Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 09 jun 2013, 22:59

Unofficialpage je napisao/la:Nadal - tuzibaba :mrgreen:
Dobro, poneo te avatar, ali odvadi malo. :roll:
Nadal je 1 skroman i tih decko, sve je postigao radom.... nije Suzana ili Fejker, kao neki....

:mrgreen:

kad_kako je napisao/la:I opet mislis da me to dira? hahahahaha. :)

Uredu je, i ta bol ce proci. Shhhhhh, bit ce bolje. :(
Decko, jel kapiras da te ne konstatujem uopste :?: Uleteo si u pricu, koja je taman pocela nakon nekoliko stranica (ulaskom dvojice doajena ovog pdf-a) da lici na tenisku diskusiju i krenuo si nekim jeftinim ad hominem. :roll:

Spusti se na zemlju, oladi malo, pa ako imas nesto konstruktivno da kazes - reci. Ali, da bude vezano za tenis, a ne za kvazi-psihologiju. Vec sam to 1om rekao demi, 1om Bihfanu, a evo i tebi. Izgleda da se tamo kod vas na temi okuplja jedan jak trust "mozgova" po principu "svako je bolestan, ako ne razmislja kao mi".

U suprotnom: :arrow: :arrow: :arrow: u trokoracima, a la LBJ. Jer, sto se mene tice, necu ti ni odgovarati, niti se truditi da citam to sto ti pises. 8-)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 jun 2013, 23:03

MaGiCa je napisao/la:
Nadal je 1 skroman i tih decko, sve je postigao radom.... nije Suzana ili Fejker, kao neki....

Ja se vise s Vama ne kladim :mrgreen: Sad sam dobio Novaka, sta cu sljedeci put dobit, ne daj Boze Rosberga ili Hamiltona :lol: Ili jos gore PJ Carlesima :lol:
Ma ja Nadal fin co'ek :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 09 jun 2013, 23:09

MaGiCa je napisao/la:

kad_kako je napisao/la:I opet mislis da me to dira? hahahahaha. :)

Uredu je, i ta bol ce proci. Shhhhhh, bit ce bolje. :(
Decko, jel kapiras da te ne konstatujem uopste :?: Uleteo si u pricu, koja je taman pocela nakon nekoliko stranica (ulaskom dvojice doajena ovog pdf-a) da lici na tenisku diskusiju i krenuo si nekim jeftinim ad hominem. :roll:

Spusti se na zemlju, oladi malo, pa ako imas nesto konstruktivno da kazes - reci. Ali, da bude vezano za tenis, a ne za kvazi-psihologiju. Vec sam to 1om rekao demi, 1om Bihfanu, a evo i tebi. Izgleda da se tamo kod vas na temi okuplja jedan jak trust "mozgova" po principu "svako je bolestan, ako ne razmislja kao mi".

U suprotnom: :arrow: :arrow: :arrow: u trokoracima, a la LBJ. Jer, sto se mene tice, necu ti ni odgovarati, niti se truditi da citam to sto ti pises. 8-)
hahahahaha Pa sta ja trebam visiti na forumu da vidim kad ti odradis reply na moj komentar, pa da u istom sekundu odmah ti odgovorim?

Pa meni je samo fascinanto da si ti nasao nesto moralisati ovdje o Nadalu... Meni je samo to cudno. Zaboravlja se lako neke stvari i onda krene preseravanje. To je poenta. :)

LBJ odlican igrac. Milina ga gledati. Je biga koraci se dese svima, pa tako i njemu. Ne moras odma hejtat covjeka. ccc.

