FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
20%
2. Borbu za Evropu
151
46%
3. Sredinu tabele
56
17%
4. Borbu za opstanak
53
16%

Ukupno glasova: 325

Mamba21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamba21 » 10 dec 2025, 17:31

Zulfo9 je napisao/la:
10 dec 2025, 17:30
Pa ti onda igra Jaganjac a o njemu inace pišete takve gadosti a kao trazite nase djecu. Vi ste debili klasični koji ne znaju sta pisu, mutanti.
Sta ce nam Jaganjac, nije nas igrac nego na posudbi.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 10 dec 2025, 17:34

Mamba21 je napisao/la:
10 dec 2025, 17:28
Primili smo 4 gola i 4 gola poklonili.
Da je bio Drina umjesto Seedorfa i uradio ono kod kornera.
Da je Memija bio umjesto Trupouee, da ga nema u odbrani, da napravi faul, primiš gol i da ne skoči, a igrac da gol, mrtav bi bio.
Da je Osmankovic dodao loptu u noge i primiš gol kao sto je uradio Karamarko..

Mekić da ne potrefi pas cijelu tekmu na derbiju kao nas Erik...

Pa ti momci bi bili mrtvi. Ovako su stranci, daj aplauz, dobri su oni.
Može Mekić ako neće po svlačionici širit negativu da je nezadovoljan uslovima i ako neće tokom sezone pregovarati sa Veležom, i ako neće opet na treningu kada zapadnemo u krizu uzvikivati 'druga liga'.
Grupa iznad svakog pojedinca.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 10 dec 2025, 17:43

Nikako mi u glavu ne ide,da ekipa koja je u prvoj četvrtini prvenstva pokazala neki kvalitet,dobivši Veleža u gostima i onda Zrinj,Borc,Sar kući padne na nivo da 2 mjeseca ne mozeš poslije toga nikoga pobjediti.Moje mišljenje je da je naša kriza krenula povredom Madžida protiv Posušja,a to ima i temelj jer je njemu to zadnja utakmica bila.Puno je ovdje upitnika pogotovo igrački kadar,Rakić,Pejić,Konings,Obradov,Jaganjac po mom mišljenju nisu kvalitet za ovaj klub.Također sumnjivo je svo ovo oko Holanđana,kojom linijom su došli u klub i niko od njih se nije toliko pokazao kao pojačanje,a ne igraju sigurno za male pare.Boljević i Vini sjede na klupi,a pri tome su i statistički bolji od Pejića,ali eto.Onda te suspenzije igrača i opet ih vraćaš u postavu i misliš da će ti oni vratiti 100% na terenu.Daleko si ti Adžeme od tog autoriteta što si pokušao uspostaviti i to ti se dokazalo.Ja sam stava da molim Boga da nas preuzme investitora nek se pita za sve u klubu,makar se sa njim i ugasili,nego gledati više ove patnje i razočarenja iz sezone u sezonu...

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 10 dec 2025, 17:48

Karamarko moze na klupu, a Sedorfa niko ne spominje. Covjek koji je najkonsantniji u zadnjoj liniji, mora pogrijesiti kad su svi ostali losi, Alica gotivim od prvog dana ali da ne zna sutnuti desnom nogom ni dodati prvom do sebe je fascinantno. Uostalom odmah da znate Karamarko ce poceti utakmicu i jedan je od ‘pošteđenih’ u Bosmalu. Vjerovatno i iduci kapiten.
Fk Željezničar.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 dec 2025, 17:56

Ekipa ne lici na sebe vec 5,6 kola.
To je jasan signal da je Adzem izgubio svlacionicu, da su mu igraci otkazali poslusnost, da ne vlada nad njima, da im ne moze vise nista narediti. Trener koji izgubi svlacionicu je gotov :salut: To se moralo ranije prepoznati i reagovati. Kao da se to nije moglo vidjeti vec protiv veleza. Samo sto neznalicama iz uprave treba jos nekoliko kola (to jest poraza) da malo povezu neke stvari, skontaju i odreaguju :lol: Jok, oni su pustili jos da nas nategnu i zrinjski i borac i siroki i na kraju pitari u derbiju....i onda skontali, ko biva Sto je dosta - dosta je :rol:
Nadam se da ce nakon Adzem, oni biti slijedeci. Bagra nesposobnih uhljeba.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 10 dec 2025, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 10 dec 2025, 17:57

