Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pinoglavi
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la pinoglavi » 10 okt 2016, 23:33

U Belgiji katastrofa i sve je rečeno, večeras solidno odradjena utakmica. Dobrih prvih 11 s obzirom da je Medunjanin odličan igrač za ove manje reprezentacije ali nažalost večeras je pokazao koliko ne zna. Nije to ni izgledalo toliko loše koliko ste nakukali. Mogli smo još par golova uvaliti iz čistih zicera, oni nam gotovo ništa nisu naravili, ne znam stvarno šta želite? Kukali ste i za Cimirota kao bit ce propuha pozadi kojeg nije ni bilo tako da nije ni bilo potrebe za def. veznog. Prepisan recept od Papeta protiv manjih reprezentacija koji itekako pali. Izmjene još bolje, nadam se da su igrači koji su ušli naveli Mešu da se malo zapita.

Najbitnije je izvući pouke iz ovog dvomeča a to bi bilo da Medunjanin nije igrač protiv jačih ekipa što se i prije znalo, kao i to da Medunjanin nije više igrač ni za manjih utakmica što nismo prije znali. I da je 3-5-2 očajna formacija jer je ne znamo igrati i nemamo vremena uigrati.

Skoro je neko napisao post o Luliću i Višći i kako u suštini ni jedan ni drugi ne igraju poziciju koja im odgovara što je apsolutno tačno. Lulić lijevi vezni a Višća krilni napadač. Hajrović divilji igrač, samo puca i dodaje kad nema šta drugo. Kolašinac odličan u odbrani, u napadu još uvijek ne zna, desni bek je Vranješ koji se stvarno bori svaku utakmicu i svaka mu čast ali je jednostavno loš za ono čemu mi težimo a i kao takav je najbolji desni bek kojeg imamo. Dakle preko strana meda ne možemo.
Sredinu čine Pjanić i nema niko više. Bešić nam je tu bio ključni igrač koji je nenadoknadiv, mislim i da je Miličić takodjer klasa koju tražimo ali nažalost obojica povrijedjeni, za Grčku ostaje jedino Sušić koji je odlično odigrao u ono malo minuta što je dobio i nameće se kao jedini igrač s kojim ustvari možemo pojačati sredinu terena kada nemamo Bešića i Miličića u rosteru. Cimirota ne računam jer nam nije ni trebao def. vezni protiv Kipra, ali protiv Grčke mora početi ili on ili Jajalo. Tako da sve u svemu dobrih i prvih 11 a još bolje izmjene protiv Kipra. Igra solidna.

Ako izvuče pouke onda odlično, ako nastavi uigravati neke retardirane formacije i ako nastavi forsirati Medunjanina najebali smo. Nadam se da nije tvrdoglav kao Pape, bar mi se dosada nije tako činio.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 10 okt 2016, 23:39, ukupno mijenjano 2 puta.
Nad tobom sunce najljepše sja

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 okt 2016, 23:34

Pantelija je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Meša dobi ove što je Papke od njih izgubio.
mesa popusi 4 komada od onih sto ih ćiro nagrdi

ono logika, nema sta...
Papetoljupci su uživali na poluvremenu i prozivali Papketa nazad.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 okt 2016, 23:37

Tako je ocigledno da nam treba malo nove energije u ekipi. Ove tri zadnje utakmice su potrosene a nismo nista novo naucili, osim da je formacija protiv Belgija bila katastrofalna. Cimirota koji odlicno igra u Grckoj i evro kupovima skoro da nismo ni vidjeli (10 min). Susic koji odlicno igra u Belgiji dobio 15 min. Hajrovic slicno tako. Koliko se pricalo o Bazdarevicevim analizama i planovima za buducnost, ja od toga nista ne primjecujem. U Grckoj ce opet potegnuti za konvencionalnim rjesenjem (Medo i Pjanke drze sredinu) ili ce gurnuti nekog maltene debitanta u vatru.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 okt 2016, 23:41

Pape i mesa su gospoda Safet je uspjesni al nadamo se da ce nas i mesa odvesti na SP . ovdje je vecina ismijavala Safetove poteze Sunjic na stoperu ,Vranjes na beku, Tino u vezi, Hajrovic krilo , Medo klupa itd pljuvaci stalno trazili Prcica,Cocalica,Zukanovica i takve igraca kao da su oni bili na SP mi bi polufinale igrali .price o germaniji talovima smijesno ,Sajo je zelio sve najbolje svojoj reprezentaciji .morao sam ovo napisati sramota kako se pljuvao Pape , nemoj to da radite ni Mesi .

