KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Surreal
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Surreal » 26 okt 2025, 18:03

Bio sam na svakoj utakmici i moram priznati da je atmosfera protiv Cedevite čak bila i dobra, pravio se pritisak na sudije, ljudi se se baš opustili, ali je eto baš bio na kraju težak poraz.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 26 okt 2025, 18:07

InatSilniBosanski je napisao/la:
26 okt 2025, 17:21
Ovaj Victor Bailey Junior iz Krke je zivotinja.

@Dirk ako imas vezu s nekim u klubu, savjetuj da makar pogledaju momka. Ovo je Euroligaski potencijal, lijeva ruka, radi sve u napadu, ni u odbrani nije rupa.

Pratim BBL u neku ruku i zbog posla, ovaj Bailey je bio strasan i prosle godine, ali je sada fizicki dosta napredovao. Garantujem da je ovakav minimalno EuroCup igrac.
Pisao sam ja vec za njega.
Ali poslije ove sezone ce postati jednostavno preskup. Uzet ce ozbiljnu lovu naredne sezone, ako ovako nastavi.
Da je npr. Atic znao da ce odigrati onako Europsko prvenstvo, ne bi sigurno potpisao za Bosnu, nego bi trazio 250K eura po sezoni.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 26 okt 2025, 18:16

Yebeš igrače iz Krke, dajte njihovog sportskog direktora.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 26 okt 2025, 18:29

Bio sam skeptican za Halilovica cim je dosao al ovo sto igra je losije i nego sto sam mislio.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 26 okt 2025, 19:29

Ma Miralem osim pada kvalitete, loše forme, još se nadovezalo i skrhano pouzdanje. Sinoć ono dodavanje na metar u reketu Youngu pored korektnog polagnja je najbolji dokaz toga.

Pored tog, pravio je poteze u odbrani da se čovjek za glavu hvata.

Ne znam je li po Pašalićevoj direktivi ili je samoinicijativno, ali šta će centar u odbrani na linijama dodavanja na periemtru, rizikujući ne bi li ukrao loptu? Naravno, rizikovanje se nije isplatilo, a on je previše trom da se vrati i nadomjesti višak koji je nastao. Pa onda opet kasnije onaj pokušaj ukradene na nekom full court pressingu, gdje umjesto ukradene pravi faul i šalje Cedevitu na slobodna bacanja zbog bonusa.

Koliki je to apsurd da jedan Šalić pruža kvalitetnije minute od Miralema...
"Your favorite player's favorite player" - MB

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 26 okt 2025, 19:33

Surreal je napisao/la:
26 okt 2025, 18:16
Bravo! Svaka cast! To je uzrok, a Bailey je posljedica. Smrekar dobija ozbiljnu sansu u Krki, iako je vrlo mlad. Inace, Krka nema staru ekipu, ali osim Mege niko ne gura mlade igrace. Umjesto da svi u ABA ligi guraju mlade igrace, jer evo npr. Bosna ne moze napraviti veliki rezultat, cak i da ima vrhunsku sezonu.

Inace, Bosnin razvojni tim izgubio od Bosnjaka iz Hadzica. Izgubio od ekipe gdje ulogu igraju igraci koji su se oprostili od aktivnog igranja kosarke (Mujic, Dzafic, Besovic, itd, Residovic je star vec). Livadic 4 minute, jedino pozitivno je Emir Parcan koji se vraca iz teske povrede.

Nije nigdje objavljeno za poraz od Bosnjaka, iako je jucer na drustvenim mrezama najavljena utakmica.

https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... 69/bs.html

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 26 okt 2025, 20:25

DirkNowitzki je napisao/la:
26 okt 2025, 19:33
Surreal je napisao/la:
Bravo! Svaka cast! To je uzrok, a Bailey je posljedica. Smrekar dobija ozbiljnu sansu u Krki, iako je vrlo mlad. Inace, Krka nema staru ekipu, ali osim Mege niko ne gura mlade igrace. Umjesto da svi u ABA ligi guraju mlade igrace, jer evo npr. Bosna ne moze napraviti veliki rezultat, cak i da ima vrhunsku sezonu.

Inace, Bosnin razvojni tim izgubio od Bosnjaka iz Hadzica. Izgubio od ekipe gdje ulogu igraju igraci koji su se oprostili od aktivnog igranja kosarke (Mujic, Dzafic, Besovic, itd, Residovic je star vec). Livadic 4 minute, jedino pozitivno je Emir Parcan koji se vraca iz teske povrede.

