Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Virus ili provjeri usb protove tako sto ces ubaciti stik ili tastaturu i sl., pa ako rade, onda je kvar u samom misu.
Takodjer probaj ovo, ostavi mis u nekom portu i restart pc. Nakon toga, u pretrazi kucas event viewer, pod windows logs - system vidi ima li kakvih errora/warninga. Ak' nadjes, enter, zapisi pa posalji.
Takodjer probaj ovo, ostavi mis u nekom portu i restart pc. Nakon toga, u pretrazi kucas event viewer, pod windows logs - system vidi ima li kakvih errora/warninga. Ak' nadjes, enter, zapisi pa posalji.
- Ed Woodward for Prime Minister !
evo sad je sve ureduOnlyUnited je napisao/la:Virus ili provjeri usb protove tako sto ces ubaciti stik ili tastaturu i sl., pa ako rade, onda je kvar u samom misu.
probao onaj nacin da ubacim u drugi port pa u device manageru da vidim ima li sta po upitnikom,prvi put nije bilo,a drugi put bila dva upitnika i ja uradim unistal i restart pc i prepoznao onda mis

hvala drug

-
- Kontakt:
Vozdrica,
moze li mi neko od vas reci gdje da kupim na TK neki laptop do 700 km a da ima koliko toliko solidne performanse?
Gdje su najpovoljniji sa cijenama?
Ili cak moze i van TK ako su povoljniji sa cijenom.
Hvala puno
moze li mi neko od vas reci gdje da kupim na TK neki laptop do 700 km a da ima koliko toliko solidne performanse?
Hvala puno
Baboon je napisao/la:Nešto sam sjebao na tabletu i sad mi rezolucija 1024x600 i ne mogu je promjeniti na jaču,a većina aplikacija neće na ovoj. heeeeeelp
Niko ne zna?

it's football day
Pa na tabletima i nebi trebao da mozes promjeniti rezoluciju. Stavi koji je model ili verziju andrioda ili sta vec koristi da mozemo pitati Google. Mozda ima neko rijesenje ili ces ga morati vratiti na fabricke postavke.Baboon je napisao/la:Baboon je napisao/la:Nešto sam sjebao na tabletu i sad mi rezolucija 1024x600 i ne mogu je promjeniti na jaču,a većina aplikacija neće na ovoj. heeeeeelp
Niko ne zna?
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
pa o tome i govorim...trebala je biti 1024x768,ali ne može se mjenjati pa mi to nikako nije jasnoMurga je napisao/la:Pa na tabletima i nebi trebao da mozes promjeniti rezoluciju. Stavi koji je model ili verziju andrioda ili sta vec koristi da mozemo pitati Google. Mozda ima neko rijesenje ili ces ga morati vratiti na fabricke postavke.Baboon je napisao/la:Baboon je napisao/la:Nešto sam sjebao na tabletu i sad mi rezolucija 1024x600 i ne mogu je promjeniti na jaču,a većina aplikacija neće na ovoj. heeeeeelp
Niko ne zna?

moguće da sam obrisao neke programe vezano za tablet,jer nakon toga se to sjebalo,a ne znam kako popraviti...
tablet je Toshibin ima w8.1
it's football day
Ja koliko znam Genelec sto se tice i cijene i kvaliteta i garancije. I ja sam tu uzeo i evo vise od 3 god. radi super. Sad zavisi opet za sta ces ga koristiti i kakav ti treba, mozda tvoje potrebe ne moze zadovoljiti nov do 700.HarisHelic je napisao/la:Vozdrica,
Hvala puno
Mia San Mia
R32 je napisao/la:Vec sam jednom pitaao, a ne mogu nigdje pronaci, ima li za xp rjesenje kao na 7 "windows mobility center" ?
Odnosno da ima mogucnost tv prikljucen na laptopu prebacuje istu sliku ili da tv bude primatni ekran. Ovak oje moguce samo extended tj. kao produzeni ekran. Ima opcija da se koristi kao primarny al automatski izbaci u potpunosti taj prilkjuceni ekran-tv.
Mozda se treci put posreci