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 10 okt 2016, 23:43

Hoce li Bazdarevicu iko objasniti da Medunjanin ne smije igrati u prvih 11, covjek fizicki nije spreman za defanzivne zadatke.
Protiv jacih reprezentacija ni pod razno ne smije u prvih 11 igrati, dok protiv ovih slabijih i to je poceo opasno kiksati.
Zadnja izmjena: ANTIFA !, dana/u 10 okt 2016, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 okt 2016, 23:44

bordobijeli je napisao/la:Pape i mesa su gospoda Safet je uspjesni al nadamo se da ce nas i mesa odvesti na SP . ovdje je vecina ismijavala Safetove poteze Sunjic na stoperu ,Vranjes na beku, Tino u vezi, Hajrovic krilo , Medo klupa itd pljuvaci stalno trazili Prcica,Cocalica,Zukanovica i takve igraca kao da su oni bili na SP mi bi polufinale igrali .price o germaniji talovima smijesno ,Sajo je zelio sve najbolje svojoj reprezentaciji .morao sam ovo napisati sramota kako se pljuvao Pape , nemoj to da radite ni Mesi .
Ma kad bošnjo zajaše nekoga neće sići nema šanse. Kad se pljuvalo poslije pobjede od 5-0 protiv Estonije valjda je sve jasno. Da se razumijemo nisam gotivio Sušića ali sam ga znao i pohvaliti kada nešto dobro uradi a i braniti kad se krenu gluposti pisati poput pljuvanja jer Prcić nije pozvan na SP.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 okt 2016, 23:46

Rekao poslije tekme BiH-Irska u zenici potvrdio nakon dablina...mesa i pape u pet deka s tim da pape iza sebe ima plasman na SP. Ovo ostalo su tu negdje s tim da je mesa cak i gori u taktickim postavkama...ali je bolji recimo u pozivanju novih igraca i trazenju promjena

@pinoglavi slazem se sa dosta stvari :thumbup: ja sam brojao protiv svice hajrovicu imao je dodavanja i suteva tu negdje. Hladno je sutao sa 30 metara u kontri 4na2 onda eo i vcrs igrom slucaja ispo je opasan sut, ali na ponovljenom snimku se vidi da je hladno moglo bit pet nasih samih u petercu on bi opet opalio ne bi ni pogledo. Ruku na srce dobar pas za dzeku, ali vala da i ono nije odigro ne znam onda stvar...nama trebaju krila koja ce centrirat, a hajrovic to nije. Ovi drugi makar pokusavaju, izo ce za razliku od njih pokusavat sutat pa ako treba i iz kornera
=\_1921_/=

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 10 okt 2016, 23:51

Mesha da je Dulja igrao veceras bilo bi 5-0 a ovako smo se patili do zadnjih 20 minuta, odlazi Mesha.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 okt 2016, 23:57

invincible1921 je napisao/la: @pinoglavi slazem se sa dosta stvari :thumbup: ja sam brojao protiv svice hajrovicu imao je dodavanja i suteva tu negdje. Hladno je sutao sa 30 metara u kontri 4na2 onda eo i vcrs igrom slucaja ispo je opasan sut, ali na ponovljenom snimku se vidi da je hladno moglo bit pet nasih samih u petercu on bi opet opalio ne bi ni pogledo. Ruku na srce dobar pas za dzeku, ali vala da i ono nije odigro ne znam onda stvar...nama trebaju krila koja ce centrirat, a hajrovic to nije. Ovi drugi makar pokusavaju, izo ce za razliku od njih pokusavat sutat pa ako treba i iz kornera
Baš tako, njega ako prosere bit će fantastičan, ako ne ide izvući će nam i ovo malo živaca što nam je ostalo. Mislim da treba samo shvatiti činjenicu da od Grasshoppersa nije igrao ozbiljan fudbal, nemoguće da je to slučajno. Ogromna je kocka staviti njega u prvih 11 a i Višći više odgovara 451 formacija nego 442. Ne znam, nije greška da igra ali bgm nije ni neko idealno riješenje za naše probleme kako se predstavlja, u suštini može nam njegovo igranje napraviti samo još više problema kojih i onako imamo puno.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 okt 2016, 00:11

