BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Ima li kakvih novosti oko Lewata ?
Nisam siguran sta "osjecati" kada procitam navode da je United zainteresovan za njega.

"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
- kraljttbvb
- Kontakt:
Oho, evo i prve nagrade koja je ove sezone sletila u nase dvoriste
. Naime Julian Schieber je najgori transfer dosadasnjeg dijela sezone
Istina, nije sam, nego ima i drustvo koje mu pravi Andrej Voronjin...
@amere
Daj bar malo natukni o cemu se radi, ovo mi dodje ko kakav kviz sa onim teskim pitanjima
@neo (jesi li ti onaj iz Matrixa
)
Lewa je dobar oko 16-erca, tacnije do penala, ali cim pridje bliz golu i treba hladno dati gol, e onda nastaje problem. I kod mene su osjecanja pomijesana i ne znam sta o njemu da mislim. Uglavnom jedva cekam da ode iz BVB-a

Istina, nije sam, nego ima i drustvo koje mu pravi Andrej Voronjin...
Njemački portal Sportschau1 proglasio je hrvatskog nogometaša Marija Mandžukića najboljom ovosezonskom kupovinom u njemačkoj Bundesligi...
" Bayern München platio je Wolfsburgu za Marija Mandžukića 13 milijuna eura. To je svakako dobro obavljen posao za nekoga tko uopće nije trebao biti dio udarne postave. Međutim, zahvaljujući ozljedi Marija Gomeza, Mandžukić je vrlo brzo pokazao svoju kvalitetu. Devet golova u 14 ligaških utakmica govori za sebe. No, otkako je Gomez zdrav, Mandžukićeve minute na travnjaku su smanjene", piše Sportschau1.
Najgorim je transferima njemački portal proglasio one Juliana Schiebera iz Stuttgarta u Borussiju Dortmund, te posudbu Andrija Voronjina iz moskovskog Dinama u Fortunu Düsseldorf.
@amere
Daj bar malo natukni o cemu se radi, ovo mi dodje ko kakav kviz sa onim teskim pitanjima

@neo (jesi li ti onaj iz Matrixa

Lewa je dobar oko 16-erca, tacnije do penala, ali cim pridje bliz golu i treba hladno dati gol, e onda nastaje problem. I kod mene su osjecanja pomijesana i ne znam sta o njemu da mislim. Uglavnom jedva cekam da ode iz BVB-a

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
@ kraljttbvb
nepoznati navijaci su veceras zutom i crnom farbom gadjali kancelarije BVB-a, a takodjer je istu sudbinu zadesilo i kancelariju Rauballa.
nepoznati navijaci su veceras zutom i crnom farbom gadjali kancelarije BVB-a, a takodjer je istu sudbinu zadesilo i kancelariju Rauballa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Nek' su malo "ofarbali" u klupske boje kancelarije BVB-a. Logično je da budu crno-žute, zar ne?

Izgleda, kao što su već neki i pisali, da je Subotić pred potpisom. Odlično
. Njegov ostanak znači Santanin odlazak (vjerovatno)
. Zato se sad ponovo aktualiziralo pitanje dovođenja Dragovića, Kirckhoffa, te još nekih pokemona (barem u medijima). Znamo sigurno da se Sobiech vraća i to prema nekim navodima kao "treći" štoper. Vidjet' ćemo da li će šta bit' od ovih gore navedenih boraca ili će se zadovoljit' sa Sobiechom kao trećim štoperom. Ja sam za to rješenje. 
Schieber znači Zlatna kanta.

@neo
Nema ništa novo oko Lewata. Ista meta isto odstojanje.

Izgleda, kao što su već neki i pisali, da je Subotić pred potpisom. Odlično

Schieber znači Zlatna kanta.

@neo
Nema ništa novo oko Lewata. Ista meta isto odstojanje.

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
- kraljttbvb
- Kontakt:
Prema pisanju Bilda, ako neko donese 7 miljona ojra, Perisic moze da ide.
I jos kazu da je Watzke izjavio da ako se zelimo ucvrstiti u vrhu, onda trebamo pojacati kvalitet na klupi, na pozicijama od 12. do 18.
@KSVILE
Kasnis u informacijama. Jest da je minuta, ali je ipak zaostatak

I jos kazu da je Watzke izjavio da ako se zelimo ucvrstiti u vrhu, onda trebamo pojacati kvalitet na klupi, na pozicijama od 12. do 18.
@KSVILE
Kasnis u informacijama. Jest da je minuta, ali je ipak zaostatak

Zadnja izmjena: kraljttbvb, dana/u 14 dec 2012, 14:15, ukupno mijenjano 1 put.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Perišić može ići na zimu ako stigne ponuda od bar 7 milja. Dragovic bi pak mogao biti prvo zimsko pojačanje.
Osobno bih volio da se oboje realizira. Perišić nije sretan i ne pruža ono što bi trebao, tako da je bolje da ide. Dragovic je pak mlad i perspektivan stoper koji ima preduvjete da izraste u klasu ako se malo sredi u glavi.
Osobno bih volio da se oboje realizira. Perišić nije sretan i ne pruža ono što bi trebao, tako da je bolje da ide. Dragovic je pak mlad i perspektivan stoper koji ima preduvjete da izraste u klasu ako se malo sredi u glavi.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Hahahahaha. Kralju evo postali smo isto u isto vrime. 
Preteka si me za doslovno sekundu.