Mia San Mia
- OnlyUnited
- Kontakt:
Probaj ovo http://tivo-desktop.en.softonic.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ed Woodward for Prime Minister !
Oo je jedino sto vidim, pa probaj, kod ovih radi. Sretno.Baboon je napisao/la: pa o tome i govorim...trebala je biti 1024x768,ali ne može se mjenjati pa mi to nikako nije jasno![]()
moguće da sam obrisao neke programe vezano za tablet,jer nakon toga se to sjebalo,a ne znam kako popraviti...
tablet je Toshibin ima w8.1
http://forums.toshiba.com/t5/Encore-Tab ... 0212#M8712" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
-
- Kontakt:
ma za normalne kucne potrebe, nista pretjerano....R32 je napisao/la:Ja koliko znam Genelec sto se tice i cijene i kvaliteta i garancije. I ja sam tu uzeo i evo vise od 3 god. radi super. Sad zavisi opet za sta ces ga koristiti i kakav ti treba, mozda tvoje potrebe ne moze zadovoljiti nov do 700.HarisHelic je napisao/la:Vozdrica,
Hvala puno
Hvala
Pa mozes naci za te pare onda solidan laptop. Idi nekim redoslijedom Del, Acer, Asus... Otprilike po kvaliteti i izdrzljivosti. Delovi su naravno najkvalitetniji ali su i cijene im vece. Znam da je prije bilo samo na njih 3 god. garancija, Acer 2 god. i onda na nize po godinu otprilike. Nisam gledao u zadnje vrijeme.
@OnlyUnited Pokusat cu, aliizgleda da nema bas te opcije za xp.
@OnlyUnited Pokusat cu, aliizgleda da nema bas te opcije za xp.
Mia San Mia
Ashampoo Burning StudioHead je napisao/la:Ima li kakav program za przenje CD-a a da nije Nero

Do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo!
Instaliram GTA V i radi ali na slaboj rezoluciji, slaba 'Video memory', a RAM 8g. Čitam da se to može malo korigovati u BIOS-u, ta 'dedicated video memory', ali ne mogu naći opciju za to u BIOS-u.. Zna li neko ima li neki drugi način
Walk on
Nemoj to da diras po BIOS-u, da kompletan komjuter ne pokvaris. Video memorija je na grafickoj koliko ja znam, nema se tu sta korigovati, bolje da ne dirati.
Inace koja ti je graficka i procesor, kako ti radi GTA 5 imas li problema - na kojim opcijama kvalitete igras ?
Da li treba orginal igra ili key da se moze igati online ?

Inace koja ti je graficka i procesor, kako ti radi GTA 5 imas li problema - na kojim opcijama kvalitete igras ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Pa vjerovatno ti je onda integrisana grafa koja sebi uzima od Rama koliko joj treba odnosno na koliko je ogranicena 1-2gb... Mozda ti ima dovoljno al nekim slucajem radi na manjoj frek.
Mia San Mia
Nisam ni razmišljao da instaliram GTA, kontam neće moć i onda vidim one sys req i aj reko da probam..Elegant je napisao/la:Nemoj to da diras po BIOS-u, da kompletan komjuter ne pokvaris. Video memorija je na grafickoj koliko ja znam, nema se tu sta korigovati, bolje da ne dirati.![]()
Mislim da mi je dosta slaba grafička, zato mi i ide samo na toj najnižoj rezoluciji, a imam dosta RAM-a i gledam može se to naštelit u BIOS-u, uzet od RAM-a i prebacit na ovu video memory, ali izgleda to ili imaš na računaru ili nemaš..
-NVIDIA Quadro FX 4600
-Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67 (4 CPUs), -2,7Ghz
To je to valjda, za ovo online nemam pojma..
Walk on
Ma kakav Genelec. Davno su se bazirali na fiskalne kase i slicno. Ono malo ponude sto imaju je jako skupa.R32 je napisao/la:Ja koliko znam Genelec sto se tice i cijene i kvaliteta i garancije. I ja sam tu uzeo i evo vise od 3 god. radi super. Sad zavisi opet za sta ces ga koristiti i kakav ti treba, mozda tvoje potrebe ne moze zadovoljiti nov do 700.HarisHelic je napisao/la:Vozdrica,
Hvala puno
PIK. Imas PIK radnji,dakle ne profila,sa odlicnim ponudama,cijenam do 25% ispod Geneleca npr,garancija u pisanoj formi itd itd. Do skora je i Winwin imao ok cijene medjutim sada su najskuplji u drzavi,vele cijene ino dobavljaca im takve pa poskupili. Primjera radi i7 4790K je na PIK-U od 650-680KM,u winwin-u 874KM.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
I da povecas nikakvog efekta nema, to možeš dati RAM na korištenje internoj grafičkoj, a ti imaš dodatnu(bolju) kojoj ne možeš dodijeliti RAM313 je napisao/la:Nisam ni razmišljao da instaliram GTA, kontam neće moć i onda vidim one sys req i aj reko da probam..Elegant je napisao/la:Nemoj to da diras po BIOS-u, da kompletan komjuter ne pokvaris. Video memorija je na grafickoj koliko ja znam, nema se tu sta korigovati, bolje da ne dirati.![]()
Mislim da mi je dosta slaba grafička, zato mi i ide samo na toj najnižoj rezoluciji, a imam dosta RAM-a i gledam može se to naštelit u BIOS-u, uzet od RAM-a i prebacit na ovu video memory, ali izgleda to ili imaš na računaru ili nemaš..
-NVIDIA Quadro FX 4600
-Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67 (4 CPUs), -2,7Ghz
To je to valjda, za ovo online nemam pojma..

jbg na minimumu si sa grafičkom i na toj možda najmanjoj rezoluciji bi mogo pokrenut al opet to je patnja igrat, nego polako skupljaj pare pa kupi sebi novu grafičku i miran si