Samo sabur, decko (lol, cuj decko hahaha). ;) Bit ce bolje ako Bog da, insAllah, sto bi u Dubiozinoj pjesmi Izetbegovic rekao. :) ;)
Postovanje treba zaraditi.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 jun 2013, 23:17

jbt, bas me zanima ko je ovu raspravu zapoceo :roll: :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 jun 2013, 23:19

MaGiCa je napisao/la:Dobro. Prime Guga bi bio jako zeznut za bilo kog sljakasa u povijesti, ali bas za Nadala ili Borga - to ne znam.
Mnogo su oni bili metodicni u tom "rastakanju" protivnokove igre. Realno, kljuc igre sa varijacijama je slice, a nikad niko nije "kupio" slice kao sto to radi Nadal. Njemu taj udarac ne pravi nikakve probleme. Zato, jedini nacin da ga se pobedi je rastezanje sa oba krila i genericki baseline kao osnova za kontrolisanu ofanzivu, jer ga se defanzivom ne moze dobiti.

Ili to, ili da se nadas razbijacu u kisni dan. :lol:

Kuerten objektivno, to ne bi mogao.

Da su uslovi u petak bili kao danas, cenim da bi ga Djokovic dobio, kao sto bi to uradio i RF u njihovim susretima u proslosti. Ali, bas tada, u te dane, zvezda je umela da upekne. :D
Pobjednik bi sigurno bio jasan, ali svejedno bi bilo zanimljivo vidjeti taj meč. Guga je igrač koji se nevjerovatno dobro kretao na šljaci, bio je jak sa obje strane, a ni na mreži nije bio loš. Nadal bi mu kako bi meč odmicao sigurno uspio probiti bekend, a ostatak bi bilo klasično odrađivanje posla.

U vlažnim uslovima bi se vjerovatno mogao nositi sa njim. Ravnoća i snaga njegovih udaraca bi odnosili prevagu, a Rafin spin ne bi bio toliko učinkovit. Njegov napadački arsenal bez top spina gubi sav kvalitet, a snagu u udarcima nema da bi flatom mogao nadoknaditi rotaciju loptice izgubljenu spinom. Tu bi bilo već neizvjesnije i moguće je da bi Guga odnio pobjedu.

Sjećam se Federera protiv Nadala u njihovim prvim mečevima. Rafa mu pošalje balonjaru na BH, ovaj ne zna šta da radi sa njom i zasijeće je slajsom po dijagonali, a ovaj ga buši ko švajcarski sir. :lol:
Nekada izgleda nevjerovatno koliki je Nadal antidot za Federera. Jedno od Rogerovih najjačih oružja pokazivalo se kao najslabije protiv Rafe Nadala.

Imao je RF sreće jednom, u Hamburgu, sada daleke 2007 kada su krov i vlažni uslovi omogučili Švajcarcu da pomete Nadala sa šljake Hamburga. :mrgreen: Prva pobjeda na šljaci, poslije 5 poraza. 8-)

Šta misliš o Sampras-Federer na današnjoj travi ?! Izgleda mi realnije da Pištol Pete njega pobijedi danas, nego Roger Peta u pre2002 verziji trave, bez obzira na onaj meč iz 2001.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 09 jun 2013, 23:21

Lillard je napisao/la:jbt, bas me zanima ko je ovu raspravu zapoceo :roll: :mrgreen:
Magica, poznati moralista.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 jun 2013, 23:26

kad_kako je napisao/la:
Lillard je napisao/la:jbt, bas me zanima ko je ovu raspravu zapoceo :roll: :mrgreen:
zato sam i stavio mr.greena :lol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 09 jun 2013, 23:31

Lillard je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:
zato sam i stavio mr.greena :lol:
Ahhhhaaa. :) :mrgreen:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 jun 2013, 23:36

Momci, sa kojeg pdf-a vi dolazite ?! 8-) Ne znam kakve probleme imate, ali MaGiCa je ovom pdf-u jedan od najkonstruktnijih forumaša, tako da ako imate neriješenih računa pokušajte ih riješiti preko PP, živi i zdravi bili. :mrgreen:

Sad G.T.F.O odavde, pokušavamo diskutovati o tenisu. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 09 jun 2013, 23:41

Zao mi je ako bihuzirim, ali doticni je malo previse butt hurt u vezi kralja claya, pa nesto previse moralise u vezi par greski sudije, i Nadala. Sta sad treba samo citati to njegovo jadikovanje, bez da se odg.? I'm sorry, but things don't work that way in my world.

