FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
66
19%
2. Borbu za Evropu
154
45%
3. Sredinu tabele
57
17%
4. Borbu za opstanak
62
18%

Ukupno glasova: 339

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 18 dec 2025, 11:51

Ovi trenutni ce se svi povuci izgleda, mozda jedan ili dva ostanu. Nije posteno da drugi placaju ove njihove dugove.
Sto se tice investitora, ne trebamo letit pred rudu. Tek treba da skupstina izglasa da pristaje na to, pa da se zvanicni ugovor potpise pa onda ostali detalji, moze to potrajati. Valjda prodje sve bez novih negativnih iznenadjenja i na vrijeme da se pojacamo.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 18 dec 2025, 12:20

FK Željezničar pred velikom odlukom, radna grupa je napravila sjajan posao: Klub će moći raskinuti ugovor ako strateški partner ne bude ispunjavao obaveze!
Piše: J. E.
sc.sport
Prvenstvene bitke su završene onako kako su završene, barem za ovu godinu.

Sad su sve oči i uši navijača Fudbalskog kluba Željezničar usmjerene van terena - na odluku koja bi mogla na duže staze kreirati budućnost, ambicije i mogućnosti "Plavih" sa Grbavice.

Naravno, riječ je pregovorima sa potencijalnim strateškim parrtnerom, Saninom Mirvićem.

Od njega se očekuje da u slučaju u ulaska u klub, jednostavno rečeno, uloži novac i lansira Želju ne samo u vrh bh. fudbala, nego dovede igrače koji će biti sposobi da se, po uzoru na velike domaće rivale Borac i Zrinjski, bori za grupnu fazu evropskih takmičenja.

Sanin Mirvić, čiji je brat Ismir predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo, što je poseban kuriozitet u cijeloj ovoj priči, navodno je već mjesecima sa svojim ljudima "češljao" klupske finansije.

I tek nakon što se uvjerio da klub ima potencijal da se napravi ozbiljan posao, poslao je zvaničnu ponudu o partnerstvu.

Sama ta činjernica na određeni je način priznanje klubu koji je uspio dotjerati svoje poslovanje u red nakon finansijske krize koja je prijetila potpunim rasulom.

Naravno, navijače, koji Želju posmatraju isključivo kroz prizmu igara i rezultata, to baš previše i ne zanima, no to jeste preduslov da bi se u dogledno vrijeme i postiglo ono što tribine traže - pobjede, titule, evropski iskorak...

I, kako smo saznali, po modelu koji neće biti ni sličan onom koševskom, po kojem su malezijski milijarder Vincent Tan i njegovi partneri, među kojima i Ismir Mirvić, došli na čelo FK Sarajevo po osnovu finansijskih uloga i na temelju toga stekli većinska upravljačkih prava.

Radna grupa, koja je ovlaštena da zastupa Željezničar u pregovorima s Mirvićem, navodno je tako dobro obavila posao da je napravila mehanizam po kojem bi, u slučaju da strateški partner ne ispuni preuzete obaveze, mogla raskinuti ugovor o partnerstvu bez štetnih posljedica po Želju!

I to je, navodno, strateški partner prihvatio, što bi trebalo govoriti o ozbiljnosti s kojom pristupa ovom poslu.

A da li će to i sve ostalo iz prijedloga ugovora biti prihvatljivo klubu, odnosno Skupštini FK Željezničar, koja će donijeti konačnu odluku, trebalo bi biti poznato do kraja godine.

Prema nezvaničnim informacijama, sjednica bi uskoro trebala biti zakazana, a potom i održana u roku od sedam dana, znači možda već do kraja iduće sedmice...

Rivaldinho
Kontakt:

Post Postao/la Rivaldinho » 18 dec 2025, 12:39

gegenpressing je napisao/la:
18 dec 2025, 11:22
let3 je napisao/la:
18 dec 2025, 10:51
Valter je napisao/la:
18 dec 2025, 09:03
"FK Željezničar se zahvaljuje Admiru Adžemu na dosadašnjem angažmanu, radu i rezultatima, te mu želi mnogo sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere". Ova zahvalnica je objavljena na zvaničnoj strani kluba.

