Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Donnie Darko » 26 jan 2021, 11:01

haha lik traži banove jer se govori loše o braći turcima :rol:

SDA mašina proradila rano danas nije ni podne još

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 26 jan 2021, 11:01

BIHpatriota je napisao/la:
26 jan 2021, 10:53
AshburtonG je napisao/la:
25 jan 2021, 22:37
Dakle, ako si prcvajz trebas po automatizmu svoj nacionalni identitet naguzit svakoj zemlji kojoj se digne ku.rac na isti? Hvala im za kebap i cinjenicu da nam nisu napakovali svoj pogani gen kao komsijama, za sve ostalo :puke: .
Zar ne zasluzuje BAN ovako vrijedjanje turskog naroda? Mozemo ih voliti ili ne ali je debilno neki narod označiti kao naroda sa poganim genom! Širenje mržnje i predrsuda.

Takodje se širi mit da su Turci bili neki silovatelji i barbari koji su ostavili svoje gene nad potlačenim narodima, ali srećom razvila se nauka
koja se zove genetička geonologija i koja pokazuje da ni 3% nema "turskih gena" na ovim prostorima. Padaju mitovi o Turcima kao silovateljima.

Da se razumijemo jesu okupatori, ali su i narod kao i svi mi i ne zaslužuju da se vrijedjju zbog sopstvenih frustracija.
Nije ni čudo sto uz Crnogorce imamo najmanji kolektivni IQ u regiji po zadnjim rezultatima kad vidim kako lupetaju pojedinici!
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Samo Sloboda | COYG

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 jan 2021, 11:09

Napapijri je napisao/la:
26 jan 2021, 10:59
@BIHpatriota, druze jesi li cuo ti za "prvu bracnu noc"? Ne postoji poganiji i gori narod od Turaka, to ce ti reci 90% ljudi koji su imali kontakt s njima.
Prva bračna noc i trudnoca? Jesi li realan?

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 26 jan 2021, 11:12

forgempp je napisao/la:
26 jan 2021, 00:50
Meni nit je Turska draga, niti Turci, Bosnjak sam, ali volim Istanbul.
Sta je tu problem? Pa i za Musu, cak i da voli Turke na taj nacin kako vi smatrate.
Neko ko je više puta bio u Turskoj, mogu reći da je Istanbul uistinu divan i napredan grad. Oni uopšte nisu zatucani islamom previše, ima umotanih žena i vjerskih fanatika, ali ne u tolikom broju. Noćni život mnogo bolji nego što sam očekivao. Grad koji bi svakako trebalo posjetiti.

Zabit je napisao/la:
26 jan 2021, 03:01
Teheran je velegrad. Kultura, hrana, arhitektura, a zene su posebna prica. :kafa:
Istina, perzijski narod je miljama ispred arapa, ali nažalost islam ih sputava previše. Zbog debilnih lidera došlo je do revolucije i na vlast su dovedeni zaostali islamisti koji su mentalno u 15.vijeku. Recimo tamo je ženama obaveza da nose pokrivalo, ne kao u Saudijskoj Arabiji ona šatorska krila, ali moraju pokrivati glavu, druge religije su šikanirane itd. Jednom kad se oslobode islama, Iran će postati najnaprednija država u tom dijelu svijeta, ako ih dušmani ne unište prije.
BoixosNois1899 je napisao/la:
26 jan 2021, 01:54
Po svemu što sam imao prilike upratiti u vezi Muse on mi djeluje kao tipični primjerak SDA balvana tako da me ne čudi ovako nešto.
Pa kao što sam već rekao buraz mu je bivši SDA vijećnik, ostatak familije također članovi partije, tako da je i na njega to uticalo, nažalost. Mlad je još valjda se opameti.

Sorry na offtopicu, nadam se večeras dobroj partiji protiv Zvezde (makar 10ak minuta). :bih:
it's football day

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 jan 2021, 11:20

Imao sam dobrog jarana turčina u srednjoj školi. Otišao u goste jednom, pozdravljam se sa njegovim ocem lik mi odgovara na turskom. Unutra, ako je on u krugu od 50 metara niko ne smije progovorit bosanskog, za vrijeme večere svi pričaju turski ja sjedim gledam kako sam se našao u zoni sumraka, šta se desilo. Sad je taj jaran odrastao pretvorio se u kopiju oca, oženio se, i naravno u kući se obavezno mora pričati turski pred njim. U sred selendre u srcu BOSNE I HERCEGOVINE. Zamisli ugostit bosanca i pričat bosanski sa njim. Pišaju se po zemlji u kojoj žive više nego ovi iz republike srpske i to je normalno ovim zelenim patriJotama.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 jan 2021, 11:42

AshburtonG je napisao/la:
25 jan 2021, 22:37
Dakle, ako si prcvajz trebas po automatizmu svoj nacionalni identitet naguzit svakoj zemlji kojoj se digne ku.rac na isti? Hvala im za kebap i cinjenicu da nam nisu napakovali svoj pogani gen kao komsijama, za sve ostalo :puke: .
Zar ne zasluzuje BAN ovako vrijedjanje turskog naroda? Mozemo ih voliti ili ne ali je debilno neki narod označiti kao naroda sa poganim genom! Širenje mržnje i predrsuda.