Uzivaj, i slobodno ti diskutuj, niko ti ne brani. ;)

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 09 jun 2013, 23:44

slika

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jun 2013, 00:17

Rafa i da ima 8 titula na US Openu i po jednu na ostalim turnirima, opet bi bio antiteniser, jbg mrzi ga čovjek i tako je kako je :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 jun 2013, 14:49

formance je napisao/la: Sjećam se Federera protiv Nadala u njihovim prvim mečevima. Rafa mu pošalje balonjaru na BH, ovaj ne zna šta da radi sa njom i zasijeće je slajsom po dijagonali, a ovaj ga buši ko švajcarski sir. :lol:
Nekada izgleda nevjerovatno koliki je Nadal antidot za Federera. Jedno od Rogerovih najjačih oružja pokazivalo se kao najslabije protiv Rafe Nadala.

Imao je RF sreće jednom, u Hamburgu, sada daleke 2007 kada su krov i vlažni uslovi omogučili Švajcarcu da pomete Nadala sa šljake Hamburga. :mrgreen: Prva pobjeda na šljaci, poslije 5 poraza. 8-)

Šta misliš o Sampras-Federer na današnjoj travi ?! Izgleda mi realnije da Pištol Pete njega pobijedi danas, nego Roger Peta u pre2002 verziji trave, bez obzira na onaj meč iz 2001.
Federer je jednostavno igrac za brze terene. Samo izuzetan talenat i manjak ozbiljne konkurencije na sljaci su mu doneli rezultate na toj podlozi. On na vrhuncu nije mogao na sljaci sa Nadalom, sto zbog BHa, sto zbog losije baseline igre, generalno gledano.

Medjutim, na travi je apsolutno suveren, jer njegov slice je cudesan, varijacije, mix, squash udarci, voleji....i servis. Na brzoj travi jedan jedini igrac, koji je konkurentan Federeru bi bio Sampras. Pricam o eri grafitnih reketa. Bilo koji drugi igrac, bi od peak Federera bio odveden minimum u TB i tu izdominiran. Na sporoj travi, Federerova oruzja su bolja od Samprasovih. Dakle, obrni-okreni: Federer>Sampras, pa i na dodge travi u Australiji, ako treba. ;)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 jun 2013, 14:57

Haj dobro, sad me zanima samo jedno, da li Federer moze ponoviti proslu godinu i uzeti GS na jedinoj podlozi gdje ima sanse? To je ovaj Wimbledon, al' bit ce uzasno tesko povratkom Del Potra, Berdycha i Murraya, Tsonga i Wawrinka su vec duze vrijeme opasni, bit ce tesko velikoj cetvorci i puno vise dobrih meceva nego na RG.

Jedva cekam! 8-)

ps kakav je mehlem za oci ova trava na queensu, strasno :)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jun 2013, 15:22

Znaci Nadal peti nosilac na WB-u...moguce cetvrtfinale sa Novakom :roll:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 10 jun 2013, 15:49

MaGiCa je napisao/la:Federer je jednostavno igrac za brze terene. Samo izuzetan talenat i manjak ozbiljne konkurencije na sljaci su mu doneli rezultate na toj podlozi. On na vrhuncu nije mogao na sljaci sa Nadalom, sto zbog BHa, sto zbog losije baseline igre, generalno gledano.

