Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Gunner4
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Gunner4 » 08 dec 2016, 17:52

Evo kaze Wenger da cemo i Real otresti od qrca. :kafa:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 dec 2016, 18:15

Bellerin se oporavio :tokralju:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 08 dec 2016, 18:49

on Ozil and Alexis’ contributions this season…
They have been hugely important. You can talk a lot in the press conference but the most important thing is what the players do on the pitch. The commitment of Alexis and Ozil is absolutely totally for the team’s benefit and I’m very pleased with that. We are professional football people and people forget many times that the first quality of a professional guy is to give absolutely 100 per cent as long as he is somewhere, and not to project yourself on two years. It’s here and now, that’s what it means to be professional - here and now I’m fully committed to the cause and that’s what it’s about.

on why Ozil and Alexis have been so prolific…
I would say that our chances created are cleaner and clearer, and that’s why our finishing is better. We create good quality chances because we have a good team dynamic, and that’s what we want to create at home as well. I feel away from home we play with freedom because we have a good level of confidence and at home we have to let the handbrake go as well and play with full flow. Then we will score more goals.

on Ozil and Alexis’ long-term future…
It depends what you call the long term. Eighteen months [left on their contracts] is quite long in football.

on what assurances he can give about their contracts…
They have 18 months left on their contracts and they are completely committed to doing well as long as they are here. Beyond that, we’ll try to extend their contracts but I cannot make that the subject in every press conference because it’s a normal part of every renewal when you renegotiate. The less you talk about it, the better it is.

on whether he is worried the uncertainty affects the dressing room…
No, because we are all professionals. Eighteen months is a long time in the game and I don’t believe that that is any problem.

To je to, obojici smo poslužili kao poligon da ih opet lansiramo među najveće zvijezde. Obojica odlaze, zapamtite šta sam rekao.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 08 dec 2016, 19:12

Ne baksuziraj covjece :D

Ja mislim da sve ovisi o rezultatima ove godine, ako to izostane onda je sve moguce jer igraci takve kvalitete zele na vrhuncu osvajati bitne trofeje. Ako bi bila i losa sezona mozda bi ih zadrzali sa par extra jakih transfera a tome se ne nadam bas.

Isto tako mislim da ako dodje do odlazaka da ce to prije uraditi Ozil nego Sexator.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 08 dec 2016, 19:29

Goal.com: Marsal se opet vratio porocima. :lol:
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 08 dec 2016, 20:09

Neka im funo ponude 200+k £ sedmicno i ostace bez neke velike zayebancije i dodatnih lozenja...

? са GT-I9300 уз - &

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 08 dec 2016, 20:14

2010-11:

Arsenal ubio Chelsea na Emiratima, vodio 3:0, konstantno pri vrhu u ligi, ali nikako na prvom mjestu, pobjeda na Etihadu 3:0, u grupi Lige prvaka zabio rekordnih 18 golova...prije raspada u drugom dijelu sezone. Kao posljedica (i) toga, Nasri odbija produžiti ugovor koji mu je trebao isteći u ljeto 2012.godine, a Fabregas štrajkuje dok ga se ne pusti u Barcelonu. Wenger prodaje obojicu.

2015-16:

Arsenal ubio Chelsea na Emiratima, vodio 3:0 (i dobio), konstantno pri vrhu u ligi, ali nikako na prvom mjestu, u grupi Lige prvaka zabio rekordnih 18 golova...

Dopunite ovo što fali. :(

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 dec 2016, 20:17

Arsenal 2016/17* ima Girouda, zar nije očigledno

E moj Arteta, u prošlost si otišao :mrgreen:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 08 dec 2016, 20:28

Fabregas je zadnje 2 sezone cvilio ko phicka za povratkom i bilo je samo pitanje vremena kada ce otici... Veliki promasaj Wengera sto je odlucio da cijeli tim pravi oko igraca koji je svoj zivot vidio negdje drugdje...

Za Nasrija se zna. Nije zelio da produzi ugovor i prihvati tada rekordnih 130k kada su mu klubovi iz Manchestera nudili ko iz phicke 220k?!

