ŠTO LI TI GORANE , G.OVNO JEDNO ,PLIVAŠ TOLIKE GODINE U TOM "ĐERIZU" I KRIMINALU.
.............................................................
Disciplinska komisija FSBiH je nemoćna Kosorić: I u BiH ima posla za nadležne organe 15.12.2011., 11:36 "Siguran sam da i u našem fudbalu ima nečasnih radnji, samo ne mogu tvrditi u kojoj mjeri. Samo je pitanje da li se mi istinski želimo sa tim obračunati. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH je tu nemoćna, sve je u rukama sigurnosnih agencija kojih u ovoj državi ima ko zna koliko", za SportSport.ba ističe Predsjednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Hrvatski fudbal potresa velika afera, a sigurno je da stanje u Bosni i Hercegovini nije ništa bolje. Međutim, nadležni organi (sigurnosne agencije, tužiteljstvo, policija) u našoj zemlji ili ne žele ili neće da se uhvate u koštac sa pravim problemima. "Disciplinskim organima u Hrvatskoj je lako. Sav posao za njih je uradio USKOK i na njima je da samo izreknu kazne. Mi smo nemoćni, nama su ruke vezane jer mi radimo po prijavi, a od nas se očekuje nešto spektakularno", govori Kosorić za naš portal i dodaje: "Disciplinska komisija FSBiH ne može nikog kazniti ili suspendovati bez dokaza, a odgovorno tvrdim da se isti mogu lako pribaviti, samo je pitanje da li se naša država želi sa ovakvim stvarima obračunati. Recimo, bivši trener Borca, Zvezdan Cvetković, na press konferenciji uoči odlaska iz Banja Luke spomenuo je neka imena i navodne nečasne radnje. Vrlo lako su nadležni organi mogli provjeriti da li ima istine u onom što je govorio Cvetković, međutim nisu. Zašto, to ni ja ne znam. Naš fudbal nije izuzet od nečasnih radnji i siguran sam da se sa tim možemo izboriti, ako to doista želimo."
Ja volim FK Tuzla City