FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
20%
2. Borbu za Evropu
151
46%
3. Sredinu tabele
56
17%
4. Borbu za opstanak
53
16%

Ukupno glasova: 325

Riquelme1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Riquelme1921 » 11 dec 2025, 03:53

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
10 dec 2025, 17:43
Nikako mi u glavu ne ide,da ekipa koja je u prvoj četvrtini prvenstva pokazala neki kvalitet,dobivši Veleža u gostima i onda Zrinj,Borc,Sar kući padne na nivo da 2 mjeseca ne mozeš poslije toga nikoga pobjediti.Moje mišljenje je da je naša kriza krenula povredom Madžida protiv Posušja,a to ima i temelj jer je njemu to zadnja utakmica bila.Puno je ovdje upitnika pogotovo igrački kadar,Rakić,Pejić,Konings,Obradov,Jaganjac po mom mišljenju nisu kvalitet za ovaj klub.Također sumnjivo je svo ovo oko Holanđana,kojom linijom su došli u klub i niko od njih se nije toliko pokazao kao pojačanje,a ne igraju sigurno za male pare.Boljević i Vini sjede na klupi,a pri tome su i statistički bolji od Pejića,ali eto.Onda te suspenzije igrača i opet ih vraćaš u postavu i misliš da će ti oni vratiti 100% na terenu.Daleko si ti Adžeme od tog autoriteta što si pokušao uspostaviti i to ti se dokazalo.Ja sam stava da molim Boga da nas preuzme investitora nek se pita za sve u klubu,makar se sa njim i ugasili,nego gledati više ove patnje i razočarenja iz sezone u sezonu...
Evo pokušat ću ti ja objasniti.

Pobjeda protiv Veleža došla je isključivo zato što su oni na poluvremenu ostali sa 8 igrača u polju te smo sat vremena imali igrača više. Unatoč toj brojčanoj prednosti mi nismo uspjeli napraviti gol ili opasnu priliku iz akcije nego je susret odlučio Erick sa 25 metara golom koji se ne zabija svake sedmice.
U finišu susreta su nas čak pritisnuli sa igračem manje ali smo se uspjeli odbraniti.

Pobjeda protiv Zrinjskog došla je isključivo jer je Zrinjski 3 dana prije tog meča igrao play off za Europa ligu te su sve svoje snage usredotočili na taj susret gdje su poraženi ali dostižnim rezultatom a revanš je bio odmah nakon meča na našem stadionu. Apsolutno ih nije zanimao meč sa nama. Uz to, kada imaš 10 hiljada bolesnika koji te guraju protiv nezainteresovanog protivnika pobjeda je sasvim realna.

Pobjeda protiv Borca došla je samim čudom. Iskreno teško da će se takav susret ponoviti u skorijoj budućnosti. Borac je 70 minuta kontrolisao igru te je djelovalo da nam mogu zabiti 5 komada da hoće a mi smo djelovali toliko bezopasno da su i naši navijači počeli zviždati. Ono što se desilo u posljednjih 20 minuta je historija i suhi kvalitet nekih igrača. Iako sam bio na sjeveru tu utakmicu imao sam osjećaj kao da sam u centru kopa, kao da će se stadion srušiti.

Pobjeda protiv Sarajeva je došla ipak našim zaslugama i bili smo bolji rival na terenu. Sarajevo koje do tada na 9 utakmica sakupilo svega 10 bodova nije uspjelo izaći iz krize baš na Grbavici. Na našem stadionu uz publiku je sve moguće te me ta pobjeda nimalo ne čudi.