Tako i danas. Daj ljudima platu koju zasluzuju (ovo se najvise odnosi na Sexatora) i ostace... Ako se bude izmrdavalo pucice im film i otice kod onih koji jedva cekaju da im ponude taj novac. Ma da meni nije jasno ko bi Ozila i htio vidjeti u svojoj ekipi od ovih ozbiljnijih klubova?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 08 dec 2016, 20:37

Oba igraca se mogu zamjenit. Samo sto ih Wenger ne bi zamjenio vec bi dao nove sanse Jacku i OXu/Theu.
Celik!3,2,2.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 dec 2016, 23:44

Marsal je napisao/la:on Ozil and Alexis’ contributions this season…
They have been hugely important. You can talk a lot in the press conference but the most important thing is what the players do on the pitch. The commitment of Alexis and Ozil is absolutely totally for the team’s benefit and I’m very pleased with that. We are professional football people and people forget many times that the first quality of a professional guy is to give absolutely 100 per cent as long as he is somewhere, and not to project yourself on two years. It’s here and now, that’s what it means to be professional - here and now I’m fully committed to the cause and that’s what it’s about.

on why Ozil and Alexis have been so prolific…
I would say that our chances created are cleaner and clearer, and that’s why our finishing is better. We create good quality chances because we have a good team dynamic, and that’s what we want to create at home as well. I feel away from home we play with freedom because we have a good level of confidence and at home we have to let the handbrake go as well and play with full flow. Then we will score more goals.

on Ozil and Alexis’ long-term future…
It depends what you call the long term. Eighteen months [left on their contracts] is quite long in football.

on what assurances he can give about their contracts…
They have 18 months left on their contracts and they are completely committed to doing well as long as they are here. Beyond that, we’ll try to extend their contracts but I cannot make that the subject in every press conference because it’s a normal part of every renewal when you renegotiate. The less you talk about it, the better it is.

on whether he is worried the uncertainty affects the dressing room…
No, because we are all professionals. Eighteen months is a long time in the game and I don’t believe that that is any problem.

To je to, obojici smo poslužili kao poligon da ih opet lansiramo među najveće zvijezde. Obojica odlaze, zapamtite šta sam rekao.
Ako odu, otici ce zbog loseg sportskog projekta , a ne plate. Trebao bi im Arsene obecati dolazak nekih dobrih nogometasa , u prvom redu klasnog napadaca i to je to. Zar mislite npr da bi Messi stvarno ostao u Barceloni da mu ne dovode dobre suigrace ? Pa on ovu platu moze dobiti u bilo kojem drugom klubu, ako ne i vecu. Svaki igrac u svojoj karijeri zeli sto vise klupskih titula.

Bila bi steta stvarno da njih dvojica odu, navikao sam ih nekako gledati kod vas :mrgreen: Recite Wengeru da dovede 2-3 dobra igraca na ljeto i zadrzat cete ih :D
27.10.2020

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 08 dec 2016, 23:49

leorey je napisao/la: Ako odu, otici ce zbog loseg sportskog projekta , a ne plate. Trebao bi im Arsene obecati dolazak nekih dobrih nogometasa , u prvom redu klasnog napadaca i to je to. Zar mislite npr da bi Messi stvarno ostao u Barceloni da mu ne dovode dobre suigrace ? Pa on ovu platu moze dobiti u bilo kojem drugom klubu, ako ne i vecu. Svaki igrac u svojoj karijeri zeli sto vise klupskih titula.

Bila bi steta stvarno da njih dvojica odu, navikao sam ih nekako gledati kod vas :mrgreen: Recite Wengeru da dovede 2-3 dobra igraca na ljeto i zadrzat cete ih :D
Problem je što nema napadača kojeg Arsenal može dovesti, makar nema kvalitetnog koji bi mogao ispratiti njihov majstorluk. Jedina šansa bi mogao biti Benzema ako bi Real ganjao nešto bolje ali sumnjam, trebaće oni odbranu remontirat a i ko da gledam htjet će boljeg golmana tako da Benzema i dalje ostaje prvi golman.

Drugi problem je što i dalje nije poznata sudbina Wengera, krajem ove godine ističe mu ugovor a još se ne zna odlazi li i ostaje li. Pitanje je može li Arsenal dovesti nasljednika koji će biti dovoljno dobar da zadrži njih dvojicu. Realno svako ko se dosad psominjao kao ŽWengerova zamjena nije ni blizu dovoljno veliko ime i stručnjak kao on. Iako ni on nije po meni više top menadžer.

