Čuj šta klub ima? Pa gledaj ti kao i svaki drugi ozbiljan biznis i kompaniju. Profit uzima onaj ko je većinski vlasnik, ali od toga svi imaju koristi. Radnici imaju savršene uslove za rad i plate (u ovom slučaju igrači i omladinska škola) a kupci (navijači) uživaju u uslugama i proizvodima (rezultatima).godrina je napisao/la: ↑15 dec 2025, 22:12Obrcu milione. Vlasnici. Sta ima klub od toga ? Rokaju se sa nama ovakvim kakvim smo za mjesto koje vodi u Evropu da odigraju 2 utakmice.perodeformero je napisao/la: ↑15 dec 2025, 21:47Pa postigli su da obrću milione, šta trebaju drugo da postignu?! Niko ni blizu nije imao izlaznih transfera kao Mirvić, a pogledaj šta još ima u sehari i još kažu ne isplati se ulagati u fudbal. Zapravo ne znam kako posmatraš fudbal da li kroz biznis ili na neki drugi način, ako misliš da bi Željo u trenutnoj situaciji političkoj mogao da klepi neki trofej, nema šanse taman da je Real Madrid. Pa šta tebi ovaj može garantovati ako dođe sutra može ti garantovati samo bolje uslovi za djecu ništa drugo, šta ti misliš da ćeš dominirati kao pre 20 i nešto godina hoćeš kako da nećeš
Ja vala ne bi volio da moj Zeljo ima 2 kontejnera na otetom zemljištu i da vlasnik preko igraca uzima kes a klub se koprca sa Rudarom, Celikom i Radnikom pa kad se pobjedi derbi i Zrinjski slavim k'o da smo pobjedili na Vila Parku i prezimili u Evropa ligi.
I ja pisem da nema garancije, dzaba ti sve pare ako nemas znanja.
Radi ti kako treba pa dzaba i vico i sve.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mislim da više nemamo mnogo izbora. Problem je što to onda smanjuje našu cijenu, ali koliko sam upratila, čini se da Mirvić nema loše namjere.
Ako postoji način da se sve u jednom trenutku zaustavi, i ako su obje strane zaštićene, nema nijednog razloga da se ne proba s investitorom. To ne garantuje rezultat, ali valjanje u blatu u kom smo sada, garantuje vječitu borbu s Veležom i sličnim njima.
Ako postoji način da se sve u jednom trenutku zaustavi, i ako su obje strane zaštićene, nema nijednog razloga da se ne proba s investitorom. To ne garantuje rezultat, ali valjanje u blatu u kom smo sada, garantuje vječitu borbu s Veležom i sličnim njima.
? $ - ? " $!
-
Railwayman30
- Kontakt:
Fakat mi je krivo sto ne mogu sutra biti na tekmi,a mozda mi,jeni drago,jer bi mi secer skocio na 200.
Jedva cekam da se sve ovo zavrsi i da pojedine igrace ovdje samo spomenemo i nekom kontekstu.
Jedva cekam da se sve ovo zavrsi i da pojedine igrace ovdje samo spomenemo i nekom kontekstu.
Pošto i dalje nema zvanične najave skupštine, vjerovatno se i dalje finalizira ugovor sa radnom grupom.
Tako da teško da bude do kraja sedmice skupština, vjerovatno početak naredne (ponedjeljak ili utorak)
Tako da teško da bude do kraja sedmice skupština, vjerovatno početak naredne (ponedjeljak ili utorak)
- VibeTribeX
- Kontakt:
Ne postoji način da se tu bilo šta zaustavi, obaveze će u tom trenutku biti ogromne i zaustavljanje bi značilo gašenje kluba.
Evo, da sad recimo Ismir izađe iz Sarajeva, ne bi mogli funkcionisati ni mjesec dana, plate su ogromne i ne bi se mogli spasiti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- invincible1921
- Kontakt:
Ovdje raja bgm isto djeca..ako ce iko dat pare onda ce njegova bit i prva i zadnja i on ce odlucit i moc presjec u svakom trenutku sta ce bit i kako ce bit..koga cemo doves koga cemo prodat itd itd...ne kazem da ce to radit ali ce imati ti mogucnost
Mi mozemo imat zastitu da ne dira ime, grb, boje i slicno...sve ostalo je njegovo inace ce se pokupit s parama i ostavit te na ledini ko sto si i ti napisao za Mirvica
Raja bgm konta neko ce dat 10/20 miliona i ono dace mu vip kartu i sal i tjt....