Nije nigdje objavljeno za poraz od Bosnjaka, iako je jucer na drustvenim mrezama najavljena utakmica.

Nije to ni blizu tako. Bosna nije i ne smije nikad biti neki razvojni tim tipa Mege. Pod broj dva mi te mlade igrace tako kvalitetne nemamo, druga stvar je sto pojedinci ovdje na forumu spominju imena rodjaka, djece itd…

Nas je ta ideja da guramo domace vec prve sezone ozbiljno kostala. Umjesto Halilovica se mogao dovesti ozbiljan centar sa EC iskustvom. Koliko crnogoraca ima Buducnost reci mi?

Ona Barbariceva ideologija da se uvijek ide na trofej treba uvijek postojati u KK Bosna. Ovo je prva sezona nakon 20
godina da igramo ozbiljnu kosarku. Ko je ocekivao da se odmah mozemo potuci sa ekipama koje su svih 20 godina bile tu nema pojma od kosarke.

Meni smetaju jedino neke stvari koje su ocite i koje su morale biti korigovane, najvise vezane za sportski segment. Ideja Bosne treba biti da u narednih 5,6 godina postane stabilan ABA 1 ucesnik i da dogura do Eurocupa. To je otprilike nivo Buducnosti i COL i taj cilj je itekako ostvarljiv.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 26 okt 2025, 20:58

26 okt 2025, 20:25
Surreal je napisao/la:

Nije to ni blizu tako. Bosna nije i ne smije nikad biti neki razvojni tim tipa Mege. Pod broj dva mi te mlade igrace tako kvalitetne nemamo, druga stvar je sto pojedinci ovdje na forumu spominju imena rodjaka, djece itd…

Nas je ta ideja da guramo domace vec prve sezone ozbiljno kostala. Umjesto Halilovica se mogao dovesti ozbiljan centar sa EC iskustvom. Koliko crnogoraca ima Buducnost reci mi?

Ona Barbariceva ideologija da se uvijek ide na trofej treba uvijek postojati u KK Bosna. Ovo je prva sezona nakon 20
godina da igramo ozbiljnu kosarku. Ko je ocekivao da se odmah mozemo potuci sa ekipama koje su svih 20 godina bile tu nema pojma od kosarke.

Meni smetaju jedino neke stvari koje su ocite i koje su morale biti korigovane, najvise vezane za sportski segment. Ideja Bosne treba biti da u narednih 5,6 godina postane stabilan ABA 1 ucesnik i da dogura do Eurocupa. To je otprilike nivo Buducnosti i COL i taj cilj je itekako ostvarljiv.
Cedevita je privatni klub Tedeschija i grada Ljubljana. S njima nema teoretske sanse da budemo konkurentni, to je nemoguce. U svakom trenutku imaju veci budzet nego sto je Bosnin, iako su ovu sezonu ocigledno i oni reducirali budzet. Buducnost je drzavni klub, veliki broj firmi je ukljucen, a Bokan je iskusni lisac koji to odlicno vodi. Svake sezone im se da ozbiljna lova.

Pitanje je sta ce Kanton dati za narednu sezonu, a sta BH Telecom. Ako ta dva ne budu makar na nivou po milion, Bosna tesko da ce moci da ponovo igra ABA ligu. Ne vidim neku drugu firmu osim Telecoma (izuzev neke kladionice eventualno da ulupa tolike novce).

Ja ti garantujem da je Bosna u protekle 2 sezone potrosila najvecu lovu na mlade igrace, osim Mege. Druga je stvar sto neko ko je izabrao te igrace, nije uradio na pravi nacin i sto su napravljeni pogresni izbori.

Pa ne guras svoje igrace, guras sve “strance”. Sve su ti “polovnjaci”. Zubac, Kovacevic, itd. Ako mislis da je put Bosne da dovodi uvijek sve igrace sa strane, taj film se vec gledao i napravila se dubioza kakva se napravila.

Niko nikada nije ulozio lovu u omladinske kategorije u Bosni kao Dubravko, ali jednostavno ih nije znao prepoznati. Nije doveo talente, doveo je “akcelerante”, koji se vec sada gase. Grahovac, Kljestan, Jasarevic, itd..

