liga šampiona vrijedi ko 10 kupova i 5 prvenstava... eto ih ima tri, drogba jednu, ibro nijednu... zasad.. ova godina mu je možda zadnji voz..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 25 feb 2014, 21:35

DANTES je napisao/la:
Korinov je napisao/la:To je ta sut tehnika koja nije vidjena u svijetu fudbala. Znaci loptu moze opaliti kako zamisli.
ali jesu titule sa reprezentacijom, bili najbolji strijelci i igrači... još jednom ja ne sporim ibrine kvalitete ali ne volim ti pretjerivanje najbolji ikad, ovo ono, a čovjek je do skora bio vazduh u najbitnijim utakmicama, pogotovo u LŠ... i da jedna liga šampiona vrijedi ko 10 kupova i 5 prvenstava... eto ih ima tri, drogba jednu, ibro nijednu... zasad.. ova godina mu je možda zadnji voz..
Ni Maradona ne bi mogao Svedsku odvesti do titule EP ili SP. Ibra je takodje najbolji strijelac i igrac svoje reprezentacije. Nisam ni rekao da je najbolji ikad, kazem za njegovu sut tehniku. :P

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 25 feb 2014, 22:44

DANTES je napisao/la:
Poslije ove recenice svaka rasprava s tobom ne dolazi u obzir. Neka si ti to strucno izvagao, u gram bas ono majstorski, trgovacki sto bi se reklo. Bravo. Paolo Maldini kad mu pretvorimo 5 liga prvaka ima nekih 50 kupova i 25 prvenstava (ovo po tvojoj racunici posto si vrsni matematicar) i trofeijniji je od 95% timova na svijetu. Kako majstori pojednostave fudbal, a ja razbijam glavu ovdje bezveze.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 feb 2014, 23:48

A_d_0 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Poslije ove recenice svaka rasprava s tobom ne dolazi u obzir. Neka si ti to strucno izvagao, u gram bas ono majstorski, trgovacki sto bi se reklo. Bravo. Paolo Maldini kad mu pretvorimo 5 liga prvaka ima nekih 50 kupova i 25 prvenstava (ovo po tvojoj racunici posto si vrsni matematicar) i trofeijniji je od 95% timova na svijetu. Kako majstori pojednostave fudbal, a ja razbijam glavu ovdje bezveze.
ti garant navijaš za Arsenal... ili Siti...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 25 feb 2014, 23:50

Ako te tako zanima bas navijam za AC Milan ali ne shvatam kakve to veze ima sa bilo cim ovdje. Ah da, i ja tako kad nemam nijedan argument pa kazem bilo sta, al drago mi je da si sve ovdje forumase prosvijetlio koliko tezi jedna titula LP. Daje mi novu dimenziju ove igre.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 feb 2014, 23:58

A_d_0 je napisao/la:Ako te tako zanima bas navijam za AC Milan ali ne shvatam kakve to veze ima sa bilo cim ovdje. Ah da, i ja tako kad nemam nijedan argument pa kazem bilo sta, al drago mi je da si sve ovdje forumase prosvijetlio koliko tezi jedna titula LP. Daje mi novu dimenziju ove igre.
naravno da vrijede... to je san svakog fudbalera, svakog dječaka koji trenera fudbal... prvenstva se osvajaju na razne načine... npr Ako si Juventus ti ga namjestis, Ako si Bajern uništiš konkurenciju, Ako si Real i Barsa prvenstveno je farsa.. ali uzeti LS e to je vrhunac, to je krajnji cilj, i teže nego biti prvak bilo koje lige na svijetu.... Čelzi je dao deceniju za taj cilj... Bajern potrošio para, sredio Stutgart, Verder, Borusiju Itd,itd i nakon 12 godina opet šampion, Real pati već 12 godina, milijarde su potrošene, i ništa još... a titula prvaka države je bilo ko pljeve... inače i ja sam Milanista...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 26 feb 2014, 00:02

DANTES je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:Ako te tako zanima bas navijam za AC Milan ali ne shvatam kakve to veze ima sa bilo cim ovdje. Ah da, i ja tako kad nemam nijedan argument pa kazem bilo sta, al drago mi je da si sve ovdje forumase prosvijetlio koliko tezi jedna titula LP. Daje mi novu dimenziju ove igre.
naravno da vrijede... to je san svakog fudbalera, svakog dječaka koji trenera fudbal... prvenstva se osvajaju na razne načine... npr Ako si Juventus ti ga namjestis, Ako si Bajern uništiš konkurenciju, Ako si Real i Barsa prvenstveno je farsa.. ali uzeti LS e to je vrhunac, to je krajnji cilj, i teže nego biti prvak bilo koje lige na svijetu.... Čelzi je dao deceniju za taj cilj... Bajern potrošio para, sredio Stutgart, Verder, Borusiju Itd,itd i nakon 12 godina opet šampion, Real pati već 12 godina, milijarde su potrošene, i ništa još... a titula prvaka države je bilo ko pljeve... inače i ja sam Milanista...
Ne prica ovdje niko o vrijednosti trofeja LP. Svi se slazu da je to najveci klupski trofej, al da neki igrac koji je osvojio LP i objektivno je slabiji od nekog drugo (tipa Eto i Ibra) bude stavljan na ljestvicu vise je za mene smijesno. Koliko velikih igraca nije osvajalo tu titulu. Tu se treba poklopiti mnogo toga, od srece, kvaliteta sastava i slicno. Eto je osvojio 3 Lige prvaka al nije igrao pretjerano veliku ulogu. Mogu ti nabrojat 10 napadaca u to vrijeme da su bili na njegovom mjestu osvojili bi isto jer su neki drugi igraci vodili glavnu rijec. Po mom misljenju (imam i odredjene argumente) Ibrahimovic je jedan od najboljih centarfora svih vremena, nekome nije, al ja za vecinu sto kazem imam argumente pa i za ovo odredjene ne moraju oni biti tacni naravno.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 28 feb 2014, 16:37

DANTES je napisao/la:
Lupaš gluposti kao obično.
By the way da je ta LP tako jbena za osvojit ne bi je osvajao Liverpool sa Benitezom i Porto sa Mourinhom a nisu te godine ni blizu bili po jačini naspram redovnih favorita.

Serie A 90-tih je bilo jednako teško osvojit kao LP, skoro sve sto je valjalo tamo je igralo.

Ronaldo bez LP je ocigledno **** od igraca jer jbga lik nema tu titulu ili Lotar Matheus, Roberto Baggio, Pavel Nedved (al dobro svjedno je on preko namještanja osvojio Serie A izuzev one sa Laziom-šizologika) i slicni.:oops:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 02 mar 2014, 21:15

Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.