=\_1921_/=
-
zeljodogroba
- Kontakt:
Ma nismo mi normalno, mi bi da se j… al da nam ne udjeinvincible1921 je napisao/la: ↑16 dec 2025, 13:30Ovdje raja bgm isto djeca..ako ce iko dat pare onda ce njegova bit i prva i zadnja i on ce odlucit i moc presjec u svakom trenutku sta ce bit i kako ce bit..koga cemo doves koga cemo prodat itd itd...ne kazem da ce to radit ali ce imati ti mogucnost
Mi mozemo imat zastitu da ne dira ime, grb, boje i slicno...sve ostalo je njegovo inace ce se pokupit s parama i ostavit te na ledini ko sto si i ti napisao za Mirvica
Raja bgm konta neko ce dat 10/20 miliona i ono dace mu vip kartu i sal i tjt....
- invincible1921
- Kontakt:
Da se ne lazemo jedina stvar koja fali pitarima je rezultat...sad dal se mogo postic sa boljim trnerrimagodrina je napisao/la: ↑15 dec 2025, 21:31Bil ti da smo na njihovom mjestu ? Kad pogledas sad njih, ko su im vlasnici kakve se pare obrcu i sta su postigli time ?perodeformero je napisao/la: ↑15 dec 2025, 19:09U komsiluku ti juniorska ekipa trenutno vise vrijedi nego kompletan prvi tim Zelje, eto sta se radi, ljudi imaju regeneracijske treninge za kadetsku ekipugodrina je napisao/la: ↑15 dec 2025, 17:14Mene vala malo strah tog investitora. Samo pogledam u komsiluk i vidim sta se radi. Pogotovo me strah jer smo u fazonu evo druze uzmi nas, tvoji smo.
Imam osjecaj da bi od 10 ponuda izabrali neki sljam. Daj Boze da se varam, da taj lik ako dodje da mu cilj bude jak i uspješan klub pa nek uzima pare na igracima posle LP utakmica.
Bas je atmosfera haman pa ocajna u klubu.
Jedino sto mi daje nadu je sto se spominje Nijaz. Valjda je ovaj Mirvic neki normalni a ne egomanijak i ovisnik o nekim ajlama poturama i slicne robe.
Oni su savrsen primjer za dzaba ti i pare kad ne znas. Normalno je da ce imat uspjeha ponekad u ovih desetak godina ili koliko vec al trebalo je i moralo daleko vise.
Znam ja @nodi sta mi sve nemamo. Nisam ja tvrdo protiv tog nekog imaginarnog investitora samo kazem da ne mora striktno to odma znacit titule, slavu i oblake.
Mi smo uz sav taj potencijal koji imamo do sad bukvalno morali imat bolju situaciju a nismo ne jer nemamo investitora nego jer nemamo znanja. Ne treba nama ba investitor da kaze da od tri ovogodišnja napadaca nema hajra, da od desetak novih igraca i 3 trenera godisnjeg nema hajra.
Sve je x puta lakse kad imas para ali bgm kvalitetan rad i znanje bi moglo donijet nesto. A mi konstantno lutamo ponavljamo greske.
Volio bi ja da je ovaj lik ok, da ima zelju da uspije, da ima plan i viziju, da na kraju hoce da bude bolji od brata.
Na hajr.
direktorima i slicno, to bi mogli diskutovat
Mada nebitno totalno evo...poenta je da ti bez para se neves nikad moc nosit dugorocno sa njima ni sa zrinsk ni borcem. Ako je cilj da se dozivotno cilja na 3. mjesto onda ok, ali treba to i reci tako
=\_1921_/=
-
zeljodogroba
- Kontakt:
Nisam nikakav insajder ali logicno postoji nacin da se sprijeci takve situacije, slicno su pitari ja mislim uradili, tj statutom definisali da ne mozes samo prestat finansirat tj postovat neki dogovor vec ta prava (strateska ili koja god da su) moras prodati nekom drugom koji ce se obavezati na ono sto su bile tvoje obaveze. Na taj nacin se osigurava kontinuitet finansiranja itd. Naravno ima tu jos puno detalja koji bi se trebali usaglasiti ali da ne duljimo.
Ma bespotrebno mi pišemo, ovdje je samo jedno ključno, ako dođe strateški partner/investitor imamo se čemu nadati i kalkulisati, ako ne, onda smo u banani. Ne kontam čemu ovoliko odugovlacenje sa sazivanjem Skupštine? Svaki dan je bitan, brzo ide naredna polusezona, idu obaveze ide sve..
