Clutch je napisao/la:Traziti opravdanja za Nihadov postupak je suvisno i nemoguce za pronaci, rekao bih.
tacno
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan
Clutch je napisao/la:Traziti opravdanja za Nihadov postupak je suvisno i nemoguce za pronaci, rekao bih.
JHam je napisao/la:Rekao je i da nece biti problema da ove godine igra za BiH.
Tako je pashazizu1991 je napisao/la:Bola pustite priče. Sve je jasno. Odrek'o se državljanstva, neće da igra za reprezentaciju, vozdra. Ključaj temu.
A ne moze drug bez civilnog, pa stoji u ustavu FIFE, ali necemo se nadvikivati. Ja koliko se sjecam svi nasi portali su nedavno prenijeli da se Miske odrekao bh drzavljanstva u korist njemackog.Admir_Sa je napisao/la:Misimović sigurno naš pasoš nije koristio za privatne potrebe, peglancije sa vizama i slično. Dva pasoša nikako nije mogao imati, samo to naše sportsko državljanstvo, koje se eto od sporta do sporta razlikuje izgleda_dreamer_ je napisao/la:Misimovic je morao imati i nas pasos ili mu je FIFA izdala sportsko drzavljanstvo BiH krseci pri tome vlastiti ustav.Admir_Sa je napisao/la:npr Misimović je imao njemački pasoš, a naše sportsko državljanstvo i igrao za nas
filip13 je napisao/la:lumani je napisao/la:Dao je i on Reprezentaciji,ko zna je li dobio nazad!!Dragic otkazao,Slovenci prihvatili normalno..Vama nije jasno da ti igraci nemaju fakticki nikada odmora?Jedne godine je e.b naredne kvalifikacije...
a dragić se odrekao slovenackog drzavljanstva i uzeo americko,pritom izjavljivao da ce igrati za sloveniju pa kasnije da ne moze igrati ali da bi volio,kao da je natjetran da se odrekne drzavljanstva??
Razlog je i vise nego bitan, a takodjer je i razlicit, jer je jedan uzeo par mjeseci odmora, a drugi je uzeo odmor od reprezentacije do kraja karijere. Normalno je da igrac uzme odmor kad ne moze vise, kad je zasicen, kad ulazi u godine, ali nije normalno da igrac odbacuje drzavljanstvo svoje zemlje kao da je to obicna ruta. Pogotovo ne zemlje gdje se ginulo za prava i upravo mogucnost da imas to drzavljanstvo i igras za svoju drzavu..lumani je napisao/la:filip13 je napisao/la:lumani je napisao/la:Dao je i on Reprezentaciji,ko zna je li dobio nazad!!Dragic otkazao,Slovenci prihvatili normalno..Vama nije jasno da ti igraci nemaju fakticki nikada odmora?Jedne godine je e.b naredne kvalifikacije...
a dragić se odrekao slovenackog drzavljanstva i uzeo americko,pritom izjavljivao da ce igrati za sloveniju pa kasnije da ne moze igrati ali da bi volio,kao da je natjetran da se odrekne drzavljanstva??
Nije bitan razlog,oba igraca ne igraju na e.b.Znaci i da je rekao ja zelim da odmorim,isto bi ga gledali kao sada,tako da
lumani je napisao/la:Nihad mora odmoriti godinu i ponovo ima pravo da igra za nasSada ne znam kakva je razlika,ali dobro ;)Vjerovatno je kasirao fine love od Bayerna,a za sledeci ugovor u top tim ce biti mnogo lakse..Sto se mene tice neka mu zatvore vrata,ali kada smo trcali za Boris Savovicem 2 godine,treba moza i Nihadu dati drugu sansu.
Nihad nikad nije dobio sansu u Barceloni i visio je po posudbama tako da ta prica o najtalentovanijem igracu od 15 godina u Spaniji pada u vodu. Da, otisao je u Barcu, koliko je utakmica odigrao da bi bio najtalentovaniji mladi igrac tog kluba a kamoli Spanije? Odvadi malo ziv bio.Gavijalov je napisao/la:Ja ba, sve neki dvostruki standardi.
Za neke igrace drugih narodnosti se zna da smo mi bili tek druga opcija i opet se njima ovi kriticari uvlace svakim postom na svakom koraku,a kao Nihadu se ne moze oprostiti nesto, a ni sami nisu nacisto sta.
Je li vi stvarno mislite da NIhad kao najtalentovaniji 15-ogodisnjak u Španiji nije mogao zaigrati za špansku reprezentaciju i ubrzati svoj razvoj i zaraditi višestruko više para.
Budite dosljedni kada kritikujete.
EdoBa je napisao/la:lumani je napisao/la:Nihad mora odmoriti godinu i ponovo ima pravo da igra za nasSada ne znam kakva je razlika,ali dobro ;)Vjerovatno je kasirao fine love od Bayerna,a za sledeci ugovor u top tim ce biti mnogo lakse..Sto se mene tice neka mu zatvore vrata,ali kada smo trcali za Boris Savovicem 2 godine,treba moza i Nihadu dati drugu sansu.