Takodje se širi mit da su Turci bili neki silovatelji i barbari koji su ostavili svoje gene nad potlačenim narodima, ali srećom razvila se nauka
koja se zove genetička geonologija i koja pokazuje da ni 3% nema "turskih gena" na ovim prostorima. Padaju mitovi o Turcima kao silovateljima.

Da se razumijemo jesu okupatori, ali su i narod kao i svi mi i ne zaslužuju da se vrijedjju zbog sopstvenih frustracija.
Nije ni čudo sto uz Crnogorce imamo najmanji kolektivni IQ u regiji po zadnjim rezultatima kad vidim kako lupetaju pojedinici!
Dabogda ti sestra ili kcerka bila sa prosjecnim pripadnikom turskog naroda u dugogodisnjoj ljubavnoj rapsodiji. Samo nemoj da se onda pojavis ovdje za 2 godine kao reinkarnacija Kapetana Gradascevica. :rol:

Donnie Darko je napisao/la:
26 jan 2021, 11:20
Imao sam dobrog jarana turčina u srednjoj školi. Otišao u goste jednom, pozdravljam se sa njegovim ocem lik mi odgovara na turskom. Unutra, ako je on u krugu od 50 metara niko ne smije progovorit bosanskog, za vrijeme večere svi pričaju turski ja sjedim gledam kako sam se našao u zoni sumraka, šta se desilo. Sad je taj jaran odrastao pretvorio se u kopiju oca, oženio se, i naravno u kući se obavezno mora pričati turski pred njim. U sred selendre u srcu BOSNE I HERCEGOVINE. Zamisli ugostit bosanca i pričat bosanski sa njim. Pišaju se po zemlji u kojoj žive više nego ovi iz republike srpske i to je normalno ovim zelenim patriJotama.
Sad zamisli situaciju u Njemackoj, gdje ih ima jedno 10 miliona prijavljenih. Jos ovdje imaju i novac, koji taj papansko-sovinisticki prljavi gen dize u jos neke visine. Svi ponosni Turci, a tamo ih ne mozes ni godisnje jednom natjerat da odu.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 26 jan 2021, 11:49

Ali to su naša braća kme kme
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 jan 2021, 12:08

Rekao bih da je kolega AshburtonG bio poprilicno blag u kvalifikacijama turskog naroda. Veca su pogan nego sto ih je on opisao, puno puno veca pogan.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 26 jan 2021, 12:13

Federer17 je napisao/la:
26 jan 2021, 01:11
Normalno da osjeca bliskost jer su u pitanju muslimani kao i on sam, a Sarajevo i Istanbul puni dzamija, ezana, pokrivenih zena, vjernika koji hrle da odu u dzamiju u dzemat - itekakve slicnosti.😍😍😍
Ne bih rekao da je Sarajevo bas puno toga.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 jan 2021, 12:19

Baš nepregledna kolona, Musa na ovo misli: :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 jan 2021, 12:33

A šta mislite da o Musi se priča, da budi sportski razlozi, a ne da pričamo o turcima. Mislim da bi to bilo ono pravo fino. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 jan 2021, 12:37

Baboon je napisao/la:
26 jan 2021, 11:12
ima umotanih
Već se nazire intelektualni kapacitet.
Baboon je napisao/la:
26 jan 2021, 03:01
islam ih sputava previše
:urnebes:
Epidaurus je napisao/la:
26 jan 2021, 12:08
Rekao bih da je kolega AshburtonG bio poprilicno blag u kvalifikacijama turskog naroda. Veca su pogan nego sto ih je on opisao, puno puno veca pogan.
Kad se pliva u generalizacijama, prosječni Turčin je melek za prosječnog pripadnika naroda u BiH.
Šampioni u ispijanju kafe, pušenju nargila i traženja sadake pričaju o Turcima.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 jan 2021, 12:46