2025 godina kod nas djeca placaju clanarine da treniraju i neko se pita da li nam je potreban investitor. ne da ne mozemo biti konkurentni bez toga, nego ne mozemo osnovne stvari pokriti.
cuj sta ako se povuce. sta ako se sutra povuku wwin i kanton? sta ako krene nova pandemija, padne meteor na stadion...
mi vlasnika ne mozemo dobiti po zakonu. mogu potpisati dvije strane, klub i partner, ugovor kojim ce se definisati prava i obaveze i to je to.
cuj sta ako se povuce. sta ako se sutra povuku wwin i kanton? sta ako krene nova pandemija, padne meteor na stadion...
mi vlasnika ne mozemo dobiti po zakonu. mogu potpisati dvije strane, klub i partner, ugovor kojim ce se definisati prava i obaveze i to je to.
-
AhmedNurudin
- Kontakt:
Pa zato se i ne može izaći tek tako, da kaže "Eto odo ja". Sve se to može i mora definisati. Dobar primjer je Mišković iz Rijeke. Već par godina ima priče po medijima da se od fudbala ništa ne zarađuje. Posljedni interviju sa Valentinom Miletić kaže nešto u stilu da ima ovo razmišljanje nikad ne bi uložio. Može on imati želju da proda i spominali su se neki Amerikanci ali je propalo i on ostaje tu. A uzmi u obzir da je on doslovno SVE u Rijeci, čak je im je i stadion Rujevicu napravio.
Znaci cim imam misljenje odma ide etiketa dionicar ili fazon izvali 10 miliona pa bujrum.
Nisam ja nigdje rekao da sam striktno protiv investitora niti da sam protiv ovog Mirvica. Nego dzaba ti milioni u dzepu gazde ako on ili nema dobre namjere (po nas navijace dobre) ili se ne okruzi ljudima koji znaju i hoce radit.
Velika je to odluka, daj Boze da taj lik ili bilo koji drugi dodju, istresu pare, dovedu ljude sa znanjem i voljom za rad pa pocnemo se veselit. Uvijek ima druga strana.
Nisam ja nigdje rekao da sam striktno protiv investitora niti da sam protiv ovog Mirvica. Nego dzaba ti milioni u dzepu gazde ako on ili nema dobre namjere (po nas navijace dobre) ili se ne okruzi ljudima koji znaju i hoce radit.
Velika je to odluka, daj Boze da taj lik ili bilo koji drugi dodju, istresu pare, dovedu ljude sa znanjem i voljom za rad pa pocnemo se veselit. Uvijek ima druga strana.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
11993/12000 članova
Vidim li Rakica ili Pejica sutra u prvoj postavi...
Ima druga strana, to su oni koji smatraju da im Željo pripada po defaultu. Uglavnom bivši igrači koji su lijepu karijeru i pare izgradili zahvaljujući Želji i misle da tako treba ostati do pamtivjeka. Kemal Alispahić jučer u emisiji Sport fokus naruži nas (navijače) kako smo nepravedno napravili pritisak na Adžema, kako gledamo na stvari ne analitički te kako on ima bolje kompetencije od svih nas koji redovno gledamo kako naša igra izgleda na zelenom terenu.godrina je napisao/la: ↑16 dec 2025, 14:17Znaci cim imam misljenje odma ide etiketa dionicar ili fazon izvali 10 miliona pa bujrum.
Mi navijači uglavnom ljubav prema klubu ne naplačujemo, a ovi bivši i ako šta posude naplate sa finom kamatom. Nadam se da će eventualni budući investitor raditi za dobro kluba (uključujući i legitimni lični interes) a da čemo se riješiti velikog broja ovih bivših. Imaju tribine i neka ih tamo.
-
itatabisine
- Kontakt:
Mi se moramo rijesiti skarta nakon sutrasnje utakmice.
Dakle Konings, Pejic Rakic, Obradov i jos more igraca treba dobiti raskide ugovora koje je trebalo fakturisati Adzemu.
Kako nas je unazadio sa ovim igracima, a sve satro Zeljin neki DNK, vojnik k.urac palac, on je samo gledao svoj interes koji ce nas debelo kostat
Dakle Konings, Pejic Rakic, Obradov i jos more igraca treba dobiti raskide ugovora koje je trebalo fakturisati Adzemu.
Kako nas je unazadio sa ovim igracima, a sve satro Zeljin neki DNK, vojnik k.urac palac, on je samo gledao svoj interes koji ce nas debelo kostat
Od znanja samo zna kartone dobijat
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