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 26 okt 2025, 22:53

Surreal je napisao/la:

Tako je , treba gurati strance . Razigravati za tuđe reprezentacije , kao braću Šehović prije . Yebo naše igrače , šta će nam to ...

Budućnost ima 4 Crnogorca , mi imamo 5 Bosanaca i Hercegovaca .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 26 okt 2025, 22:58

Koliko Partizan ima domaćih?

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 26 okt 2025, 23:00

Surreal je napisao/la:
26 okt 2025, 22:58
Koliko Partizan ima domaćih?
Šestorica .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 26 okt 2025, 23:20

VensanKasel je napisao/la:
26 okt 2025, 22:53

Tako je , treba gurati strance . Razigravati za tuđe reprezentacije , kao braću Šehović prije . Yebo naše igrače , šta će nam to ...

Budućnost ima 4 Crnogorca , mi imamo 5 Bosanaca i Hercegovaca .
Od ta 4 Crnogorca, 2 imaju ulogu ova dvojica masu peskirom. Mozemo mi imati i 12 domacih ali onda ces igrati prvenstvo BiH.

Pretesko je danas razvijati igrace opcenito, iz xy razloga govorim ti iz prve ruke radim djecom vec dugo godina. Sve se promjenilo od kako je uvedeno da NCAA ekipe mogu platiti igrace iz Europe.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 26 okt 2025, 23:25

Šta ćeš razvijati kad nema talentovane djece. Vama je čak Čampara bio talenat.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 27 okt 2025, 09:59

Aticeva uloga na Eurobasketu je uveliko uticala na rotaciju i uloge igraca Bosne. Covjek je cijelu proslu sezonu u Breoganu bio klasicna trojka, a i prije toga kroz karijeru nikad nije isao 'nize' od dvojke. Beciragic ga je prvi isprobao na 1 i to se pokazalo sasvim pristojnim, a na EB je silom prilika gotovo iskljucivo igrao na toj poziciji. Ubijedjen sam da ga Bosna nije dovela da bude glavni playmaker, ali da su zbog onoga sto je pokazao na Kipru promijenili prvobitnu zamisao. To je totalno poremetilo Personsa - tj. njegovo samopouzdanje i ulogu u ekipi.

Vec ranije sam pisao i uporedjivao ga s Vasom Micicem, koji je odbio preci u Real jer je znao da se tu previse rotira i da nece dobiti 25+ minuta - svjestan cinjenice da nije tip igraca koji ce na bljesak od nekih 5-6 vezanih minuta na parketu pokazati svoju najbolju verziju. Zato on i u reprezentaciji nikad nije izgledao pretjerano dobro, jer je Pesic nerijetko posezao za Avramovicem zbog igre u odbrani. Rekao bih da je Persons Micic za siromasne i da trazi kljuceve ekipe kod sebe, ako se zeli dobiti ono najbolje od njega. U takvim okolnostima, on bi za 2-3 utakmice pokazao da ta prividna tromost u njegovoj igri ipak donosi opasnog mid-range sutera, pouzdanog sutera s distance (uz opciju da pogodi neke lude trojke) i vrsnog razigravaca - pogotovo nakon sto pohvata karakteristike i kretnje svojih saigraca.

Da li ce on dobiti takvu ulogu - iskreno ne vjerujem, jer je ocito Atic zacementiran kao primarni PG. Da li je Atic bolji igrac od njega - apsolutno jeste (u defanzivi neuporedivo), ali je upitno da li je bolji organizator igre zbog premalog uzorka utakmica. Vjerujem da bi ih pravi trener znao uklopiti i izvuci iz njih ono najbolje (ili bar priblizno tome). Ako je vec Atic primarni play, onda nek tih 15 minuta koliko on bude na klupi iskljucivo Persons na sebe preuzme organizaciju napada. Ako ce se i tu nametati Audige i pogotovo West, onda od ovog nikad nece dobiti ni 20%.

Ako se znalo da ce Atic biti startni play, onda su trebali dovesti Gordica da mu bude rezerva ili ostaviti Lukea umjesto Westa. Njih dvojica igraju istu igru i kad su 5 i kad su 35 minuta na parketu i manje-vise ce isporuciti ono sto se od njih ocekuje.