Unofficialpage je napisao/la:
26 jan 2021, 12:33
A šta mislite da o Musi se priča, da budi sportski razlozi, a ne da pričamo o turcima. Mislim da bi to bilo ono pravo fino. :mrgreen:
bilo bi logično,jer je i tema o njemu a ne o turcima,sda,tegeranu,istanbulu

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 jan 2021, 12:56

Epidaurus je napisao/la:
26 jan 2021, 12:08
Sa sociološkog apsekta ovakve kvalifikacije su apsurdne. Isto tako onda nemoj da prodaješ muda pod bubrege sa pričom protiv rasizma, i glumataš nekog uzvišenog borca protiv stereotipa i predrasuda kad radis istu stvar kao i oni koji tampnopute ljude nazivaju društvenim otpadom, talogom i sl.
Davanje negatinih karakteristika bilo da se radi o nekom narodu ili rasnoj grupi je jednako zlo, koje u svojoj srži ima dehumanizaciju ciljane grupe.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 jan 2021, 13:02

Ne, nije isto poredit potlacene rase i narode sa ovima koji su stoljecima tlacili. Turci su citavu historiju bili ovo drugo pa su sad pali kur.cu za usi, a sa visine posmatraju sve ostale narode. Onda imas price gdje kod nas dodju i nece da pricaju jezik, pa im se gadi pomisao da ozene nasu djevojku (poprilican broj), a veca su furda od nas. Da ne pricam kakvi su u Austriji i Njemackoj gdje ti znaju slozit scenu kad im udjes u prodavnicu il restoran i narucis nesto na njemackom. Samo se jos Albanci mogu poredit s njima po stepenu zatucanosti i odbijanja da se prilagode okolini gdje nisu vecina. Ne svi naravno ali poprilicno velika vecina.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 jan 2021, 13:03

Koliko sam razumio iz ove priče na hiljade Bošnjaka u Austriji treba da mrzi tu zemlju i gleda ih kroz prizmu okupatora i svaki od njih koji zavoli tu istu Austriju je izdajnik svega bosanskog u sebi.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 jan 2021, 13:14

Ima negdje kvalitetno njemačko istraživanje(pokusacu ga naci) koje govori o stepenu integrisanosti doseljenika u Njemačku i ako se dobro sjećam mi ne stojimo bas dobro po tom istraživanju. Mozda su samo Albnci (sa KIM iz nas) od ex-yu naroda.
Ako se na listi recimo od 30 nacija ti nalazis na samom dnu, recimo četvrti otpozadi po integrisanosti i onda se smijes nekome ko je dva mjesta gori od tebe, zaista djeluje apsurdno. Ajde da smo mi neki prosvjeceni narod i kultura i da postoje opoiljiva starna socioloska istraživanja o tome, ali mi smo u mnogim drustvenim segmentima samo dno i zato je smjesno da komentarisamo na podrugljiv način druge.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 jan 2021, 13:24

Sta me briga kakve su ostale Bosnje koji nam snizavaju prosjek na tom istrazivanju. Ja kao pojedinac komentarisem a ne kao pripadnik naroda
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 26 jan 2021, 13:47

Zabit je napisao/la:
26 jan 2021, 01:56
ima ih brate i nepokrivenih solidnih :mrgreen:
Naravno, ali nase sestre mu'minke su 😍😍
Justin je napisao/la:
26 jan 2021, 12:13
Ne bih rekao da je Sarajevo bas puno toga.
Kako ne bi, gdje god da si u centru grada - za par minuta hoda ces naci dzamiju u kojoj mozes obaviti namaz. Kad udjes, dzamije poprilicno popunjene, u Begovoj nema momenta da desetine vjernika i vjernica ne klanja. Za vrijeme ramazana svi u Sa posebno opisuju taj ambijent, kojeg nema u ostalim gradovima u BiH.

Btw, lik napomenuo kako mu je Sarajevo slicno Istanbulu, samo je manje, ovdje se dobro poznati giganti foruma uhvatili mentaliteta Turaka i ostalih gluposti koje nemaju veze s tim na sta je momak mislio. Eto on ce vjerovatno ostvarivati neke bliske kontakte s 'obicnim' narodom.

Da je rekao kako su Srbi nasa braca, vjerujem da bi ga ova intelektualna elita podrzala, nema veze sto pripadnici tog naroda sutra ne bi birali kao sto nisu birali ni u Srebrenici. I onda ti takvi pricaju o nekakvom identitetu...

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 26 jan 2021, 14:16

jedini nacin da se prekine ova rasprava je da Musa odigra neku ocajnu utakmicu pa da opet polete svi da ga pljuju :kafa:
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: lumani, rishovski i 26 gostiju.