Može li se znati koliko novaca je koštala ova zahvalnica, tj. koliko nas je koštao taj famozni sporazumni raskid sa Adžemom.
0 KM, 0 eura.
Upadom u Bosmalu se samo ubrzala Adzemova neopoziva ostavka koju je vec sutra sam ponudio ;)
Pametan si, ne treba dalje objasnjavati.
Nije tačno

Covjek kad procita ove polufasisticke i wanna be mafijaske komentare pojedinih osoba, zapita se sta ovaj klub uopste predstavlja, koju ideju i vrijednosti. Ne znam zove li ko vas kerovima, ili tuce li vas neko po podrumima ako nesto zabrljate u poslu.

Adzem kao i svaki drugi trener prije i poslije njega ima ugovor u radu kao i svaki uposlenik bilo gdje. Sta je god definisano tim ugovorom treba da se ispostuje, voljeli mi nekoga ili ne, svidjao se nekom neciji rad ili ne.

Samo me zanima sto ovi "Junaci" iz garaze ako znas "na sta mislim" nisu prepali Slavka ili jednog Amara pa njemu taj neki pritisak napravili.
Znaci mi bi da budemo malo klub, pa kad nam se nesto ne svidja malo cemo da te posjetimo u garazi... e cuj wanna bi mafijasa.

Nego vas dvojica, izdrkajte u salvetu i prebijte jednu turu. Manite se neceg sto ne razumijete..

haj zdravo

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 18 dec 2025, 12:55

Rivaldinho je napisao/la:
18 dec 2025, 12:39
let3 je napisao/la:

0 KM, 0 eura.
Upadom u Bosmalu se samo ubrzala Adzemova neopoziva ostavka koju je vec sutra sam ponudio ;)
Nije tačno

Covjek kad procita ove polufasisticke i wanna be mafijaske komentare pojedinih osoba, zapita se sta ovaj klub uopste predstavlja, koju ideju i vrijednosti. Ne znam zove li ko vas kerovima, ili tuce li vas neko po podrumima ako nesto zabrljate u poslu.

Adzem kao i svaki drugi trener prije i poslije njega ima ugovor u radu kao i svaki uposlenik bilo gdje. Sta je god definisano tim ugovorom treba da se ispostuje, voljeli mi nekoga ili ne, svidjao se nekom neciji rad ili ne.

Samo me zanima sto ovi "Junaci" iz garaze ako znas "na sta mislim" nisu prepali Slavka ili jednog Amara pa njemu taj neki pritisak napravili.
Znaci mi bi da budemo malo klub, pa kad nam se nesto ne svidja malo cemo da te posjetimo u garazi... e cuj wanna bi mafijasa.

Nego vas dvojica, izdrkajte u salvetu i prebijte jednu turu. Manite se neceg sto ne razumijete..

haj zdravo
Bravo drug. Ja odavno tvrdim da su Manijaci ogroman problem kluba.

Prošle sezone sam gledao svaku domaću i gostujuću utakmicu, ali nijedno gostovanje nisam išao s grupom. Ne mogu stajati rame uz rame s takvim polusvijetom.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 dec 2025, 12:58

Laudrup je napisao/la:
18 dec 2025, 12:55

Nije tačno

haj zdravo
Bravo drug. Ja odavno tvrdim da su Manijaci ogroman problem kluba.

Prošle sezone sam gledao svaku domaću i gostujuću utakmicu, ali nijedno gostovanje nisam išao s grupom. Ne mogu stajati rame uz rame s takvim polusvijetom.
Treba manijake otjerati realno, najveci problem kluba. Gdje ce sa forumima i znalcima.
Fk Željezničar.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 18 dec 2025, 13:00

let3 je napisao/la:

0 KM, 0 eura.
Nije tačno

haj zdravo
Slavko je imao odlicne rezultate, ko zna zasto nije uspio osvojiti titulu zna sve. Tako da ti je glupa usporedba.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 18 dec 2025, 13:28

Insajderi, sto nema Skupstine sutra sto ste je najavili :kafa:
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 18 dec 2025, 13:30

Sarun je napisao/la:
18 dec 2025, 10:10
Argentina je napisao/la:
18 dec 2025, 10:02
Railwayman30 je napisao/la:
18 dec 2025, 08:21
Skauti,i psiholog moraju biti sastavni dio steucnog staba.
Dobra analiza svega da se napravi. Mi od utakmice sa sirokim nismo dobri. Siroki,Radnik,Borac,Posusje,Sarajevo,toplo hladno,toplo hladno i onda bas bas hladno. Nismo se oporavili od toga niza,iako je cini mi se tada bila i pauza.