Ipak, zato u gostima protiv te 3 ekipe nismo zabilježili pobjedu sa gol-razlikom 2:8. Što podsjeća na prethodnu sezonu. Mislim da smo ove 3 ekipe pobjedili na hajc tribina i na taj početak sezone gdje smo u augustu uvijek euforični na tribinama. Vjerujem da nam je žrijeb odredio da protiv te 3 ekipe u 1/4 igramo u gostima da ne bismo zabilježili više od 3 boda.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 11 dec 2025, 06:48

Cuj ovog smetljara pobjedili na hajc🤣🤣🤣 misketov isprdak. Kakve šifre ovdje pišu, nafuro se levat da je Jusufbegovic na areni, analizira :urnebes: a budaletine

Istina, sve je krenulo povredom Sosica. Jednostavno nije bilo igraca koji ga je mogao zamijeniti. S druge strane struka je kriva sto je Sosic jedini igrac u timu da je donosio prevagu. Uz to dodati Adzemovo kaznjavanje I rezultat toga je da nije vise trener.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 11 dec 2025, 07:06

Zulfo9 je napisao/la:
11 dec 2025, 06:48
Cuj ovog smetljara pobjedili na hajc🤣🤣🤣 misketov isprdak. Kakve šifre ovdje pišu, nafuro se levat da je Jusufbegovic na areni, analizira :urnebes: a budaletine

Istina, sve je krenulo povredom Sosica. Jednostavno nije bilo igraca koji ga je mogao zamijeniti. S druge strane struka je kriva sto je Sosic jedini igrac u timu da je donosio prevagu. Uz to dodati Adzemovo kaznjavanje I rezultat toga je da nije vise trener.
Da da, Misketov isprdak jer nisam napisao ma igrali smo tiki taku pod Adžemom.

Bujrum javi se u privatno da uslikamo karte od ove sezone i članske, a možemo se upoznati i uživo.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 11 dec 2025, 07:57

1921boy je napisao/la:
10 dec 2025, 23:35
Argentina je napisao/la:
10 dec 2025, 23:04
Govorim ti sta je realnost. To vrijedi za svakoga ako dobije informaciju ili je ukljucen mozda i na izvoru. Mahalanje koje ne donosi nista osim stete klubu treba prestati cim prije.
Jos jednom,kani me se.Imam pravo da pisem sta hocu.Sta mislis otkle sve ovo cujem?Iz kluba,oni su ti koji pricaju naokolo,oni mahalaju i od njiha sve krece.
Ako znas od koga cure informacije i ko mahala, napisi imena da znamo i mi ko nam klubu zeli lose. Ta mahala nas unisti.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 11 dec 2025, 08:00

Zulfo9 je napisao/la:

Sta je po tebi bilo dobro pod Adzemom:

Napadac kojeg je doveo?
Sportski ucinak jer se zakacio sa svakim igracem?
Promocija mladih igraca?
Sastavljanje tima koji je on birao?
Taktika koje nismo imali, osim ako napadnu nabij je Cvetanovskom? (Mi nismo nikoga nadigrali za 5 mjeseci)
Kurcenje i nebulozne izjave?
Ili na kraju da je opet prebacio sve na nekoga drugog i da mu je ulica kriva sto nije trener?
Covjek ima vise kartona nego zadnji vezni, to je vrhunac njegovog ponasanja. Papak!!!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 11 dec 2025, 08:33

Ideneide je napisao/la:
10 dec 2025, 20:16
mamonelafo je napisao/la:
10 dec 2025, 15:05
Gospon jedan i gospon dva. Sminkice. Kamen gori val se pjeni....
slika
E ovdje vidimo sve potrebno. Ovo je fabula svega što se desilo i što se dešava.
Ma ja,Džafić je taj :puke:
Borac zadnju platu primio u septembru,ova stoka sa groblja u augustu,a naši "amnestirani"prošle sedmice!
Tuna,ne valjaš.....
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 11 dec 2025, 08:40

Pravo pitanje je koga ce preostala “struka” s klupe izbaciti a koga uvesti u tim protiv bijeljinskih kupusara? Daj Boze i dvije promjene da budu.