Pablo11 je napisao/la:
10 dec 2025, 17:48
Karamarko moze na klupu, a Sedorfa niko ne spominje. Covjek koji je najkonsantniji u zadnjoj liniji, mora pogrijesiti kad su svi ostali losi, Alica gotivim od prvog dana ali da ne zna sutnuti desnom nogom ni dodati prvom do sebe je fascinantno. Uostalom odmah da znate Karamarko ce poceti utakmicu i jedan je od ‘pošteđenih’ u Bosmalu. Vjerovatno i iduci kapiten.
Od koga pošteđeni
Brohra ribo se...

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 10 dec 2025, 18:01

Karamarko je Ramos za sve u ekipi, momak uvijek daje sve od sebe…ok desila se greska sto je i normalno kad ga uparis sa rupom.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 10 dec 2025, 18:16

Karamarko je sa ovih prostora, zna šta je derbi i koliko to nama znači. Može on pogriješiti, ali se vidi da mu je stalo i da se bori za plavi dres. Što se mene tiče za Karamarka veliki respect.

S druge strane, pristup Trupea i Seedorfa na derbiju je bio isto kao da igraju Maastricht-Breda. Znači nonšalantno, mlitavo, nezainteresovano. I onda dobijemo rezultat kakav dobijemo.

Odavno je poznato da u sportu ne pobjeđuje samo kvalitet igrača, već borba i pristup.

Dabogda se nikad više ne ponovilo dovođenje stranaca polovnjaka kao što su oni.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 10 dec 2025, 18:24

gegenpressing je napisao/la:
10 dec 2025, 17:57
Pablo11 je napisao/la:
Od koga pošteđeni
Pocet ce sad price da su ih ulice natukle, ali daleko od tog, bitno je samo haos uvest u jos veci haos.
nek crknu dusmani, najjaci smo

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 10 dec 2025, 18:28

ELDIABLO20 je napisao/la:
10 dec 2025, 18:01
Karamarko je Ramos za sve u ekipi, momak uvijek daje sve od sebe…ok desila se greska sto je i normalno kad ga uparis sa rupom.
Zadnja linija vuče kardinalne greške još od prošle sezone.Znači svi su ti treneri i igrači truba a Karamarko je ko dobar.Čovjek napravio više grešaka nego Cavnić,Mahmić,Šuki,Seedorf skupa.
Šta vi gledate?Ovo Drina i Vrhovac nisu radili svojevremeno.
Brohra ribo se...

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 10 dec 2025, 18:31

Kajkutenjoyer je napisao/la:
10 dec 2025, 18:24
Pablo11 je napisao/la:
Od koga pošteđeni
Pocet ce sad price da su ih ulice natukle, ali daleko od tog, bitno je samo haos uvest u jos veci haos.
Stavio sam navodnike da upravo do te price ne bi doslo, jer eto kao ulica je prebila nase igrace,a svako zna da nije ruka dignuta uopste na igrace.
Fk Željezničar.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 10 dec 2025, 18:36

10 dec 2025, 18:28
ELDIABLO20 je napisao/la:
10 dec 2025, 18:01
Zadnja linija vuče kardinalne greške još od prošle sezone.Znači svi su ti treneri i igrači truba a Karamarko je ko dobar.Čovjek napravio više grešaka nego Cavnić,Mahmić,Šuki,Seedorf skupa.
Šta vi gledate?Ovo Drina i Vrhovac nisu radili svojevremeno.
Grahovac pa jedno 15 mjesta pa tek onda moze neko…Grahovac je napravio ozbilj u karijeru sto se ne moze reci za ostale.