Ovdje se vec trebalo reagovati,jer ova ekipa zna igrati lopte,ali im je trebalo pomoci pri padu.
Nadam se da novi strucji stab nece gomilati svoje igrace,nego da ce biti dovedeni igraci koji znaju iznijeti i pritisak i biti dobri s glavom
100% si upravu.
A ne da Adzem izjavljuje da je on psiholog. Vrlo bitna karika u danasnjeg sportu.
Jedna od osnovnih kvaliteta samog trenera mora biti psihologija. On mora da zna kako u kojem trenutku treba da razgovara sa igračem, da vi izvukao najbolje iz njega. I u najtežim momentima kad ne ide moraš biti tu uz igrača i probuditi ono najbolje u njemu.

Ćiro Blažević, Oda su bili izvrsni psiholozi…Dino Dzurbuzovic je također jako dobar psiholog i nije mi jasno kako taj čovjek u današnje turbulentno vrijeme nema mjesta u našem klubu.

Jedna od najslabijih strana Admira Adzema je menadžment igračima…
Ja nazalost u ovom mandatu nisam vidio ni jednu dobru stranu Adzema, nazalost.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 dec 2025, 13:43

tiagofaria25 je napisao/la:
18 dec 2025, 13:00

Nije tačno

haj zdravo
Slavko je imao odlicne rezultate, ko zna zasto nije uspio osvojiti titulu zna sve. Tako da ti je glupa usporedba.
Isto tako su otjerali Amara parolom, nije bas da ne smiju, ali eto.. Oni su najveci problem.
Fk Željezničar.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 18 dec 2025, 13:50

Na FB stranica "The MOB 1921" je objavila da je nezvanično skupština 28.12. Po mom mišljenju dosta kasno. Neko bi morao biti imenovan bar interno da se pronađe trener jer moramo biti aktivni na tržištu. Fali nam sigurno igrača na 5 pozicija a potencijalno može doći i kakva ponuda za nekog igrača (Muftić, Cvetanoski, Karamarko). Nadam se da Klub ima ljude koji treba da su u poodmaklim pregovorima prije svega sa trenerima i da trenutno nije takva situacija da se čeka da strateški partner imenuje ljude. Onda bi baš zakasnili.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 18 dec 2025, 13:52

Argentina je napisao/la:
18 dec 2025, 13:28
Insajderi, sto nema Skupstine sutra sto ste je najavili :kafa:
Zato što lupaju.
Još prije par dana sam rekao da će biti naredne sedmice..
Prvo je radna grupa trebala izvršiti eventualne korekcije, nakon toga ponovo Mirvić i onda poslati skupštini zajednički prijedlog. Hrpa advokata je učestvovala u tome i izgleda da je danas poslato skupštinarima. Tako da početkom naredne sedmice bi trebala skupština odlučivat.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 18 dec 2025, 13:54

AhmedNurudin je napisao/la:
18 dec 2025, 13:50
Na FB stranica "The MOB 1921" je objavila da je nezvanično skupština 28.12. Po mom mišljenju dosta kasno. Neko bi morao biti imenovan bar interno da se pronađe trener jer moramo biti aktivni na tržištu. Fali nam sigurno igrača na 5 pozicija a potencijalno može doći i kakva ponuda za nekog igrača (Muftić, Cvetanoski, Karamarko). Nadam se da Klub ima ljude koji treba da su u poodmaklim pregovorima prije svega sa trenerima i da trenutno nije takva situacija da se čeka da strateški partner imenuje ljude. Onda bi baš zakasnili.
Nema Skupstina nista sa tim, a vjerujem sa je investitor spreman sa kadrom i trenerom.