Kad je Bosna sklapala roster, vise puta sam ovdje htio napisati da kao cistog sutera ne bi bilo lose dovesti Glasa iz Olimpije, ali sam bio svjestan da izlazi iz jako lose sezone i uvijek je mac s dvije ostrice dovesti takvog igraca. Medjutim, evo momak se nametnuo u lidera Vienne i isporucuje ono sto sam potajno ocekivao od Janarija. Estonac mi djeluje previse fin, a suter bez solidne doze 'bezobrazluka' nigdje nije dospio.

Kao sto bi bio mac s dvije ostrice dovesti igraca koji je dobijao minutazu na kapaljku, jos je veci rizik dovesti igraca koji je prosle sezone propustio dobar broj utakmica (a i ono sto je odigrao - bio je rovit) i koji i u tekucu sezonu ulazi nakon povrede. Ni najmanje ne sumnjam da ce Halilovic kad-tad uhvatiti pravu formu i da ce poceti igrati kako zna, ali se bojim da ce biti prekasno. Najgore u svemu tome je sto backup opcija na njegovoj poziciji nije u stanju pomoci da se sto bezbolnije prebrodi period dok ne dobijemo 'pravog' Miralema.

Sto se tice omladinskog pogona, tesko mi je shvatiti zbog cega dovode prosjecne talente juniorskog uzrasta. Ako je igranje A1 lige cilj sam po sebi - onda ok, ali to u prevodu znaci da od te djece ne planiraju napraviti konkurentne kosarkase na seniorskom nivou. Evo recimo mali Livadic, drago mi je dijete, ali ne znam da postoji iko ko ce za njega reci da moze dobaciti do aba lige. O Kljestanu, Grahovcu, Bozicu koji su dosli ranije, te o nesto starijim Ramicu i Likicu da ne govorim. Ako je poenta drzati takve momke na okupu i placati ih u nadi da ce nekad postati dovoljno dobri bar za klupe u prvoj ekipi, onda... Jedino smisleno bi bilo da krenu barem od kadetskog uzrasta i da nastoje pokupiti sve sto valja u drzavi (da se ne desava da im djeca ispred nosa idu dalje). Da su doveli Teletovica, Subasica, Omerovica, Skalonjica itd - puno drugacije bi se gledalo na sve ovo. Naravno, primarno za omladinski pogon je kvalitetan trenerski kadar. Ako se desi da toj djeci bude preveliki zalogaj da odmah iz U19 uskacu u roster za aba ligu, najmanji problem je dogovoriti dvojnu s nekom ekipom iz prve ili druge lige u okolini Sarajeva. Ako vec nemaju para da guraju rezervni tim kao Igokea, onda bi trebali sklopiti saradnju s nekim klubom iz domace lige. Ili da bar s ovim B timom udju u prvu ligu, koja je sasvim pristojna za nekog ko tek ulazi u svijet profesionalaca...

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 27 okt 2025, 10:15

Ghuraba je napisao/la:
27 okt 2025, 09:59
Aticeva uloga na Eurobasketu je uveliko uticala na rotaciju i uloge igraca Bosne. Covjek je cijelu proslu sezonu u Breoganu bio klasicna trojka, a i prije toga kroz karijeru nikad nije isao 'nize' od dvojke. Beciragic ga je prvi isprobao na 1 i to se pokazalo sasvim pristojnim, a na EB je silom prilika gotovo iskljucivo igrao na toj poziciji. Ubijedjen sam da ga Bosna nije dovela da bude glavni playmaker, ali da su zbog onoga sto je pokazao na Kipru promijenili prvobitnu zamisao. To je totalno poremetilo Personsa - tj. njegovo samopouzdanje i ulogu u ekipi.

Vec ranije sam pisao i uporedjivao ga s Vasom Micicem, koji je odbio preci u Real jer je znao da se tu previse rotira i da nece dobiti 25+ minuta - svjestan cinjenice da nije tip igraca koji ce na bljesak od nekih 5-6 vezanih minuta na parketu pokazati svoju najbolju verziju. Zato on i u reprezentaciji nikad nije izgledao pretjerano dobro, jer je Pesic nerijetko posezao za Avramovicem zbog igre u odbrani. Rekao bih da je Persons Micic za siromasne i da trazi kljuceve ekipe kod sebe, ako se zeli dobiti ono najbolje od njega. U takvim okolnostima, on bi za 2-3 utakmice pokazao da ta prividna tromost u njegovoj igri ipak donosi opasnog mid-range sutera, pouzdanog sutera s distance (uz opciju da pogodi neke lude trojke) i vrsnog razigravaca - pogotovo nakon sto pohvata karakteristike i kretnje svojih saigraca.