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 11 dec 2025, 08:43

Argentina je napisao/la:
11 dec 2025, 08:00
Zulfo9 je napisao/la:

Sta je po tebi bilo dobro pod Adzemom:

Napadac kojeg je doveo?
Sportski ucinak jer se zakacio sa svakim igracem?
Promocija mladih igraca?
Sastavljanje tima koji je on birao?
Taktika koje nismo imali, osim ako napadnu nabij je Cvetanovskom? (Mi nismo nikoga nadigrali za 5 mjeseci)
Kurcenje i nebulozne izjave?
Ili na kraju da je opet prebacio sve na nekoga drugog i da mu je ulica kriva sto nije trener?
Covjek ima vise kartona nego zadnji vezni, to je vrhunac njegovog ponasanja. Papak!!!
Kako da ne. Coric primi pet komada, nikad laksi zdrijeb kupa ispadne od ekipe koja je ki.ta, igre nikakve nije bilo al zato strucnjaci pisu treba njega vratit.
Ovdje je samo problem što je Zeljin bivsi igrac, pa kerovi misketa laju dan, noc. A da se ovo desilo Coricu, pisali bi gospodin, trenercina. I da, ja ne branim Adzema na pocetku je bilo dobro, poslije Sosica sve se srusilo I otkaz je normalan. Ali necu ko vi veliki navijaci sad orgijat po covjeku bez razloga. I čudom uvijek jedni te isti acc pljuju po nasim igracima, bivsim trenerima, tako ih ko ti nazivaju papak. Samo pokazuje kakva si ti seljacina ortodoksna. Covjek nije na klupi, s pobjedom u zaostaloj utakmici smo opet na diobi treceg mjesta, umjesto normalan biti pišete takve gadosti fuj

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 11 dec 2025, 09:19

Adzem je razjebo ekipu sa dva poteza.

Prvi potez su bile suspenzije igraca, a druga stvar je promjena formacije.

Prodjes ljetne pripreme dovedes igrace za sistem 4321 i onda u drugoj trecini prvenstva FORSIRAS 442 i naravano rezultat toga je da imas sve poraze.

Ako on to nije vidio a mi laici smo vidjeli onda je ocekivano bivsi.

Ljetos mi je bilo drago kada smo sredinom sedmice igrali utakmice protiv Slavije i Romanije, na tim utakmicama se isprobavaju igraci i formacije, ali se od toga jednostavno odustalo

Zhustri
Kontakt:

Post Postao/la Zhustri » 11 dec 2025, 09:39

Ma dajte ljudi, kada budete radili trenerski posao sa iskustvom, onda pričajte o formacijama.

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 11 dec 2025, 10:14

Zhustri je napisao/la:
11 dec 2025, 09:39
Ma dajte ljudi, kada budete radili trenerski posao sa iskustvom, onda pričajte o formacijama.
Nigdje veze ti je to što pričaš, i ti nisi automehaničar pa se razumiješ u auta.
To što se neko ne bavi s tim ne znači da nema pojma o tome.
Sve što je napisano je ispravo, cijelo vrijeme se igralo 4231 i onda on nešto glumi sa 442 i do čega nas je dovelo to da nemaš pobjede u 6 tekmi
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 11 dec 2025, 10:20

Dobru poziciju uoci PLAVOG PROLJECA :hmmmmm:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 11 dec 2025, 10:25

Covjece imaju obraza nekog pozivati na utakmicu. Boze sacuvaj ni stida ni srama.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 11 dec 2025, 10:26

Pobjedom protiv Radnika i Sloge ce se ipak zavrsiti zadovoljavajuce, al da Bog da do 2 boda

Dok se ne rijesi pitanje investitora , ne treba niko otici podrzati ovo. PRITISAK IM TREBA NAPRAVITI DA PRIHVATE USLOVE

Ostati trebaju

Muftic, Karamarko, Odinaka, Lagumdzija, Vini, Cvetanovski, Erik, Sosic se ‘ubrzo’ vraca i Alic

Eventualno jos: Jaganjac i Boljevic

Ostali trebaju da idu al sto prije

Pojacat se sa odlicnim stoperom, jos boljim veznim, a najboljim spicem, tako ce se izboriti evropa, drugacije opstanak.
Zadnja izmjena: Hrammm1921, dana/u 11 dec 2025, 10:34, ukupno mijenjano 1 put.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 11 dec 2025, 10:34

Dobio sam informaciju da se Krpić vraća.
1921!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 11 dec 2025, 10:59

DOGOVORITE TERMIN SA ARENOM U 13:00 H
Jeste li retardirani svi u klubu i savezu?
Danima magla u Sarajevu, od 15:30 pa nadalje ne vidiš pet metara ispred sebe..