I sta je s njim bilo na kraju?
adriano_leite je napisao/la:Nihad nikad nije dobio sansu u Barceloni i visio je po posudbama tako da ta prica o najtalentovanijem igracu od 15 godina u Spaniji pada u vodu. Da, otisao je u Barcu, koliko je utakmica odigrao da bi bio najtalentovaniji mladi igrac tog kluba a kamoli Spanije? Odvadi malo ziv bio.Gavijalov je napisao/la:Ja ba, sve neki dvostruki standardi.
Za neke igrace drugih narodnosti se zna da smo mi bili tek druga opcija i opet se njima ovi kriticari uvlace svakim postom na svakom koraku,a kao Nihadu se ne moze oprostiti nesto, a ni sami nisu nacisto sta.
Je li vi stvarno mislite da NIhad kao najtalentovaniji 15-ogodisnjak u Španiji nije mogao zaigrati za špansku reprezentaciju i ubrzati svoj razvoj i zaraditi višestruko više para.
Ja kada pricam o Nihadu samo o njemu pricam a ne o drugim igracima. Dakle, samo njegov slucaj. Ono sto je istina je to da nam moze pomoci na Evropskom isto koliko i njegov sunarodnjak Dirk Nowitzki.
@lumani zasto mora odmoriti godinu? Da bi nam igrao kao naturalizovani igrac ili na koji drugi nacin ce moci igrati za nas? Ako je kao stranac onda neka hvala, bolje gurati igrace koji mogu za nas igrati a uz to su i talentovani, nego potrositi pravo na jednog stranca na Nihada koji te ovako pljunuo u facu.
Cuj od repke se odmoriti, nek se on odmara od repke ZAUVIJEK! Draze mi je da se forsira Buza i Vrabac koji ce sigurno uvijek igrati za BiH jer su tu rodjeni, svoju dosadasnju karijeru vecinom proveli u BiH i imaju tu ljubav prema drzavi nego neko ko ce cekati kad ce Mirza zaigrati pa da i on. Nema oprosta ako ne zaigra na ovom Eurobasketu, ni kad bi iduci EB igrao za nas, on bi za mene postao kukavica!lumani je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:Nihad nikad nije dobio sansu u Barceloni i visio je po posudbama tako da ta prica o najtalentovanijem igracu od 15 godina u Spaniji pada u vodu. Da, otisao je u Barcu, koliko je utakmica odigrao da bi bio najtalentovaniji mladi igrac tog kluba a kamoli Spanije? Odvadi malo ziv bio.Gavijalov je napisao/la:Ja ba, sve neki dvostruki standardi.
Ja kada pricam o Nihadu samo o njemu pricam a ne o drugim igracima. Dakle, samo njegov slucaj. Ono sto je istina je to da nam moze pomoci na Evropskom isto koliko i njegov sunarodnjak Dirk Nowitzki.
@lumani zasto mora odmoriti godinu? Da bi nam igrao kao naturalizovani igrac ili na koji drugi nacin ce moci igrati za nas? Ako je kao stranac onda neka hvala, bolje gurati igrace koji mogu za nas igrati a uz to su i talentovani, nego potrositi pravo na jednog stranca na Nihada koji te ovako pljunuo u facu.
Nece biti stranac kod nas,treba vremena oko tih papiraNihad je ovo sve pokrenuo kada je vidio da je Mirza bolestan,kontao odmoriti cu i ja,jer je i on bio 2,3 povrijeden
a usput je kasirao malo love od Bayerna.
1. kako bolan nije nacisto sta? COVJEK SE ODREKAO DRZAVLJANSTVA, DRZAVE, NARODA! to samo onima sa IQ manjim od 70 nije jasno!Gavijalov je napisao/la:Nihadu se ne moze oprostiti nesto, a ni sami nisu nacisto sta.
Je li vi stvarno mislite da NIhad kao najtalentovaniji 15-ogodisnjak u Španiji
Svega se tog odrekao, i naroda i države !!!!! Ccccc đubre jedno!KK_Bosna je napisao/la:1. kako bolan nije nacisto sta? COVJEK SE ODREKAO DRZAVLJANSTVA, DRZAVE, NARODA! to samo onima sa IQ manjim od 70 nije jasno!Gavijalov je napisao/la:Nihadu se ne moze oprostiti nesto, a ni sami nisu nacisto sta.
Je li vi stvarno mislite da NIhad kao najtalentovaniji 15-ogodisnjak u Španiji
2. da, da, najtalentovaniji... jesi li ikada cuo za ricarda "ricky" rubia? ili je tad rubio bio 30-godisnjak?
lumani je napisao/la:filip13 je napisao/la:lumani je napisao/la:Dao je i on Reprezentaciji,ko zna je li dobio nazad!!Dragic otkazao,Slovenci prihvatili normalno..Vama nije jasno da ti igraci nemaju fakticki nikada odmora?Jedne godine je e.b naredne kvalifikacije...
Nije bitan razlog,oba igraca ne igraju na e.b.Znaci i da je rekao ja zelim da odmorim,isto bi ga gledali kao sada,tako da
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.