Evo pokušat ću ti ja objasniti.MoSaZeLjo1921 je napisao/la: ↑10 dec 2025, 17:43Nikako mi u glavu ne ide,da ekipa koja je u prvoj četvrtini prvenstva pokazala neki kvalitet,dobivši Veleža u gostima i onda Zrinj,Borc,Sar kući padne na nivo da 2 mjeseca ne mozeš poslije toga nikoga pobjediti.Moje mišljenje je da je naša kriza krenula povredom Madžida protiv Posušja,a to ima i temelj jer je njemu to zadnja utakmica bila.Puno je ovdje upitnika pogotovo igrački kadar,Rakić,Pejić,Konings,Obradov,Jaganjac po mom mišljenju nisu kvalitet za ovaj klub.Također sumnjivo je svo ovo oko Holanđana,kojom linijom su došli u klub i niko od njih se nije toliko pokazao kao pojačanje,a ne igraju sigurno za male pare.Boljević i Vini sjede na klupi,a pri tome su i statistički bolji od Pejića,ali eto.Onda te suspenzije igrača i opet ih vraćaš u postavu i misliš da će ti oni vratiti 100% na terenu.Daleko si ti Adžeme od tog autoriteta što si pokušao uspostaviti i to ti se dokazalo.Ja sam stava da molim Boga da nas preuzme investitora nek se pita za sve u klubu,makar se sa njim i ugasili,nego gledati više ove patnje i razočarenja iz sezone u sezonu...
Pobjeda protiv Veleža došla je isključivo zato što su oni na poluvremenu ostali sa 8 igrača u polju te smo sat vremena imali igrača više. Unatoč toj brojčanoj prednosti mi nismo uspjeli napraviti gol ili opasnu priliku iz akcije nego je susret odlučio Erick sa 25 metara golom koji se ne zabija svake sedmice.
U finišu susreta su nas čak pritisnuli sa igračem manje ali smo se uspjeli odbraniti.
Pobjeda protiv Zrinjskog došla je isključivo jer je Zrinjski 3 dana prije tog meča igrao play off za Europa ligu te su sve svoje snage usredotočili na taj susret gdje su poraženi ali dostižnim rezultatom a revanš je bio odmah nakon meča na našem stadionu. Apsolutno ih nije zanimao meč sa nama. Uz to, kada imaš 10 hiljada bolesnika koji te guraju protiv nezainteresovanog protivnika pobjeda je sasvim realna.
Pobjeda protiv Borca došla je samim čudom. Iskreno teško da će se takav susret ponoviti u skorijoj budućnosti. Borac je 70 minuta kontrolisao igru te je djelovalo da nam mogu zabiti 5 komada da hoće a mi smo djelovali toliko bezopasno da su i naši navijači počeli zviždati. Ono što se desilo u posljednjih 20 minuta je historija i suhi kvalitet nekih igrača. Iako sam bio na sjeveru tu utakmicu imao sam osjećaj kao da sam u centru kopa, kao da će se stadion srušiti.
Pobjeda protiv Sarajeva je došla ipak našim zaslugama i bili smo bolji rival na terenu. Sarajevo koje do tada na 9 utakmica sakupilo svega 10 bodova nije uspjelo izaći iz krize baš na Grbavici. Na našem stadionu uz publiku je sve moguće te me ta pobjeda nimalo ne čudi.
Ipak, zato u gostima protiv te 3 ekipe nismo zabilježili pobjedu sa gol-razlikom 2:8. Što podsjeća na prethodnu sezonu. Mislim da smo ove 3 ekipe pobjedili na hajc tribina i na taj početak sezone gdje smo u augustu uvijek euforični na tribinama. Vjerujem da nam je žrijeb odredio da protiv te 3 ekipe u 1/4 igramo u gostima da ne bismo zabilježili više od 3 boda.