Medjutim, na travi je apsolutno suveren, jer njegov slice je cudesan, varijacije, mix, squash udarci, voleji....i servis. Na brzoj travi jedan jedini igrac, koji je konkurentan Federeru bi bio Sampras. Pricam o eri grafitnih reketa. Bilo koji drugi igrac, bi od peak Federera bio odveden minimum u TB i tu izdominiran. Na sporoj travi, Federerova oruzja su bolja od Samprasovih. Dakle, obrni-okreni: Federer>Sampras, pa i na dodge travi u Australiji, ako treba. ;)
Apsolutno, ali ne treba zaboraviti da su brze podloge daleko pogodnije iznenađenjima nego spore. Federer bi bio dominantan i na brzoj travi, ali kada igrači poput Krajičeka, Ivaniševića, Raftera i sličnih imaju svoj 'pucački' dan šanse da ispadneš su u najmanju ruku ekvivalentne onima da pobijediš. Samprasova igra na travi mi je izgledala previše superiorno, njegovi slajs servisi, ili drugi servis na T liniju, slajs, ritern na drugi servis, skraćene BH dijagonale itd, sve to mi je izgledalo previše dobro, čak i za Federera. Mislim da bi Roger uspješno razvio svoju S&V igru, ali ne kao Sampras.

Što se Pita na sporoj travi tiče, morao bi se više prilagoditi, ali sa onakvim servisom, forhendom i net igrom i istočnim hvatom gripa, ne sumnjam da bi mogao biti dominantan. Federer je bolji 'all rounder', prilagodljiviji igrač, tehnički kompletniji, sa više varijacija i mogučnošću pobijeđivanja različitim stilovima. On podjednako dobro igra gotovo na svim podlogama, Sampras je bio majstor za jednu ili dvije, ali to što je uradio na te dvije je usavršio do krajnjih granica mogučnosti, a na travi je ipak imao jaču konkurenciju nego Federer. Ja bih se ipak odlučio za Samprasa.

Naumpade mi meč njega i Todd Martina iz Pariza 1998. Sampras je u drugom setu osjetio nevjerovatnu bol u leđima, što mu je najviše uticalo na servis. Više nije mogao generisati toliko snage, pa je morao improvizovati. Servisi mu nisu prelazili preko 155km/h, ali je servirao slajs i bukvalno 'izbacivao' Todda iz terena, a sebi ostavljao otvorenu paralelu da lagano poentira. Uspio je dobiti taj meč, ali je izgubio finale od Rusedskog u 3 seta.

Profesionalnitenis.com

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 jun 2013, 15:53

adnan24 je napisao/la:Znaci Nadal peti nosilac na WB-u...moguce cetvrtfinale sa Novakom :roll:
Znaci niko sretniji od mene kad bi na Federera isao dok je trava jos normalna, pa da vidimo!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 jun 2013, 16:25

Ma Nadal će u prva 2 kola dobiti šljakaše, siguran sam. :lol: Recimo u prvom kolu Volandri, u drugom Dutra Silva i to je to. :mrgreen: Poslije se već trava pomalo pretvara u zemlju i eto ga u polufinalu. :mrgreen:

Šalu na stranu, mogu organizatori pomaknuti Nadala (barem) na četvrtog nosioca. Mada, nešto se ne sjećam kad se to zadnji put uradilo. :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jun 2013, 17:36

Edin TM87 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Znaci Nadal peti nosilac na WB-u...moguce cetvrtfinale sa Novakom :roll:
Znaci niko sretniji od mene kad bi na Federera isao dok je trava jos normalna, pa da vidimo!
Uvijek ste vi "Federerovci" tako sretni...sve dok se ne zavrsi mec sa Nadalom.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jun 2013, 18:05

Wimbledon će reći dosta o Federeru, šta i kako dalje i može li barem na travi biti konkurentan s Murrayem, Noletom i Nadalom. Ukoliko opet rano ispadne, ne dođe veoma daleko (očekujem sami kraj), onda je jasno da više GS-ova nema ni pod razno. Onaj polufinalni meč protiv Novaka prošle godine je jedan od najboljih mečeva RF-a na travi i meč u kojem je Roger sveo greške na minimum, pogtovo iz BH-a, što je dokaz da može kad hoće i ako se totalno usmjeri na teren. Bojim se da je njemu katkad sve drugo na pameti osim tenisa (što @retro kaže, više razmišlja šta će jesti nego kako će se kretati i odigrat' udarce :mrgreen: ).

Inače, tipujem na to da će Andy donijeti Britancima toliko željeni WB, naravno ukoliko bude 100% fit za turnir.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.