Da li ce on dobiti takvu ulogu - iskreno ne vjerujem, jer je ocito Atic zacementiran kao primarni PG. Da li je Atic bolji igrac od njega - apsolutno jeste (u defanzivi neuporedivo), ali je upitno da li je bolji organizator igre zbog premalog uzorka utakmica. Vjerujem da bi ih pravi trener znao uklopiti i izvuci iz njih ono najbolje (ili bar priblizno tome). Ako je vec Atic primarni play, onda nek tih 15 minuta koliko on bude na klupi iskljucivo Persons na sebe preuzme organizaciju napada. Ako ce se i tu nametati Audige i pogotovo West, onda od ovog nikad nece dobiti ni 20%.

Ako se znalo da ce Atic biti startni play, onda su trebali dovesti Gordica da mu bude rezerva ili ostaviti Lukea umjesto Westa. Njih dvojica igraju istu igru i kad su 5 i kad su 35 minuta na parketu i manje-vise ce isporuciti ono sto se od njih ocekuje.

Kad je Bosna sklapala roster, vise puta sam ovdje htio napisati da kao cistog sutera ne bi bilo lose dovesti Glasa iz Olimpije, ali sam bio svjestan da izlazi iz jako lose sezone i uvijek je mac s dvije ostrice dovesti takvog igraca. Medjutim, evo momak se nametnuo u lidera Vienne i isporucuje ono sto sam potajno ocekivao od Janarija. Estonac mi djeluje previse fin, a suter bez solidne doze 'bezobrazluka' nigdje nije dospio.

Kao sto bi bio mac s dvije ostrice dovesti igraca koji je dobijao minutazu na kapaljku, jos je veci rizik dovesti igraca koji je prosle sezone propustio dobar broj utakmica (a i ono sto je odigrao - bio je rovit) i koji i u tekucu sezonu ulazi nakon povrede. Ni najmanje ne sumnjam da ce Halilovic kad-tad uhvatiti pravu formu i da ce poceti igrati kako zna, ali se bojim da ce biti prekasno. Najgore u svemu tome je sto backup opcija na njegovoj poziciji nije u stanju pomoci da se sto bezbolnije prebrodi period dok ne dobijemo 'pravog' Miralema.

Sto se tice omladinskog pogona, tesko mi je shvatiti zbog cega dovode prosjecne talente juniorskog uzrasta. Ako je igranje A1 lige cilj sam po sebi - onda ok, ali to u prevodu znaci da od te djece ne planiraju napraviti konkurentne kosarkase na seniorskom nivou. Evo recimo mali Livadic, drago mi je dijete, ali ne znam da postoji iko ko ce za njega reci da moze dobaciti do aba lige. O Kljestanu, Grahovcu, Bozicu koji su dosli ranije, te o nesto starijim Ramicu i Likicu da ne govorim. Ako je poenta drzati takve momke na okupu i placati ih u nadi da ce nekad postati dovoljno dobri bar za klupe u prvoj ekipi, onda... Jedino smisleno bi bilo da krenu barem od kadetskog uzrasta i da nastoje pokupiti sve sto valja u drzavi (da se ne desava da im djeca ispred nosa idu dalje). Da su doveli Teletovica, Subasica, Omerovica, Skalonjica itd - puno drugacije bi se gledalo na sve ovo. Naravno, primarno za omladinski pogon je kvalitetan trenerski kadar. Ako se desi da toj djeci bude preveliki zalogaj da odmah iz U19 uskacu u roster za aba ligu, najmanji problem je dogovoriti dvojnu s nekom ekipom iz prve ili druge lige u okolini Sarajeva. Ako vec nemaju para da guraju rezervni tim kao Igokea, onda bi trebali sklopiti saradnju s nekim klubom iz domace lige. Ili da bar s ovim B timom udju u prvu ligu, koja je sasvim pristojna za nekog ko tek ulazi u svijet profesionalaca...
+1

Generalno se ponavljam, ali skopljen je roster u konacnici los. Pisali smo ti i ja prije sezone kako ce biti greska dovesti domace igrace na stetu rezultata i to se upravo dogodilo.

Ja samo znam da je ovo idealan tajming za cut u ekipi, koji se mora desiti. Ilirija sa skromnim budzetom uvidi da mora dovesti centra i dovede, ne znam sta se mi uvijek pravimo pametni.