http://www.klix.ba/sport/nogomet/lulic- ... /161010151

Igrač koji je također rekao da smo u utakmici protiv Estonije igrali loše.

Svaka mu čast na ovakvim izjavama.

Meša do sada bodovno učinkovit, igrački na terenu izgledamo najslabije godinama unazad. Protiv Irske je sve izgledalo katastrofalno, a i ovo do sada što se igre tiče izgleda jako loše.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2016, 00:14

Đurić: Ako u Grčkoj budemo igrali kao večeras, imat ćemo svoje šanse

Lulić: U Grčkoj ćemo imati mnogo problema ako budemo ovako igrali

:bow: :bow: :bow:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 okt 2016, 00:20

Virtu4l je napisao/la:Đurić: Ako u Grčkoj budemo igrali kao večeras, imat ćemo svoje šanse

Kome vjerovati? Optimisticnom Djuri ili pesimisticnom Luli? :lol:

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 11 okt 2016, 00:20

jasmin10 je napisao/la:Meša dobi ove što je Papke od njih izgubio.
Eto prilike vec protiv Grka da nadmasi "Papketa", osvoji 4 boda ko "Papke" s gol razlikom 3-0. To su nam presudne utakmice. :bih:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 okt 2016, 00:24

calcio je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Đurić: Ako u Grčkoj budemo igrali kao večeras, imat ćemo svoje šanse

Kome vjerovati? Optimisticnom Djuri ili pesimisticnom Luli? :lol:
Lulic ima zacementirano mjesto, veteran je vec i moze biti objektivan.

Djuric je vjerovatno sretan sto je tu, pogotovo sa znacajnim minutama, tako da je 1. euforican, 2. ni ja ne bih zelio bilo kakve promjene ako sam medju prvima koji bi isli na klupu :mrgreen:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 okt 2016, 00:24

Djuric igrao pa mu od dragosti sve idealno izgledalo

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 11 okt 2016, 00:43

Lulić ba ne zna primiti loptu, odbija se od njega, zapinje mu ko da tikvu gura ispred sebe. Strašno limitiran igrač sa dobrom motorikom i plućima, koji bi dosta trebao da poradi na osnovama fudbala. Mislim da je on zadnji koji ima pravo da kritikuje nešto i nekoga.
A što se igre tiče, tanko, pravo tanko.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 okt 2016, 00:45

Medunjanin: Ako budem igrao u Atini, bice mnogo problema.

:bow:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 11 okt 2016, 00:46

Sabinho je napisao/la:

Medunjanin: Ako budem igrao u Atini, bice mnogo problema.

:bow:
Izet: Idemo gore kod njih da igramo :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 11 okt 2016, 00:46

Sa ovim do sada nismo zasluzili SP isto kao sto nismo zasluzili ni euro pa mi toliko i nije bilo krivo kad smo ispali u barazu. Jedva pobjeda protiv kipra, demotivisani vels, i "velesila" izrael....ja tu opet nisam vidio nikakvu igru kao sto je nisam vidio ni u brazu, a kao sto je ne vidim ni dns. Prije smo ako nista ovim jakim repkama bili opasan protivnik sad te tekme glat gubimo...Sreca u nesereci je sto nas zadnja tri ciklusa zrijeb nevjerovatno mazi. Gotovo uvijek smo u dvije-tri najlakse grupe.
=\_1921_/=

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 11 okt 2016, 00:52

Ne treba im zamjeriti jer su tek prije par godina naucili pricati nas jezik, tako da je to mozda bio lapsus jednog od njih dvojice :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, HariTz, LondonBlues, Proximic i 22 gosta.