Isto tako mozemo reci golmana nemamo od Antolovica sto iskreno i nemamo, pa onda reci nemamo napadaca od Adilovica itd itd…uglavnon svi snose krivicu i moramo sto prije ostaviti ove stvari iza nas i krenuti jako od prve minute ako dodje Mirvic.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 10 dec 2025, 18:37

Lokomotifa je napisao/la:
10 dec 2025, 18:16
Karamarko je sa ovih prostora, zna šta je derbi i koliko to nama znači. Može on pogriješiti, ali se vidi da mu je stalo i da se bori za plavi dres. Što se mene tiče za Karamarka veliki respect.

S druge strane, pristup Trupea i Seedorfa na derbiju je bio isto kao da igraju Maastricht-Breda. Znači nonšalantno, mlitavo, nezainteresovano. I onda dobijemo rezultat kakav dobijemo.

Odavno je poznato da u sportu ne pobjeđuje samo kvalitet igrača, već borba i pristup.

Dabogda se nikad više ne ponovilo dovođenje stranaca polovnjaka kao što su oni.
Ti si za sezonu i po u ligi primio 58 golova. . A muftic proglasen najboljim golmanom prosle sezone. To jest nasa odbrana je primila 20 pogodaka u 16 utakmica. Ali karamarko nije igrao 2 utakmice a te 2 utakmice su protiv sloge i zrinjskog kad nismo primali golove. To znaci karamarko je sa najboljim golmanom u ligi primio u 14 utakmica 20 golova. Za komparaciju 2016/17 kad si bio 2 na tabeli kad si imao stopere kerlu i bogicevica kojim su psovali navijaci sve po spisku i naravno kjosevski je bio na golu oni su primili 22 gola u 32 utakmice. Objektivno govoreci za nase standarde nekadasnje standarde on je malo je reci katastrofa. Naravno on je uparen sa seedorfom koji isto snosi krivicu . Ali ti se brate izdvajas furas ljude kako si ti dobar ovo ono a muftic ima najvise odbrana u ligi jer mu ljudi sutaju najvise na gol zato sto te svak prolazi a ne moraju te ni proci jer si vjecito van pozicije . A ujedno ne igramo ni ofsajd zamku pa da ti bar mozes opravdati zbog cega je van pozicije. Trouppe je gora verzija galica ja sam to odmah rekao poslije kopera mozete slobodno traziti . Odinaka jos ko zna nesto povuci naprijed ali nazad isto tako supalj . I lijevo enes Alic koji je isto tako ofanzivno orijentisan . Pored normalnog spica mi pod hitno moramo mijenjati komplet defanzivni red. I ujedno bez karamarka smo ove i prosle sezone u 8 utakmica kad on nije igrao 6 pobijedili , odigrali 1 remi i izgubili derbi na kosevu 2-1. Ali mene narod ubjedjuje da je on dobar. On je na nivou Amera dupovca zadnju sezonu u Sarajevu . A nemoj da bude ovo sad odjednom uzmite pogledajte ja sam njega najvise kritikovao i prosle sezone i smatrao sam da su on i sukilovic 2 nasa najgora igraca i da ih moramo mijenjati .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 10 dec 2025, 18:41

Sve je to realno sa aspekta statistike, ja tvrdim da je njegov pristup ispravan. Ti vidiš da mu je stalo, što se baš ne može reći za mnoge druge igrače. Kad si već spomenuo Trupea i Galića, ja uvijek biram Galića ograničenog igrača, ali gine za naš dres. Ja sam taj tip navijača i tražim požrtvovanost od svih koji igraju za nas.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 dec 2025, 18:41