Ima dosta igraca cak i u slabijim ABA klubovima koji bi nas fino pojacali, da ne idemo dalje. Takoder trener se mora dogovoriti ili objaviti sto prije da Pasalic vodi do kraja. Ta ne transparentnost mi najvise smeta, ne razumijem to nikako. Ima puno pitanja na koje bi trebalo ljudima dati odgovor.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Student94
Kontakt:

Post Postao/la Student94 » 27 okt 2025, 20:34

Dirk moze li mi reci plate svih igraca u KK Bosni, ne mogu nigdje da nadjem taj podatak.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 27 okt 2025, 21:50

27 okt 2025, 10:15
Ghuraba je napisao/la:
+1

Generalno se ponavljam, ali skopljen je roster u konacnici los. Pisali smo ti i ja prije sezone kako ce biti greska dovesti domace igrace na stetu rezultata i to se upravo dogodilo.
Grehota je Atica trosit na pleju kad imas igrace na toj poziciji. Nije Bosna repka. Jos gore sto se on jos i uzivi u to svoje plejovanje pa pocne djelit' lopte k'o u Harlem Globetrottersima. Ta mu 'pomracenja mozga' nisu prolazili ni u repci a ne prolazi ni ovdje :facepalm:
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 27 okt 2025, 21:55

Maverick je napisao/la:
27 okt 2025, 21:50
27 okt 2025, 10:15
Ghuraba je napisao/la:
+1

Grehota je Atica trosit na pleju kad imas igrace na toj poziciji. Nije Bosna repka. Jos gore sto se on jos i uzivi u to svoje plejovanje pa pocne djelit' lopte k'o u Harlem Globetrottersima. Ta mu 'pomracenja mozga' nisu prolazili ni u repci a ne prolazi ni ovdje :facepalm:
Slazem se, stoji sve. Dovedes pleja ubicu i centra da vrti pnr sa njim. Bas ono sto je uradio Spartak. Pnr je osnova evropske kosarke i ostace zauvijek.

Zanima me kako to vide ostali forumasi, ali ja mislim da Bosna u naredne 3 godine max mora postati ucesnik EC. Mnogi prozivaju Barbarica, a zaboravljaju da njegovo povlacenje dovodi u pitanje egzistenciju Bosne. Kamo puke srece, da se mocni ljudi i poduzetnici bore za njegovo mjesto.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 okt 2025, 21:59

Mnogi prozivaju Barbarica, a zaboravljaju da njegovo povlacenje dovodi u pitanje egzistenciju Bosne. Kamo puke srece, da se mocni ljudi i poduzetnici bore za njegovo mjesto.
Nakon svake utakmice razmišljam o tome, prvi sam kritičar, ali pitanje je uopće šta će biti sa ovim klubom naredne sezone. On je najavio povlačenje i stvarno se ne bi začudio da se Bosna već naredne sezone vrati u ABA 2 ligu, bez obzira na rezultate.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 27 okt 2025, 22:45

Surreal je napisao/la:
27 okt 2025, 21:59
Mnogi prozivaju Barbarica, a zaboravljaju da njegovo povlacenje dovodi u pitanje egzistenciju Bosne. Kamo puke srece, da se mocni ljudi i poduzetnici bore za njegovo mjesto.
Nakon svake utakmice razmišljam o tome, prvi sam kritičar, ali pitanje je uopće šta će biti sa ovim klubom naredne sezone. On je najavio povlačenje i stvarno se ne bi začudio da se Bosna već naredne sezone vrati u ABA 2 ligu, bez obzira na rezultate.
Kanton je u prevelikoj dubiozi sto se tice novca, daj Boze dogodine da daju ovoliko novca kao ove. Ako daju ispod milion KM i oni i Telecom, Bosna tesko moze igrati ABA ligu.

Kanton konstantno trazi odgode placanja faktura i povecavanje valute. Bosnu jedino moze spasiti sto je izborna godina. Dubravko sigurno intervenise svojim novcem preko pozajmica, a onda po uplati transe vrsi povrat pozajmica. Niko u ovom trenutku nije spreman uci u Bosnu. Ja sam ocekivao da se na ove jake sponzore nakace jos 2/3 kompanije sa po 100-150K godisnje, ali za ovaj dio su potrebni dobri rezultati i puna dvorana. Ako zakazu ova dva, dzaba Dubravko, slijedi povratak u rang nize.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.