Inače, ovaj naš Sejo veliki optimist.
Kaže: Salihović: Pobijedit ćemo Borussiju 3-0

Preteka si me za doslovno sekundu.

Inače, ovaj naš Sejo veliki optimist.

"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Ako Perisa ode,treba nam i na njegovoj poziciji neko fino pojacanje,moramo imati sirinu na klupi...
Ako ce Subota produziti(vjerovatno hoce) Santana ide sigurno,a Dragovic bi bio odlicno rjesenje,samo sto kazete da se malo sredi po pitanju mozga(a vjerujem da bi to Klopp sredio brzo)
Po svemu sudeci bice zanimljiv prelazni rok,imam neki dobar osjecaj sto se pojacanja tice,ne znam zasto
Ako ce Subota produziti(vjerovatno hoce) Santana ide sigurno,a Dragovic bi bio odlicno rjesenje,samo sto kazete da se malo sredi po pitanju mozga(a vjerujem da bi to Klopp sredio brzo)

Po svemu sudeci bice zanimljiv prelazni rok,imam neki dobar osjecaj sto se pojacanja tice,ne znam zasto

Davno sam pisao o njemu koja je to seljacina....KSIVLE je napisao/la:Hahahahaha. Kralju evo postali smo isto u isto vrime.
Preteka si me za doslovno sekundu.![]()
Inače, ovaj naš Sejo veliki optimist.Kaže: Salihović: Pobijedit ćemo Borussiju 3-0
Ubij se budalo !
Koji će nam k*rac Dragović u januaru? Možda ćemo samo sklopit' ugovor u januaru koji će važit' od ljeta!KSIVLE je napisao/la:Perišić može ići na zimu ako stigne ponuda od bar 7 milja. Dragovic bi pak mogao biti prvo zimsko pojačanje.

Nama treba igrač tipa Rodea na DM-u, te Inui na AM/LC. Njih dvojica bi bila idealna, plus recimo mali Milik.

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Sejo seljacina sto ? Covjekooptimistajbt sta treba reci naguzit cemo se da nas dortmund kara kako stigne.. Ajde ba sejo je nakompletniji igrac kojeg bosna. Ima jos od salihamidzica pa vi pjevajte..e sad ovo za schiebera... Znaju li ovi mamlazi iz novina da schieber nikad citavu sezonu nije sastavio u karijeri tj bio je 3 ili 4 puta out po 6 mjeseci... Decko ima strah od povrede zato izgleda kao da igra u grcu ali sam 100 posto siguran da ce procepit u drugom dijelu sezone
- kraljttbvb
- Kontakt:
gruezi je napisao/la:Decko ima strah od povrede zato izgleda kao da igra u grcu ali sam 100 posto siguran da ce procepit u drugom dijelu sezone
Ja bih volio da procepi negdje drugo, sto dalje od Dortmunda

Vidim sad i Nicklas Bendtner za Juventus ove sezone u 10 utakmica postigao cijelih 0 golova. A neki su ga htjeli u BVB-u i govorili da bi bio pojacanje... Neka i njega sto dalje od nas!
Izgleda da će Milik ipak u Leverkusen preći i to već sad na zimu za nekih 3 milijuna €. Ybg, potraga ide dalje ili najbolje da Lewy produži ugovor pa ne trebamo nikog ni dovodit.
Za vezni red bi trebali pojačanje jer su Bender i Kehl non stop out, RODE bi nam sjeo ko kec na desetku. Naravno za sljedeću sezonu dovesti OBAVEZNO back up za Schmellea, te zamjenu za Santanu ako ode (Kirchoff je free na kraju sezone; Dragović bi koštao minimalno 5 milijuna €). Perišić se nije snašao i uklopio u naš sustav igre i treba mu dat cipelu - evtl za 7 milijuna €. Kao zamjenu ja bih volio vidjeti Herrmanna koji me oduševljava, trkački je moćan, dobar dribling, brz i nije mu problem raditi u defanzivi kao Perišiću. Šta će bit s Großkreutzom ne znam...
I sad je taj problem s Lewyem i ugovora - najbolje bi bilo da produži. Stvarno ne znam tko bi njega mogao tako kvalitetno zamjenit, a da nam je dostupan (odšteta + plaća).
Za vezni red bi trebali pojačanje jer su Bender i Kehl non stop out, RODE bi nam sjeo ko kec na desetku. Naravno za sljedeću sezonu dovesti OBAVEZNO back up za Schmellea, te zamjenu za Santanu ako ode (Kirchoff je free na kraju sezone; Dragović bi koštao minimalno 5 milijuna €). Perišić se nije snašao i uklopio u naš sustav igre i treba mu dat cipelu - evtl za 7 milijuna €. Kao zamjenu ja bih volio vidjeti Herrmanna koji me oduševljava, trkački je moćan, dobar dribling, brz i nije mu problem raditi u defanzivi kao Perišiću. Šta će bit s Großkreutzom ne znam...
I sad je taj problem s Lewyem i ugovora - najbolje bi bilo da produži. Stvarno ne znam tko bi njega mogao tako kvalitetno zamjenit, a da nam je dostupan (odšteta + plaća).
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
"Odlazak Lewandowskog na ljeto je gotova stvar", prenosi Focus.
Njegov novi tim bi mogao biti Man City koji je u zamjenu ponudio našeg Edina + što bi City plaćao dio Edinove plate.
http://www.focus.de/sport/fussball/absc ... 82544.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Još neke opcije se pominju Inter i Juve, s tim da bi Inter bio spreman izdvojiti nekih 25-30 mil eura.
http://www.bild.de/sport/fussball/rober ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Koja god opcija da bude biće idealno rješenje, jer bi to svakako bio maksimum iz ovog transfera. Mada prva opcija sa Cityem mi se više sviđa. Ako ga se već moramo riješit' onda neka to bude sa stilom.