Rivaldinho
Kontakt:

Post Postao/la Rivaldinho » 18 dec 2025, 15:08

Pablo11 je napisao/la:
18 dec 2025, 13:43
tiagofaria25 je napisao/la:
18 dec 2025, 13:00

haj zdravo
Isto tako su otjerali Amara parolom, nije bas da ne smiju, ali eto.. Oni su najveci problem.
Amar je teski tvrdoglavi konj i nije bas da se nesto ikoga boji, a valjda postoje neki i organi vlasti kad ti neko projeti, udara, ucjenjuje itd.. Znaci ako nama pojedinci koji vjerujem i nisu na tribini uopste reketiraju i upravljaju klubom, onda ga treba njima i klub i ostavit.

Iskreno ne mislim ( ai nadam se) da je to tako, a kao i svaki navijac, simpatizer i clan normalno da tesko podnosim stanje u kojem jesmo i svojim djelovanjem zelim konstruktivno pomoci grupi kojoj pripadamo.

A ako to zaista jeste tako, onda jedino sto nas odvaja od totalnog ponora je neko ko bi uzeo stvar u svoje ruke i vodio kao firmu. Mi drugu sansu i nacin nemamo..

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 18 dec 2025, 15:34

Argentina je napisao/la:
18 dec 2025, 13:54
AhmedNurudin je napisao/la:
18 dec 2025, 13:50
Nema Skupstina nista sa tim, a vjerujem sa je investitor spreman sa kadrom i trenerom.
aBd da bude tako. Da nam se samo ne ponovi zimski prelazni rok 2023/24 gdje nam je došlo 12 igrača a otišlo isto toliko.
Dovodilo se praktično "navrat-nanos" bez ikakve strategije i potpuno pa si na nekim pozicijama imao po jednog a na nekim 5 igrača. I što je najgore od tih 12 na kraju su u narednu sezonu ušli samo Karić i Hiroš. Sa svim ostalim je bio raskid koji je sigurno i koštao Klub.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 18 dec 2025, 15:37

Sportsport.ba neslužbeno prenosi da će se skupština održat u petak (26. Decembar).

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 18 dec 2025, 16:20

Amar je veći mangup nego što je trenutna garnitura grupe na tribini, i to svi zajedno kad se spoje.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 18 dec 2025, 16:35

Uh imao je i Amar oko sebe klosare,vrtili se i uzimali kajmak.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 18 dec 2025, 16:41

Što se tiče Skupštine 26. decembra (ako je tačna info), ponovit ću svoj stav. Ne treba nikakav live prenos, saznat će se sve kako je ko glasao i šta je ko govorio i tako ćemo se odrediti prema tim ljudima ubuduće na tribinama i u gradu općenito. Jasno će se vidjeti ko je u klubu radi ličnog, a ko radi općeg interesa. Došao je trenutak istine, da li ćete biti upisani kao spasioci kluba ili kao grobari kluba. Ovo drugo vam nećemo halaliti.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 18 dec 2025, 16:49

Tirbina je uvijek bila dio kluba to svi znamo. Sada su druga vremena i drugi ideali. Ja sam to shvatio prije 3 godine i zato moja noga nikada više na jug otisao. Ali ta tema je nebitna i rijesiva jako lako....

Klub je na historijskoj raskrsnici i svako normalan i racionalan se raduje i brine o ulasku investitora al smo svjesni da je to pod moranjem za bilo kakav uspjeh u buducnsosti. Ni jedan klub u modernom fudbalu ili bolje receno trenutnim klubovima koji učestvuju u LP,EL, konferencija su pod vlasništvom nekih ultra mega giga firmi ili ovih bogataša. Ako nam je tendencija da gledamo Zelju u vječnoj borbi za opstanak i da mi izfrzavamo klub...

U Klub je potrebno zaposliti još minimalno 50ljudi od skauta radnog osoblja analitičara, ljude za Omladinski pogon....sve ovo do sad sto radimo je na silu Dervisi Guso,Zejnilhofzic,nadam se nappkon vise i odlazak gospodina sto samara po kosevu... Radikalne promjene očekujem u strukturi kluba i nadam se da ce se to desiti sto prije

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 18 dec 2025, 17:02

a sta mislimo o Slavisi
nek crknu dusmani, najjaci smo

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MrkiMedo i 37 gostiju.