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 11 dec 2025, 11:35

Zhustri je napisao/la:
11 dec 2025, 09:39
koliko god formacije bile problem i to forsiranje 442 koje po mom skromnom mišljenju funkcioniše protiv seljackih ekipa, a ne ekipa koje su tu dosle da se nadigravaju, jer vidis kako prodjes kad se nadigravas sa 442 , vise je uticalo to da je covjek izgubio svlačionicu, i to kad jednom izgubis nema nazad il ekipa ili trener
nek crknu dusmani, najjaci smo

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 11 dec 2025, 11:48

Hrammm1921 je napisao/la:
11 dec 2025, 10:26
Pobjedom protiv Radnika i Sloge ce se ipak zavrsiti zadovoljavajuce, al da Bog da do 2 boda

Dok se ne rijesi pitanje investitora , ne treba niko otici podrzati ovo. PRITISAK IM TREBA NAPRAVITI DA PRIHVATE USLOVE

Ostati trebaju

Muftic, Karamarko, Odinaka, Lagumdzija, Vini, Cvetanovski, Erik, Sosic se ‘ubrzo’ vraca i Alic

Eventualno jos: Jaganjac i Boljevic

Ostali trebaju da idu al sto prije

Pojacat se sa odlicnim stoperom, jos boljim veznim, a najboljim spicem, tako ce se izboriti evropa, drugacije opstanak.

Za ovog igraca se ne bi slozio da treba ostat, ako ostane postat ce novi Kjosevsi. Muftic ovdje jednostavno nema s kim da radi i da se razvija, on je dostigao svoj vrhunac. Jos jedna sezona u nasem klubu i on ce "propast" kao golman.

Jednostavno Muftic mi je drag, nase je dijete, nas navijac, nas igrac, ali on ovdje nema sta novo da nauci i da se razvije. Pogledajte koji trening, pogledajte zagrijavanje i vidjet cete Gusine metode iz 2000-tih, dakle njemu je ova polusezona biti ili ne biti.

Muftic je klasicni linijski golman i golman koji je dobar 1/1, ali kada su centarsutevi u pitanju tu nastaje problem jer on svojim stacioniranim ponasanjem napravi problem cijeloj odbrani.

Moje misljenje je da treba da ide radi sebe a i mi moramo naci novog golmana.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 11 dec 2025, 12:21

Bojudaosinebu je napisao/la:
11 dec 2025, 10:25
Covjece imaju obraza nekog pozivati na utakmicu. Boze sacuvaj ni stida ni srama.
Imaju sve, jer je admir tunovic smetljar bez obraza. Covjek je, navodno, isposlovao da umjesto ostavke bude sporazumni sa adzemom i sad se slihta da ostane u klubu kada dodje za to vrijeme. tunovicu admire, ako je sve ovo istina, ody3b1 iz kluba, takvih ko ti imamo na bacanje, koji ce sebe ugradjivat u klub.

Nadam se da neko ima vise informacija, ali ovo sto sam ja nacuo, to je sramotan potez i cin prodavaca busilica.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 11 dec 2025, 12:28

mamonelafo je napisao/la:
11 dec 2025, 12:21
Bojudaosinebu je napisao/la:
11 dec 2025, 10:25
Imaju sve, jer je admir tunovic smetljar bez obraza. Covjek je, navodno, isposlovao da umjesto ostavke bude sporazumni sa adzemom i sad se slihta da ostane u klubu kada dodje za to vrijeme. tunovicu admire, ako je sve ovo istina, ody3b1 iz kluba, takvih ko ti imamo na bacanje, koji ce sebe ugradjivat u klub.
Nadam se da neko ima vise informacija, ali ovo sto sam ja nacuo, to je sramotan potez i cin prodavaca busilica.
Evo nije mi teško povjerovati u to.. Pa Jel moguće da mijenjaju trenere i svoje greške ko na traci i sad treba da ostanu. Pogotovo kad dođe investitor. To se neće desiti nadam se! Svi vani!
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Zulfo9 i 32 gosta.