Zorc je sve demantov'o, ali poznato je da inače oko ovih stvari i nisu baš pričljivi.
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... -vor_33108" onclick="window.open(this.href);return false;

Njegov novi tim bi mogao biti Man City koji je u zamjenu ponudio našeg Edina + što bi City plaćao dio Edinove plate.

http://www.focus.de/sport/fussball/absc ... 82544.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Još neke opcije se pominju Inter i Juve, s tim da bi Inter bio spreman izdvojiti nekih 25-30 mil eura.
http://www.bild.de/sport/fussball/rober ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Koja god opcija da bude biće idealno rješenje, jer bi to svakako bio maksimum iz ovog transfera. Mada prva opcija sa Cityem mi se više sviđa. Ako ga se već moramo riješit' onda neka to bude sa stilom.

Zorc je sve demantov'o, ali poznato je da inače oko ovih stvari i nisu baš pričljivi.
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... -vor_33108" onclick="window.open(this.href);return false;
Kako bi volio da Džeko pređe u Dortmund, pa da se ovi arogantni Bayernovci poklope po ušima. 

-
- Kontakt:
moj ksivle,da Bog da,al et od juče čujem vijest da naš pobratimski klub želi na svoj anfield da dovede našeg guetze-a ?????? koliko je to sad moguće i šta će biti od toga zaista ne znam,samo se nadam da će naš dragi klub zadržati kostur ekipe i da će se k tomu dodati još koji do jaja nabrijan malac koji će igrati prije svega za ljubav i za rezultat borussia-e Dortmund,i onda brate dragi salataru na borsig platz ponovo,e sad ko će igrat neka igra onaj ko će svaki atomčić svoje snage ostaviti na westvalen park stadionu
Ne bi bio prvi put. @anton zna...KSIVLE je napisao/la:Kako bi volio da Džeko pređe u Dortmund, pa da se ovi arogantni Bayernovci poklope po ušima.

Nego evo za sutra mogući sastav:

Onda fino procitate interviju Watzke-a prije par dana u Sportbildu i vratite se u realnost, gdje je isti rekao da Dzeko, Benzema i Higuain ne igraju u Dortmundovoj ligi sto se tice placa.
Ja dalje imam osjecaj da Vi u vasim redovima imate jos onog starog gnoja (kao sto bi @anton rekao) koji bi se upustili u trku sa Bayernom i ponovo doveli BVB na rub propasti. Sva sreca pa je tu Watzke koji dobro zna odcijeniti situaciju.
Da se razumjemo ja bi volio da Dzeko dodje u BVB, jer bi to bilo dobro i za Bundesligu i reprezentaciju, ali opet treba biti realan i reci da je to nerealan scenarij...bar u blizoj buducnosti.
PS: Evo sada vidim da je Zorc vec demantovao ove natpise vezane za Lewandowskog.
Ja dalje imam osjecaj da Vi u vasim redovima imate jos onog starog gnoja (kao sto bi @anton rekao) koji bi se upustili u trku sa Bayernom i ponovo doveli BVB na rub propasti. Sva sreca pa je tu Watzke koji dobro zna odcijeniti situaciju.
Da se razumjemo ja bi volio da Dzeko dodje u BVB, jer bi to bilo dobro i za Bundesligu i reprezentaciju, ali opet treba biti realan i reci da je to nerealan scenarij...bar u blizoj buducnosti.
PS: Evo sada vidim da je Zorc vec demantovao ove natpise vezane za Lewandowskog.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
- Kontakt:
tamam sam se ponadao da će HSV uspjeti da otrgne pa barem bod al sad smo svaku nadu u to izgubili,posebno kada se zna da su 3 boda ispred nas
Pobjeze Leverkusen na 6 bodova...Frankfurt i Schalke ce nas prestici...3 boda sutra neophodna.
Ne bi bilo lose jamiti Kieslinga od Leverkusena...dobar igrac a malo bi i njih oslabili
Ne bi bilo lose jamiti Kieslinga od Leverkusena...dobar igrac a malo bi i njih oslabili

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.