AhmedNurudin je napisao/la:
10 dec 2025, 12:37

Ouu brate. Ne znam iskreno pred nama je ali pao mi je malo u očima kada je bio u Hajduku. Tada su on Tudor i onaj treći mislim Kepčija da se prezivao došli isto na dugogodišnji projekt pa se sve raspalo. A složit ćeš se da smo nekim mentalnim sklopom najsličniji Hajduku nažalost. Pitanje je koliko će izdržati i ovdje.
Ne znam brate, volio bih da konacno necemu se da vremena i da se uozbiljimo
Borac, zrinjski, sarajevo vec nam bjeze i ovo nam je posljednji voz, jer I ostali ulazu, rade i bice nam problem sa velezom, sirokim, a i celik se vraca i mogli bi ono dijete prodati u cesku ligu…
Znaci posljednji voz
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 10 dec 2025, 19:45

Pablo11 je napisao/la:
10 dec 2025, 18:31
Kajkutenjoyer je napisao/la:
10 dec 2025, 18:24

Od koga pošteđeni
Stavio sam navodnike da upravo do te price ne bi doslo, jer eto kao ulica je prebila nase igrace,a svako zna da nije ruka dignuta uopste na igrace.
ma ja samo upozoravam na neistine
nek crknu dusmani, najjaci smo

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 dec 2025, 19:52

Gdje su Suljo i Radovac? Jesu li slavili smjenu trenera?

Pitam za druga... :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 10 dec 2025, 19:55

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
10 dec 2025, 17:43
Nikako mi u glavu ne ide,da ekipa koja je u prvoj četvrtini prvenstva pokazala neki kvalitet,dobivši Veleža u gostima i onda Zrinj,Borc,Sar kući padne na nivo da 2 mjeseca ne mozeš poslije toga nikoga pobjediti.Moje mišljenje je da je naša kriza krenula povredom Madžida protiv Posušja,a to ima i temelj jer je njemu to zadnja utakmica bila.Puno je ovdje upitnika pogotovo igrački kadar,Rakić,Pejić,Konings,Obradov,Jaganjac po mom mišljenju nisu kvalitet za ovaj klub.Također sumnjivo je svo ovo oko Holanđana,kojom linijom su došli u klub i niko od njih se nije toliko pokazao kao pojačanje,a ne igraju sigurno za male pare.Boljević i Vini sjede na klupi,a pri tome su i statistički bolji od Pejića,ali eto.Onda te suspenzije igrača i opet ih vraćaš u postavu i misliš da će ti oni vratiti 100% na terenu.Daleko si ti Adžeme od tog autoriteta što si pokušao uspostaviti i to ti se dokazalo.Ja sam stava da molim Boga da nas preuzme investitora nek se pita za sve u klubu,makar se sa njim i ugasili,nego gledati više ove patnje i razočarenja iz sezone u sezonu...
Dobili smo katastrofalnog Veleza, koji je sad puno bolji nego tad, a i na toj utakmici smo jedva izvukli tri boda, jer nas je Velez sa igracem manje nadigrao.

Dobili smo Zrinjski zahvaljujuci njhihovom zgusnutom rasporedu, vjerujem, ljudi bez ispaljenog metka ispraceni sa Grbavice.

Od Borca smo bili losiji 75minuta utakmice, da bi pri kraju, na individualni kvalitet Madžida, Cvete i Vinija preokrenuli. (Od pomenute trojke sada samo Cveta stalno igra, za Sosica znamo, ali Vini malo zapostavljen bez razloga). I naravno na ledjima sjajne atmosfere.

Sarajevo slicno kao Velez, samo sto nas nisu nadigrali, ali nije ih islo na pocetku, sa novim trenerom puno bolje igraju.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 10 dec 2025, 19:58

Pablo11 je napisao/la:
Od koga pošteđeni
Kako je moguce da sveupuceni i sveznajuci ne zna!?

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 10 dec 2025, 20:00

Levin je napisao/la:
10 dec 2025, 19:52
Gdje su Suljo i Radovac? Jesu li slavili smjenu trenera?

Pitam za druga... :kafa:
Prvi jeste,nadam se da je već spakovao stvari.
Brohra ribo se...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska i 5 gostiju.