Ne znam, nisam siguran da će ostati. Vidjet ćemo.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 08 dec 2016, 23:53

Koji je to trenutno dostupan napadač bolji od sexatora ?
Pld W D L
38 26 12 0

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 09 dec 2016, 00:01

Marsal je napisao/la:
leorey je napisao/la: Ako odu, otici ce zbog loseg sportskog projekta , a ne plate. Trebao bi im Arsene obecati dolazak nekih dobrih nogometasa , u prvom redu klasnog napadaca i to je to. Zar mislite npr da bi Messi stvarno ostao u Barceloni da mu ne dovode dobre suigrace ? Pa on ovu platu moze dobiti u bilo kojem drugom klubu, ako ne i vecu. Svaki igrac u svojoj karijeri zeli sto vise klupskih titula.

Problem je što nema napadača kojeg Arsenal može dovesti, makar nema kvalitetnog koji bi mogao ispratiti njihov majstorluk. Jedina šansa bi mogao biti Benzema ako bi Real ganjao nešto bolje ali sumnjam, trebaće oni odbranu remontirat a i ko da gledam htjet će boljeg golmana tako da Benzema i dalje ostaje prvi golman.

Drugi problem je što i dalje nije poznata sudbina Wengera, krajem ove godine ističe mu ugovor a još se ne zna odlazi li i ostaje li. Pitanje je može li Arsenal dovesti nasljednika koji će biti dovoljno dobar da zadrži njih dvojicu. Realno svako ko se dosad psominjao kao ŽWengerova zamjena nije ni blizu dovoljno veliko ime i stručnjak kao on. Iako ni on nije po meni više top menadžer.

Ne znam, nisam siguran da će ostati. Vidjet ćemo.
Ma ostaje Wenger, u to ne sumnjajte ni sekunde :mrgreen:

Treba 2-3 igraca, neko zvucno ime, da privuce ostale nogometase i da ovi najbolji ostanu. Klopp ce dovesti na ljeto 2-3 top igraca u Liverpool ako ostvari bolji rezultat, a hoce, tj izbori LP. Isto ce uraditi i City, otice 5-6 igraca i doci novi , bolji. To bi trebali i vi napraviti, nista bez ulaganja danas nema.

E sad ko je dostupan , a ko ne- dugo do ljeta :mrgreen:
27.10.2020

Kontraa
Kontakt:

Post Postao/la Kontraa » 09 dec 2016, 00:51

I šta ako im obeća dolazak nekog dobrog igrača, ako je uopšte moguće obećati takvo što? Dolazak dobrih igrača ništa ne garantuje i mislim da to nema veze sa novim ugovorima za Alexisa i Ozila. Ovde se prije svega radi o novcu pa poslije toga sve ostalo. Koliko ja znam, i Ozil i Alexis traže ugovore preko 200K a s obzirom na politiku plaćanja u Arsenalu, to je ogroman problem.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 09 dec 2016, 01:38

Gunner4 je napisao/la:Neka im funo ponude 200+k £ sedmicno i ostace bez neke velike zayebancije i dodatnih lozenja...

? са GT-I9300 уз - &
Ja sam mislio da traze 250k £, sto im I treba dati, imaju pare neka ne seru, samo maloprije citam da obojica traze 20M £, sto je nekih 384k £ sedmicno :crazy:
Sad je li to istina ili nije....
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 09 dec 2016, 01:42

Kontraa je napisao/la:I šta ako im obeća dolazak nekog dobrog igrača, ako je uopšte moguće obećati takvo što? Dolazak dobrih igrača ništa ne garantuje i mislim da to nema veze sa novim ugovorima za Alexisa i Ozila. Ovde se prije svega radi o novcu pa poslije toga sve ostalo. Koliko ja znam, i Ozil i Alexis traže ugovore preko 200K a s obzirom na politiku plaćanja u Arsenalu, to je ogroman problem.
Kakva plata, pa Ozil je jos u Realu imao strasnu platu. I Alexis u Barceloni. Milionerima se uvijek oko plate najlakse dogovoriti. Velik klub (bogat)-veliki igrac. Njih dvojica su veliki igraci, a oni ne trpe 5-6 godina bez trofeja. Dolaskom klasnih igraca njima obecavas ipak da nisu "usamljeni" i da ipak "pucas" na neke trofeje kao i ostali top klubovi.

Najbolji primjer ti je Ronaldova izjava prosle godine , kada je Madrid pod Benitezom imao i dosta igraca izvan pogona, pa je izjavio da nema bas tako dobre suigrace sada, pa Kovacicu nije ni prezime dobro izgovorio :mrgreen:

Poenta ovoga je da je potrebno malo vise od 2 igraca koji prave razliku na terenu da bi se osvajale titule. I ponajbolji igraci svih vremena ne bi mogli nista uraditi ako bi pored sebe imali samo jednog priblizno dobrog igraca. Treba ih biti bar 4-5.

Arsenal je to naravno prije sa Henry-em , Piresom , Bergkampom naravno imao. Zato je i bilo trofeja. Sad nazalost nema, najbolji pokazatelj je 1/8 finala sa Barcelonom u Londonu gdje uvodis Flaminija kad se lomi utakmica. Koju je on na kraju i prelomio- u negativnom smislu.

Da se razumijemo, ako istice ugovor, naravno da trazi vecu platu da bi produzio, tako radi svaki igrac. Pogotovo ako je bio kljucan. Neces potpisat ugovor na 5 godina ponovo sa istom ili manjom platom , to je logicno. Ali da je plata presudna- nije jer vidjet ces ako odu u drugi veliki klub, da ce imati priblizno istu platu ili mozda samo malo bolju od one koju sad imaju.
27.10.2020

Kontraa
Kontakt:

Post Postao/la Kontraa » 09 dec 2016, 02:09

U Arsenalu je novac uvijek najveći problem. I kad se dogovaraju transferi i kad se daju plate. Dakle, još se ni oko plate nisu dogovorili a kamoli nešto drugo tipa potencijalna pojačanja.

Mislim da je Ozil u Realu imao manju platu nego što sad u Arsenalu ima ali nisam siguran.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 09 dec 2016, 02:37

Stoji to sve ali opet plata je ta koja igra glavnu ulogu a to mi najprije od svih mozemo potvrditi.

Evo ti primjera Dortmunda, dvostruki sampion Njemacke, finalista LS i ekipa se raspadne cim je Bayern ponudio suske!

Arsenal je i propao kada nije mogao vise da isprati taj trend. Ko se sjeca onog Arsenala od 2008/2010 sa Fabregasom, RvPom, Nasriem, Arshavinom zna kako su bili dobra ekipa i da je malo falilo do titule. (Citaj odbrana sa Djurom, Sqillacijem i onom bukvom Almuniom). E onda naredne sezone umijesto da se popuni ta odbrana Arsenal je morao cijelu ekipu da renovira zato sto je Nasriju bilo malo 130k nego je imamo 220k razloga da izabere City. I naravno da ce reci otisao sam da se borim za trofeje i ako je tu njegov doprinos bio da grije klupu. Onaj zeli kuci a fan No.1 zaboravi sve godine sto se cekao i za duplo vecu lovu ode kod rivala gdje da stvar bude gora sam im donese titulu?! A Arsenal unazadjen na jos par sezona...

OK bitni su i trofeji i ambicije kluba kada dovodis velike igrace ali sta Arsenal zadnjih godina radi od dolaska Ozila kome su sve to obecali? Dovedeni su Alexis, pa Cech, evo njegov drug Mustafi koji je bio jedan od najboljih stopera u Primeri?! Naravno ima i ono da je otisao u Chelsea recimo ili negdje drugo sada bi svi o njemu pricali kao WC stoperu ovako u Arsenalu je siptarski proljev.
Ne mozes reci da Arsenal nema vrhunsku ekipu vec sada. Alexis, Ozil kao najbolji, onda Cech, Mustafi, Xhaka (on treba jos da se prilagodi), od ranije Koss i Cazorla i imamo supertalentovanog Bellerina kojeg mnogi vec sada smatraju jednim od najboljih bekova na svijetu! A na ljeto se vec razmislja o nekom vrhunskom lijevom beku,Alaba ili Rodriguez se spominju i krilu, Draxler ili Reus su u opticaju... Napadac nece doci posto od sada na toj poziciji je Alexis. Ako ova ekipa nije sposobna da napadne trofeje onda ja ne znam sta trebaju da urade?!

Za Alexisa i Ozila sam siguran da bi ostali za platu u razmaku od 220k do 250. Jeste mnogo ali ako se moglo dati Giroudu i Peri po 100k ili Walcottu 130k onda je jasno da njima treba dosta dosta vise.

Ma da i mi nepotrebno dizemo tenzije vec sada o tome u jeku sezone. Valjda navika od ranije? Sitacija nije jos alarmantna tako da treba da uzivamo u sezoni dok su medjiji stare seronje koje vole da sele Arsenalove igrace
pre vremena. ;)

Sportski pozdrav!

? са GT-I9300 уз - &

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 09 dec 2016, 10:25

Gotovo je ljudi, ode čovjek

slika
Pld W D L
38 26 12 0

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.